icon

Nevychované deti na ihrisku: Čo s ľahostajnými rodičmi?

14. máj 2026

Ahojte, chodite s detmi na detske ihriska? Ak ano, stava sa aj vam, ze stretavate coraz viac matiek, ktore vobec nevychovavaju deti? Neviem, ci mam len ja taku smolu v poslednom case alebo co, ale vzdy tam stretnem nejaku mamicku, co si dieta nestrazi, vacsinou telefon v ruke a nestara sa, co jej nevychovane dieta robi. Ja sa nehram na dokonalu, ale ked uz idem na ihrisko, na deti si pozeram, pri mladsom som stale a starsieho jednym ockom sledujem, co robi, ci sa pekne hra, upozornujem ak treba a pod. Proste pozeram a snazim sa, aby boli moje deti ohladuplne aj k druhym. Ale uz ma aj prestava bavit chodit, ked vzdy stretnem nejaku matku, co ma len vytoci 😀
Akoze viem, ze aj tu na MK urcite take su, tak som zvedava, ako to vnimate na detskych ihriskach vy.

Strana
z2
anonym_aa84fd
15. máj 2026
@malav

Minule som bola so svojim 1,5 rocnym na ihrisku, pekne sa hral, kym neprisiel asi tak o rok starsi chlapec. Nalepil sa na mojho syna a stale za nim chodil, kde sa pohol moj syn, pohol sa aj ten chlapec, postavil sa pred neho, dal mu ruku asi 5 cm od tvare a vravel mu STOP, tam nemozes ist.
Zobral hrable do piesku a on za nim, ze stop, to nemozes. A vsade takto. A vzdy ta jeho ruka pred tvarou mojho syna. Mater ako teliatko pozerala a nic. OK, ved fyzicky ho nenapadol, ale uz som mala z neho nervy. Tak mi nic lepsie nenapadlo, ako spytat sa jeho mamy: "Prepacte a on ma nejaku diagnozu, ked toto robi? Daky autizmus asi, ci? " Akoze bavila som sa sama na tom, lebo bolo jasne, ze ziadnu dg nemal, len diagnozu piripecena mater, ale uplne vazne som sa jej to a tak akoze v dobrom opytala. 🤣 a ona ze nie nie, ze on ma take vystupovanie. A ja zase tak akoze v dobrom, priatelsky, ze: "Naozaj? No neviem, ja by som s nim radsej zasla niekde na testy, viete, ked to skor podchytite, bude sa lepsie potom dat na tom pracovat. " a usmiala som sa na nu. A ona normalne vyvedena z miery, nevedela chudatko ani reagovat, tak sa spakovali a odisli.
A ja som sa na tom este dlho smiala 😀
Nuz takze tak, na pridrbanych ludi treba ist pridrbanymi metodami 😅

@malav aby sa ti to o par rokov nevratilo-doma🙈🙈🙈

anonym_589fc9
15. máj 2026

Hej stáva sa to,ze mamičky radšej mobil ako sa venovať alebo vychovávať
No najhoršie je ked príde konflikt medzi deťmi a to dospelí ako ....sa správajú a pred deťmi! a na deti nadávajú, to je extrém
Ja som nebola v komflikte ale iné deti a fakt hrozné.... dospelí....mi je ľúto detí
Miesto zábavy von a socializovat,tak boje kto z koho

anonym_188759
15. máj 2026

@anonym_autor pamatam si to obdobie. a neznasala som to. rodic cumi do mobilu a dieta si robi, co chce.
tiez mame zaziky- "najlepsi" bol z oslavy narodenin v cyber arene, kde bola pozvane aj nase dieta.
to sa hralo s ostatnymi z pozvanej skupinky. pozorovala som ich- normale skakali, hrali sa primerane veku a po case som vsimla si jedno dievca (podotykam, ze bola tiez sucastou ale inej narodeninovej oslavy- ale zjavne sa s nou nik nebavil z jej skupinky), ktore ich zacalo prenasledovat. ze tam nemozete ist, a ani tam- nase dieta sa ohradilo, ale ona pokracovala.
tak som tam nabehla ja a razatne som jej povedala, aby ich nechala. bezala s placom za rodicom, ktory bol zjavne nahnevany, ze sa nasiel niekto, kto nebude tolerovat diktatorske spravanie jeho dcery.
ked sme sa snazili s manzelom vylozit fakty, tak povedal, ze sme "jeb*uti. obaja".
potom odisiel a znova sa vratil a zacal po nas kricat na co sa ohradila pani blizko sediaca, nech prestane svojim krikom vsetkych obtazovat. naco sa otocil a odisiel.

