Nespiace nervózne 2,5 mesačné bábätko
Zienky prosim o Vase rady a skusenosti, ci ste mala niektora podobne babatko a ako ste to riesili a ci sa to upravilo same a kedy.
Mame 2,5mesacneho synceka. Uz od narodenia cez den vobec nespaval. Maval koliky, tak sme to pripisovali tomu, ze ma bolesti bruska. Dokazali sme ho uspat len nosenim a hojdanim na rukach (ziadne kresielka, hojdacky, satky, nosice nepomahali)
Pred 3 tyzdnami vsak koliky postupne presli a par dni nam uz aj cez den celkom pekne spal (sice len po hodinke a potom bol opat hore, ale pre nas aj to bola vyhra.). Uz vedel aj sam zaspinkat pozeranim na hracky, polozeny v postielke. No proste raj..
Zrazu par dni dozadu vsak zacal byt nervoznejsi, pri zaspavani sa vela metal, hadzal rukami, mrnkal a krochkal. Krasne spal vsak aspon vnoci. No za posledne dni uz ale nespi vobec:( a pri uspavani sa trepe ako blazon. Skriabe si tvar, hadze hlavou do stran hore dole, udiera rukami do vsetkeho naokolo, aj sebe do hlavky. Doslova to vyzera ako keby bojoval s nejakymi ,,demonmi,, alebo co:( Je na nom vidno ze je velmi velmi unaveny. Ma opuchnute privrete ocka a vyzera to ze uz uz zaspi, ale on ako keby s tym stale bojoval..
Po takomto niekolko desiatok minut dlhom boji ktory sa spankom moc nazvat neda sa zobudi a vyzera oddychnuto..vela sa smeje, ,,rozprava,, a huuka. Proste ako spokojne babo.
Inak papa vela a dobre. Aj kaka a cika. Po jedeni vzdy pekne grgne. No spanok hroza a des. Krmime BEBOU lebo nemam mliecko.
Uz tri dni a noci poriadne nespal a ja s nim (dokonca uz ani v kociku a ani na rukach- stale bojuje). Zacinam byt naozaj na dne a zufala a najma mam onho obrovsky strach.
Nasa starucka pediatricka nam odrapotala (uz asi 100x dookola) zopar viet o kolikach a ze ho musime dat dobre odgrgnut. Myslim ze ma ani nepocuva co jej hovorim;( podla nej je spokojne zdrave babatko.
Cim to moze byt zienky?;( je chory? Nezda sa mi to v poriadku aby male babatko vobec nespalo a nepoznam nikoho s podobnym problemom s kym by som sa mohla poradit.
@scandinavia podobna ulitke je moderna perinka.
inak nervozne babo je aj z nevyspatia.
Suhlasim s @charlie1980 nedavas mu Vigantol?my sme s nim problem nemali ale vela zien opisovali velke problemy so spankom koli nemu...skus aj tuto variantu a vymenit to....drzim palce nech to mate cim skor vyriesene
nasmu malemu pomaha zviazat rucky a do perinky. plienku zlozis napoly do trojuholnika, obalis akokeby dietstko a ja zabalim este do klasickej retro perinky a rucky ho odrazu nerusia, lebo snimi rozhadzuje jedna radost
@charlie1980
@monika_baricic. D berie tiez od Jamiesonu. To co predpisali som mu ani nedala.
Cakam kym zacne dr ordinovat a idem volat, treba to hned riesit. Nespal uz 3 dni a noci a teraz uz2 hod place a meta sa cely:( chudatko moje malicke
@scandinavia Držím prsty, nech sa čím skôr nájde príčina.
Mne este napadlo, dieta zle zaspava aj ked je unavene. Po akych intervaloch skusate ukladat? Takto velke babo by malo spat uz po 2-3hodinach aktivity, cize niekolkokrat za den ...mozno skusit zacat ukladat ho skor, ked je este v pohode..
@scandinavia my sme mali stale nespavca ale v noci to bolo ok. vsetky rady co s nim cez den boli o nicom, stale sa budil. bol ale kojeny a cumel nechcel. z kocika mal hysaky uz asi ako 3 ci 4 tyzdnovy. nedalo sa vobec ho tam dat, vrestal. v postielke nezaspal. hladkanie a ine take srandicky na neho nezaberali. skusali sme aj na koliku kvapky, lebo urcite to budu koliky. strata casu. ked sme sa dostali k ergonosicu bolo to pre nas spasenie. nebol tam hned na prvy sup super kludny ani hned nezaspal. par krat sme len tak oskusali na pol hodku mozno. aj ja som si bola potom istejsia. po par dnoch stacilo sa prejst po byte a spal. pre mna najlepsia pomocka. a aj sa v nom stale fajne vyprdkal aj pocas spanku. a hlavne ty musis byt v pohode a mozno prijat to, ze tvoje babatko nie je podla "imaginarnych" tabuliek. ked budes ty v strese, ono to citi a nebude kludne. kazdopadne treba zistit este ten reflux a drzim prsty
vyšetrenie by veru možno nebolo na škodu, no osobne si myslí, že to časom prejde a treba prísť na spôsob, ako ho najlepšie uspať, isto má aj malý svoju fintu, pri ktorej proste zaspinká rýchlejšie a hlavne teda pokojnejšie
Z toho, čo píšeš, si myslím, že je extrémne unavený a vyčerpaný... preto ti nevie zaspať. Takéto malé bábo by si mala ukladať spať po 1,5 hodine od zobudenia. Skús to. Snaž sa pravidelne po 1,5 hodine ho uspať, aj keď sa ti nebude zdať unavený, venuj tomu všetku energiu. Inak to hádzanie hlavou pri zaspávaní sme aj my zažili zhruba v tom veku, ako je váš malý. Bolo to strašné, vyzeral, akoby mal záchvat, veľmi som sa oňho bála. Už som na to skoro zabudla.. Ako to prišlo, tak aj odišlo..
Presne ako píšeš, u nás bol na vine reflux. Pomôže gastrotus. Keď ho dáš ľahnúť, páli ho záha preto sa meta.

@scandinavia nema Vam niekto pozicat ulitku? na skusku.
drzim Vam prsty. je to tazke. este ma napadlo, ci sa nehlasia zubky.