Mojkáte a bozkávate svoje deti?
taka banalna otazka... 🙂 ja stale ked mam naladu tak vybozkavam tie moje baby hlavne mladsiu🙂 ale aj starsiu nozicky rucicky brusko 🙂Manzel na mna pozera ako na mimozemstana tak pred nim sa krotim. Premyslam, ze mna mama tak nemojkala nebozkavala vobec vlastne nikto z nasej rodiny... a z manzelovej strany-teda jeho sestry, vobec tiez neprejavuju city k detom ziadne pohladenie bozk.To len ja som nejaka divna?Ako je to u vas?
pripájam sa k mimizemšťanom aj s mojim manželom, máme krásne 3 deti a mojkáme a hrávame sa s nimi obaja
Nase zlatko ma sice len 4 mesiace, ale mojkame a bozkavame ju stale. Ja som inak clovek, ktory posobi ako kus ladu, neprejavujem city a neznasam tie spontanne objatia...ja som to neznasala uz ako dieta, to mojkanie a pusinkovanie, sestra je uplny opak, ta sa pride postiskat este aj teraz, ma 23 😀
No prislo by mi divne neobjimat moju krasavicu, je to vytuzene babatko, o to viac ju lubime 🙂
my sa tiež mojkáme s našimi babami, ale ak staršia dcéra uvidí ako sa mojkám s mladšou tak žiarli. Mojkám sa aj s ňou len ona si myslí, že je to iné , má zmenu správania tak hádam to niekedy prejde. Lebo u nás žiarlenie trvá už 13 mesiac. Ľúbime ich obe, aj keď tá staršia si myslí pravý opak
ja môjho milovaného stále 😀, ale napríklad moja kmotra dá pusu malému len keď si ju on pýta, ona to nepokladá za dôležité... neviem si ani len predstaviť, že by som si ho nepritúlila, nepomojkala, nepusinkovala 😀 😀
to co je za otazka?????
Stale,stale,stale....snáď milión krát do dna(ale nie prehanam🙂)a donekonečna im opakujem ako silno ich lubim,je to úžasné keď sa dcérka hraje a sama od seba mi povie "ubim taaa" ,starší mi to hovorí aj v polospanku🙂ten pocit je na nezaplatenie🙂
ale pravdaze, ja nechapem maminy ktore to nerobia.. ked vidim tie jeho licka krasne baculate..ved tie si priam pytaju bozteky.. aj nozky, rucky, chrbatik mu vybozkavam, a on sa smeje 🙂 po vecernom kupani mi dava pusinky on.. chyti mi hlavu a pusinkuje ma zlaticko moje
v jednom kuse a tiež nechápem maminy čo to nerobia aj ked pravdepodobne to neznamena ze maju svoje deti menej. No ja si nemozem pomôct 🙂
mojkali sme sa, mojkame sa a mojkat sa budeme, az pokial Oliv zaujem nestrati 😝 a opacny nazor ma nezaujima, nerozhadze a je mi u paty 😀
podla mna je divny skor ten, co k detom nedokaze prejavit city, nevie pobozkat, pohladit...aj my sa mojkame, aj mojkat budeme, svoje dieta lubim, tak preco to skryvat? nepochopitelne je to, ked sa niekto nemojka...aspon podla mna 🙂
v jednom kuse 😀 😀
Stale 😀 aj ked sa brani som silnejsia 😀
presne tak je to aj u nas. v rodine nikto nikde nikdy nikoho neocmukáva. to len ja som taky exot, že nôžky rúčky líčka zadoček, počas kojenia jedneho kojim, druheho mojkám, aby mu luto nebolo.
