icon

Mesačný chlapček nechce spať cez deň viac ako 30 minút

sisa12321
5. jún 2017

Ahojte baby , ženy, maminky...mám jednomesačneho chlapčeka. Problém s ním mám cez deň strásne veĺa sa kojíme pretože nechce cumlík od pórodnice a cele dni ked plače ho utisim len prsníkom. Problem je ten že mam velmi vela mlieka a velke prsia (110E) takze kojim po leziacky uz som mesiac v posteli...začina ma to vytáčat ked pri nom lezim a nahodou vypluje prsnik zaspi mi ale maxx 30 minut a zase rev. Reve ked idem na wc, sprcha allá 5 minut ...reve nonstop..proste ked sa zdvihnem. Nechat ho vyrevatcto ste nezazili...on je schopny sa revom zadusit...To mlieko co pije miesto cumlika vyvracia..aj 5x denne a za mesiac mal pokakanych 366 plienok... co mam robit? Zacinam mat na to uz nervy a riadne...Nic neviem doma spravit bez toho aby nereval. Jedine kde zaspi je auto ked ideme k lekarovi a tam u neho jači jak keby ho derú z kože... o 21:30 ho už konecne zniči celodenna unava a spi do polnoci niekedy aj do 2 rano..potom sa nakoji a spi do 5-6 rano....lenze ja som uz znicena psychicky z toho dna... máte niekto radu prosim? Mimochodom nezabere postielka, vybracne kresielko nic...

Strana
z2
hanata
6. jún 2017

@evittam No ono je super, ze existuju, ale mohli by byt menej fanaticki. 😀

evittam
6. jún 2017

@hanata Nic super na nich nevidim. Bohužiaľ.

esther03
6. jún 2017

@vodavodickova ak sa dieta dozaduje prsnika non stop je bud hladne (co teda v pripade zakladatelky si nemyslim nakolko grcka, mlieko jej vyteka, a zjavne bude mat aj do pomocenych plienok) alebo chce dudlat (a kedze ona ma vela mlieka tak si zas aj potiahne, co je kolotoc toho ze papa aj ked nie je hladne a potom grca, ma problem s traveni, place...) alebo ma traviaci problem nesuvisiaci s prejedanim ( npr. intelerancia laktozy a ine).

evittam
6. jún 2017

@hanata "Laktacne poradkyne" s vikendovym kurzom v Tatrach.😉 Teda cest vynimkam. To mame viac skúseností tie co sme oddojcili aspon jedno dieta.😉

vodavodickova
6. jún 2017

@evittam tiez nie som za "pchanie prsnika" zakazdym ked zaplace...ale ako prvorodicka,ktora je dost vystrasena z toho celeho,som robila cokolvek,aby nerevala do fialova..🙂 A fakt ze jedine co zaberalo bol prsnik,kym teda som prisla na to,ze staci jej byt v satke pri mne.
Nie som z tych radikalne kojacich mamiciek do puberty,ale tiez si myslim,ze niektore deti proste ten prsnik vyzaduju viac,nielen na jedenie.
Syncek uz je iny napriklad,ten ma prso fakt len na jedenie.

mooonika1975
6. jún 2017

no... treba skúsiť všetko , aj tu šatku, moje dieťa som musela mať stále na rukách, tiež plakal, spal niekedy 5 minút za deň, ale v kočíku spal tiež ... a skús ho naučiť na cumlík, lebo on ma cumlík z cici, našich som naučila nasilu, v 8 mesiacoch vypľuli a už nechceli, cumeľ bol len na preklenutie doby medzi cici a cvičte , stále aby nemal vetríky

vodavodickova
6. jún 2017

@esther03 suhlasim.len v tom druhom pripade je to tazsie,lebo dieta vlastne papa aj ked neni hladne.a ked odmieta cumel,je tazsie ho upokojit bez toho.

esther03
6. jún 2017

@vodavodickova treba najst sposob ako dieta upokojit, kazde mam nieco ine co zabera (teda ak sme vylucili ine zdravotne problemy). Niektore sa chce nosit v satke (moj to neznasal rovnako ako perinku, rucal ako tur v nej, dnes uz viem, ze to bolo preto, ze mal traviaci problem a v satke ani perinke nemohol kopkat nozkami, co mu pomahalo na lahsi odchod prdikov), niektore upokoji kolotoc, cumlik, vibracne kresielko... moznosti je milion, treda skusat co zaberie.

amyamyamy
6. jún 2017

Ja by som skúsila kočíkovať dlhé trate a nech leží aspoň občas v kočíku na brušku. To mu pomôže aj na trávenie a aj si grgne, keď treba.

Dudel kúpiť najlacnejší, aký majú v drogérii - ten žltý z latexu. Ten milujú všetky deti. Je guľatý ako bradavka.

Môj názor je, že je extrémne prejedeny. Prso dávaj Max každú jeden a pol hodinu (povedal mi gynekológ - častejšie je len na škodu - samozrejme pokiaľ dieťa prospieva, priberá a dostatočne vylučuje).

