icon

Neverim...pretty woman moment.

homolca
14. okt 2019

Zienky, dnes som sa ocitla v roku 1994...pretty woman...isla som do obchodu kupit saty...nie oblecena ako stetka, ale mala som dve deti....to predavacky zhodnotili ako najhorsi handicap a patricne sa spravali...na pobavenie story :D trosku dlha...
1, na obchode zatvorene dvere - tak si otvorim zadkom a vojdem kocikom, ked uz mi nikto nepomoze
2, pozeram sa na saty a predavacka hovori inej zakaznicke - to nechala otvorene dvere tamta...ehm... mamicka.... co si pozera saty a tu ma deti (30 cm odomna, obaja ticho sedia v kociku)
ja: nebojte sa, detom nebude zima
predavacka: ale mne bude
ja: ehm, vonku je 30 stupnov dnes
predavacka: no, ja som tu od 9 rano, ja neviem ako je vonku
ja: ok, zavriem vam dvere...mozete mi pomoct? hladam saty po kolena pre mna
predavacka...tu mame podla cisel, hladajte
ja pozeram, vyberiem tri, ze si vyskusam, v kabinke uz su nejake saty, po predchadzajucej zene... mladsi mrnci v kociku, predavacka mi ho vopcha do kabiny, ja polonaha
ja: tieto mi nesedia, maju vysoky pas a su kratke
predavacka: no to su vsetky saty take, neviem co cakate
ja sa preobliekam, ze skusim druhe, ale vidim zatiahnutu nitku pri zipse (saty v zlave)
predavacka: kdeze, to nie je zatiahunte, vobec, ani nahodou, to je len nedosite, to nic
ja: tak asi nic, nesedi mi tento strih
predavacka: no ked ste si take vybrali, tak jasne, ze nesedia
starsi vidi ako sa vykrucam a zacne natriasat suknu...predavacka hystericka: tak toto sa nerobi...nemoze nam trhat saty (len sa ich dotkol)...bud tie deti niekomu zverite alebo odidete (akoze komu ich mam dat v tej chvili?)...mame tu aj inych zakaznikov (16rocne dievca, co pozera saty na stuzkovu a dvaja 16 rocni chalani s nou)
ja: je mi velmi luto, ze mate takuto otrasnu pracu, kde sa musite takto otrasne spravat a nemate kusok citu a pochopenia....zbalila som deti, nechala bordel v kabine, otvorila si sama dvere a odisla...chcela som vytihanut stovku ako Vivien a rozplakat sa "mam vsetky tieto peniaze a nemozem ich ani u vas minut" :D :D
co by ste im povedali vy?

nanka1986
15. okt 2019

Správala by sa predavačka tak "milo" aj v prípade, keby prišiel vozickar??? Pochybujem.... 😐

lubiss
15. okt 2019

@halienka presne tak...ja som robila predavacku, zaroven som aj matka takze si dovolim napisat par slov. Ked som tu predavacku robila a videla som prichadzat mamicku s kocarom nedajboze dve uz som mala tep 300 pretoze som mala skusenost pozitivne versus negativne 5:50. Tak napríklad ak viete ako vypada newyorker a ja pomedzi ulicky s 40 riflami na rukach co uz teda mali nejaku tu vahu zrazu natrafim v jedinom priechodnom mieste na kocar a mamicka si obzera oblecenie, vidi ze idem ale ani za boha ju nenapadlo mi kusok uhnut...dalsia sa dovalila s kocarom odparkovala hrabala sa vo veciach decko vrieskalo na ratu a ona sa robila ze to decko snad ani nie je jej, to nehovorim o dalsej co mi ho odparkovala pri pokladnu ci mozem nanho davat bacha a vytratila sa v klude na polhodku medzi oblecenie a do kabinky.... atd atd...vojst rozcapit dvere ktore boli zatvorene a este to nejako komentovat ze je 30 stupnov a podobne...no a bohvie jak to je cele bolo mamicky radi prehanaju - arogantna predavacka, arogantny casnik ale ze sa decko v restike vala po zemi a casnicka ho prekracuje s taniermi to som si myslela ze naozaj sa mi sniva ked som to na vlastne oci videla a rodicia klidek tabacek

fokuska
15. okt 2019

@joysi Tiez sme so sestrou zachranovali pana, ktoreho ludia obchadzali, ked sme prisli, tak sme zistili, ze je opity...
Alebo na zastavke autbusu pan skolaboval, manzelka ho ledva zachytila aby s nim netreslo o zem, druhou rukou drzala kociar... ja som bola na opacnej strane ulice, len som zacula ako krici. Ludia na zastavke okolo nej stali v hluciku, ona kricala ze volajte sanitku, drzte mi prosim kociar s dietatom. A nikto nic, stali s telefonmi v ruke a pozerali sa na nu. Prebehla som na opacnu stranu a pytam sa, ci uz niekto volal sanitku... nie. Vsetci stali okolo nej a cumeli na nu.

