Môže 7 týždňové dievčatko spať matke na bruchu?
ked jena mne tak sa jej brusko uvolni a vyprdka sa,len sa mi zda ze chce byt stale na mne a ked sa vzdialim place,ako ju naucit spat samu
Nám malá zaspávala bežne na bruchu. my sme sa vždy snažili učiť ju samostatnosti a chvilu to aj tak bolo že odmietala našu prítomnosť ale potom sme si vyžiadali aby sme zaspávali s nou a aby chodila za nami nadránom do postele.
mamičky nesnažte sa učiť deti zaspávať mimo seba ked to oni nechcú, aj ja som robila chvilu tu chybu a teraz sa snažím na plno vychutnávať tie chvíle ked ma ešte chce a ked sa mojká. a zaspávanie na nás bolo to najkrajšie obdobie 😉
@magdusv zas na druhej strane nie kazdemu vyhovuje take spolocne spanie...a to teraz nehovorim o problemoch,ktore mozu narusit ''manzelsku'' postel'',ale o probleme vseobecne zo spankom.Ja spavam sama v noci...manzel pracuje iba v noci,takze o naruseni sukromia to nie je,ale ide o to,ze ja koncim v pracvi o 1 v noci...pridem domov a jedine co chem je ako tak sa normalne vyspat aspon do 6.30 rana,ked sa prva varka deti u nas budi...mam doma 3 a k tej najmensej sa este budim aj v noci.Pre mna bolo utrpenie,ked nas prvy syn spal do 2 rokov v nasej posteli....zobudzala som sa ako ziva mrtvola a nedokazala som zo seba dat max vykon ani doma ani v praci a mozno som v ociach mnohych zien teraz zla,ale pri 2,3 dietati som si dala zasadu,ze sa budem snazit naucit dieta spat same v postielke,lebo v prvom rade ja potrebujem byt v pohode a bez stresu,aby som zvladla deti od 6.30 rana do 16.30 a potom od 16.30 do 00.30 fungovat v praci za pasovou vyrobou a verte mi mamicky,ze to nie je jednoduche. Od deti som musela ist do prace ked mali iba 10 mesiacov a to som si zobrala vsetko volno co sa len zobrat dalo,aby som si predlzila 6 mesacnu matersku dovolenku na tych 10 mesiacov.Spanok pre mna je velmi dolezity ak chcem fungovat normalne cely den...a to spim denne iba max 6 hodin prerusovane.A este raz opakujem...nepovazujem nikoho za zlu matku,len kvoli podobnemu nazoru aky mam ja,lebo ja sa kvoli tomu teda necitim byt o nic menej ako matka,ktora spi s dietatom ci s detmi spolu.
@cmulinko nie nie jasné že nemyslím tento prípad 😉 Ide o to že vela krát sa tu riešia veci ktoré sú vlastne "zbytočné". dieťatku neublíži ked bude spávať na rodičoch a na brušku - to je hlavné - ostatné si maminky musia prispôsobiť detským a svojim potrebám 😉 chcem tým povedať že vela mamičiek sa riadi tým čo tu aktuálne na koníkovi "letí" alebo podla toho kto jej dal viac odpovedí rovnakého typu. ale maminky si musia uvedomiť že ony jediné poznajú svoje deti a svoju situáciu doma. ja som zástanca zlatej strednej cesty. ked je manžel doma, malú uspíme u nás v posteli a spolu lebo si tieto chvíle užívame. potom ju prenesieme do jej postielky a my si ideme ešte po svojom. nadránom príde malá k nám a spolu sa zobúdzame. ak príde skôr tak ju ja sama prenesiem ešte do postielky pretože som "sebecká mater" a potrebujem sa vyspať 😝 čiže chcem tým povedať že my sme si vytvorili takýto režim lebo to vyhovuje nám všetkým, ale nie je univerzálny pre ostatných. na druhej strane nemyslím že je fajn ked je niekto doma a nemá prácu ako ty a to dieťa velmi lipne na rodičoch a mamička si napriek tomu prečíta že je dobré ked učí dieťa samostatnosti a aj sa podriaduje názorom mamičiek a nie potrebám bábätka 😉 O nikom nemožno povedať že je zlou matkou len preto že má iný režim, potreby, výchovu.... ako niekto druhý. Len ako si napísala @cmulinko nie každému vyhovuje to a to 😉

@alicka7 ja mozem napisat len za seba a za svoje deti...moje deti nikdy nespali rovno na chrbte ani an bruchu a dodnes tak nezaspavaju.Od narodenia som ich polohovala na boku striedavo,aby sa pekne formovala hlavicka.Moj prvy syn mal do 6 mesiacov silny reflux...a v tom pripade nie je mozne rovne spanie...inak by som ho tu uz nemala lebo by sa udusil zvratkami. spanie na boku bolo pre nas doslova jedine riesenie na kludny spanok babatka a aj rodica 🙂 Moja dcera uz ma 1 roka i ked ju sice stale ukladam spat na bok...uz si to svoje miesto sama upravuje a samozrejme,ze sa zobudza na uplnom opacnom konci postele v nepochopitelnej polohe ruk a noh...a je jej tak dobre 😀