Názory okolia na počet detí v rodine
Prvá dcérka má 18 mesiacov, v juni sa narodí druhá. V poslednom čase ma dostávajú do úžasu otázky okolia typu: "Sa pritrafilo čo? no, to budeš mať ťažké. mali ste počkať!" alebo !To načo ta rýchlo dve deti po sebe?!" Dokonca na začiatku tehu som dostávala otázku, či si TO chcem nechať....
Keď niekomu poviem, že obe deti boli chccené a plánované, buď je odozvou začudované krútenie hlavou, alebo ironické "Nooo, veď nejako bude".
Tiež sa mi niekoľkokrát stalo, že keď som povedala, že aj druhé bábatko je dievčatko, utrúsili ľudia poznámku "Hm, aspoň párik ste mohli mať... Nie je muž sklamaný?"
Stretli ste sa aj vy s takýmito reakciami?
@happy8051 no a keby ste necakali druhe, tak zasa by si pocuvala blbe poznamky typu ze "kedy bude druhe",, to su klasicke bludy.. kazdemu to ide na nervy, ja neviem ze sa ludia nepoucia, verim ze kazdej jednej co ma deti, taketo otazky liezli na nervy a neskor kladu presne take iste sproste otazky.. ja sa snazim nepytat sa taketo veci, pretoze viem ze mne to vadi, tak nechcem ani ja druhym ludom ublizovat hlupymi otazkami...
ja viem ze to ublizuje ale na taketo veci sa treba pozerat s nadhladom alebo to proste ignorovat
@happy8051 hlášky o tom dievčatku poznám veľmi dôverne z môjho okolia a vždy ma to vie rozhodiť. Veľmi dlho trvalo kým sa nám "podarila" druhá dcérka.Naše trápenie a túženie po dieťatku trvalo tri roky, dva krát som potratila, tri operácie som musela podstúpiť, tri roky som nemohla ani len vidieť bábätko, závidela som každej tehulke a preplakala som asi tisíc nocí. Môj manžel vždy stál pri mne. Nakoniec IVF ktoré šťastne dopadlo až na to že sme prišli o dvojča v štvrtom mesiaci tehotenstva....ale máme krásnu druhú dcérku. Keďže som z malej dediny všetci to vedeli koľko sme sa trápili, i tak si neodpustia poznámky typu, že ...chlapovi patrí chlap,...môjmu manželovi by pristal chlapec....do tretice to bude chlapec... Takéto disparátne posudzovanie rodov, a preferovanie mužského pohlavia je bohužiaľ i v tejto modernej spoločnosti. Niekedy si myslím, že takýto ľudia sú zaostalí, alebo nemajú čo povedať, alebo malosť ducha ľudí núti odsudzovať dievčatá.... veď to robia v zaostalých chudobných krajinách, ale v civilizovaných moderných západných krajinách??? ...ako keby bolo podstatné čo sa narodí. Nám v tej chvíli bolo jedno aj keby sa nám narodil "krokodíl" 🙂 tak by sme ho milovali. 😀
A to, že budeš mať detičky po cca roku? Maj dieťa keď sa dá, situácia a zdravie ti to dovolí. Lebo ako ja som čakala 9 rokov kým si prilepšíme a potom by som dala všetko čo mám za to aby som mala dieťatko- to nikomu neprajem...
@xenia55 už keď bude mladši o niečo starší tak bude lepšie lebo teraz ho starší ťahá kde chce a mladší sa nedá a hádže do neho čo nájde po ruke 😀 😀 😀 nechápem ako na to prišiel nikto to tak u nás nerobí.., a keď budú starší už sa nebudem báť pri tých ich súbojoch, že si krky dolámu nechtiac 😀 😀 😀
@mobilo ja ci som doma alebo vonku je to jedno lebo aj tak nic neurobim. ak si sadnem a idem kukat telku tak sa maly pekne hra. ale akonahle zacnem nieco robit tak zacne robit on presne tie veci ktore vie za ma prinutia vsimnut si ho nechat vsetko co robim tak. zacne vydzadzovat CD cka zo skrinky, dnes napchal do DvD cka tri naraz a zuril ze mu to nejde zavriet 😀 vylezie na operadlo gauca a prevesi sa hlavou dolu, lezie po uchytoch na sufliku ako po schodoch... ja mam potom z neho nervy ze by som ho prizabila tak naco sa rozculovat. radsej ideme von a obaja sme spokojni 😀
@ilona3 no to ako u nás..lezenie do rúry , skákanie z gauča, kotrmelce na podlahe, ja telku nemám šancu pri nich oni sa nezahrajú sami....potrebujú moju spoločnosť a telku ak náhodou zapnem hneď ju vypnú..tak isto ako vysávač 😢 😀 😀 😀 a hrajú súťaž, že ktorí mi ju vypne za tých 5 minút vysávania viac krát 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@mobilo Tak u nas sa najmensi naucil hryzt. Neviem od koho. Ale zistil, ze to ucinkuje. A pri subojoch prvy reve najstarsi. On je dost taky pacifista. Potom pride urevany prostredny - to je veľký "ľuľkoš". Dcera vie byt riadne ostra - asi ju ti chlapci vybili. Sa s tym nepara, uvalaší facku spakruky, ako príde. 😎
@ilona3 tak u nás je to tak že ked som doma a pracujem stíham aj si ako tak upratať, príde malá z jaslí a to akokeby prešlo tornádo 🙂 😀. Príde syn 12 ročný zo škôly, jasné práskne tašku na zem , topánky niežeby ich uložil ale práskne do botníka.