Nerozumiem, načo pri 10 pokakanych plienkach denne používaš rektalnu rurku. Kojene dieťa nemusí kakať aj 5 dni a je to v poriadku.

Ak prekonas prvé ťažkosti s uväzovaním šatky a budeš sa s ním prechádzať, nie stáť alebo sedieť, bude ti spať zaručene. ;)

A dobrá správa -problémy so spánkom končia u väčšiny deti v 3.mesiaci. Nie že by odvtedy prespali celú noc, ale naučia sa uložiť sa a nebudia sa tak často.

Posledný tip - hojdacia sieť. My sme jednu mali aj v detskej izbe, ale najlepšie fungovala ta v záhrade. Aj knizku som si vďaka nej pri babatku precitala. ;)

akronop
Autor odpoveď zmazal
lili303
6. jún 2017

Mam 2 deticky. Uplne rozdielne. Dcera do 2.5 roka len cumel kojena do roka. Syn bude mat 1 rok tiez kojeny vela plakal aj grckal stale. Potom som zistila ze grckal z toho ze mu islo vela mlieka a nahltal sa a museli sme po par min papania grgnut potom zas a zas aj 5x aj viac krat dat odgrgnut lebo ho bolelo brusko a dalsie preco plakal.. Nemala som samozrejme cas sa ani najest a cim menej som jedla tym viac plakal pretoze mlieko nebolo dost vyzivne a pozor na jogurty a mliecne vyrobky z toho tiez moze kojene deti boliet brusko. A cumliky sme vyskusali asi 3 rozne a jeden si potom oblubil ale aj tak ho velmi nemusi ale pri uspavani ked vytiahnem prsnik tak mu dam cumlik a potom spi aj to 20 min az pol hodku cez den, vecer este tak 1h a vnoci sa casto budi a spi lepsie ak spim pri nom v objati to by aj 3h spal vkuse alebo ak zaspi na nasej manzelskej posteli vtedy spi dlho.

mooonika1975
6. jún 2017

@lili303 @lili303 ja som doslova vnútila cumlík pre toto ,lebo tiež mal prsník namiesto cumlíka..mala som desať cumľov, ani jeden nechcel, až nakoniec jeden chytil, taký obyčajný guľatý latexový žltý

lili303
6. jún 2017

@mooonika1975 tiez vypluval a v nemocnici na mna nakričali ze naco cumlik davam ale ved uz druhe dieta mam tak asi viem co upokoji moje deti 😊 horsie bolo malu odnaučiť kedze maly mal cumlik a ona nemohla tak tyzden nemali ani jedno dieta cumel a nakoniec sa mala odnaučila ale malemu na noc davam alebo ked velmi place inak cumel nechce.

17alisha
6. jún 2017

Su deti, ktore kam lolozis, tam budu spokoj e lezat aj tri hodiny. A potom su deti, ktore s matkou chodia aj na velku potrebu na wcko. Ty si ten druhy pripad...blbo povedane, chcela si dieta, tak sa staraj. Nie si v tom sama, pomaly kazde druhe dieta je take. Moja ma vyse roka a doteraz to u nas takto funguje...Vyrevat a podobne oldies rady by boli uplne marne, nakolko by revala, kym by sa nepozvracala a v konecnom dosledku to prida este viac roboty. Tak ako ti baby radia, kup si satku alebo ergonosic, babo si naviaz na seba a hotovo. Co nemusis, to v domacnosti nerob..Prezijete, aj ked nebude dva tyzdne povysavane. Popros mamu alebo svokru, nech ti navaria veci typu vyvar, svieckova a tie si potom namraz,aby si nemusela varit. A hlavne, venuj sa babatku..Ono citi,ze si nervozna, tak je tiez nervozne. Usi si chvile,kym sa este relativne nehybe, lebo ked zacne plazit,to len bude kovbojka. Drzim prsty 😉

bosoriak
6. jún 2017

@sisa12321 Je to narocne, ale zas to netreba tak prezivat. Ak reve inde, nez na tebe, no tak ho budes musiet nosit. Takemu malemu dietatu nevysvetlis, ze ma tichucko lezat a hrat sa. Ty si pre neho spojenie so svetom, jedina osoba, ktora je tam pre neho, tak necakaj, ze si upraces, poperies a pozehlis.. Deti spia rozne. niektore 15 minut, niektore hodiny. Moja najmladsia tiez nebola bohvieaky spac, spavala 3x denne po 20 minut v tomto veku. Zvysok dna som ju bud nosila na rukach alebo neskor v Manduce. Lebo som mala este dve dalsie, ktorym bolo treba varit, prat a pomahat. Nehram sa na supermatku, boh vie, ze som si aj porevala aj pozurila aj pokricala, ale nakoniec som si vzdy povedala, ze to prejde. A aj tak bolo.

Mas jedno dieta, ktoremu mozes dopriat luxus 100% pozornosti, tak si to uzi.

