icon

Neverim...pretty woman moment.

homolca
14. okt 2019

Zienky, dnes som sa ocitla v roku 1994...pretty woman...isla som do obchodu kupit saty...nie oblecena ako stetka, ale mala som dve deti....to predavacky zhodnotili ako najhorsi handicap a patricne sa spravali...na pobavenie story :D trosku dlha...
1, na obchode zatvorene dvere - tak si otvorim zadkom a vojdem kocikom, ked uz mi nikto nepomoze
2, pozeram sa na saty a predavacka hovori inej zakaznicke - to nechala otvorene dvere tamta...ehm... mamicka.... co si pozera saty a tu ma deti (30 cm odomna, obaja ticho sedia v kociku)
ja: nebojte sa, detom nebude zima
predavacka: ale mne bude
ja: ehm, vonku je 30 stupnov dnes
predavacka: no, ja som tu od 9 rano, ja neviem ako je vonku
ja: ok, zavriem vam dvere...mozete mi pomoct? hladam saty po kolena pre mna
predavacka...tu mame podla cisel, hladajte
ja pozeram, vyberiem tri, ze si vyskusam, v kabinke uz su nejake saty, po predchadzajucej zene... mladsi mrnci v kociku, predavacka mi ho vopcha do kabiny, ja polonaha
ja: tieto mi nesedia, maju vysoky pas a su kratke
predavacka: no to su vsetky saty take, neviem co cakate
ja sa preobliekam, ze skusim druhe, ale vidim zatiahnutu nitku pri zipse (saty v zlave)
predavacka: kdeze, to nie je zatiahunte, vobec, ani nahodou, to je len nedosite, to nic
ja: tak asi nic, nesedi mi tento strih
predavacka: no ked ste si take vybrali, tak jasne, ze nesedia
starsi vidi ako sa vykrucam a zacne natriasat suknu...predavacka hystericka: tak toto sa nerobi...nemoze nam trhat saty (len sa ich dotkol)...bud tie deti niekomu zverite alebo odidete (akoze komu ich mam dat v tej chvili?)...mame tu aj inych zakaznikov (16rocne dievca, co pozera saty na stuzkovu a dvaja 16 rocni chalani s nou)
ja: je mi velmi luto, ze mate takuto otrasnu pracu, kde sa musite takto otrasne spravat a nemate kusok citu a pochopenia....zbalila som deti, nechala bordel v kabine, otvorila si sama dvere a odisla...chcela som vytihanut stovku ako Vivien a rozplakat sa "mam vsetky tieto peniaze a nemozem ich ani u vas minut" :D :D
co by ste im povedali vy?

xxxkatka
15. okt 2019

@sisaka ved toto nik par krat do roka, ani stari rodicia, ani muz, ani kamosky, susedky...zvlastne minimalne.

evapistovic
15. okt 2019

Alizee? BA- stare mesto?

mirage
15. okt 2019

@francuzka17 1. Bola som s kamaratkou "vonku".
2. Co s tym ma casnik? Treba najst odvahu a povedat do oci tym rodicom, ktorych deti Ta obtazuju.

jamatkaroka
15. okt 2019

Ja som dnes zažila opačnú situáciu. Matka si pozerala oblečenie a k pokladni kde som platila dobehla cca 7r dcéra a začala sa zabávať tým že držala stlačený zvonček na privolanie predavača. Ten ju upozornil nech prestane a ide k rodičom, no ona sa len smiala, že nemá rodičov a zvonila ďalej. Chápem že si predavač k zákazníkovi nemôže veľa dovoliť, preto som zakročila a rázne jej vysvetlila že má prestať. Na chvíľu bol kľud, no potom začala znovu. Tak som zašla za jej matkou, ktorá sa tvárila že nič nevidí, nech si ide urobiť s dcérou poriadok, no ona len na ňu zakričala niečo po rómsky, aby sa nepovedalo a pozerala si ďalej to oblečenie. Keď som odchádzala, mala zase zvonila a náramne sa na tom bavila. Matka nič Keby som bola ten predavač, obe ich z obchodu vyhodím. To čo je za výchovu.

