Neverim...pretty woman moment.
Zienky, dnes som sa ocitla v roku 1994...pretty woman...isla som do obchodu kupit saty...nie oblecena ako stetka, ale mala som dve deti....to predavacky zhodnotili ako najhorsi handicap a patricne sa spravali...na pobavenie story :D trosku dlha...
1, na obchode zatvorene dvere - tak si otvorim zadkom a vojdem kocikom, ked uz mi nikto nepomoze
2, pozeram sa na saty a predavacka hovori inej zakaznicke - to nechala otvorene dvere tamta...ehm... mamicka.... co si pozera saty a tu ma deti (30 cm odomna, obaja ticho sedia v kociku)
ja: nebojte sa, detom nebude zima
predavacka: ale mne bude
ja: ehm, vonku je 30 stupnov dnes
predavacka: no, ja som tu od 9 rano, ja neviem ako je vonku
ja: ok, zavriem vam dvere...mozete mi pomoct? hladam saty po kolena pre mna
predavacka...tu mame podla cisel, hladajte
ja pozeram, vyberiem tri, ze si vyskusam, v kabinke uz su nejake saty, po predchadzajucej zene... mladsi mrnci v kociku, predavacka mi ho vopcha do kabiny, ja polonaha
ja: tieto mi nesedia, maju vysoky pas a su kratke
predavacka: no to su vsetky saty take, neviem co cakate
ja sa preobliekam, ze skusim druhe, ale vidim zatiahnutu nitku pri zipse (saty v zlave)
predavacka: kdeze, to nie je zatiahunte, vobec, ani nahodou, to je len nedosite, to nic
ja: tak asi nic, nesedi mi tento strih
predavacka: no ked ste si take vybrali, tak jasne, ze nesedia
starsi vidi ako sa vykrucam a zacne natriasat suknu...predavacka hystericka: tak toto sa nerobi...nemoze nam trhat saty (len sa ich dotkol)...bud tie deti niekomu zverite alebo odidete (akoze komu ich mam dat v tej chvili?)...mame tu aj inych zakaznikov (16rocne dievca, co pozera saty na stuzkovu a dvaja 16 rocni chalani s nou)
ja: je mi velmi luto, ze mate takuto otrasnu pracu, kde sa musite takto otrasne spravat a nemate kusok citu a pochopenia....zbalila som deti, nechala bordel v kabine, otvorila si sama dvere a odisla...chcela som vytihanut stovku ako Vivien a rozplakat sa "mam vsetky tieto peniaze a nemozem ich ani u vas minut" :D :D
co by ste im povedali vy?
@ptmt1011 tých, čo si vymenovala, aj tých, čo si mysleli, že predavačky sú podradne sluzky, tých čo rozhadzovali veci, aj tých, ktorých deti robili bordel.
a v pripade obchodnika by som bola rada, ze nic nekupila. pretoze z takeho obchodu nic dobre "nekouka". taki ludia sa este po pouziti siat pridu stazovat na kvalitu, reklamovat atd.
Ale to je všetko ešte nič, čo som raz zažila v jednej reštaurácii. Bola som s kamarátkou von. Dali sme si večeru, vínko, že trochu zrelaxujeme. Boli tam aj dve matky s deťmi. Behali pomedzi stoly, vrieskali. A vrchol bol, keď nám začali brať z taniera jedlo. A mamičky sa usmievali, že veď ťuťu muťu aké milé.... Keď sa to opakovalo, zavolala som čašníka a povedala mu, že ma to obťažuje, a keď si neupracú deti, zaplatia nám polovicu porcie.
@francuzka17 preco casnikovi? vsak normalne to povedat tym dvom mamam...milujem taketo prenasanie zodpovednosti na druhych, len aby ja som nebola ta zla :D
@nevludna lebo čašník si má tiež robiť poriadok na pľaci. A odkázala som jej to ja po ňom. Dobre vedela, od koho to ide
@ptmt1011 ale problém nebol ani tak dvere, ale celkovo správanie (drzé) tej mamičky, ako v obchode tak v restike
Akcia-reakcia. Mne sa este nestalo, ze by som natrafila na drzú predavačku a to bezne chodim s detmi. Základom je hned od dveri pozdraviť, zatvoriť za sebou a takisto úsmev. Další krok je dbať na to, aby deti nic nechytali. Starsia chápe, 15 mesačný v kociku ma v rukach auticko a aj ked ho láka docahovat z vesiakov, kocik dam tak, aby nedociahol. Pri vychádzaní z obchodu zase pozdraviť, poďakovať a zatvoriť za sebou.