Co sa kojenia tyka - hovori sa kojit na poziadanie, ale mne to tak vychadzalo, ze raz za 2-3 hodiny bol ideal. Skus aj ty. Ak reve, nepchaj mu hned automaticky prsnik. A ak ma vetry alebo koliky, tak SabSimplex a rektalna rurkta. Zvyknut si? Nezvykne si. Pomoz mu ako sa da, odvdaci sa ti tym, ze bude lepsie spat a bude pokojnejsi. Este som nezazila rocne dieta, ktore by kakalo cez rektalnu rurku.

Vsetko to prejde, vsetko sa ukludni, utrasie, zvyknete si na seba. A v noci ti spi krasne. Je dolezitejsie mat kludne dieta ako poprane a upratane. A uvarit sote s ryzou alebo parky zas netrva hodiny a da sa to robit s dietatom v nosici. Urcite odporucam bud satku alebo ergo nosic.

Drzim palce.

barborenka333
6. jún 2017

Ahoj.to isté sme mali doma.precitala som tri knihy ani jedna mi nepomohla.jedina moja rada (nečítala som predchádzajúce prispevky) šatka a nosiť.resp.vydrzat.presne som bola v takej situácii ako ty.rady typu šatka a vydržať mi tAk liezli na nervy že som išla vraždiť pohľadom...na každé dieťa iné plati...ale jedno ti zarucim zlepsi sa to...vydrz oplatí sa to.nenechaj vyplakať.iba túliť túliť túliť.mojkat mojkat mojkat.a keď chce mliečko tak dať mliečko.nebude to večne až ti to bude chýbať.pisem ti presne to isté čo som vtedy čítala a vytacalo ma,ale ono to tak naozaj je a po pár mesiacoch budeš mať také vysmiate smelé bábätko že až😂uvidis

mimachicha
6. jún 2017

Podla mna ma tvoj syncek skryty reflux. Mliecko sa mu vracia, zaludocna kyselina ho pali v hltane a on si to neutralizuje pitim noveho mliecka. Urcite by som robila prestavky v dojceni, lebo takto miesas cerstve mlieko s uz natravenym a jeho z toho boli brusko. Skus mu davat pit kazde 2 hodiny. Moj syn bol veeelmi narocne babo, prve 2 mesiace pocas dna vobec nespal a cely celucicky den prevrestal. Mal strasne koliky. A furt chcel byt na prse. Skus urcite kvapky Coliprev (12€ mala flasticka), nam velmi pomohli. Nosit v satke a pohupovat s nim aby sa ukludnil a neplakal pripadne pospal (alebo mozes vybehnut na malu prechadzku alebo nieco male urobit v domacnosti). A urcite zavolaj laktacnu nech skontroluje prisatie a ci syncek dostatocne pije. Drzim palce nech to zvladnete. Viem o com hovorim, sama som si takym velmi narocnym obdobim presla so synom. Do 4 mesiacov sme boli uvazneni doma. 🙁Chvalabohu po 6mesiaci sa veci ustalili.
Vsetko dobre!

skumavka
6. jún 2017

@sisa12321
ahoj, šatka alebo ergonosic ti môžu dosť pomôcť, vyskúšaj. Čo sa týka spánku- nestrhava sa na pohyby svojich ručičiek? U nás to tak bolo. Ak je to tak a nebalis ho do perinky, tak skús baliť. Ale lepšia ako klasická perinky mi príde tzv.ulitka, napr. swaddle me. Do toho ho podľa návodu zabal, tak ho nadojci a nechaj ho spinkať mierne nabok vypodlozeneho. Vyskúšaj.
A hlavne kľud. Je maličký, potrebuje ťa intenzívne cítiť, veď doteraz bol tvojou súčasťou🙂

sisa12321
autor
11. jún 2017

Zeny dakujem za množstvo rád...a tipov..som rada uvidime co nam pomoze...nieco poskušame ved koniec koncov nemame na vyber..😁😊😊

mila19
11. jún 2017

Ahoj, precitala som si prispevky, bolo povedane vsetko, az na jedno
mojmu synovi trocha pomohlo, keď som ja popijala medovkovy caj, na dieta posobilo upokojujuco. Dovolim si povedat, ze moj jedol cca kazde 2,5 hod, davala som si pozor aj na stravu, ale plakal vkuse, ono dieta ked ti nespi, je unavene, predrazdene,uplakane, manducu sme mali pomohla pri maximalizovani spanku. Moze to byt aj nevyzrety nervovy system. Je asi aj citlive dietatko, spomen si na sposob prichodu na svet, mozno tazky porod, atd...

sisa12321
autor
25. jún 2017

@mila19 rodila som cisarskym v uplnej narkoze 🙂 to mam asi za.trest ze neviem ani ako boli kontrakcia kedze sa narodil 4 dni pred riadnym terminom..🙂 😉

rajna
25. jún 2017

Ach to poznam aj moja plakala cele dni. A dokonca ani kojena nebola len 2 mesiace aj to som musela prikrmovat. Bola som uz k.o. ale nasa mala koliku. A nebola bohvie aky jedak. No ale to vsetko prejde a kazdym dnom bude lepsie. Niesom lekarka ale myslim si ze je prepapany. A skor mu je tazko a boli ho brusko.

Strana
z2