montemotherone
15. okt 2019

Ženy moje, ja keď teraz čítam celú diskusiu, fakt rozmýšľam (bez srandy) a spomínam, ako som pred 17 rokmi chodila nakupovať... Lebo vtedy bol zákaz vstupu s kočíkom bežný 😉 Pamätám že jedine do Billy som mohla ísť. Všade inde ak tak poobede, keď bol doma už aj manžel, alebo cez víkend 🤷 A to som s kočíkom šlapala do tej Billy 3 kilometre, bez auta... Pri synovi som si to po rokoch a po tej revolúcii už len užívala. Konečne auto k dispozícii. Baby friendly nemocnica po ruke, detské plávanie po ruke... kedysi boli tuším 2 v celej republike 😁
Všetky tie prebaľovacie a dojčiace kútiky v obchodoch, v nákupných centrách, v reštauráciách automaticky k dispozícii stolička pre dieťa! 😱... Veru, neškrabte si to. Bolo aj horšie 😉

stanzi
Odpoveď bola odstránená
liliana363
16. okt 2019

@homolca ja som bola v protetike v Cadci kupovat pre syna topanky. Predtym predavacka bola uplne super. Potom odisla a dali tam inu. A hovori mi uplne arogantne: vyberte si dvoje ktore mu chcete vyskusat, viac vam ich tu nosit nebudem, a inokedy ked som tam znova bola tak vravi: zoberte si tieto alebo dovidenia.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
snowflake07
18. okt 2019

@ptmt1011 zvlastne,lebo mne vzdy kazdy pomohol.Asi to bude nejakou aurou a vyzarovanim.
Ty mi prides strasne taky agresivny nekludny typ.No a nervozny rodic ma nervozne deti,takze ktokolvek videl tvoje skriekajuce deti a teba ako vrieskas,tak utekal.Inak si to vysvetlit neviem.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
snowflake07
19. okt 2019

@ptmt1011
Nemozes pisat o vychove,ked u teba je poprosit prosikanie.Este aj Bambulka spievala.Dve najkrajsie slova viem a v srdci ich nosim.To prve je dakujem a to druhe prosim.Zrejme mas s tym problem.A ano nestretla som nikoho rozculeneho,lebo verim,ze aka si ty k ludom ,taki su oni k tebe.
A ano ,stale mam dobru naladu.
Sa mi paci ako chvalis len svoje deti a na ine nadavas ake su dnes vsetci nevychovane...a do toho stale psov...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
vanilka83
19. okt 2019

Ja len ziram ake su tu niektore mamicky nechapave a netolerantne 😮 to ked mam deti tak mam s nimi sediet akoze len doma na zadku? Ci co si predstavujete?! Ze budu na dverach obchodov nalepky ako je zakaz vstupu s jedlom a so psom aj zakaz vstupu s detmi???? Pre boha ziveho ved to je skoro ako fasizmus to v ktorom storoci zijeme ze ja ako matka nemozem vstupit do obchodu s kocikom alebo s detmi!? WTF!? To ako myslite vazne ze vas otravuje ako zakaznikov ze v obchode su deti? No tak s panom bohom to teda chcem vidiet vas ked budete mat svoje ci vazne budete len sediet doma a vsetko od podprsenky a siat az po papuce budete kupovat online lebo vam nebude mat kto postrazit cez den deti lebo väčšina je v praci. Trochu tolerancie by vazne neuskodilo a trochu pomoci a pochopenia zena zene matka matke... Lebo vy sa raz mozte ocitnut na tom istom mieste a budete sa takisto citit ako autorka. Kedysi nemohli zidia vstupovat do vlakov autobusov obchodov tak teraz nemozu matky s detmi! 🤦‍♀️Lebo vy ste matku asi nikdy nemali... Aapon vzhladom na nu by ste mohli mat trochu pochopenia. Vsetko zavisi od chcenia ak chce byt clovek slusny tak je ak nie musi cakat to iste na oplatku.
@judar

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
vanilka83
19. okt 2019

@ptmt1011 🤣👍 asi tak....