To je rozdiel - mne tiez nie su sympaticke matky, ktore idu 3 vedla seba po chodniku sirsom ako cesta, slimacim tempom, lebo oni kocikuju a absolutne ich netrapi, ze ich nevedia obist ini ludia, ktori potrebuju ist rychlejsie. A ked ich poprosis, tak oni su MATKY a prechadzaju sa, treba ich tolerovat. Alebo kto trpitelsky stoji v autobuse alebo naklada kocik alebo hocico, ale neozve sa aby niekto pomohol. V poloprazdnom autobuse ked sedim a pozeram von oknom, tak si naozaj nevsimnem ze na prazdnej zastavke nastupuje pani s kociarom - staci aby sa ozvala a hned by som vyskocila pomoct. Ale nie je realne cely cas monitorvata celu zastavku a cely autobus / elektricku, ci naaahodou niekto nepotrebuje pomoc

galioska
15. okt 2019

@nini1010 To nieje o značke ale o ludoch

fokuska
15. okt 2019

@lubiss Zazila som v restauracii partiu kamosiek, ktorych deti behali hore-dole, detsky kutik bolo to posledne co ich zaujimalo, valali sa po stolickach, plietli sa obsluhe pod nohy, kricali... vrchol bol, ked prisli k chladnicke s napojmi a chceli si vybrat dzus...lebo to netreba poprosit ani od mamy, ani od obsluhy, jednoducho vidim, chcem, beriem.. otvorili dvere a zavesili sa na ne tak, ze celu chladnicku takmer prevratili na seba - casnik ju v poslednej chvili zachytil a pozrel sa nervozne na matky a este oni mali nervy, ze sa decku nieco mohlo stat...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
joysi
15. okt 2019

@fokuska veď jasné to beriem...ja tiež "nie som padnutá na ústa" a keď potrebujem pomôcť... tak o pomoc poprosím...nedá sa, aby človek nepretržite sledoval či niekto potrebuje pomôcť...príbeh autorky je na konkrétnom mieste...a tam mala predavačka jednoznačne zareagovať inak...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
joysi
15. okt 2019

@ptmt1011 no vieš čo ja som teraz v 7 mesiaci tehu a minule som išla s mladším busom on do školy a ja na cievne...kopec deti...ani jedno sa nepostavilo, že teda nech si s tým bruchom sadnem...tak som jedno "vysmarila" a sadla si...niekedy sa jednoducho deti ale aj dospelý nevedia uvedomiť....tak im treba "pomôcť"

lintu
15. okt 2019

@dopolbokaodrata V tom filme je scena, kde da Richard Julii peniaze, aby si isla nakupit na seba nejake pekne saty. Kvoli vecierku s jeho klientami tusim. Ona sa do mesta vyberie v kratuckej suknicke, .... vzhladovo posobi proste dost lacno. A ked vkroci do prveho nobl butiku, predavacky ju ztade velmi rychlo vysikuju, ze co tam akoze chce? Odide. Vrati sa do bytu. Medzi recou sa postazuje Richardovi, co sa jej prihodilo. Na druhykrat ide s nou na nakupy do ineho butiku. Julia si tam ponakupuje vela siat. A na zaver sa este zastavi v tom prvom butiku, aby sa predavackam vysmiala, ze s inym pristupom mohla tie peniaze minut u nich.

chovancova27
15. okt 2019

@ptmt1011 tak idem nakupovať, ked ich mám kam dať. nemyslím že by si dopadla tak, že chodíš nahá kvôli tomu... zas nezaháňajme túto diskusiu do nereálnosti... hádam cez víkend ti ich na pol hodinku niekto už len postráži... a nakupovať handry ja chodím raz za dva mesiace, neviem ako ty, a to raz za dva mesiace sa hádam niekto nájde... buďme realisti. mne tiež vadia jačiace behajúce deti, vrátane tých mojich. preto ich tam nevodím.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
joysi
15. okt 2019

