Môžem cestovať s novorodencom autom tri hodiny?
Ahojte mala by som takú otázku že čo si myslíte mohla by som cestovať s malou po pôrode z Viedni na Slovensko ? Cesta trvá 3 hodiny autom a neviem či by to nebol problem? A musím ísť na Slovensko vybaviť rodny list malej a občiansky preukaz lebo ich odomna pýtajú tu vo Viedni.
Ďakujem za odpovede.
Na cestovanie potrebuje doklad (pas alebo OP).
Cesta tri hodiny je dost a neodporuca sa to ale tak chodia tak aj s malymi babatkami no. Naspat nepojdete?
Ja len blbu otazku- myslis si, ze dietatu vystavia rodny list a obciansky na pockanie? (Dedukujem, ze bude narodene v rakusku a byvate v rakusku...). Ci to sa budes premavat hore dole bez dokladov?
Kto od teba pyta doklad? Musis sa na sk objednat na isty datum aj cas a az potom prides aj s dietatom.Ja by som to nechala na neskoru jar.teraz je vsade chripka neťahala by som babetko po uradoch.
Rodis vo Viedni? A tam jej nevystavia nejaký dočasný rodný list? Po skusenostiach s porodmi na Slovensku som posledne rodila v Prahe a dali mi dočasný RL. Cesta Praha- BA bola dlhsia ako 3hod, ale celú cestu prespinkala, bolo to nakoniec úplne v pohode, aj keď vtedy mi nebolo všetko jedno.
Ja som normálne rodila v Rakúsku a po pôrode cestovala 2 hodiny autom domov na Slovensko. O týždeň znova do rakúska na poradňu kvôli predčasnému porodu. Na slovenský rodny list sme čakali asi 4 mesiace.
Rodila som v zahraničí.
Malej treba vybaviť cestovný pas vo Viedni na ambasáde. Vystavia ti jednorazovy aby si ju mohla zobrať domov a následne tu jej vybaviť cp alebo OP. 🙂 neriskuj zbytocne cestu domov bez dokladov . Čert nikdy nespi ! Občas policajti nakuknú do auta, pozrú doklady, nikdy nevieš, možno práve teba by zastavili.
Kedysi davno sme cestovali aj viac ako 3hodiny a cez hranicu s novorodencom a bez dokladov iba s rodnym listom. Ja bezne pendlujem cez hranice a este nikdy nikto nekontroloval, len pocas covidu.
My to mame cez hranice ani nie hodinu, takze do prahy na ambasadu to nepripadalo do uvahy (s novorodencom by som taky kus a taku otrasnu cestu nesla, ist na otocku narocne a riesit ubytko cudzie tiez blbost). Viem ze tak by sa to malo ale z praktickych dovodov som sa rozhodla to risknut. Ale bala som sa tiez no..
Mozes
Ja som cestovala s mensim dietatom cez dva staty bez akehokolvek dokladu
Ides vybavovat doklady, kludne chod
Dopredu sa objednaj na urady, na pockanie to nebude
Ano , neni problem. Len treba mat doklady pre dieta. Normalne spravis nejaku pauzu, my sme isli 3,5 hod z Viedne do Korutanska
@soraya25 ale mas stale ten rakusky, s tym sa da prejst v tomto pripade. Na ten sk sa caka aj mesiace. My sme tento problem nemali, ja som nikdy nedala to druhe obcianstvo uznat, nakolko sama o to moje behom roka alebo tak pridem. Cize predpokladam, ze potom ta moznost zanikne uplne. Ale vela ludi to dava, musia a trva to
@vevesh to je pravda, na rodný list sa čaká 3 mesiace, a na pas, ktorý sa dá vybaviť len s rodným listom, dva mesiace. My to riešime tak, že na cestu na sk pôjdeme len s náhradným cestovným dokladom, ktorý sa dá vybaviť na počkanie na ambasáde. V tej dobe ale už budeme mať rodný list a na SK potom vybavíme len pas, aby sme sa mohli vrátiť späť.
@soraya25 Ved musia s tym na Standesamt, alebo ambasadu. Niektore KH maju Babypunkt, ze vydavaju uz tam. Ale ten docasny RL vydaju na ambasade ihned, s tym moze dieta cestovat do krajiny, kde ma obcianstvo po rodicoch. Na SK potom ihned spravit ten zrychleny pas. To je najlepsie riesenie
@kiki68 nie, s rodnym listom cestovat nemozes podla platnych zakonov-nikam. Ze niekto to zariskuje, okej, ale nech sa potom necuduje a nevyplakava, ked socialka vezme dieta na niekolko dni, dokym sa potvrdia dna testy a ine papierovacky a nasledne bude udelena nemala pokuta ....🤷♀️🤷♀️🤷♀️

A keď ta niekto zastaví? Aký doklad dáš, že dieťa je tvoje