anonym_66f9d6
15. máj 2026
@malav

Minule som bola so svojim 1,5 rocnym na ihrisku, pekne sa hral, kym neprisiel asi tak o rok starsi chlapec. Nalepil sa na mojho syna a stale za nim chodil, kde sa pohol moj syn, pohol sa aj ten chlapec, postavil sa pred neho, dal mu ruku asi 5 cm od tvare a vravel mu STOP, tam nemozes ist.
Zobral hrable do piesku a on za nim, ze stop, to nemozes. A vsade takto. A vzdy ta jeho ruka pred tvarou mojho syna. Mater ako teliatko pozerala a nic. OK, ved fyzicky ho nenapadol, ale uz som mala z neho nervy. Tak mi nic lepsie nenapadlo, ako spytat sa jeho mamy: "Prepacte a on ma nejaku diagnozu, ked toto robi? Daky autizmus asi, ci? " Akoze bavila som sa sama na tom, lebo bolo jasne, ze ziadnu dg nemal, len diagnozu piripecena mater, ale uplne vazne som sa jej to a tak akoze v dobrom opytala. 🤣 a ona ze nie nie, ze on ma take vystupovanie. A ja zase tak akoze v dobrom, priatelsky, ze: "Naozaj? No neviem, ja by som s nim radsej zasla niekde na testy, viete, ked to skor podchytite, bude sa lepsie potom dat na tom pracovat. " a usmiala som sa na nu. A ona normalne vyvedena z miery, nevedela chudatko ani reagovat, tak sa spakovali a odisli.

@malav to je super, nabudúce to tiež vyskúšam. K debilom sa treba správať rovnako debilne 😁 slušnosť si nezaslúži každý…

anonym_aa84fd
15. máj 2026
@anonym_24f768

@anonym_aa84fd tu nejde o dieta ale o pristup rodica. Tiez ma vytaca ked ine dieta robi zle a jeho matka namiesto toho aby zasiahla, tak sa radsej tvari, ze tam nie je.

@anonym_24f768 tak to ano. Ked moji moc vymyslaju, pakujem ich inde..

anonym_633603
15. máj 2026
@anonym_89cfc5

Ja bývam v novostavbe, kde sú drahšie byty, teda je tam trošku iná spoločenská skladba ako inde. Na našom ihrisku sú vačšinou inteligentnejší ľudia, tam bol málokedy bol problém. Už sa tam poznáme. Ale predtým sme bývali v klasickom paneláku na sídlisku a tam sa teda na ihrisku premlela rôzna "spoločenská vrstva" z okolia. Najhoršie boli tie jednoduché menej-vzdelané matky, ktoré tam hulákali, fajčili, rehotali sa medzi sebou na celé ihrisko. Fuj, dobre že sme už od nich preč.

@anonym_89cfc5 presne, rovnaku skusenost mam aj ja, toto velmi vidiet na ihriskach, my byvame v drahsej rezidencnej zone a nedaleko su samozrejme klasicke panelaky kde skor byvaju socialne aj intelektovo slabsi a bez urazky, ale to hned vidis ked je na “nasich” ihriskach niekto taky na navsteve.

zuzana76
15. máj 2026

teraz vas tie nevychovane deti a lahostajne matky nezaujimaju, ale pockajte, ked budu deti v skole, ked bude take dieta ublizovat vasmu, tvarit sa, ze sa ma tie nevychovane decka netykaju, je strkanie hlavy do piesku.

zuzana76
15. máj 2026
@weronka31

@malav prepac, ale toto nemyslis vazne? Urazas male dieta? A este sa na tom bavis? Si mama a nie prerastene dieta! Dospej prosim ta, hlavne ak vychovavas male dieta! Potom sa cudujeme ze sa deti k sebe chovaju otrasne a sikanuju sa! No preco asi?

