Mama na materskej a druhé dieťa
Ahojte žienky,
Po dllhom odhodlavaní som konečne sa rozhodla zdôveriť sa, že či len ja mam taký pocit alebo sme viaceré... Takze vsetko to zacalo ze sme chceli druhe dietatko veelmi veelmi sa dlho nedarilo, no nakoniec sa zadarilo od 26 tyzdna som musela zostat lezat az do porodu, ale prezila som 🙂 Babo sa narodilo uplne v pohode a uz teraz ma skoro osem mesiacov.. Je to dalsi chlap ako prvy. Ale moj stav jaj ja ani neviem ze ako to opisat tak velmi som sa tesila velmi velmi no a teraz mam pocit ze si to absolutne neuzivam.. Krpcek je uplakany, umravcany, momentalne po nadche asi so zubkov lebo cele to trvalo uz druhy krat asi jeden den... Kazdy mi hovoril ze ako si to uzijem tu druhu matersku no momentalne si tak vobec nepripadam som stale nervozna v kuse mi nieco vadi a najviac ked mravci a place a ja mu neviem pomoct... Je to zlate usmievave babatko ked ho nieco netrapi.. ale ked ho trapi tak jaaj no skoda reci.. Skor teraz ide o to ako to zvladate vy? aj vy mate take pocity ako ja? a este nieco si pamatam pri prvom ze to bolo to iste okolo osmeho , deviateho mesiaca, kedze este nelozi ale uz vsetko chce... Toto moje babuliatko sa velmi snazi ale nie a nie to ist a voobec sa mu nepaci ze mu to nejde.. uz fakt nemam ziadny stimul ako ho povzbudit a kedze som sama nervus tak aj on je... Kojim a aj sa chystam kojit minimalne do doby neurcitej :D no ale ide o to ze ja uz fakt neviem ako ho zabavit nic sa mu nepozdava.. nic ho nebavi a ked musime zostat doma je to hotova sodoma gomora.. len to mravci a nervaci... neobsedi.. Darmo sa hovori ze je obrazom maminy no v tomto pripade je to pravda som nervus a nechcem byt samozrejme pomoc neprichadza do uvahy pretoze u nikoho nevydrzi len u mna... Ked je aj na rukach u niekoho tak akurat tak zacne plakat a je to... Zienky moje dajte nejake rady ako to mam spravit aby som sa konecne tesila na tej materskej.. Ja velmi dufam ze ked uz sa konecne pohne do predu na tych kolienkach tak bude lepsie aspon tak bolo pri prvom ale uz aby to bolo.. a nech uz nie je soplusik.... atd... dakujem vam za rady 🙂
@katarinamarkova presne ako pises... som tiez toho nazoru, no keby sa to tak dalo... Aj dnes suseda mi klope ze co a ako no vravim jej nic moc ze ona zoberie maleho no zobrala na dve minuty maly zacal rucat ako indian ako keby ho drali z koze.. Nuz poviem ti mam obe deti tak narocne ze ja dufam ze sa mi to raz vrati ked budem stara :D .... dnes bola katastrofalna noc tak krasne mi uz buval a dnes fuurt sa mechril a mravcal.. asi spln alebo ky betah uz ani neviem.... Som si porevala rano zasa a uz je lepsie.. uvidime aky bude den.. DAkujem ti za slova 🙂
Ked tu citam co vsetko uz robia decka v osmich mesiacoch sak ma chyta panika... Sak to moje zgvrna nechce sa mu ani sediet samemu ani nic. hompala sa na kolienkach vystiera ich ale ze by sa sam pohol to nie akurat tak dozadu co ho este viac rozculuje.... Tak isto ze papa dat a taketo o tom len snivat mozem.. a ze rozpravat.. prve dieta ma problem s recou uz je to uplne super, uz len r nam nejde.. a druhe si brrrka a brrka a ked je velmi zle alebo ma velmi dobru naladu povie ze mamammmm a egu a baaa a to je vsetko.. pretacat sa pretaca aj na nohach sa vytiahne ked ho drzim sam nie.. len ja som ako opierka.. Tak tak rozmyslam ci mam ja nejake "stastie" na narocne deti alebo co :D no ale verim ze sa to zlepsi ved nadej umiera posledna 🙂🙂

@zubky to chce oddych 🙂 vypnut, zrelaxovat, najst si kazdy den par min. na seba ked krpec zaspi, venovat sa len sebe...vsetko ostatne pocka....budes mat potom tisickrat viac energie na ostatne tie bezne veci co treba porobit rovnako aj na male pistadlo 🙂
zapojit manzela, babky, tetky, kamosky....a jeden den si spravit len taky svoj.nabije ta to energiou na dalsich 100 dni 🙂
dokonala matka nie je ta co je non-stop s dietatkom a non-stop vari,perie, cisti, upratuje....
dokonala matka je ta, co ma spokojne dietatko a usmev na svojej tvari.