Môže 7 týždňové dievčatko spať matke na bruchu?
ked jena mne tak sa jej brusko uvolni a vyprdka sa,len sa mi zda ze chce byt stale na mne a ked sa vzdialim place,ako ju naucit spat samu
@katarina49 nas maly mal koliky, do 5 mesiacov inak ako na rukach ani nezaspal, do cca 10tich zaspaval so mnou na posteli ked som ho skrabkala, od roka som si vsimla ze sa budi ked sme pri nom tak zacal spavat sam v izbicke, a teraz ked sa ja chcem pomojkat a zaspat pri nom tak uz nevie, mrvi sa, odtlaca ma a zaspi hned ako ho necham sameho... 🙂 tak si to uzivaj, este sa naspi sama ;) aj ti luto bude
@hoogy ako hovoris. Aj nas jurko nas potreboval mat pri sebe. Nosili sme ho, mojkali a nenaucil sa ako rastol stal sa samostatnejsi a dovolim si tvrdit aj odvaznejsi ako niektore deticky.
@katarina49 rob ako si mala vyzaduje a ako jej je dobre! A neboj ona sa osamostatni az ti to bude chybat 🙂
presne ako pise @katarina49 len jej daj mamickinu naruc ked ju potrebuje aj mne to kazdy hovoril ze nenos na rukach ,nechaj vyplakat a nauci sa ale nepocuvala som a urobila som si po svojom .nosila som na ruchach uspavala ,ved nas trapili koliky ,reflux a nakoniiec nam aj zistili ze mame pruh ale aj tak by som nosila ved 9 mesiacou ta citilo a odrazu zostane same neboj ona sa nauci spinkat aj sama ,.moj ma 14 mesiacou a su noci ze spinka sam v postiele ale su noci ked ma potrebuje citit ,a spoinkat v kociku cez den sa naucil lenpred 2 mesiacmi dovtedy som s nim musel apobede spinkat ale je to ok neluitujem ze som tak robila aj ked zo vsetkych stran pocuvam nechaj ho vyrevat a zaspi aj sam nenecham neuznavam to
preco by nemohla? ved u maminky jej je najlepsie 😉 , moja ma skoro 2r, ale zaspava tak, ze ma drzi za ruku a blazene sa usmieva a hladka ma 😵
dakujem hoogy,ona aj cez den chce byt so mnou na rukach ked ju polozim do postielky tak sa zobudi ,ja sa neviem pohnut s domacnostou kedze som v anglicku a nemam tu rodinu len manzela a ten pracuje ,niekedy jem ked on pride z prace,asi to musime len vydrzat kym vyrastie a aj tie kolky prejdu inac to nevidim 🙂
mate pravdu ,ja som stastna ze spi na mne je to super pocit ,len sa bojim toho ze je este malicka ci jej to neskodi na mne spat ,a ci sa jej hlavicka nezdeformuje ked nespi na chrbte len na brusku vacsinou
@katarina49 ked ti to tak vyhovuje,je to ok. rob veci tak, ako ich citis.... este mozes skusit manducu alebo podobny ergonomicky nosic. my sme sa v tom nosili,ked nevedela zaspinkat. a veru velakrat si poprdkala a potom mi na hrudi zaspala. a vzdy na lavej strane,na srdiecku 😵
@katarina49 len ju nechaj, nech spi pri tebe, nos ju, kolko bude cvhciet a nepocuvaj a necitaj veci typu nauci sa na ruky, bude rozmaznana a nesamostatna ... nic z toho nehrozi, dieta vie, co potrebuje 🙂
@katarina49 moje dieťa spávalo na mne vo dne aj v noci 4 mesiace, teraz ju môžem aspoň v noci zložiť - ale len na bruško, vo dne spáva naďalej na mne. na chrbátiku ešte nikdy nespala, hlavinku má krásnu guľatú
@katarina49 ahoj, tak sa pytas ci moze spat na tebe, alebo sa pytas ako ju od toho odnaucit a naucit spat samu?
- spat na tebe samozrjeme moze, okrem toho ze tato poloha jej pomaha na koliku, citi tvoju vonu, blizkot, tlkot srdca, pocit bezpecia... moj syn na mne tiez takto spaval prve mesiace 🙂
- odnaucit, nechapem ako by si to chcela spravit, jedine ze si ju na hrud nedas 😉 ale to nechapem preco by si robila, kedze matka je zvycajne spokojna, ked je spokojne aj babetko 🙂
- cas kedy bude spinkat sama pride ked vyrastie, v prvych rokoch dieta potrebuje mat matku velmi blizko seba 🙂
@katarina49 niektore problemy s babatkami sa jednoducho nedaju riesti z metrovej vzdialenosti... 😅 chapem,ze je to unavujuce,vycerpavajuce,stresujuce,ale musis nabrat silu a fungovat pre to malicke.....vsak ak sa ty polozis,ak sa ty nepostaras o jeho potreby...ak nie ty,tak potom kto iny?treba sa pozbierat...postupne sa vsetko da do normalu...aj samostatne spanie.
