icon

Máte bábätko precitlivelé na mokrý zadoček?

michaela.g
20. júl 2011

Ahojte, mam otazocku...
Mate skusenosti s precitlivelym babatkom na mokry zadocek? 🙂
Ide o to ze nasa mala si len cvrkne a spusti plac, ze prebalte ma prosiiiim 😒 , nevydrzi v plene tusim ani hodinu a ked ju neprebalim dokaze sa tak vyspickovat ze place ako keby sme ju z koze drali...
Upravi sa to casom? Uz sme skusali tusim vsetky druhy a je jedno ci su pleny SUPER save , alebo obyckove.

Dakujem za radu

anjelicek26
20. júl 2011

Niektore deti su taketo citlivky, bud skusite BKM - bezplienkovu komunikacnu metodu alebo odnaucite od plienok, neviem ake stare mas dietatko, ale vseobecne su prvym krokom asi latkove plienky.

zivika
20. júl 2011

a ked ju prebalujes, tak je aj ozaj mokra? my mame pampers premium care a ked maleho prebalujem, tak pokial nie je ta plienka uplne preplnena (a to by sa do nej musel vycikat asi 4 krat), tak je uplne suchy...chvilu pouzivali sme aj huggies, tie sa mi sice moc nepozdavali, ale tiez nemal mokru pokozku... nemoze mat skor volaky zapal alebo zapareninu, ze by ju to pri cikani palilo?

jerryjanka
20. júl 2011

1. bud fakt kvalitne plienky - ak nepomôže
2. odnaučiť ak už má aspon 18 mesiacov
3. látkové plienky s vela vela vela vkladačkami - vymienať potom často len vkladačky

zuzanockamt
20. júl 2011

ja pouzivam latkove, prebalujem kludne aj kazdu hodinu a nie je ziadny problem

lucikan
20. júl 2011

ano, presne toto bol aj nas pripad. Po kazdom cvrknuti sa musela plienka menit, inak plakal. Nasa denna spotreba bola cca 14-15 jednorazoviek za 24 hodin. Trvalo to do asi piatich mesiacov, mozno siestich, uz sa presne nepamatam. Tiez bolo inak jedno, ze ake plienky.

zuzkat1
21. júl 2011

@michaela.g ja v tomto tvojom probleme vidim obrovsku vyhodu...nepises aka je stara malinka,ale ja by som teda skusila na nocnicek davat.... su teraz aj take tie pristupy ze uz aj male babanko mozes davat nad misu - nie posadit ale len drzat nad misou... skus tu pokukat po takych temach...ja neviem ich nazov,lebo som neskoro zistila ze aj take sa da robit... ale ak uz vie sediet tak pokojne davaj na nocnik - moja generacia sa oducila od plienok vacsinou do roka... ak jej tak vadi mokro v plienke nebudes s tym mat problem... moja je opacny extrem, tej nevadi ani ked sa pokaka, musim ju casto kontrolovat lebo neda vediet ze nieco je v plienke a teda ani nechce na nocniku sediet vobec! takze ti zavidim a urcite by som nehlada alternativy k plienke ale skusila by som oducit od plienok... samozrejme metodu by som volila v zavislosti od veku....

m.i.r.i
21. júl 2011

suhlasim tu s nazorom zuzky1..mas v tom vlastne aj vyhodu..mozes skor oducit od plienociek..u nas som aj mala obavy ci oducime, kedze nas maly od malicka pocikane plienky neriesil..on preto nikdy neplakal, dokonca aj pokakany spal sladko a vsade rozvoniavalo..naozaj v tom vid vyhodu a mozes malu naucit cikat inam ako do plienocky..

usiko
21. júl 2011

no, tiez sa pripajam, na nocnik davat odkedy vie sediet sama bez opory, nasu davame od 8. mesiaca a polovicu plienok som usetrila, nehovoriac o tom, ze nesedi v hovienkach, lebo predsa len, aj ked som hned zistila, ze sa pokakala do plienky,aj tak tam ten kontakt s pokozkou bol....tak asi tak...inka u nas papmers premium boli super, vzdy suche....

bobocka
21. júl 2011

tak skus zmenit znacku plienok.nie kazda dietatku sadne.my sme tiez kadeco poskusali.a najlepsie nam boli pampers premium a babylove.plienky su individualne.kazde dietatko na plienku inak reaguje.zmen znacku a uvidis 🙂

nikush
21. júl 2011

stastna by som bola 🙂 aspon sa jej zadocek nepari, a tiez menit plienku po 4 hodinach je podla mna chore...to si prida tak mozno zapal mocovych ciest...mozu byt plienky save ako chcu, ak raz nacura, chladit budu....
a ako pisali uz vyssie, ak sa da, nech si pomaly privyka na nocnik.

gonka
25. júl 2011

ahoj, mňa skôr napadlo, či to nebude mať aj nejaký zdravotný problém, či ju náhodou pri cikaní nepáli, žeby preto plakala, mali ste niekedy vyšetrovaný moč?