ja moju mojkam az moc, niekedy ma az odtlaca🙂ale aj ona mna mojkava, cmuka, hladka, jej prejav lasky je aj to od uplneho malicka, ze mi chyta mihalnice na oku....hlavne ked bola mensia, to robila pri zaspavani...zvlastne ale robi to a ked sa mi zacne natahovat za okom, tak mi pripomenie to male babatko, co bola kedysi...no a vecer, tolko mojkania mame, ze az...to sa musime 300x objat, 500 krat vycmukat a este vykrikuje z postele, ze mama este jeden cmucik, mama este na nozku, mama este na chrbatik, takze my mame taky cmukaci maraton vecer vzdy pred zaspatim 😝 ...raz mi to bude chybat
ked som bola mala tak mna moja mama stale objimala a pusinkovala,aj teraz ked pridem domov,ak ma vyobjima a vybozkava a ja to praktizujem na mojich detoch dalej 😉
syn je uz velky(18) ,ale vzdy ked niekam ide tak sa pride rozlucit,objime ma a bozka . vcera isiel muz s malou rano k skolskemu busu,ja om jej dala na schodoch pusu a ked uz bola dole,zrazu sa otocila a vybehla hore so slovamai " mami este objatie". podla mna je to velmi dolezite,aj u chalanov,aby sa nehanbili prejavovat city k tym ktorych lubia ,hlavne ked budu dospeli. videla som to na mojom muzovi ,ten to nikdy nepoznal od svojej mamy,aj ta zmäkla az ked prisli moje deti,ale tym sa uz neubranila 🙂
Aj u nas sa mojka vela. teraz hlavne ta najmladsia, jej licka volame bozkaci material 😀 starsie baby sa iz len tak hocikedy edaju, su dni ked sa nechaju mojkat hocikedy a su dni ked utekaju pred nami .
stále 🙂 veď ich ľúbime ta prečo nie 🙂
pridavam sa k divnym 😉 aj ja mojkam moje dve kocky a v kuse a aj moja polovicka .... 😅
moja mama sa s nami vzdy mojkala (so mnou a sestrou), doteraz sa objimame a davame si pusu, barskedy ma zacne len tak hladkat, ja ju tiez, aj ked ideme po ulici, tak ju po chrbte hladkam/masirujem atd 🙂 a to uz som stara skebla, no ale taketo fyzicke prejavovanie lasky je uuuzasneee, zboznujem to 😵
ja budem urcite mojkat moje deti do aleluja, hoci pri synovi to asi budem musiet s pribudajucim vekom mozno trochu upravit, ale teda s pusou na rozlucku budem ratat vzdy 🙂
mojkane deti su podla mna vyrovnanejsie, sebavedomejsie, nemaju problem prejavit city atd atd 🙂
U nás je to tiež na denno-dennom poriadku každú hodinku-minútku 🙂, neviem si to predstaviť, že by som ju nevystískala a nevybozkávala ☹
daakujem za odpovede 🙂 mm sa skor jasi s detmi a blazni nepusinkuje ich ale vztah maju krasny 🙂 no ale svagriny maju taky odstup k svojim detom...
Dnes som pocula taky nazor ze deti su zle, lebo ich velmi laskujeme a skerime sa na ne tak nemaju respekt a teda neposluchaju...neviem....
a ako to bolo v minulosti?fakt si nepamatam ze by sa so mnou tak jasili ako my s deckami a vasi rodicia 🙂?
každy boží den 🙂 mna matka nikdy nemojkala žiadne prejavi lásky,povzbudenie vždy eln čo som urobila zle vyčitky v puberte som bola zakomplexovaná,nevedela prejavovať city,svoj názor elbo som sa bála zhadzovania,poníženia a taký vzťah máme aj dnes chladný,dokonca teraz som mala herpes tak som malú nemohla bozkávať úplne smutná bola s toho že sme sa veče nepusinkovali ale hladkanie mojkanie musí biť 🙂takže mojkanie,chvalenie musí biť 🙂
@mystery1 nie vy ste divna, ale ti ostatni vo vasej rodine. ved lasku treba detom prejavovat a tym u nich vychovavat cit. co z deti vyrastie, ktore nepoznaju lasku?
@stanislavao neviem, preto som protiklad mojich rodicov 🙂 vo vela veciach
bozkavam ich v jednom kuse
to co je za blba otazka? 😖 😀
@mystery1 kto ti to povedal? nejaky psycholog? alebo si to niekde citala? len tak ma to zaujima...
@mystery1 Moja mama bola v tomto úžasná. Veľmi nás ľúbila, žila pre nás, dovolila nám možné-nemožné a som rada, že v tom dokážeme pokračovať ja i moja sestra. Možno dosť často niekto prevráti oči, ako sa náš svet točí okolo detí, ale je to naše rozhodnutie, sme tak spokojní a hlavne naše deti. A našťastie nám i roky dávajú za pravdu, že nerobíme chybu. MOjkanie, jašenie sa, venovanie sa deťom,... nie je opičia láska. 😉

nonstop,divne by mi to pripadalo ked by mi to nebolo umožnene 😉