Moje 18 mesačné dieťa spí 18 hodín denne
Asi si zbytocne robim starosti, ale je normalne, aby 18 mesacne dieta spalo 18 hodin denne 😕 Ako viem, asi som paranoik, ale mne sa to zda strasne moc, ze je taky unaveny... ako dnes vstaval 09:15 a spinkat siel 11:15 potom spal ukazkovych 4,5 hodiny do 15:45 a teraz 18:30 je uz umravcany v posteli. Ako dnes je to extrem, inak je to tak tych 18 hodin, len mi to tak vrta v hlave, ze to je divne... sorry za vylev 🤐 Len chcem vediet, ci je nas takych viac a ci to teoreticky moze mat nejaku organicku pricinu??
@anjelicek26 neviem moze to byt super ale radsej daj mu vysetrit krv mozno je anemicky alebo daco ine...
pri anemii je unava typicka...
ja neviem, ale mne sa to tiež zdá byť dosť veľa, ale možno to vážne potrebuje 😔
@piacere - ved to, ked to porovnam s dcerkou, tak ta spala na obed tie klasika dve hodiny. Prijde mi to strasne vela. Na jednej strane je to fajn taky klud, ale zasa ho nemoze tych par hodin tak utahat + cez den clovek fakt NIC neurobi, ziaden program sa neda dlhsi naplanovat, lebo princ 4-5 hodin cez obed proste spi 🙄
@dzudka - krv mu brali v auguste a mal to vsetko ukazkove, ja viem, je to davnejsie, mali by sme zas, ale on takto spava od narodenia, teda tak nenormalne vela a oba odbery, co mu odvtedy robili vysli na vybornu. Sladim melasou, nadzgava sa cucoriedkami (najoblubenejsie ovocie), tak nemyslim, ze by mu chybalo zelezo...
Este tento tyzden mam sancu pobehat v nemecku lekarov, v anglicku sa mi na to zasa zvysoka vyprdnu, tak preto sa pytam, ale zelezom to nebude...
No moja spí len raz denne, cca 2 hodinky (niekedy len hodinu, niekedy až 2,5) a potom spí v noci tak 12hodín približne... Samozrejme niekedy aj menej.
A cez deň je aktívny? Teda keď nespinká... Papá normálne?
@anjelicek26 toto dobre poznam..nas Maťko bol taky..do viac ako 2 rokov prespal celu noc / zaspava o 19tej/ a cez den spinkaval 2 x okolo 3 hodin / niekedy 3 x/..nie, ze som ho ja ukladala, sam sa ulozil , vliezol si do postele a spal ..teraz sa mu spanok upravil na 1 x na den..spinka okolo 3 -3,5 hodiny..su dni ked aj viac, je to rôzne..je velmi spokojne dieta, ani neviem, ze ho mam doma, vie sa vyhrat, zatial nebolo ani obdobie vzdoru..je pravda..ze zo zaciatku mal malo zeleza , ale uz je to ok..v spanku a spravani som rozdiel nevidela..nebyva vôbec chorí..skratka len lubi spat..tak to neriesim .. 😉
@mia258 - papa celkom slusne, neprejeda sa, ale ani neje ako vrabec, taky normal plus este pije strasne moc mlieka (vecernu, nocnu okolo pol druhej a rannu) plus pred obednym spankom... ma na svojich 83cm takmer 11kg takze mi to prijde, ze je akuratny... No a ked je hore, tak jasne, ako kazde ine dieta, len kraviny mu chodia po rozume... len je taky vseobecne kludnejsi. Ked porovnam ostatne deti, su proti nemu tornada. Co ale neznamena, ze neblbne, nelieta, nevymysla, len je to take umiernene. Nenervaci, necha si takmer vsetko... pianko dieta proste... len mi tak napada niekedy, ci nie az prilis...
No ak tak spí od narodenia, asi to potrebuje... ale aj tak to spomeň na poradni. Mal by sa mu denný spánok skracovať...
