icon

Nevychované deti na ihrisku: Čo s ľahostajnými rodičmi?

Včera o 17:56

Ahojte, chodite s detmi na detske ihriska? Ak ano, stava sa aj vam, ze stretavate coraz viac matiek, ktore vobec nevychovavaju deti? Neviem, ci mam len ja taku smolu v poslednom case alebo co, ale vzdy tam stretnem nejaku mamicku, co si dieta nestrazi, vacsinou telefon v ruke a nestara sa, co jej nevychovane dieta robi. Ja sa nehram na dokonalu, ale ked uz idem na ihrisko, na deti si pozeram, pri mladsom som stale a starsieho jednym ockom sledujem, co robi, ci sa pekne hra, upozornujem ak treba a pod. Proste pozeram a snazim sa, aby boli moje deti ohladuplne aj k druhym. Ale uz ma aj prestava bavit chodit, ked vzdy stretnem nejaku matku, co ma len vytoci 😀
Akoze viem, ze aj tu na MK urcite take su, tak som zvedava, ako to vnimate na detskych ihriskach vy.

Strana
z2
anonym_aa84fd
Dnes o 09:10
@malav

Minule som bola so svojim 1,5 rocnym na ihrisku, pekne sa hral, kym neprisiel asi tak o rok starsi chlapec. Nalepil sa na mojho syna a stale za nim chodil, kde sa pohol moj syn, pohol sa aj ten chlapec, postavil sa pred neho, dal mu ruku asi 5 cm od tvare a vravel mu STOP, tam nemozes ist.
Zobral hrable do piesku a on za nim, ze stop, to nemozes. A vsade takto. A vzdy ta jeho ruka pred tvarou mojho syna. Mater ako teliatko pozerala a nic. OK, ved fyzicky ho nenapadol, ale uz som mala z neho nervy. Tak mi nic lepsie nenapadlo, ako spytat sa jeho mamy: "Prepacte a on ma nejaku diagnozu, ked toto robi? Daky autizmus asi, ci? " Akoze bavila som sa sama na tom, lebo bolo jasne, ze ziadnu dg nemal, len diagnozu piripecena mater, ale uplne vazne som sa jej to a tak akoze v dobrom opytala. 🤣 a ona ze nie nie, ze on ma take vystupovanie. A ja zase tak akoze v dobrom, priatelsky, ze: "Naozaj? No neviem, ja by som s nim radsej zasla niekde na testy, viete, ked to skor podchytite, bude sa lepsie potom dat na tom pracovat. " a usmiala som sa na nu. A ona normalne vyvedena z miery, nevedela chudatko ani reagovat, tak sa spakovali a odisli.
A ja som sa na tom este dlho smiala 😀
Nuz takze tak, na pridrbanych ludi treba ist pridrbanymi metodami 😅

@malav aby sa ti to o par rokov nevratilo-doma🙈🙈🙈

anonym_589fc9
Dnes o 09:31

Hej stáva sa to,ze mamičky radšej mobil ako sa venovať alebo vychovávať
No najhoršie je ked príde konflikt medzi deťmi a to dospelí ako ....sa správajú a pred deťmi! a na deti nadávajú, to je extrém
Ja som nebola v komflikte ale iné deti a fakt hrozné.... dospelí....mi je ľúto detí
Miesto zábavy von a socializovat,tak boje kto z koho

anonym_188759
Dnes o 09:58

@anonym_autor pamatam si to obdobie. a neznasala som to. rodic cumi do mobilu a dieta si robi, co chce.
tiez mame zaziky- "najlepsi" bol z oslavy narodenin v cyber arene, kde bola pozvane aj nase dieta.
to sa hralo s ostatnymi z pozvanej skupinky. pozorovala som ich- normale skakali, hrali sa primerane veku a po case som vsimla si jedno dievca (podotykam, ze bola tiez sucastou ale inej narodeninovej oslavy- ale zjavne sa s nou nik nebavil z jej skupinky), ktore ich zacalo prenasledovat. ze tam nemozete ist, a ani tam- nase dieta sa ohradilo, ale ona pokracovala.
tak som tam nabehla ja a razatne som jej povedala, aby ich nechala. bezala s placom za rodicom, ktory bol zjavne nahnevany, ze sa nasiel niekto, kto nebude tolerovat diktatorske spravanie jeho dcery.
ked sme sa snazili s manzelom vylozit fakty, tak povedal, ze sme "jeb*uti. obaja".
potom odisiel a znova sa vratil a zacal po nas kricat na co sa ohradila pani blizko sediaca, nech prestane svojim krikom vsetkych obtazovat. naco sa otocil a odisiel.

anonym_66f9d6
Dnes o 10:33
@malav

Minule som bola so svojim 1,5 rocnym na ihrisku, pekne sa hral, kym neprisiel asi tak o rok starsi chlapec. Nalepil sa na mojho syna a stale za nim chodil, kde sa pohol moj syn, pohol sa aj ten chlapec, postavil sa pred neho, dal mu ruku asi 5 cm od tvare a vravel mu STOP, tam nemozes ist.
Zobral hrable do piesku a on za nim, ze stop, to nemozes. A vsade takto. A vzdy ta jeho ruka pred tvarou mojho syna. Mater ako teliatko pozerala a nic. OK, ved fyzicky ho nenapadol, ale uz som mala z neho nervy. Tak mi nic lepsie nenapadlo, ako spytat sa jeho mamy: "Prepacte a on ma nejaku diagnozu, ked toto robi? Daky autizmus asi, ci? " Akoze bavila som sa sama na tom, lebo bolo jasne, ze ziadnu dg nemal, len diagnozu piripecena mater, ale uplne vazne som sa jej to a tak akoze v dobrom opytala. 🤣 a ona ze nie nie, ze on ma take vystupovanie. A ja zase tak akoze v dobrom, priatelsky, ze: "Naozaj? No neviem, ja by som s nim radsej zasla niekde na testy, viete, ked to skor podchytite, bude sa lepsie potom dat na tom pracovat. " a usmiala som sa na nu. A ona normalne vyvedena z miery, nevedela chudatko ani reagovat, tak sa spakovali a odisli.
A ja som sa na tom este dlho smiala 😀
Nuz takze tak, na pridrbanych ludi treba ist pridrbanymi metodami 😅

@malav to je super, nabudúce to tiež vyskúšam. K debilom sa treba správať rovnako debilne 😁 slušnosť si nezaslúži každý…

Strana
z2