Tak ani ja nestíham ,občas ma chytí amok a upratujem ako dviá , ale vydrží to možno dve hodiny. - ten poriadok. 😀
a aj ked niekedy clovek nevie vecer, ze ci sa rano cesal... ze niekedy sa mi chce zaplesknut za sebou dvere... tak strasne sa mi lubi velka rodina ♥♥♥ a nelutujem nic.
Troska mimo temu nerodi sa dako malo chlapcov? Ved pomaly budeme ako vzacny jedincy (muzi) 🙂
@mobilo suhlasim ze mat surodencov je super a tiez to vtlkam mojim detom do hlavy ze musia drzat vzdy spolu, lebo ked tu niekedy my s muzom uz nebudeme musia si pomahat a ze v zivote si musia pomahat oni traja lebo na cudzich ludi sa nemozu spoliehat, ale mam pocit ze zatial to nepochopili ale snad ked budu starsi ☹
@viki2912 🙂 Ja tak podobne asi... mam susedu - kamosku, co maju rozdiel 5 rokov medzi detmi a pochvaluje si (aj ked jej plany boli ine). Ale to je kazdeho osobna vec. Ale som rada, ze som nasla spriaznenu dusu v tomto 🙂.
@ilona3 tak tuto otazku ze ako to zvladam... nad tym sa v duchu pousmejem a spomeniem si ako ked upracem, zachvilu bordel, ako ked operiem, zachvilu plny kos na pradlo... aaaco! clovek si zvykne, ze nemusi byt vsetko na 100%..hlavne ze su stastni a zdravi chlapci nasi...a ked budu v puberte, kupim take hrnce, ako boli v skolskej jedalni, lebo nas zjedia :D
a niekedy si sadnem s kavou k pc.. a relax chvilu, a nevidim a nepocujem co robia... a za tych 10minut co si oddychnem...tak potom dve hodiny upratujem.
@ilona3 tak chvalabohu, sme normalny!!!! lebo muzo to vzdy komentuje...ze to neije normalne, a ze preco nieje to...preco hento...potom zabuchnem za sebou dvere, idem si sadnut do kina...na zaciatku mi to bolo strasne divne, taky blby pocit, ze - sama v kine? 😕 😅 ale totaaaalny relax, tri hodiny aj s cestou tam a nazad nikto odo mna nic nechce, tatinko to zvladne a uz potom zas par tyzdnov sa neodvazi ani len spytat, ze preco nieje nieco urobene.....chlapovi sa neoplati vysvetlovat, chlap potrebuje nazornu ukazku 😀
ja to vidim, ze ked uz nemam mamu a otec byva mimo ...vidame sa casto. tak mam len jedneho brata...strasne malo to je 😖 vztahy su super, ale - nikoho ineho ako brata s rodinkou jeho nemam. to mi je tak smutno z toho...
@boska79 ja mam niekady pocit ze stale triedim pradlo (podla farby) na pranie, vesiam oprate, zbieram ususene a odkladam ( zehlim len v nevyhnutnych pripadoch) umyvam riad... (umyvacku nemame lebo ked sme si prerabali pred 10 rokmi byt zdala sa mi zbytocnost 😀 a teraz ju nemam kde dat)
ale aj tak by som nemenila 🙂
Dakedy sa zamyslam ze muži su od nepamäti hlupy. Naco boh bral Adamovi rebro. Aby potom stvoril zenu s ktorych potom muzi maju mindraky. Tu vidno ako rozmyslaju muzi. 🙂a

@happy8051 jeej aj u nas je to ze "ty este kojis? ved kolko ti to uz ten maly ma? "