@anjelicek26 jasné, že to nie je normálne, hoci neraz by sme si želali, aby takýchto detí bolo viac 😅 , ale ak mal ukážkové testy, nie je to zlé, je proste taký.. môj mladší brat sa zobudil večer o 17tej a o 18tej už spal dalej, na noc.. a hen, @traktor -kin Maťko, živý, čerstvý, dôveryhodný príklad 😀 😀
@anjelicek26 a nebol chorý? Má dobrú imunitu? Možno to skús spomenúť niekedy najbližšie pred lekárom, keď nemá žiadne iné "príznaky".
Moja spí asi tak normálne, zje všetko, nepreberá skoro vôbec. Len cez deň je niekedy až príliš hyperaktívna, stále niečo vymýšľa, nikdy nemá dosť fyzickej aktivity, proste sa musí vybiť. Teda okrem dní, keď je chorá...
@martinkatinka - poradnu mame az v dvoch rokoch ale asi zajtra zavolam tu nasej pediatricke, ci si na nas najde cas, lebo uz v nedelu letime spät do anglicka...
@mia258 - chory bol zaciatkom novembra, mal hnisavu anginu a teraz zaciatkom decembra dva dni zapalene hrdielko, inak je zdravy, nemava ani sople, kasle, nic... nezda sa mi, ze by mal slabu imunitu, tu anginu si uhnal pri 4 hodinach strasnej zimy v lietadle cestou z dovolenky :(
@anjelicek26 tak bud rada ked hovoris ze je taky od narodenia ze rad spava a aj dost tak asi taky bude ja mam nespave obe deti a teraz cakam tretie a ani nic extra radsej necakam lebo to bude aj tak dost divoke...
tak mu potom nic neni len je taky ze potrebuje spat ...tes sa
@anjelicek26 Tak potom to bude asi fakt tým, že je trochu kľudnejší ako iné deti, potrebuje viac spánku. To je ako u dospelých, niekomu stačí 5 hodín a niekomu je aj 8 málo.
A občas by som menila s tým mojim čertom v sukni 😀
@anjelicek26 presne aj moja asi tak spáva teraz. A som zvedavá aké bude moje druhé mimčo, keď bude, tiež budem určite porovnávať 😅
Jasné zavolaj, radšej zbytočne, ako by si mala niečo zanedbať 😉
@anjelicek26 podla mna,ak mu nerobili krvne testy,nezaskodi na ne ist-budes mat istotu. nam uplne nahodu brali krv,kvoly problemom s mocovymi cestami a zistili tragicku anemiu,ale uplne,ze hranicnu a keby to nevieme,tak ktovie,kedy s to prejavi skutocne. nechcem vobec strasit,ani tvrdit,ze maxovi nieco je,len,ze jeden odber zvladnete obaja a budes si ista. ale ked sa teraz tak zamyslim,nasa je tiez spave dieta dost a spi stale vela,ale odkedy liecime anemiu,spi menej.
@anjelicek26 Marti, ja som bola take iste dieta. Az do troch rokov som prespala vacsinu dna. Tvoje deti sa stravuju zdravo, urcite to anemia nebude. Maxik je taky od narodenia, vobec by som sinerobila starosti. Viem si predstavit, ze pri nas, ktore sa stazujeme, ze by nase deti mohli spat aj viac, sa paranoja prirodzene zjavi, ale myslim si, ze mozes byt v klude. Keby to bol momentalny, chvilkovy stav, nepoviem, ale Maxik je stale taky isty a my, matky nespavcov, ti ho tisko v dobrom zavidime 🙂
@kvetinqa mimo temy,ale ver mi,keby za anemiu moze len strava,tak sa uz davno netrapime s nou :( nie je to take jednoduche a deti ju mavaju este ako "nasledok" prestrihnutia pupocnikovej snury pred dotepanim alebo proste nemaju dostatocne zasoby z obdobia tehotenstva. to uplne mimo,nie k maxovi.