@homolca Jednoducho ste si nesadli😛ja som veľmi mierny a kľudný človek, ale tiež sa mi par x stalo, že od prvého otvorenia pusy medzi predavačku a mnou to medzi nami iskrilo a hrali sme slovný pingpong.Podla mňa to je ten obchod typu Vones ci Pegas čo je na obchodnej a cez víkend som bola v meste niekde som ich videla, ze sa presťahovali.To sú bývalí Cigáni čo v tržnici predávali Turecké oblečenie pred x rokmi.
@judar akoze prepac a ako si na matka s detmi nakupit ( predstav si tiez obcas nieco potrebuje kupit ako aj ini ludia ),ked nema armadu ochotnych svokier a babiek ktore jej deti postrazia?bohuzial tak vyzera nakupovanie s detmi,nie kazde dieta v obchode ticho sedi v kociku a samozrejme ze kazda matka by sa potesila keby si mohla ist nakupit sama bez deti v klude ale bohuzial nie vzdy je to mozne a u niekoho to nie je mozne takmer nikdy.
Som mamina 4 ročného syna. Rada sa pekne obliekam. Keď bol drobec v kočíku, chodila som na nákup oblečenia sama s malým. Ako je väčší ideme s mužom spolu ako má on časa, on sa postará o prcka a ja si vyskúšam a kúpim čo potrebujem. Samej mi vadí keď nemám pri tom kľud.
Zažila som už aj to, že vo svadobnom salóne asi 4 ročné dievča hodilo šablu z pomarančového džúsu na šaty a krásny hovník.
No v prípade tohto príspevku sa predavačka mala zachovať profesionálne a nekomentovať mamičku s deťmi. A keď aj chcela, mala počkať pokiaľ nebude preč z obchodu.
@ptmt1011
A ty si tam bola ze vies?Ci uz sudis z pohladu jeden co sa stazuje?Mozno sa stazuje na vsetko aj na to,ze je vonku hmla a cakala dazd.
Ja som nikdy necakala ze mi niekto bude s deckami niekde pomahat.A preco by aj mal?
Existuje slovicko ako prosim a neverim,ze by ti nikto nepomohol,kebyze okoloiduceho o nieco poprosis.Nie len stat ako taka mrkva a cakat ,ze niekto sa chopi mojho kocika.
Mozno predavacka jej povedala nech zatvori dvere a namiesto toho aby povedala prepacte,zacala hulakat.Chcela byt pretty woman a nakoniec z nej zostala trapna woman.
@vendulka80
Nestalo,lebo vies co je slusnost.Mne sa to tiez nestalo dokonca ani na poste,lebo pripdem pozdravim,podakujem......co das to dostanes🙂
predavacka nema v obchode vychovnu funkciu. jej spravanie bolo neprofesionalne,ja by som poslala staznost aspon mailom do obchodu.
Čítala som iba zopár reakcií, ale sánka v pivnici. Ako my Slovač chceme byť na tom lepšie, keď väčšina z nás je tak sproste zmýšľajúcich? Veď máme to, čo si zaslúžime, podľa toho akí sme. Veď to je matka s dvoma deťmi, veď sa uvedomte! Či ste tu všetko predavačky a zastávate sa tej pani, ktorá sa minula povolaniu? Ako ona mohla vedieť, aké deti má a čo urobia? Čo ak má dobré deti sediace v kočíku? Tie reči o výbere šiat boli tiež v poriadku? Každá jedna čo sa zastala tej predavačky nech takú stretne. To vám prajem. Ja ako predavačka by som tej matke otvorila dvere, zatvorila ich za ňou a zabávala jej deti popritom ako by som jej vyberala šaty, radila jej ktoré sa jej hodia. PRETOŽE JE TO ZÁKAZNÍK, KTORÝ MI DÁVA PENIAZE. A, môže to podať ďalej, ergo, prídu ďalší zákazníci. Odporučím pani nakupovať cez internet, do toho obchodu nevojsť a poriadne ich všade ohovoriť.