@weronka31 no a ty si teraz urazila vsetky deti s autizmom

anonym_00b97b
15. máj 2026

Hej ja pre toto ihriská navštevujem minimálne, môj muž je väčší mamvpi*ista takže tam chodí s deckami on , alebo moja mama , ona sa vie veľmi inteligentne ,,pohádať,, ale ja som veľmi Hakliva keď nevychova nejakého dieťaťa ovplyvňuje a dotýka sa mojich detí. V škôlke ich veľmi pekne vedú k riešeniu vseliakych situácii ale na ihrisku sa niekedy dejú veci aj nad moje chápanie a ja mám naozaj veľmi krátku zápalnu šnúru ale zase dvakrát som urobila taký poriadok s deckom a jeho matkou čo sa ich furt Bali rodičia z celeho ihriska že tam prestali chodiť úplne , takže v rodine sme interné dohodnutí že keď to bude veľmi zle , pôjdem raz za čas na ihrisko ja a popracem tam . Dnes môže mať decko kadejaka ♦️ takže na ihriskách to podľa toho aj vidno, mne niekedy stačí aj šatňa alebo rodičko v škôlke a je mi jasné kto má v hlave riadne povysavane ale tam našťastie je to vždy rýchlovka a komu trebalo, tomu som sa už vyjadrila a žiadne problémy ďalšie neboli...odporúčam si so stoickym pokojom urobiť poriadok hneď , najprv s rodičom, ak nepomôže tak s deckom a bude sa ti to lepšie riešiť keď tam bude viac ,,dotknutých,, na tvojej strane, sprostí ľudia nemajú radi keď sú v oslabení . Ale odporúčam to riešiť pri naozajstných nebezpečných situáciách a podbne, nejaké pidi potýčky ohľadom formičky a podobne , to neriešim, lebo tie sliepky väčšinou nechápu hovorenému slovu takže treba s nimi riešiť naozaj len nutné, raz som sa spýtala jednej že keď jej nabudúce donesiem zrno a hodím jej ho pod nohy či bude lepšie chápať čo jej hovorím 😁 sadla si zduta na lavičku najďalej od všetkých a bol pokoj , síce nepochopila ale bol pokoj... Musíš na ne sebavedomo ale fakt len keď treba, inak je to hrách o stenu ( zrno na betón ) 😁

anonym_1762fb
15. máj 2026

@anonym_autor akože usmerniť áno, ale aby som dieťaťu doslova dýchala na krk a sledovala každý jeden jeho krok, tak to nie. Nemyslím, že je to pre deti dobre, že ich celý čas niekto stráži, vysvetľuje, nemôžu sa ani poriadne uvoľniť, osamostatniť, urobit vlastne chyby a poučiť sa z nich.

A vieš, čo ta matka rieši na mobile…? pre mňa to bol častokrát jediný pokojný čas, kedy som mohla uhradiť faktúru, objednať sa k doktorke, nájsť a kúpiť nejaké väčšie detské topánky, pozrieť recept na večeru a urobiť zoznam do obchodu, urobiť si lekciu angličtiny, pozrieť autobus… no a? To, že je niekto na mobile je automaticky zle? Ja som dieťa pohľadom kontrolovala, aj veľakrát usmernila, niekedy aj cudzie, nemal s tým nikto nikdy problém.

malav
15. máj 2026
@andreatytler

@malav Otras a hnus co si urobila. Necudujem sa ze ta mama ostala sokovana. Na takuto zakernost voci dietatu sa skutocne neda normalne reagovat.
Nabuduce sa spravaj slusne. Robi sa to takto: Mohli by ste prosim dohovorit svojmu dietatu aby nechal moje dieta na pokoji? Vadi mi to ze za nim chodi a brani mu v hre.
Alebo povedz tomu dietatu: Prosim ta prestan branit mojmu synovi v hre. Nepaci sa mi to. