icon

Neprekrmujem 11 mesačné dieťa?

malfea
17. máj 2020

Ahojte, syn má 11 mesiacov a nedávno som ho odstavila. Predtým sa v noci budil na dojčenie cca každé 2 hod. Teraz, po zavedení UM, spí oveľa lepšie. Len si nie som istá množstvom, ktoré vypije, nakoľko mi za 2 týždne viditeľne pribral (presne koľko g neviem).

Stravuje sa nasledovne:
8:00 raňajky: 1/2 rožku/krajca chleba s maslom, tvrdým syrom/pure šunkou/zeleninou + čaj
10:00 desiata: ovocie (menšie jablko/hruška/banán)/biely jogurt
13:00 obed: za detský tanier (nevážim) mäsovo-zeleninové jedlo
16:00 olovrant: hustá zeleninová polievka/vývar s mäsom, zeleninou, rezancami
18:00 mliečno-obilninová kaša zo 150 ml vody
18:40 200 ml UM
24:00 200 ml UM
5:00 180 ml UM
Behom dňa popíja nesladený čaj a vodu.

Mala by som mu zredukovať to nočné mlieko? Skúšala som dať čaj, ale neprestával plakať, tak sa mi zdá, že toľko potrebuje. Ale ja neviem rozlíšiť plač od hladu od iného plaču. Aké máte skúsenosti? Koľko vaše deti vypili po odstavení mlieka?

Ďakujem

deedol
17. máj 2020

ahoj, moj mal v roku mlieko 2krat po 250ml, a to rano okolo 7 a vecer pred spanim okolo 19:30. inak jedol presne to co tvoj🙂 tak mozno keby sa podrilo aspon jedno to mlieko zredukovat... (napr. to polnocne)

anjelicek26
17. máj 2020

Tu je ťažko radiť,mne to prijde veľmi veľa,ale každé dieťa je ine. Hlavne prečo má varený olovrant? Varený obed úplne stačí,na olovrant daj ten jogurt. V noci jednotku mlieko,všetko ostatné sú kalorické bomby. Jednotku môže piť aj do troch rokov. Tým nič nepokazíte.

henka123123
17. máj 2020

podla mna to je zatial fajn akurat o polnoci by som nedala 200 ml ale len 100 ml..moj od 15 m prestal pytat v noci mlieko..a teraz ma 2 roky a 4 m a stale pije mlieko rano po zobudeni 120 ml a vecer po kupani 120 a este tesne pred spanim 120 🙂 a inak cez den ma normalne desiatu obed olovrant veceru

daganov
17. máj 2020

@malfea no mne sa to zdá teda dosť, aj keď som mala tiež papkáča, záleží, akú má váhu a či pýta, či by bol hladný, keby si mu dala na desiatu napr. len to ovocie a na olovrant miesto tej polievky ten jogurt. Tú kašu by som posunula na neskôr a jedno mlieko asi zrušila. Samozrejme, nie všetko naraz. Jesť mäsovo zeleninoví jedlo na obed a polievku hustú s mäsom a rezancami na olovrant mi príde veľa, najprv by som asi zamenila tú polievku za ten jogurt. A na obed by som dala alebo polievku, alebo to masovozeleninové jedlo.

malfea
autor
17. máj 2020

@deedol rozmýšľala som, že by som mu dala po 250 ml, či na tom nevydrží do rána a druhé by mal tiež väčšie ráno. A pred spaním si tiež dávala kašu? Mne sa aj to zdá veľa naraz, kaša a do hodiny toľko mlieka...

malfea
autor
17. máj 2020

@henka123123 ďakujem, skúsim spraviť dnes v noci menej.

malfea
autor
17. máj 2020

@anjelicek26 takže polievku by som mu mala dať na obed, niekedy namiesto ,,hlavného" chodu?