@homolca tak dvere si mohla zavriet, to je fakt. Ale.. ako ja sa bezne stretavam s tym, ze po nas ani nik nestekne.. cize ani arogantný pristup nehrozi, je jedno, ci s detmi alebo bez deti.
Ale vcera som zazila taku situaciu.. musela som.si kupit topanky, skusala som.si.. vedla.mna taky par.. mozno to bola len nahoda..ale..akonahle prisiel za mnou priatel s detmi, tak sa zdekovali.. pritom.starsi ri tam sadol a pozeral.si nieco na mobile a mala si sla.pozerat topanky pre seba ( maniak po mne, aj ked ja sa krotim, to uz nehrozi ako kedysi.).
Inak..stazuj sa.. a daj vediet, kde nemame ist.
@ptmt1011 veď existuju aj eshopy, takze nahá chodit nemusis😜
Ja mám 18 mesačne dieťa a nie, po obchodoch ho nevlacim. Podľa mna deti nemajú čo robit v nákupných centrách, ale majú byt na ihrisku, behať po vonku a nie byt v obchodoch, kde cirkuluju same bakterie, či je zapnutá klima. Dieťa znamená aj stratu slobody a plánovanie, že keď si chcem niečo kúpiť, musím pockat do vikendu, alebo iný deň, kedy mi dieta postráži manzel a ja si môžem ist po svojom a to sestra býva 2km odo mna a neobtazovala som ju ani raz, aby mi strazila dieťa, lebo ja chcem ist na nákup oblečenia.. mne tiež vadí, keď sú v obchodoch uvrieskane deti, čo všetko chytajú a matky ich ani nenapominaju, keď sme aj niekde, dcere nedovolím behať a pokial začne vrieskat, okamžite ju beriem von na ruky sa ukľudniť a vrátime sa až vtedy, keď je ticho a nemá potrebu sa nevhodne spravat.
@lula313 'podla teba' tvoj subjektívny názor.
Každý sa riadi podľa seba, nikde v obchodoch nie je zákaz vodenia deti 🤦
To ale neznamená, keď tam príde trebárs aj dieťa, ktoré je umravčané, že sa predavačka bude nevhodné a arogantne správať ..
Tiezy si myslím, že keď mi nemá kto dieťa postrážiť,hádam ho nenechám pred obchodom ako psa alebo sa budem obmedzovať a nekúpiť si čo potrebujem, len kvôli tomu že to niekomu môže vadiť. Trošku tolerancie by nezaškodilo.
@candii súhlasím s tebou...no tu by pomohlo vieš taký piktogram ako, keď máš, že zakaz vchádzať do obchodu so zmrzlinou, psom a zakaz vstupu s kočiarikom.
..predtym ako ma "verbalne upálite" to bol sarkazmus....keď pánboh dá stanem sa za necelé 3 mesiace 3-krat maminou....bývam od rodiny ďaleko a môj partner je stále dlho v robote...v pripade ak bude drobec pokojný...tesim sa ale ak bude uplakane dieťa...tak potom čo? Nenakúpim? Budem chodiť len do tých obchodov, kde plačúce deti nevadia? Kde potom ostala slušnosť a tolerancia...?
@homolca tak idem rad radom.
-Ja by som sa slušne opýtala: prepáčte, bude Vám vadiť, ak nechám otvorené dvere? (Dôvod neviem, ale ak si ho mala, doplním)
-"mozete mi pomoct" ...ak si to formulovala presne takto, použila by som: PROSÍM VÁS, mohli by ste mi pomôcť/ mohla by som sa spýtať...
