Moje dieťa udrelo iné dieťa po tvári.
ahojte maminky.neviem,ci pravom,ale som strasne nestastna.Moj maly bude mat dvy roky,ma rad ine deticky a stretli sme priblizne 15mesacneho,ktoreho uz pozname a moj maly ho pekne hladkal a tak sa vzajomne obzerali a hladkali.No ten 15 mesacny zrazu prisiel uplne az k nemu a necakane zovrel ruku ako do hrablicky a udrel mojho silno po nose a t a medzi oci,Mozno aj oko zachytil tymi prstami.Moj syn malokedy place,ked sa udrie,takze teraz ho len bralo do placu a o chvilu na to zabudol.Len ja sa citim hrozne,moj ma este to jedno ocko aj trosku slzave odvcera a ze dostal taku supu aj do noska.Bojim sa,ci mu to dieta nemohlo nieco sposobit.neplace,ale jednoducho sa citim priserne,ako matka,co zlyhala.Viem,ze to bolo male dieta,ale tak ako macka po nom siel,tymi prstami poloskrcenymi,polovystretymi.Je mi z toho nanic,ze si neviem ubranit vlastne dieta.Aj to si uvedomujem,ze sa bude musiet vediet aj sam nejako s tymi vecami vysporiadat casom,no je este malicky a ja som teraz od toho,aby som ho chranila.jednoducho sa bojim,ci sa mu nieco nemohlo stat,aj ked neplace.Poznate urcite nejake taketo situacie niektora,budem vdacna,ak mi niektora maminka napise k tomu nieco,
Ahoj, v prvom rade sa neboj. Ako matka si nezlyhala. Nedokazes predsta predpokladat vsetky reakcie inych deti (ci ludi), co sa tocia okolo tvojho dietata aby si tomu zabranila. Ako si reagovala potom ? Vie o tom utoku jeho matka ? Bavila si sa s nou ? Ak ano, mali ste si to vydiskutovat a to malicke alebo aspon jeho matka by sa mala ospravedlnit. Ak nie, uz teraz nic nenarobis. Svojmu dietatu hned po takejto udalosti treba vysvetlit, ze bud dietatko nechcelo a nevie co robi lebo je male alebo ze nie vsetky deti su dobre.. Ak uz neplace a nestazuje sa, len pozoruj a uvidis, ci budes potrebovat nieco riesit. Podla tvojho popisu vsak vyzera, ze drobec bude v poriadku. Jedine co ty ako mam mozes v takejto situacii spravit je, ze maleho utisis, objimes, pofukas bolave....neskor vsetko zvladne sam. Evidentne toto bola jeho i tvoja prva skusenost s niecim takym. Hlavne sa neobvinuj. Viem, trapis sa ako mama a teba to cele boli viac ako maleho ale bude to v poriadku....
Vedela o tom,videla to,no kedze ja som bola pri tych detoch,tak asi predpokladala,ze to ja ustrazim,no.Nemala som chut nieco vycitat,ale postupne si tiez vravim,ze ho mala ona strazit a branit takymto veciam.Neviem.Je mi to luto.
Stačili mi prečítať dva riadky... bude mat dva roky. Môj maly do troch rokov prefackal každé decko na ihrisku. Nastúpil do škôlky a skrotol. Nikdy sme ho nebili... proste taký bol. Teraz je prvák a je to úplne normálne dieťa. Nikoho nebije, s každým vychádza dobre.
@yollanda Jasne,ja neobvinujem nikoho,ale seba.
Pozerám že ti úplne zmenili nadpis príspevku, ak som správne pochopila, cudzie dieťa udrelo tvoje a nie tvoje druhé..?
@lucinka1988 Ano,to mi zmenili,ale je to naopak.
Keď chce niekto robiť admina, mal by sa správať trochu profesionalnejsie🙈ale pochopili sme sa
Ups,vlasne nezmenili,to som ja tak napisala,pardon.No aj tak je to spravne v kontexte.
Pardon,moja chyba.
Mozno by mi ho mohli admini zmenit,aby som prave nemala ten napis taky matuci oproti obsahu.
Tak nas ma od vcera pod okom modrinu. boli sme v takom centre preliezacky skakacky atd a maly isiel na trampolinu skakat a ako sa skribal hore tak prisiel asi 9rocny chlapec a chcel mojho obehnut a obehol ho tak ze skocil cez neho a kolenom pod oko dostal taku ranu ze momente mal napuchnute. Bola som riadne nahnevana ze nedaval pozor na mensie deti ale tak stale pri nom nebudem a nebudem ho ochranovat vecne musi si aj sam davat pozor.
No v každom prípade... tak dostal facku... a? Tých ešte bude. Môžeš si ponadavat na to druhé decko, to je tak vsetko
Takuto hovadinu riesit....
@mima1 To ma mrzi a ano,mas pravdu.No zavisi aj od veku.Viem,ze postupne sa musi sam naucit predpokladat a nejake tie uderiky utrzit,nech sa nauci,ale na to je este cas..a ak aj nie,tak je to mamine hrozne luto.
@stanulienkat Tak riesia sa tu aj vacsie hovadiny,si myslim.No a ja to nepovazujem az za taku hovadinu,je situacia a situacia.Ja som bola pri tom.Hoci su aj horsie veci,to mas pravdu.
Ozaj,este som si potom vsimla,ako to dieta ucia jeho rodicia,ako dat pastou ujovi.To ma potom napadlo,zeano,kazde dieta aj capne,ale ked ho to este aj ucia...Hmmm
Tak nas ma 3,5 a nie vzdy dokazem byt pri nom.