Ešte som sa nestretla s tým, že dávať mlieko jednotku. To sa tak robí bežne? Ja som rovno kúpila také od 10 mesiacov a dávam také.

malfea
autor
17. máj 2020

@daganov lomítko / znamená "alebo" a nie "aj" 🙂 to na margo tej desiatej. A je bežné, že zje iba trochu z toho, čo mu ponúknem a potom ďalší chod celý. Tej polievky zje napr asi 1 dcl iba. Ale skúsim ju teda dávať namiesto hlavného chodu.

Má niečo cez 10 kg a 80 cm. Kým som kojila, bol taký ,,normálny", ako začal štvornožkovať, tak mu aj nohy pochudli a teraz na UM začal tak baculatieť ako keď bol menšie bábätko.

Ja som porpavde jedlo behom dňa neriešila, lebo keď chce, je, keď nie je hladný, neje. Ale to mlieko mám pocit, že by vypil, aj keby sa mal pogrcať :D

daganov
17. máj 2020

@malfea śorry, tú desiatu som zle pochopila, ale na ten olovrant už polievku netreba

evittam
17. máj 2020

@malfea No mne obe dojcene deti spali od 5.mesiaca celu noc. A to mal syn v 5.5 mesiaci 10,5kg. Len som začala s príkrmami a kde tu mal ma večeru po MM kasu vo flasi. V noci max.caj ci vodu ak sa zobudili. A to malokedy.

anjelicek26
17. máj 2020

@malfea áno ak je hustá polievka,tak kľudne ako hlavný chod. Ja mám už veľké deti a dodnes nejedia dva chody. Pozri si zloženie mlieka 10+.. znie to podobné ako jednotka,ale nie je. Mlieko je nestiepene,takže sušené kravské mlieko. Normálny cukor a nie málo. Palmový tuk. Arómy. Jednotka mlieko je jediné kontrolované zloženie a sú naň prísne regulácie. Tam ide len mliečny cukor,stiepena bielkovina a mliečny tuk,vitamíny a železo. Je najviac podobne materskemu. A materské sa nemení,je celý čas rovnaké,ak neratas tu pohyblivé autoimunny zložku na úrovni promile...dávaj kľudne také. Ono vyrobiť tie pokračujúce mlieka je pre výrobcu omnoho lacnejšie - tým pádom marža zárobku je vyššia.

deedol
17. máj 2020

@malfea hej, maval kasu a potom aj ine veci.
inak mne sa to s tym mliekom 1 nezda, ono to ma ine zlozenie (nielen energeticku hodnotu, ale aj vitaminy a mineraly), takze ja by som to nerobila.

daganov
17. máj 2020

,@evittam tiež dobrý papkáč, môj mal v šiestich mesiacoch 8,6 kg tiež plne dojčený a od mesiaca spal celú noc, ale viem, že sú aj deti iné.
@malfea možno keď mu dáš kašu neskôr, bude potrebovať mlieko len raz za noc

malfea
autor
18. máj 2020

@evittam to sa najedli pred spaním napr o 19tej a potom sa zobudilli a jedli o 7? Mne teda syn spí 11 hod a to sa mi zdá dlhá doba bez jedla.

anjelicek26
18. máj 2020

@malfea moji tiež od 8 mesiacov celá noc a kojený.. o 6-7 kaša,potom okúpať,prso a dobrú noc.. medzi 6-7 sa začali mrvit a prso do úst a o deviatej normálne raňajky potom...

evittam
18. máj 2020

@malfea Ano. Ved keď boli hladní sa zobudili.

daganov
18. máj 2020

@malfea odpoviem za seba, ja som kúpala neskoro, nakojila som okolo 21,00 a spal do rána do 5,00, niekedy keď som nakojila troch skôr, potom sa ešte prebral okolo tej 23,00, nakojila som a spal do 6,00. to od mesiaca, pol ročný spal už celú noc, najedol sa o tej 19,00 ako si písala a spal do 5,00-6,00, ale viem, že je to skôr výnimka.