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
halienka
19. okt 2019

@vanilka83 si daj sprchu prosím ťa, že židia, fašizmus...🙄 dramatizuješ tu zo zúfalstva už že by ti aj Máziká závidela😀 a @ptmt1011 taká istá. Nik tu nikomu nič nezakazuje, ale nik nie je povinný nikomu pomáhať a nik to nemôže automaticky očakávať len zato že je matka s deťmi, ako tu autorka príspevku. Ženy, z ktorých 99% tu už deti má a vie o čom je reč, len vyjadrujú svoj názor a teda , že ak to nejaká matka sama s deťmi v obchodoch nezvláda, tak buď nech si zabezpečí stráženie pre deti alebo nech kupujú cez net a nie že automaticky očakávajú že ich bude každý obskakovať ešte aj bez slušného správania a slušného slovíčka prosím. To zas neznamená, že keď je niekto MATKA S DEŤMI, tak všetci musia padnúť na zadok a bez jediného slova okolo nej lietať a tolerovať jej a deťom úplne všetko. Nikto tu ani netvrdí, že ani "bohovi nepomôcť matke kým nepoprosí" ale tiež nikto nie je povinný sledovať stále naokolo či sa nevyskytla nejaká matka čo potrebuje pomoc a to je dôležitejšie ako čokolvek iné na svete. Ak si ma nik nevšimne ke´d potrebujem pomoc, tak o ňu slušne požiadam a hotovo. Ak si ma všimne a pomôže mi som za to veľmi veľmi vďačná ale neočakávam to ako niečo automatické len preto, že som matka s deťmi. A o to tu ide, nie o nejaký fašizmus a židov, sa spamätajte už.

halienka
19. okt 2019

*Máziková😂

vanilka83
19. okt 2019

@halienka ty Mazika nikto tu predsa netvrdi ze automaticky cakam pomoc no od takych ako si ty asi tazko.... Ale o to ako sa spravala ta predavacka arogantne a povysenecky k autorke len kvoli tomu ze si do obchodu dovolila ist s detmi a pritom nic take zle nerobili nevystrajali... Keby jej tam demolovali obchod vrestali na plne usta alebo zhadzovali veci a pod. Tak nepoviem ani muk. A nie ja nepatrim urcite k tym ze cakaju automaticky pomoc kvoli tomu ze som matka ze som tehotna a ze mam kocik hlavne nelezem do obchodu ktory ma co i len 1 schodik... Len do takych co maju priamy vstup a idem tam len s kludnym dietatom priputanym v kociku. A stravim tam minimum casu.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
halienka
19. okt 2019

@ptmt1011 no len sa vyzúr, uľav si, dramatička, asi máš nedostatok niečoho doma😉 už si ako pokazený gramafón furt dookola to isté s klapkami na očiach
@vanilka83 Arogantne sa ako prvá správala autorka, to že si namýšľa o sebe, že jej každý musí behať kolo zadku potvrdili jej ďalšie reakcie. Taká osoba si pomoc ani nezaslúži a je urazená práve preto, že narazila na takú istú arogantnú predavačku a tá jej nastavila zrkadlo. Je úplne normálne pomáhať si, ale tiež sa vykašlem na pomoc nejakej namyslenej ženskej, kde už od dverí je vidno, že to automaticky očakáva akoby ona bola niečo viac než ostatní zákazníci. Ak nechápeš rozdiel medzi slušným zákazníkom a arogantným tak ti ťažko niečo vysvetľovať.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
judar
19. okt 2019

@vanilka83 na tvoj čarodejnícky príspevok v znamení karmy, židovstva a fašizmu niesom zvedava a ani na tvoj ultra level dramatizovania