icon

Môžem ísť s dieťaťom do termálneho bazéna?

3. sep 2026

Malý má 2 a pol mesiaca. Išli by ste sa kúpať na termálne kúpalisko? Teplota vody do 38 stupňov

Strana
z2
anonym_062e4d
3. sep 2026

Dieťa by do silne horúcej alebo liečivej termálnej vody nemalo chodiť do veku 3 až 6 rokov (podľa odporúčaní pediatrov a hygienikov).Prečo nie je termálna voda vhodná pre malé deti?Riziko prehriatia: Malé deti nevedia dobre regulovať svoju telesnú teplotu a nedokážu povedať, že je im príliš teplo. Horúca voda (nad 37–38 °C) môže viesť k rýchlemu prehriatiu organizmu až horúčke.Vysoká mineralizácia a obsah síry: Chemické zloženie a množstvo minerálov v liečivých vodách zaťažujú detský organizmus a citlivú pokožku.Baktérie a infekcie: V teplých termálnych vodách sa veľmi dobre darí mikróbom a baktériám, čo zvyšuje riziko infekcií či gynekologických problémov.

januska12323
3. sep 2026

Myslíš dieťa do bazéna? Určite nie.

thereisabear
3. sep 2026

Určite nie.

autor
3. sep 2026
@thereisabear

Určite nie.

@januska12323
@thereisabear ďakujem
A kedy áno?

amonet
3. sep 2026
@anonym_autor

@januska12323
@thereisabear ďakujem
A kedy áno?

@anonym_autor aj v 3 rokoch by som zvazovala. nasa ma 6 a vo virivke po chvilke sa ide schladit do plaveckeho lebo sa deti rychlo prehrievaju

crazy_cat_lady
3. sep 2026

Sorry ale to mas prve dieta?? Nie, s takym malym dietatom nemas co v takom teplom bazene robit. Do 6 rokov je to zakazane (na vacsine termalnych kupalisk), 6-14 neodporucane

anonym_314a27
3. sep 2026

Ja som akurat na dovolenke a je tu x deti, ktore ak maju 3 mesiace, zjem kefu. Dobre ze hned 2 dni po porode nejdu🤦‍♀️

lucik194
3. sep 2026

dieta do 3 rokov do takej teplej vody vobec nesmie ist.

vo vacsine termalnych kupalist je normalne zakazane detom (niekde do 6, inde do 12, inde do 15 rokov) vobec vliezt. a kontroluje sa to......

anonym_ae7c80
3. sep 2026

38 stupňov je veľa aj pre dospelého, s malým môžem ísť do normálneho bazéna s vodou do 30 stupňov

nattyond
3. sep 2026

Ja by som sa s 2 mesačným nešla kúpať a je jedno, či je to termálny bazén alebo nie. To dieťa nemá žiadnu imunitu, aj jednoduchý vírus preňho môže byt nebezpečný. Nestojí to za to.

anonym_5e3189
3. sep 2026

@anonym_autor my sme s desattyzdnovou boli v poľsku na dovolenke a cestou domov sme sa zastavili v oraviciach kúpať sa. My aj staršie decká sa kúpali, ale bábätko spalo v kočíku v interieri, ktorý sme si zobrali k bazénu. Ale do vody by som ju nedala.

anonym_a73d98
3. sep 2026

@anonym_autor dieta v takom veku nema termoregulaciu a mohlo by ho to zabit... tie vekove obmedzenia nie su pre srandu kralikov, ale aj preto, ze dospeli by mal mat viac rozumu a vediet, kedy "ma dost"... o hygiene / imunite ani nehovoriac

anonym_519435
3. sep 2026

maly má 2,5 mesiaca ... nechápem, aky je argument, aby ste také malé dietatko tahali po kupaliskách ... to je zly zart asi ...

januska12323
3. sep 2026
@anonym_autor

@januska12323
@thereisabear ďakujem
A kedy áno?

@anonym_autor do detského bazénika o rok-dva, do klasického dospelého ďalší rok a do termálneho úplne nakoniec aj to len na pár minút.

bielasovicka
3. sep 2026

@anonym_autor toto myslíš vážne? S 2 mesačným ísť do termálneho bazena, či kam?
Ja neverííím 😲

anonym_314a27
3. sep 2026
@anonym_519435

maly má 2,5 mesiaca ... nechápem, aky je argument, aby ste také malé dietatko tahali po kupaliskách ... to je zly zart asi ...