@estterka ja viem, nas maly mal anemiu a tiez dost drsnu (hrozila mu transfuzia) az do pol roka. Ja si len myslim, ze keby mal Max anemiu, uz by o nej vedela- ak by bola este dosledkom z tehotenstva... Neskor sa vyvinut nemohla, kedze ocividne ma Max prisun zeleza dostatok.. Nehovoriac o tom, ze naposledy mu brali krv v auguste.. a takto spinka od narodenia.. .. takto som to myslela..
@estterka - jj ale maxovi pupocnik dotepal + mu za zivot brali dva krat krv, posledne v auguste a mal to ukazkove, takze to sa nas hadam fakt netyka, som zvedava, ci si na nas doky najde aspon chlp casu 😖
@anjelicek26 😉 je nás viac, neboj, to nie je choroba 🙂
obe moje deti sú neskutoční spachtoši
moja má 2roky a 7 mes. a spí mi 11-12hod. noc a cez deň 3-4,5hodky 😵 super, nie? 😉
@macamac - super 😅 No ako citam, nie sme uplne jediny, len je trosku zriedkavejsi vyskyt takychto jedincov 😅 😅
@kvetinqa 😉 neviem sama, čím som si to zaslúžila 😀
syn napr. keď prestal s poobedňajším spánkom-okolo 3 rokov, tak potom večer chodil spať medzi 17-18h a spal do rána!!! 😅 do tej 8h
@anjelicek26 je to tak 🙂 neboj, nevolaj doki 😉 teš sa 😵
@kvetinqa no praveze,hanka bola tiez na transfuziu a do roka sme netusili,vlastne keby nam nahodne nerobia krvne testy netusime asi doteraz. nema ziadne priznaky,kvoly tomu,ze do takehoto stadia sa dostavala postupne a teda je na to akoby zvyknuta. keby nam teraz klesnu hodnoty,ake mala ona,tak sa nepostavime z postele. preto som pisala,ze jeden kontrolny odber nic nepokazi. pre stotu. teda nema priznaky-nema take priznaky,ze by bolo hned vidiet,ze bola chora,menej jedava napriklad-ale to vela deti v jej roku,pomerne dost spi,inak nic. bleducka je,ale ma byt po kom.
@anjelicek26 skor si myslim, ze s tymto sa maminky "nestazuju". Vacsinou tu najdes maminy nespavcov, maloktora mama riesi, ze jej dieta spi "prilis" vela... 🙂 Ja by som asi bola paranoidna tiez, ale 1,5 roka je taky isty, je to zdrave, stastne dieta, takze podla mna nemas dovod.
@anjelicek26 nie,tak ked v auguste mu robili krvne testy,to bude ok. lebo keby mu narazovo klesli hodnoty,to zbadas okamzite a nemali preco. a ak by mu teraz zacinala anemia,zas este by sa len "rozbiehala" ,to ide velmi pomaly-hore aj dole.
@kvetinqa - ja viem, ze väcsinou sa riesi nespavost, len mi niekedy prijde, ze len co vstane, uz zacne zivat a o chvilu ideme spat, nic nepostiham, ale fakt nic, nikam nemozeme ist... ale to je asi fakt ten mensi problem, hlavne, ze je inak v poriadku.
@estterka - ja mu davam melasu ak sladim a cucoriedky, tam by malo byt zeleza dost... stravuje sa celkom vyvazene... teda chuti mu takmer vsetko...

ahoj, bud rada, ze ti takto pekne spinka. zjavne to potrebuje. moj maly je zase opacny extrem, uz od jeho 2.tyzdna zivota spal cez den max. 3 hodiny, stale len 20 minutovky a vecne len plakal,lebo bol unaveny, ale nevedel zaspat. robili a skusali sme co sa dalo, nic nepomohlo a aj teraz v 16 mesiacoch spi cez den len hodinu, teda lepsie povedane ak vobec tu hodinu potiahne. som z toho nestastna, lebo vidim na nom, ze by este spinkat chcel,ale uz nezaspi. ak spinka je to v poriadku, vela beha, hra sa, uci sa nove veci, to dieta vycerpava.