@ptmt1011 je to všetko o spolupatričnosti a "vcítení sa" do iných...je fajn, že sú ludia, kt. ešte nie sú celkom "slepý"

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
petulda333
15. okt 2019

Zasnem,fakt. Robila som predavacku v bizuterii aj v potravinach. Toto by som si nedovolila. Nehovorim,niektore matky s detmi mi sli na nervy,ale to bolo nevychovou. Ak su slusne nikomu nevadia. Na druhej strane,ja sa tiez vsade trepem s malou. Muz do vecera v robote,nasi pracuju a svokra sice doma je,no nebudem ju tu tahat kvoli nakupu. Vcera som zhodou okolnosti bola v pepcu,pacili sa mi tam rifle tak som sla skusit. Samozrejme vo chvili ked som v kabinke bola len v gatkach mala zacala revat,tak som vystrcila hlavu a trosku s nou potriasla a isla sa obliect. V tej chvili som zapocula hlas- ak nevadi,pokocikujem vam dieta,vy sa v klude oblecte! Kukla som von a tam predavacka,tak som podakovala a vklude si rifke skusila.
A inak suhlasim,do takeho obchodu by som sa nevratila a rovno napisala nazov a staznost oficialne

petkaaa
15. okt 2019

Nemyslíš, že aj ty si urobila na začiatku chybu a od toho sa to odvíjalo? Keď niekam vojdeš, bežne nechávaš otvorené dvere? Nezastávam si v žiadnom prípade predavačku, ale nepozná ťa a po tomto tvojom príchode si mohla pomyslieť, že ďalšia, čo si o sebe myslí, že je kráľovná matka, ktorú každý bude obskakovať a neovláda základy slušnosti... ak boli dvere zatvorené, tak ich zatvorím naspäť. Takže namiesto toho, aby si kritizovala všetko čo bolo zlé na nej, skús sa zamyslieť, či si ty urobila všetko tak, ako sa patrí.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tykat
15. okt 2019

@homolca ...nic by som im nepovedala, kukla by som sa do zrkadla a povedala si "no vidis, moja, nikto si z teba, tvojich deti a tvojich prachov na zadok nesadne"...
Nabuduce tam chod nakupovat saty bez deti alebo chod tam kde deti nevadia (podla prispevkov aj take obchody su). Tu v tvojom pripade evidentne predavacka radsej ozelie bonus z predaja ako sa nadrapovat s malymi detmi co neobsedia a chytaju oblecenie, a s matkou co ide do obchodu s kociarom ako do saloonu na divokom zapade, rozrazi dvere a "teraz idem jaaaa a moje deckaaa".

petulda333
15. okt 2019

@ptmt1011 bolo,ja som ostala ako obarena. Ale musim napisat,ze ja mam asi stastie a s takou aroganciou sa nestretavam

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
fokuska
15. okt 2019

@petulda333 Asi preto, ze aj ty sa spravas slusne ;)

terezka1947
15. okt 2019

Ja si myslim,ze trosku obe strany,aj predavacky,aj zakaznicky musia byt empaticke.
Uznajme,ze su predavacky a predavacky,zakaznicky a zakaznicky.
Nafukanost a drzost je v oboch.taboroch.
Inak....tiez si neviem celkom predstavit ist skusat.saty s detmi....a v kociku.
Este tak s jednym....resp.starsim. zase su obchody,kde kocik by vobec nemal ist...bud su uzke chodbicky a mozme nieco znicit alebo ked je vonku blato,sneh,detto.
A to pisem ako mamicka...kt.ked nieco chcela kupit,musela si deti poriesit manzelom...bud isiel.s nami alebo s detmi.cakal doma,ci vonku.
Uz som zazila mamicku,co jej deti cokoladou zamazali kabaty-nie kabat,kabaty.....a este urazena usla,doslova utiekla,ked jej ich.chceli dat k nahrade.

