icon

Nespavosť u bábätka

kiki888
30. nov 2017

Ahojte, máte nejaké skúsenosti, čo dávať, ak dieťa nevie zaspať? Už som skúšala rozne upokojujúce metody ako teplý kúpel a podobne a nepomohlo to....dakujem za každú radu!

lavieenrose
30. nov 2017

kolko ma babatko ako cez den spi ako zaspava kedy ides spat vecer???

lavieenrose
30. nov 2017

ide nie ides :D

janickacrazy
30. nov 2017

@kiki888 Napísala si veľmi málo údajov, koľko má bábo mesiacov? Máš problém ho uspať len večer alebo aj počas dna? Spí ti málo hodín cez den alebo má problém len so zaspávaním? Niektoré deti nepotrebujú veľa spať od narodenia sú takí nespáči. Moj druhý syn bol taký, spával po 10-15minútach počas dna ako novorodenec a medzi tým bol 3-4 hodiny hore a reval. Ale večer zaspával celkom ok o 19:00, len ja som bola už total k.o. V noci sa budil každé 3 hodiny, čo bolo vcelku fajn, no cez den to bol záhul.

kiki888
autor
30. nov 2017

Má rok a mesiac, cez den je to v pohode, problem je skor s tým večerným zaspavaním, kedy aj dve hodiny trvá kým malého uspím...a uspávanie začína okolo 19-stej a niekedy o 21hod stále nič...cez den spí dvakrát po 2 hodiny, čo je naozaj fajn a vstávame okolo pol 7 ráno. Tak neviem, či je problém, že spí počas dna vela alebo čím to je..

lavieenrose
30. nov 2017

urcite mu staci jeden spanok..a akobho uspavas ?

lavieenrose
30. nov 2017

ja uz ani neviem ako dlho spime uz iba jeden krat za den ...urcite od roka...lebo potom to bllo craz tazsie ju uspat a uz som nebola ochotna to absolvovat viac krat za den

janickacrazy
30. nov 2017

@kiki888 No tak už vieme, kde je pes zakopaný. Musíš prejsť na jeden spánok cez den, takto sa mu proste večer nechce spať, lebo je povyspávaný cez den. Moj tiež tak od roka má len jeden spánok cez den. Druhorodený od roka nespal cez den vobec, ráno vstával o 4:00 večer o 19:00 zaspal v priebehu minuty. 😉

siska53
30. nov 2017

@kiki888 vyber si - bud mu nechas dva poobedne 2 h.spanky (celkom zavidim,to u prveho nehrozilo, mala zas tahala jeden 2-3,5h,co este bolo fajn),ale vecer nebudes od neho chciet,aby zaspal o 19,no skusit o az po 20tej,alebo mu skusis postupne menit spankovy denny rezim tak,aby mal uz len jeden spanok v takom case,aby vecer vedel uz o 19 zsspat (ty vies,kolko ma byt odstup,aby zaspal,kazde dieta je ine),prip.mu skratis druhy poobedny,cize ho budes budit.

Ja som tak nasu musela okolo 2.r.uz budit najneskor o 15,idealne 14:30,inak mi zaspavala az okolo 22.

P. S.
Moje deti nejak obe od babatka zaspavali okolo 21. Skor som ich nevedela uspat.

kiki888
autor
30. nov 2017

ok baby, tak ja to skúsim nechat ho hore a uvidíme, snad to pomože...ale musí🙂

pininka
30. nov 2017

@kiki888 moze sa stat ze nepomoze ani nechat ho hore, lebo niektore deti su proste take. Moj najstarsi od narodenia po dnes a to ma 10 rokov zaspava strasne dlho. Presne toto som zazila co ty, isli sme spat o siedmej a o desiatej niekedy este nespal, ja na nervy, kazdy vecer zabity. Tak som povedala dost a v dvoch rokov som ho uz davala spat sameho, asi tyzden bol rev, vychadzal z izby, ale ja som ho stale odniesla nazad. A nakoniec pochopil ze je dost stary a ze bude zaspavat sam. Tak si ta rozpraval, spieval, ale uz bezo mna a spal. Druhy syn zas dodnes este ani nelezi a uz spi. Od mala zaspava sam. Tak to je,deti su rozne.