Netúlivé dieťa kvôli odlúčeniu po sekcii
Žienky, asi mi uškodilo toto horúce počasie, no rozmýšľala som nad tým, či môže byť súvis medzi sekciou a následným odlúčením dieťatka od matky na 24 hodín a netúlivosťou dieťaťa.
Moja dcéra má 2 roky a nikdy nebola túlivá. Nerada sa stíska s nikým z rodiny, ani so mnou. Neznáša(la) šatky či nosič, zaspáva(la) najradšej sama v postieľke za našej prítomnosti. Teraz si už niekedy nechá dať pusu alebo ju môžem objať, ak jej niečo bolí, inak ale nič... 🙂
Ja som s tým OK, nevadí mi, dcérka je úžasná, vyrovnaná, šťastná. Len mi napadlo, či nemajú aj iné matky, čo rodili sekciou, podobnú skúsenosť, podobné dieťa?...
obidve mám sekciou a sme na sebe nalepené 🙂
Moje čudo je mojkave. Podľa mna hlúposť. Tiež nie som na mojkanie a som narodená normálne 😁
ja som rodila akut.sekciou pred 3 rokmi,maleho som videla az druhy den,3 dni som ho nemohla kojit a sama sa starat o neho mal infuzie,a je z neho velky mojkac,
Podla mna to s tym nesuvisi. My sme tri sestry. Vsetky sekciou. Vsetky mojkacie. Segra ma dve deti prirodzene. Jedna samostatnejsia menej mojkacia druha pricucok
@oblivian ja mam tri deti sekciou a vsetky su velmi tulkacie. nastastie maju dobrého ocka, leboa ja som bola narodena prirodzene a som celkom bezdotykovy typ. od mala nemam rada objatia a bozkavanie, moja mama bola zo mna nestastna. nastastie jej to moj tulkaci bratb vynahradil. ja dodnes som taka, s muzom sa nevodim za ruku, nespim s nim v objati, lebo to z duse neznasam (pri sexe mi to nevadi, to je zaujimave, ze nie som frigidna)
svoje deti som aj nosila, aj mojkala, ale cca od ich troch rokov uz mi to zas bolo neprijemne, nastastie maju otca, ktory im to vynahradzuje
Tak Toto so sekciou Urcite nic spolocne nema, Ale so samotnou povahou dietata.
So sekciou to podla mna nema nic spolocne. Podla mna len spolocnost, ktora presadzuje stoj co stoj prirodzene porody, nam do hlavy strka tieto kaleraby. Ja som bohuzial musela podstupit dva krat sekciu (paradoxne mam krasne spomienky) a teda nemam pocit, ze by to nejako ovplyvnilo vztah deti. Obaja nosenci, obaja kojeni, obaja mojkaci, starsia trosicku menej, ale mladsi je moj cecon. Takze podla mna je to len o povahe deti.
@oblivian dieta ma tolko ,,starostii,, same so sebou ze mu je putna kde je. Ma ovela vascie problemy. Zmeny teploty, svetlo,zvuky,i samotne dychanie je vycerpavajuce . Ja mam tiez dieta rodene sekciou. Ako mala neznasala skrabkanie, hladkanie . Nosenie bolo v pohode ake skrabkanie po chrbatiku neznasala. Teraz bude mat 9 a keby mohla tak je na mna nalepena ako suchy zips. Vekom sa to menilo. Kazde dieta je osobnost. Ja uz cakam na dobu ked jej to zasa zacne vadit :-/
@bianca dieťaťu keď sa narodí nie je jedno kde je, ako nie je jedno, ako sa narodí, to su uz davno dokazane fakty, z ktorych vychadzaju porodnice v modernych zdravotnictvach.
@oblivian
Aky vplyv to ma na Jeho dalsi fyzicky, psychicky vyvoj neviem, ale keby ma to seriozne zaujimalo tak si najdem o tom studie a nepytam sa "odbornicok" z Univerity MK
Stara tema, ale blbost😀Dve deti narodene prirodzene neradi sa tulia, objimaji od mala, dalsie 2 deti sekciou, a neustale by sa len mojkali, tulkali, objimali😀
Moj syn je predcasniatko narodene sekciou. A je extremne maznavy a to bol odomna oddeleny na 25dni
Sekcia moze za vsetko, jasne. S povahou dietata to nema nic spolocne, ach jaj...

Zalezi to od povahy, obe dcerky su narodene sekciou, starsia bola do cca 2-2,5r totalne nemojkacia, mladsia je od zaciatku velmi kontaktna, je to taka prisavka, kedykolvek sa pride pomojkat, postiskat.