icon

Môžem ísť s 3-týždňovým bábätkom na oslavu?

24. nov 2022

Ahojte , chcem sa opýtať , kamarátka robí oslavu budúci týždeň ,kde nás pozvala , bude tam cca 10 -11 ľudí ...
Bábätko bude mať vtedy 3 týždne ,môžem tam s ním ísť na chvíľku ? Či ešte nemám s nim chodiť tak do spoločnosti ? Ďakujem za odpovede .

Strana
z2
kiki234
27. nov 2022

Ja by som nesla. Resp ani som nesla do 2 mesiacov som bola len doma, a kocik na ulicu.ziadne navstevy ani nic. Mam koronove deti obe oktober 2020 a november 2021.aj ked aa na mna vcetci hnevali, k detom sme pustili navstevu len ked nam ukazali antigen alebo pcr, vratane starych rodicov. Jednoducho mi rodicia sme sa tak rozhodli a nebanujem. Ked niekto cgcel prist mohol ale s testom. Na navstevy sme nechodili, vzhladom k tomu ze vsetci maju doma macky a psov a ine zvierata a pride mi nechitne si sadnut na gauc kde su chlpy a este tam ulozit alebo babo.. Ble.. Nechutne.. Deti tym nijako neutrpeli, su zdravucke. A chore ani neboli. S takym malym je podla mna nezodpovedne ist na navstevu s tolkymi ludmi

janka1011
27. nov 2022

Ja zasa mám pocit, že tie deti až moc cipkáte a chránite. My sme žili aj s novorodencom normálny život, nevyhýbali sme sa navštevám ani chodeniu von v treskúcej zime. Na krstinách keď mal 4 týždne bolo 25 ľudí a išiel z rúk do rúk celý deň. Čuduj sa svete, ani raz z toho neochorel. Tak malému bábätku je šuma fuk či je doma alebo na oslave kde je 100 ľudí. Aj tak väčšinu času prespí. Joj a vrcholom pre mňa je keď niekto dieťa zakrýva, aby ho ľudia neočumovali. To akože doteraz neviem pochopiť, čo ako sa mu stane, keď na neho niekto pozrie 🙈

mimka2019
27. nov 2022

@janka1011 presne tak, niektoré matky z toho robia takú vedu, že koniec...ja som prišla domov z nemocnice v piatok poobede a sobotu ráno som už malú kočíkovala pekne po vonku a to je januárová...nezakrývala som ju, ani nič...pritom ležala na JISke 6 dní po pôrode a ja s ňou 😁 teraz má 5 rokov a nič jej nie je a ani nebolo...imunita taká akú ani ja nemám...

sakaca
28. nov 2022

Je to len a len tvoja vec. Si matka nie si v domácom väzení. Poznáš tých ľudí? Vieš ze tam nepríde nikto chorí? Ideálne keď si necháš bábätko pri sebe. Mne v tom vyhovoval nosič Rischino kde bola malá stále na mne a aj som ju natočila keď potrebovala. Nejdeš predsa na diskotéku a nebudeš dieťa podávať z ruky do ruky všetkým zúčastneným.

halci
28. nov 2022

@vso10 Susedina mala chytila ako dvojmesacna kiahne a musela s nou byt v nemocnici. Cize nic moc. Tiez by som to neriskovala.

lenka_lenus
30. nov 2022

Išla by som na hodinku max na dve. Babo maj v kočíku, z diaľky nech sa pozrú na neho ak budú chcieť. Keď ideš k pediatrovi tiež nikto nevyhodi celú čakáreň von, len preto ze tam ide babo aby sa nestretlo s inými ľuďmi. Netreba to velmi preháňať ze pomaly ani z domu vychádzať a nikoho nepustat k sebe. Kto sa ako cíti a neriadit sa druhými.

Strana
z2