ja som myslela ze to skodi so zdravotneho hladiska ,ze jej tlaci na plucka a tak a ak ano ako ju od toho odnaucit ked si zvykla takto spat a ked ju ulozim vedla seba tak nechce a place,ale velmi krasny pocit to je ked takto na sebe spime
@katarina49 z toho zdravotneho hladiska sa ti len max vygrcka po dobrom obediku...ak ju potom polozis tak na seba...ale inak by sa nic hrozne nemalo stat 🙂
@katarina49 praveze hlavicka sa deformuje spanku na chrbte, hlavne ak bebetko nie je polohovane, ale ak spi na tebe na brusku, tak len staci ju davat hlavickou stale na inu stranu, ale aj tak, riziko deformacie je vyssie ked babetko spi na podlozke a chrbatiku, takze toho sa bat vobec nemusis, rovnako ako tlacenia na plucka 😉 je to uplne prirodzena poloha, v klbku, ktora jej nemoze ublizit
@katarina49 ono to naozaj casom prejde. my sme mali aj nosic alebo satku si kup tak sa mozes aj po domacnosti motat aj malu nechat spat na sebe 😉 a presne ako pisala @hajanka tej deformacie alebo tlacenia na hrudnicek sa bat nemusis. 😉
@katarina49 a neskusala si satku, prip. nejaky nosic co je uz od narodenia? ja som malu vela nosila, jedno obdobie a relativne dlhe spavala cez den len na mne, v satke, a bola a v podstate aj je kludne dieta, hoci uz prichadza pomaly do obdobia vzdoru a vie sa uz aj riadne jedovat 😉 ...su deti, ktore nevyzaduju pritomnost mamy, a su take, ktore to potrebuju. Moja je z tej druhej kategorie a syn bol taky isty. pridavam par fotiek, ako sme sa nosili -fotky su z obdobia 9-11/2010, mala je narodena 8/2010
@tretulka,krasne fotky ,kupili sme vak na nosenie tak to idem zacat skusat 🙂
@katarina49 babyvak? no ja som skor zastanca satiek, a ak nie satka, tak ergonomicky nosic 🙂
@katarina49 Ano, ja som úplne milovala, keď boli deti malilinké a spinkali na mne 🙂 Keď ich uspávalo, ako dýcham a počuli tlkot srdca, nie je nič krajšie! 😀
Na to, aby si ju učila spať samu je ešte malinká! 🙂
@katarina49 moja Adelka doteraz zaspáva na mne a to má rok a pol. Takto ju uspávame od doby keď mala mesiac, sama si to vyžiadala a bola veľmi pokojná keď takto spala. Takto na mne zaspí do piatich minút a keď ju dám do postielky nech zaspí sama tak to trvá aj hodinu a som viac unavená ako ona. Zatiaľ nemám potrebu ju od toho odúčať, vyhovuje nám to, ona je pokojná a ja tiež. A nemá žiadne zdravotné problémy.
Dokonca sa mi raz stalo keď bola malinká, že spala na mne a zrazu prestala dýchať, tak som ju rýchlo prebrala a bolo dobre, vtedy som bola šťastná, že nespí v postielke... určite to má viac výhod ako nevýhod.
Moj Teo zasadne zaspaval takto..dokonca ked mal cca mesiac a troska viac boli noci ked spal celu noc na mne....ja polamana na mraky mracne...ale mladatko vyspinkane 🙂
@katarina49 sak je malinka chce ta citit necha ju ked bude chcet byt sama zistis to...moj maly tiez spaval na mne a to Ti poviem ze on bol a je ina vaha /mal 3mes a 8260g/ spava aj medzi nami ked sa prehadzuje ale aj postielku mam prisunutu k posteli a mozem ti povedat ako mu skoncili koliky spi celu noc iba niekedy sa prehadzuje ....moj je doteraz jak kliest na mne aj na muza a co s nim sak je nas ... ked vidim ten pohlad co hadze na mna aby som ho zobrala tak nikdy neodolam sak o tom je materstvo /teraz nas ma 12kg a 9 mesiacov 😀/...ked bude chodit uz nebude sa chcet toklo maznat 😎
@elephant
@tretulka
@katarina49
@hoogy
@hajanka
@cmulinko
Ahojte, mozem vstupit do diskusie? Som trosku vystrasena, lebo som nedavno citala v jednej knihe, ze babatko ma spinkat len na rovnej podlozke, lebo ze v inych polohach sa mu deformuje chrbtica. My sme nasu malinku od narodenia dost nosili na rukach kvoli kolike, hrozne ma rada ked je pri ocinkovi na pleci a ja ju nosim v klokanke. Zaroven cestujeme k starym rodicom 3,5 h v autosedacke, bojim sa, ci sme jej nejako neublizili, lebo vo vajicku je tiez v polohe "sedí". Teraz ma 3,5 mesiaca. Dakujem za vase nazory.
@alicka7 tak tohto by som sa neobavala, uz to tu baby spominali, precitaj si par clankov napr, tu http://www.noseniedeti.sk/o-noseni
http://www.liliputi.sk/index.php?option=com_con...
...si predstav, ze by si bola 9m niekde skrutena, a potom ako odtial vylezies, ta narovnaju ako na skripec 😀, ved aj v tej klokanke /preco klokanka???? 😒 / ju zas nemas 24hod denne a ta autosedacka, ak je kvalitna, nemas co riesit, ved ju navrhli pre deticky. Inak toto iste mi povedala moja krstna, ze preco ju davam do autosedacky, ze ved je mala :D

@katarina49 hlavne nepocuvaj blbosti tipu neber jus tale na ruky nauci sa ti. moj maly nemaval ani koliky a aj tak najradsej spal na nas 🙂 a vies co nenaucil sa nam. po case sme zacal spavat sam od seba v postielke. a naruc doslova odmietal. potom mal este jedno take obdobie ked mal rok a pol a isli mu zuby ze sa najlepsie vyspal na mne,ale aj to preslo. hlavne ti poradim bud trpezliva a prisposobuj sa svojmu dietatko vsetko ostatne pride casom. nauci sa aj same spat,aj same papat,ale teraz je este velmi malicke 😉