maciatkolulu
15. okt 2019

@ptmt1011 prepáč, ale trochu odveci píšeš, práve v dnešnej dobe sú mamičky "na výslní" a je faktom, ze sa dosť casto stávajú do pozície "som matka POZOR" 😂😂😂všade sú kútiky, všade sú priestory pre deti s matkami, rodičmi, rôzne centra, stráženia, jasle, súkromné centra a kadečo, zenske chodia polonahe s bruchom vonku, mne to nevadí, aj keď istý pud sebazáchovy by mohol byť. 😉 Dojčenie - kapitola sama o sebe, vždy som sa zástavala, ze nech si koja, ale naposledy keď som videla v Starbucks zensku vyvalena smerom k ludom cecok vonku a dieťa si kezkalo na rukách... Nuž a naozaj saty kupovať s dvomi deťmi je o hubu, ja nechodím s jedným a všimla som si ze sa píše o BA, kde je fakt otvorené 12 hodín a fakt ist nakupovať podprdu, ci saty akurát v dobe , keď je muž na služobké, ako faaakt? Nuž predavačka nebola milá, ale ani mamička, mala dve deti, jedno vie snáď otvoriť dvere a vie ich aj zatvoriť.... Len ako príklad. Nuž a ja som išla zo zeleznej na kacin bušom a tiež "milá mamička" zaparkoval kočík pomaly v strede, aby sa tam asi dalsi nezmestil... Dalsua podarená matka vystupovala s nami tiež na spomínanej trase, stala som s kočíkom už pri dverách, otvárajú sa dvere a vyberám najprv kočík a potom sa otacam po dieťa a skoro mi ho zvacovala zenska jedna😂😂😂s tým jej kočíkom, ani bu ani bé, ja kočík vonku a decko skoro zmaskrovane, nuž sú rôzne predavačky a sú aj rôzne mamičky....

homolca
autor
15. okt 2019

@prasiatko30 lebo som tam bola pred tromi rokmi naposledy 🙂
@sisaka a ako si mam inak kupit saty? mam platiti opatrovatelku, lebo chcem ist nakupit? single matky nemaju pravo ist sa pozriet do obchodov? a dvere som nechala pootvorene, lebo som planovala s tym kocikom odtial aj rychlo vyjst, len deti boli dobre, tak som chcela rovno aj skusit a kupit....
@halienka predavacka nehovorila mne o dverach nic...inej zakaznicke povedala ze tamta ich nechala otvorene....za mojich chcrbtom, kym som sa pozerala na saty....tak neviem kto je arogantny...
a k nakupom:
90% oblecenia sebe nekupujem...ved mam dost, naco dalsie, nie som ziaden nakupny maniak, a uprimne pojdem radsej na ihrisko s detmi...ked uz musim tak online...aj som to skusila...presla som inzeraty, bazar, minuly tyzden eshopy, objednala, dosli saty hroznej kvality a strihu, vratila spat...ideme v nedelu na oslavu, potrebujem spolocenske saty...jedina sanca je v nejakom butiku, lebo "bezne obchody" (zara, hm, a pod.) spolocenske nemaju vobec, a vseobecne ani saty uz nemaju, lebo maju zimnu kolekciu (ale v orsai mi vyhrabali nejake zabudnute cierne :D

andula77
15. okt 2019

@ptmt1011 Toto "heslo" aj ja rada občas používam, resp. si ho pomyslím....je to smutné, ale slušnosť sa naozaj vytráca zo spoločnosti...hovorím ako nejaká pamätníčka, ale bohužiaľ cítiť to všade...o to viac zahreje na srdci, keď človek stretne milého a slušného človeka a keď sa ešte usmeje, paráda

zabka1987
15. okt 2019

Strašná doba 😥 preto najradšej nakupujem fakt cez net ale tiež ma caka kúpiť saty na oslavu ale pôjdem bez deti radšej. Nie vždy sa to ale dá, ja som minule strážila mamičke chlapceka išla na vyšetrenie a chudá bola taka v strese, ze co teraz keď ma poradňu a malinkeho nemala kam dat. Tá bola fakt neskutočne vďačná. Luto mi je, ze zeny sa takto vedia chovať.

joysi
15. okt 2019

@terezka1947 jasne zakladom slušného spolunažívania je toletancia a pochopenie...a sme všelijaké.....väčšina žien (či predavačka / mamička) sú "normálne" tak sa to dá...myslím si, že každá žena chce si nakúpiť oblečenie v pohode bez stresu či jej dieťa behá..vyskakuje z kočiaru, alebo robí iné "lotrovinky" v obchode... 🙂 ale tak niekedy fakt nemáš kde to dieťa nechať a potrebuješ ísť nakúpiť...je to tak...koľkokrát sa decko "šmarí" v obchode o zem a čo? Kriste pane...je to furt len dieťa...keď mi to ako predavačke vadí tak chvíľku kým ta mamina nakúpi to s úsmevom na tvári pretrpim....všetko je o tolerancii... 🙂