icon

Nespavosť dvojtýždňového dieťaťa

denulienkad
27. jan 2014

Ahojte kocky.Je normalne,ze moj 2 tyznovy chlapcek vobec cez den nespi.Max.vyspi 20 min.Skusala som kociar a nic.Najlepsie je mu na rukach ale nechcem ho.mat stale na rukach dakujem

mima89
27. jan 2014

myslim ze kazde babatko je ine, cize myslim ze je to normalne....skus sa opytat pediatra. 🙂

kikuleenka
27. jan 2014

@denulienkad no, mne sa to normalne nezda, aj ked cisto teoreticky moze byt u niektorych jedincov aj taka nizka potreba spanku postacujuca. Podstatne je, ci je spokojny. Ak nie, zrejme mu spanok chyba a spat mu neda nieco ine (bolesti bruska a pod.)

d_anica
27. jan 2014

@denulienkad Skus ergo nosic, alebo satku. Mohlo by to pomoct upokojit aj uspat babo. Drobci potrebuju mat maminku telo na telo 🙂 vela trpezlivosti a sil prajem!

siska53
27. jan 2014

@denulienkad tiez radim satku.

josenka
27. jan 2014

@denulienkad 9 mesiacov sa hojdal v tvojom brušku a počúval tvoje srdce a celé tvoje telo. Nemôžeš od neho chcieť, aby po dvoch týždňoch na svete (a stresujúcom príchode na tento svet) zrazu spal v posteli ako my, dospelí. On sa to naučí, ale to chce čas, čas. Odpovede, ktoré si dostala v diskusii o nespánku 12-dňového dieťatka boli vyčerpávajúce. Ja ti tiež radím, keď ho nechceš mať na rukách, kúp si šatku alebo ergonosič alebo aspoň babyvak. Dieťatko bude spať a ty budeš mať voľné ruky. Neboj sa, nebude sa chcieť stále nosiť, vyrastie z toho a rýchlejšie, ako si myslíš.

martinamatko
27. jan 2014

Tiez odporucam satku, ja som ju tiez pouzivala lebo krpec nechcel spat,spal len na rukavch alebo na mne. Takze cez den satka a do 3mesiacov spaval v noci na mne alebo muzovi, akonahle sme ho polozili hned bol hore.potom to akosi pekne preslo samo napapa sa a ide do postielky...treba len vydrzat musi si zvyknut na tento svet🙂

veriiii
27. jan 2014

praveze v takom veku deticky este spia vela, mne sa to tiez nezda normalne, a aky inac je, spokojny?alebo uplakany?

veriiii
27. jan 2014

@denulienkad na kociar by som moc neucila.., poznam mamicky,ktore si museli kuput kocik do bytu a museli stale kocikovat,ziadna vyhra..najprv skus zistit pricinu,a co sa tyka satiek,musis ju mat spravne uviazanu ,aby bola bezpecna..

denulienkad
autor
28. jan 2014

Je taky dost nespokojny cez den.Ale zato v noci vyspi ja 4 hod.a zobudi sa a napapa a zas 3 az 4 spi.

kikuleenka
28. jan 2014

@denulienkad dojcis ci krmis UM? Davas v nejakych intervaloch alebo "podla "potreby", ma cumlik? Je vela moznosti, preco cez den nespi, zrejme sa nevie upokojit. Na to je najlepsi prsnik a kontakt telo na telo. Cize idealne ergonosic alebo este lepsie satka (dobre by bolo absolvovat nejaky kurz viazania, aby si mu neposkodila nespravnym nosenim) a dopriat mu svoju blizkost. No a sledovat, ci pomoze, ak nie a bude dalej nespokojny, tak overit aj zdravotnu stranku (koliky napr.).

veriiii
28. jan 2014

@denulienkad v tomto veku babatka su dost spave aj cez den..nemala si nahodo tazky porod?vtedy byvaju deticky nekludnejsie..alebo sa hovori,ze po cisarskom deticky su trosku prekvapene,ze uz su tu🙂..hoci, moja bola narodena sc a bola velky spacik, kludna, az ked prisli koliky..mozno ho boli brusko, mozno skusit inak papanie alebo mozno len pomojkat🙂 ale su aj deti, ktore toho vela nenaspia, ale ja si myslism,ze za tym vzdy nieco je, nie je to nejaka ich prirodzena vlastnost..mozno mu chyba ten denny spanok,len musis prist na to,ako mu pomoct..

orlik4
28. jan 2014

ja mam dvanastdennu babiku popri takmer trojrocnom chlapcekovi. no a s tym spankom to tiez nie je vzdy ruzove. kazdy den menime taktiku a stale sa len spoznavame. moje postrehy su taketo: skus napolohovat do min.30stupnoveho uhla. Nemusi grcat velmi, ale mozno babo pali zaha. u nas to dost pomohlo. mala ani velmi negrcka, ale akonahle spi vyvysena, tak je ovela kludnejsia. dalsia vec je zavinovacka. niektore deti su radi zavinute, niektore navolno. a posledna rada, u mna zabera aj nechat ju v klude. prve dni som ju hned, ako zamrnkala, zobrala na ruky. ale to som jej len narusila spanok, a teraz vidim, ze mrnka kolkokrat aj hodinu, ale popritom spinka, alebo sa este je schopna sama ukludnit. neberem ju za kazdu cenu na ruky, lebo to nasu princeznu vlastne len rusi. mam doma aj nosic, resp.satku, ale popravde v nej mi nechce byt vobec. a este jedna vec, krmenie. pri kojeni, aj ked intenzivne saje, tak niekedy potrebuje viac, niekedy menej. nasa mala ozaj papa, popritom zaspi, potom sa do 10 minut preberie a chce zasa. niekedy to trva aj hodinu. ale ked sa na zaver dobre namlsne, tak spi ako zabita. a este ma napadlo... ortopedicke nohavicky. mozno ma prdiky a nemoze sa pohnut. ked ju prebalujes, skus si s nim zacvicit. mozno to nebude toto, ale teda to su moje postrehy doterajsie.

denulienkad
autor
28. jan 2014

Prdiky ma dobre.Brusko ho vobec neboli.Este som ho 13 dni prenasala.Zajtra sa opytam lekarky co s tym.