icon

Moje dieťa má mesiac a nevie fungovať bez perinky

8. apr 2022

Moje dieťa má mesiac a nevie fungovať bez perinky. Nestále hýbe rukami, neviem to opísať, je to ako keby plával. Mali ste to niektorá tak s vašimi deťmi ? Kedy to prešlo ?

jana_eyre_2
8. apr 2022

Pri takýchto malych detickach je to bežné.. niektoré to majú viac, niektoré menej.. prvé dve deti som vôbec nemusela nejako viazať, ale najmladší nevedel fungovať a spať bez toho aby nebol zabalený v ulitke.. prešlo ho to až okolo pol roka, ale to je tiež veľmi individuálne..

julie19
8. apr 2022

u malých bábätiek je to bežné, neboj sa ;) niektoré to majú viac, niektoré menej.. naša slečna musela spať "zviazaná" takmer do 8 mesiacov 😅 inak sa budila sama na svoje lietajúce ruky... časom to prešlo same a už bola aj tak taká veľká že sa do eprinky nezmestila :D

cicuca
8. apr 2022

Áno, volá sa to morov reflex 🙂

gladys_07
8. apr 2022

Je to absolutne v poriadku, moj spaval v ulitke do 6 mesiacov.

heidy222
8. apr 2022

Neboj sa to Prejde same, Este som nepocula o maturantovi, ktory by v perinke spaval 😊

ls56
8. apr 2022

Moja ma 3 mesiace a 3 dni a ešte je v perinke, takze klud😂

skeblicka77
8. apr 2022

Môj syn má síce už 17 rokov ,ale veľmi dobre si pamätám, že takmer do 10mesiaciv som ho musela viazať, už mu aj nohy trčali🤣, ale tak zaspal v noci najlepšie. Takže u mesačného he to úplne v poriadku

petruldo
8. apr 2022

Môj spal v ulitke asi do 10 mesiacov

autor
8. apr 2022

Nie je to morov reflex, má aj ten, že mu vystrelia ruky, ale toto je skôr take že pri zaspávaní ako keby plával kraula 20 minút vkuse keď neni zabalený

martyzpp
8. apr 2022

Len ho zabal ked sa mu ziada. Doteraz bol v brusku v tesnom “objati” a zrazu je kdesi vo volnom priestore. Perinka mu pomoze ten prechod zvladnut. Odporucam paperovu perinku. Moj syn v nej perfektne spaval prvych 5 mesiacov, potom mi sam naznacil, ze uz nechce a siel do spacieho vaku. Bez problemov.

adriannasvk
8. apr 2022

Ja nerozumiem tomu,ze preco uz nie je v perinke. Vsak je este maly...moji spali v perinke/ulitke do cca 4 mesiacov.

autor
8. apr 2022

@adriannasvk je zabalený skoro stále, chcem ho chvíľu nechávať aj bez

adriannasvk
8. apr 2022

Len nie kazdemu babatku to vyhovuje. Moj starsi ten bol bez nej uplne v pohode od malinka. Mladsi mal perinku strasne dlho a teraz ma 6 a ma este stale maly paplonik z kolisky, s ktorym spava 😂pockaj za mesiac bude uz dietatko akcnejsie a ked vude mat 3,4 mesiace tak ti z nej ujde 😅

evkamotka
8. apr 2022

Moje deti spavali v perinke do 10 mesiacov. Mesacne je prilis male....ved navolno ho nechavaj cez fazu bdenia

autor
8. apr 2022

@evkamotka nechce byť ani cez fázu bdenia, ani keď je zobudeny, ani keď spi... vôbec

beata_k
8. apr 2022

@cicuca To nie je morov reflex.

evkamotka
8. apr 2022

Tak nechaj babatku cas na jeho potreby. Ked chce byt v perinke, perinkuj ho. Kazde je jedinecne a toto ta mozno trocha prekvapilo, no je to bezne. Je to mesacny novorodenec, doteraz bol natesno v bruchu, kym sa zadaptuje na priestor moze mu to trvat dlhsie, nez ty predpokladas.
Napr moj prvy syn sa od narodenia rad klokankoval, robi to rad dodnes, ma 4.5 roka 🙂. on tak od narodenia do dnes pokojne aj spi. Mladsi syn to vyslovene nemal rad, nerobi ani nerobil. Uplne ine

elementissa
8. apr 2022

Môj bol od 2,5 mes. do 7 mesiacov v ulitke na noc. Všetci na nás kukali, že čo týrame to úbohé dieťa, že je zabalené ako múmia. Ale on sa inak nevyspal, lebo rozhadzoval rukami,nohami. Potom to samé prešlo. Keď ti chce byť v perinke alebo ulitke, tak nech kľudne je

elanor
8. apr 2022

boooze, zase - nemam problem - vyrobim si problem.
A co tak robit podla potrieb dietata? Ked potrebuje byt zabalene, tak ho bal. Naco ho nechavas len tak, ked sa mu to nepaci? Jaaaj, lebo ty chces... Nooo, lenze to co chces ty je jedna vec, a druha co babo potrebuje a vyzaduje.
Prepanajana, ma mesiac. Nie 5 rokov.
Trosicka povol tu svatoziaru, vyloz nohy a bude dobre...

kacena4
8. apr 2022

my sme pouzivali peronku do 6m

luccija
8. apr 2022

Tak ho daj na bruško nech mu spevneju ruky a zdvíha hlavu nebude môcť sermovat rukami;)
Deti majú radi perinku, objatie

autor
8. apr 2022

@elanor ty si mimo totálne

jana_eyre_2
8. apr 2022

@elanor a to načo takýto ton, nerozumiem..

autor
8. apr 2022

@jana_eyre_2 ani ja nerozumiem také ženy, čo sa takto dokážu správať, keď má nejaká tema irituje, v poriadku, prečítam-odídem. Ale toto ? No otrasne správanie. Pýtala som sa preto, lebo sa bojím či to je normálne, nie preto, lebo sa mi nechce ho baliť !!!! @elanor

elanor
8. apr 2022

Ved pisem, ze sa v prvom rade ukludni. Si zbytocne hystericka a panikaris tam kde netreba.
Klidek a nohy v teple.
Ano, je to uplne normalne. Tvoje dieta nerobi nic nenormalne ani cudne. Uplne normalne a bezne babo. Ak ma potrebu, dalej bal do perinky.
A prepac, ze ti nefukam praskovy cukor do zadocku, nu-nu-nu, ale poviem ti to narovinu, tak isto ako by som to povedala kamoske, sestre, hocikomu.

cicuca
8. apr 2022

@beata_k a čo to teda je?🤷 Myslela som si, že morov reflex, aj dcérka to mala asi do troch mesiacov

beata_k
8. apr 2022

@cicuca Morov reflex je nahle rozhodenie rukami v pripade "nebezpecenstva". Nie, ze dieta stale myka rukami a budi sa zo spanku.
https://fascinujucedeti.sk/sk/morov-reflex

cicuca
8. apr 2022

@beata_k ďakujem

emalka
9. apr 2022

Mozno ma zvyseny svalovy tonus, ak ta to velmi trapi tak skus s nim ist na fyzioterapiu nech ho kuknu. Ak to je ono, tak ti ukazu co s nim aby sa mu ulavilo.