-"mladší mrnčí v kočíku"- najprv by som ho utíšila, potom sa venovala handrám. Viem, náročné. Také to už my mamy s malými deťmi máme
... ostatné, nuž ak platí prvá časť, nadobúda to u mňa pocit, že predavačkám si takto šliapla na city
🤷
Ľudia sú všelijakí, predavačky tiež, ale všimla som si, že dnes sa naozaj pramálo používa slušné správanie, ohľaduplnosť a slová PREPÁČTE, PROSÍM VÁS, namiesto pozdravu často aj mladí starším hovoria len DOBRÝ, alebo ZDRAVÍM...
Celé zlé.
Ja som bola včera tiež v obchode. S mojím 5,5 ročným. V Slovenke. Na dverách Zákaz vstupu so zmrzlinou a môj malý zmrzlina v ruke. Hneď pri vstupe som sa ospravedlnila a poprosila o výnimku, keďže už ju naozaj dojedal a bola malá šanca, že by mu vypadla, +som ho postavila na jedno miesto, kde si to mal v pokoji dojesť. Vypýtala si čo potrebujem, odskúšala na ňom len priložením na chrbátik, aby sme to náhodou nezašpinili. Keď som platila, predavačka mi ho pochválila, že tak vychovaný škôlkar u nich dlho nebol 😊 Reku, nemá inú možnosť, pri mojej robote a pri tom, ako vidím, ako je väčšina detí dnes vedená/nevedená. Pri odchode sme obaja pozdravili DOVIDENIA (nie dovi) a mala som krásny deň 😊 Aj bez stovky v peňaženke. Bodaj by sme na pekné správanie medzi sebou, nepotrebovali takúto motiváciu 😉
no....nemam rada,ked sa my,mamicky,pasujeme do ulohy tych strasne utrapenych a nemajucich ine moznosti,len vsade s detmi...nonstop.
ci na vylety do hor,v nosici zdolavat tazke vystupy,ci nutne sediet na kave s kamoskou,kde nam niekto znecistuje vzduch cigaretou....
akoze....ved uz nerobme z toho materstva tragediu a neskutocne obmedzovanie....kazdemu vadime,my si uzirpujeme pravo na vsetko-lebo ved deti,dieta...
ja mam tiez dve deti...vsetko som musela planovat-ci kadernicku mesiac dopredu,ci cokolvek....akurat sme tam sa vyskytlo nieco,ze som musela sama nieco na urade vybavit s dietatom,ci ist na nejaky nakup,kt.nebol potravinoveho charakteru....
a to manzel casto tahat sluzby cez vikend,atd.
vsetko sa da zladit,ked sa chce....a deti su malicke chvilu,nie 20r.
myslim,ze aj my,mamicky,by sme mali vediet a mat zdravy,sedliacky rozum,kam s detmi,ci s detmi....atd.
este male deti nam nedavaju pravo na vsetko....a ani vsetko neospavedlnuju.
co by som povedala ja? uz po prvej neprijemnej poznamke by som uprimne utrusila, ze je pekne neprijemna a ked ma zly den mozem sa aj stazovat, ked jej to chyba.. byvam zvacsa mila, ale nenechavam si srat na hlavu od neprijemnych ludi.. ale teda dvere by som otvorene nenechala a nezacinala by som byt neprijemna ja, to nie je moj styl.. pretoze podla textu mi to pride tak, ze predavacka nebola jedina podrazdena, ale uz ty si reagovala neadekvatne 😉
doplnam neskor, lebo mi blbne mobil a furt sa zasekava a odosiela ako chce..
@homolca nielen pre teba, ale take všeobecne zamyslenie, lebo sa to v témach objavuje casto.
Kde mám nechať dieťa/deti, muž robí celé dni, rodina je ďaleko....
to vážne v dnešnej dobe sú ľudia tak sociálne izolovaní, že nemajú ani pár blízkych priateľov? To vážne je problém zobrať na nákup kamaratku? Jedna vyberá, druha dozerá, potom si to otočia, pripadne čaká pred mini obchodíkom, kde sa ani kočík nedá vtesnať, kým si obzriem/vyskúšam veci? To vážne dnes ľudia nemajú jednu jedinú kamosku, ktorej donesú dieťa s tým, že chcem si odskočiť, vybaviť to, kúpiť to... dozri mi prosím ta 2 hodky na dieťa, nabudúce ja dozriem na tvoje?