@anonym_519435 Asi chlap pohrozil, ze pojde na dovolenku sam. A ze ich tu tento rok na MK bolo...

3petka
3. sep 2026

@anonym_autor take malé dieťa určite nie.

autor
3. sep 2026
@januska12323

@anonym_autor do detského bazénika o rok-dva, do klasického dospelého ďalší rok a do termálneho úplne nakoniec aj to len na pár minút.

Dúfam že viacerým sa uľavilo kopnutim a jeblou odpoveďou. Čo sa dalo čakať na modrom koniku.
@januska12323 tebe a par z vás ďakujem za normálnu odpoveď 😊♡

anonym_314a27
3. sep 2026
@anonym_autor

Dúfam že viacerým sa uľavilo kopnutim a jeblou odpoveďou. Čo sa dalo čakať na modrom koniku.

@anonym_autor Treba trosku, naozaj len trosku rozmyslat. No a na blbu otazku, blba odpoved...

luliu
3. sep 2026
@anonym_autor

@januska12323
@thereisabear ďakujem
A kedy áno?

@anonym_autor určite nie a nie ďalších x rokov. Že ti to vôbec napadlo, nechápem .....

iwesska
3. sep 2026

Vies o tom,ze v bazenoch s 38 stupnovou vodou je upozornenie "zakaz vstupu detom"? Skus zacat tym...

anonym_b9c5ea
3. sep 2026

@anonym_autor povedzte mi že toto sa nepýtaš vážne..alebo ai ozaj taká..jeb...n..á?

anonym_b9c5ea
3. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor šak ked sa takto sprosto pýtaš ty zrejme nemás väčšie iq ako velkosť tvojich topánok

autor
3. sep 2026

Vy ste fakt jebnute zeny na modrom koniku

kristina2412
3. sep 2026

@anonym_autor Mne sa zdá teplota vody celkom vysoká na také malé bábo . Keď moje dcéry mali okolo roku, roku a pol, kúpali sa v Bojniciach v kúpeľoch v termálnom vonkajšom bazéne ( vtedy ešte mali povolený vstup aj deti, teplota vody cca 32 ) , bežne od 2,5-3 rokov chodíme do Sklených Teplíc, Trenčianskych Teplíc , všade povolené vstupy aj deťom, ale tiež teplota vody max 32-33 stupňov.

anonym_e0f115
3. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor stačí zapojiť mozog a nepytat sa je*le otázky.

anonym_e0f115
3. sep 2026
@anonym_autor

Vy ste fakt jebnute zeny na modrom koniku

@anonym_autor až po tebe, neboj sa. Žiadnej pricetnej matke títo nenapadne opýtať sa. Predpokladám, že v 600nedeli si robila scény s návštevami, ale teraz chceš malé decko ťahať po miestach, kde absolútne nepatrí. Už ta štípe funda, ze nevydrzis? Fakt niektoré by decka mat ani nemali.

anonym_314a27
4. sep 2026
@anonym_e0f115

@anonym_autor až po tebe, neboj sa. Žiadnej pricetnej matke títo nenapadne opýtať sa. Predpokladám, že v 600nedeli si robila scény s návštevami, ale teraz chceš malé decko ťahať po miestach, kde absolútne nepatrí. Už ta štípe funda, ze nevydrzis? Fakt niektoré by decka mat ani nemali.

@anonym_e0f115 Fakt niektore by rovno z nemocnice po porode na wellness isli.

vevesh
4. sep 2026

@anonym_autor nie, nemoze. Niektore bazeny dokonca maju zakazany vstup detom az do 10 rokov. Zvacsa na oficialnych strankach kupalisk je to aj oficialne napisane, aby ludia neboli prekvapeni, ale netusim, ci to aj niektori citaju, kedze som uz zopar krat stretla prekvapenych rodicov....🤫🤫

2691
4. sep 2026

@anonym_autor v žiadnom prípade!!!!!
Vieš, čo je tam za zmes baktérií, plesní a parazitov? Bábätko nepatrí na kúpalisko !!!!

Strana
z2