Nevychované deti na ihrisku: Čo s ľahostajnými rodičmi?
Ahojte, chodite s detmi na detske ihriska? Ak ano, stava sa aj vam, ze stretavate coraz viac matiek, ktore vobec nevychovavaju deti? Neviem, ci mam len ja taku smolu v poslednom case alebo co, ale vzdy tam stretnem nejaku mamicku, co si dieta nestrazi, vacsinou telefon v ruke a nestara sa, co jej nevychovane dieta robi. Ja sa nehram na dokonalu, ale ked uz idem na ihrisko, na deti si pozeram, pri mladsom som stale a starsieho jednym ockom sledujem, co robi, ci sa pekne hra, upozornujem ak treba a pod. Proste pozeram a snazim sa, aby boli moje deti ohladuplne aj k druhym. Ale uz ma aj prestava bavit chodit, ked vzdy stretnem nejaku matku, co ma len vytoci 😀
Akoze viem, ze aj tu na MK urcite take su, tak som zvedava, ako to vnimate na detskych ihriskach vy.
Hej stáva sa to,ze mamičky radšej mobil ako sa venovať alebo vychovávať
No najhoršie je ked príde konflikt medzi deťmi a to dospelí ako ....sa správajú a pred deťmi! a na deti nadávajú, to je extrém
Ja som nebola v komflikte ale iné deti a fakt hrozné.... dospelí....mi je ľúto detí
Miesto zábavy von a socializovat,tak boje kto z koho
@anonym_autor pamatam si to obdobie. a neznasala som to. rodic cumi do mobilu a dieta si robi, co chce.
tiez mame zaziky- "najlepsi" bol z oslavy narodenin v cyber arene, kde bola pozvane aj nase dieta.
to sa hralo s ostatnymi z pozvanej skupinky. pozorovala som ich- normale skakali, hrali sa primerane veku a po case som vsimla si jedno dievca (podotykam, ze bola tiez sucastou ale inej narodeninovej oslavy- ale zjavne sa s nou nik nebavil z jej skupinky), ktore ich zacalo prenasledovat. ze tam nemozete ist, a ani tam- nase dieta sa ohradilo, ale ona pokracovala.
tak som tam nabehla ja a razatne som jej povedala, aby ich nechala. bezala s placom za rodicom, ktory bol zjavne nahnevany, ze sa nasiel niekto, kto nebude tolerovat diktatorske spravanie jeho dcery.
ked sme sa snazili s manzelom vylozit fakty, tak povedal, ze sme "jeb*uti. obaja".
potom odisiel a znova sa vratil a zacal po nas kricat na co sa ohradila pani blizko sediaca, nech prestane svojim krikom vsetkych obtazovat. naco sa otocil a odisiel.
Minule som bola so svojim 1,5 rocnym na ihrisku, pekne sa hral, kym neprisiel asi tak o rok starsi chlapec. Nalepil sa na mojho syna a stale za nim chodil, kde sa pohol moj syn, pohol sa aj ten chlapec, postavil sa pred neho, dal mu ruku asi 5 cm od tvare a vravel mu STOP, tam nemozes ist.
Zobral hrable do piesku a on za nim, ze stop, to nemozes. A vsade takto. A vzdy ta jeho ruka pred tvarou mojho syna. Mater ako teliatko pozerala a nic. OK, ved fyzicky ho nenapadol, ale uz som mala z neho nervy. Tak mi nic lepsie nenapadlo, ako spytat sa jeho mamy: "Prepacte a on ma nejaku diagnozu, ked toto robi? Daky autizmus asi, ci? " Akoze bavila som sa sama na tom, lebo bolo jasne, ze ziadnu dg nemal, len diagnozu piripecena mater, ale uplne vazne som sa jej to a tak akoze v dobrom opytala. 🤣 a ona ze nie nie, ze on ma take vystupovanie. A ja zase tak akoze v dobrom, priatelsky, ze: "Naozaj? No neviem, ja by som s nim radsej zasla niekde na testy, viete, ked to skor podchytite, bude sa lepsie potom dat na tom pracovat. " a usmiala som sa na nu. A ona normalne vyvedena z miery, nevedela chudatko ani reagovat, tak sa spakovali a odisli.
A ja som sa na tom este dlho smiala 😀
Nuz takze tak, na pridrbanych ludi treba ist pridrbanymi metodami 😅
@malav to je super, nabudúce to tiež vyskúšam. K debilom sa treba správať rovnako debilne 😁 slušnosť si nezaslúži každý…

Minule som bola so svojim 1,5 rocnym na ihrisku, pekne sa hral, kym neprisiel asi tak o rok starsi chlapec. Nalepil sa na mojho syna a stale za nim chodil, kde sa pohol moj syn, pohol sa aj ten chlapec, postavil sa pred neho, dal mu ruku asi 5 cm od tvare a vravel mu STOP, tam nemozes ist.
Zobral hrable do piesku a on za nim, ze stop, to nemozes. A vsade takto. A vzdy ta jeho ruka pred tvarou mojho syna. Mater ako teliatko pozerala a nic. OK, ved fyzicky ho nenapadol, ale uz som mala z neho nervy. Tak mi nic lepsie nenapadlo, ako spytat sa jeho mamy: "Prepacte a on ma nejaku diagnozu, ked toto robi? Daky autizmus asi, ci? " Akoze bavila som sa sama na tom, lebo bolo jasne, ze ziadnu dg nemal, len diagnozu piripecena mater, ale uplne vazne som sa jej to a tak akoze v dobrom opytala. 🤣 a ona ze nie nie, ze on ma take vystupovanie. A ja zase tak akoze v dobrom, priatelsky, ze: "Naozaj? No neviem, ja by som s nim radsej zasla niekde na testy, viete, ked to skor podchytite, bude sa lepsie potom dat na tom pracovat. " a usmiala som sa na nu. A ona normalne vyvedena z miery, nevedela chudatko ani reagovat, tak sa spakovali a odisli.
A ja som sa na tom este dlho smiala 😀
Nuz takze tak, na pridrbanych ludi treba ist pridrbanymi metodami 😅
@malav aby sa ti to o par rokov nevratilo-doma🙈🙈🙈