@mima1 Chapem a nech sa modrika rychlo zahoji.
modrinka
ak mas pocit, ze ma slzave / zaskrabnute ocko, zbehni este kupit ocuflash pre istotu a kvapkajte den/dva.
ku situacii - nevieme, ako ste boli dohodnute, kde stala druha mamina, no ako dozor si podla mna uplne stacila jedna.taketo sa stane za pol dekundy a ak nie si 10cm vedla dietata nemas sancu zabranit. popisujes to az hororovo, zahnute prsty, atd - ale moj 15mes sa tak normalne nacahuje. tak male deti sa este nevedia hrat spolu, hraju sa skor pri sebe.
a ku rieseniu - ako pisal niekto vyssie, ze ospravedlnit - snad nikto necaka od dietata, co este nepovie ani "mama", ze pochopi a ospravedlni sa. tam mu matka mohla/mala max dat na javo, ze to sa nesmie. a kazdemu je jasne, ze to nebolo naschval. starsiemu vysvetlit, ze male deti sa este nevedia tak hrat a urcie nechcel nikto ublizit. priserne sa necit, to su veci, ktorym nezabranis. a na to ocji ocuflash.
Dakujem vam maminky za vsetky reakcie.
Podla mna to moc riesis, analyzujes... su to proste deti. Vies kolko takychto "situacii" este tvoj syn zazije?
A ze sa z toho obvinujes...preco?
Zbytočne to hrotíš , ver tomu takých " bitiek " ešte bude . Škrabance, modriny , lopatkou po hlave , strkance ...si len na začiatku . Mám viac detí , takže z veľkej časti to už mám odžité . Všetky žijú, nemajú traumy a teraz sa pre istotu tlčú medzi sebou .
My sme boli na oslave a ine dieta 2 rocne mojho rocneho synceka ukusilo do chrbatika, zuby mu tam zostali este tyzden aj s modrinou. Tiez som zostala najprv v soku, ale jeho matka prisla a ospravedlnila sa, plus tamto dieta dostalo po zadku a brala ho od mojho syna. Syncek plakal ale nejako sa mi ho podarilo utisit. Vies, vtedy keby jeho matka sa neprisla ospravedlnit, asi by som s nou spravila bordel, ale ona prisla a chcela vediet ci je vsetko ok. Ja som z toho nemala pocit ze som zla matka alebo nieco take. Preco by som mala mat ? Ved moje dieta sedelo na zemi a hralo sa s autickom. Vobec sa necit zle. Jednoducho to predýchaj a neboj bude dobre. Ale chápem ťa a nepovažujem tvoj problem za hovadinu ako bolo vyssie spomenute, kedze ja sama som velmi hakliva na synceka (je jedinacik).
Moju kusla do krvy v 4r jej 3r kamoska koli hracke. A potom par mesiacov neskor jej to Moja vratila ze ju kopla do chrbta🙈akoze citila som sa horsie ked urobilo moje dieta zle. Ale to su deti., moc to neprezivaj este k tomu take krpate si neuvedomuju uplne co robia ze to boli. A tie deti uz na to aj zabudli a ty mas zbytocne traumu.
nechapem vobec....to si predstavujes ze cely zivot ho budes musiet nejako ochrañovat aby nahodou niekto doñho nestuchol alebo nezbil a ked nie sa citis ako matka co zlyhala???to akoze ako chces ovplyvnit styk s inymi ludmi dozivotne? ...deti nie su z porcelanu,to ze sa biju stipu robia si zle atd je uplne normalne hlvne vo veky 2 3 4r,skor si myslim ze je dolezite naucit sa ospravedlnit co mnohe matky nerobia bohuzial...
to sa stáva....ale na druhej strane ťa chápem, každú matku bolí keď je jej dieťa ubité iným dieťaťom. ...

Chápem ta, ale postupne som to začala brat tak, že proste sa takýmto situáciám nedá úplne vyhnúť, to by sme museli žiť na samote..Pri takýchto situáciách ešte oceňujem, ak rodič druhého dieťaťa ho vyhresi a ospravedlní sa, stalo s ani žiaľ aj take, že mater sa tvárila, že nič nevidí, vtedy som musela reagovať ja a pekne nahlas malému vysvetlit, že ideme preč, lebo toto sa nerobí a to dobre deti nerobia. Mám 20 mesačného chlapčeka. Ty si nijako nezlyhala, deti sú nevyspytateľné, stáva sa to, ja aj keď môjho učím úplne inak, niekedy sa sama čudujem, že má potrebu do druhého sotit, je ešte maly a nemysli to zle, ale keďže ho poznám, snažím sa tomu predchádzať s keď sa blíži k druhým deťom, som hneď v pozore. Keď tu niekto zlyhal, jedine tak rodič toho chlapca, ty oˇurcite nie. Iné by bolo, ak by mu ublížil väčší alebo dospelý. Sleduj ho či je ok, to je jedine, čo teraz môžeš urobiť. Ono aj rodičia nemôžu veľakrát za správanie svojich deti, nevedia ho dopredu ovplyvniť, vedia ale následne situáciu vyriešiť, aspoň teda ti chochmesnejsi..Tiež mi je všelijako keď si predstavím, že raz bude maly v škôlke a niekto by mu tam robil zle, zatiaľ na to ale nemyslím..