Musia sa bábätká baliť naširoko?
Čerstvé maminky chcem sa Vás opýtať ako je teraz . Musia sa baliť bábetká naširoko?
Ortoped odporuci na zaklade usg bedrovych klbov ci je potrebne balit nasiroko. Pri prvej nebolo potrebne, pri druhej dcere som balila 4 mesiace..
Ja som balila len pri prvej pokiaľ doktor nepovedal že uz nemusím.Pri druhej som nemusela
Rodila som takmer pred 3 rokmi, zijeme v cesku a nebalila som. Po porode bolo urobene sono klbikov, kde bud odporucali balenie na siroko alebo nie. V 6 tyzdnoch sme sli na kontrolu, lekar skonstatoval, ze je to ok a zas povedal, ze nie je potreba balit na siroko. V pol roku sme boli na poslednej kontrole s klbikmi a vsetko ok.
Tu sa bali na siroko len na odporucanie lekara. Mam v okoli len dve maminy, ktore balili na siroko lebo im to odporucili v porodnici, pretoze sa na sone klbiky nezdali byt ok.
Ak chces, mozes balit, urcite to neuskodi. Ale nie je to nevyhnutne ;)
Slovania majú predispozíciu mať problém s klbami a preto to že sa v Nemecku nebáli naširoko u nás neobstojí. Aj moja detská lekárka aj ortopéd mi potvrdili,že vôbec nemajú menej prípadov kedy bábätká majú problém. Ja som najstaršieho balila dosť dlho naširoko, druhého do 6 týždňov a dcérku mi v nemocnici po kontrole nekazali baliť, ale balila som aspoň po prvu návštevu u ortopéda.
Ďakujem Vám baby všetkým ❤❤❤ za odpoveď. Malá ma 12 rokov, tak neviem ako to teraz chodí
Nebalila si pred 22 rokmi pri prvom a ani neskôr pri dcerach. Ak je sono klbikov v poriadku, nie je najmenší dôvod baliť.

Ja balím 🙂 ale keď je príliš horúco tak nie ale na noc vždy do 3 mesiaca budem.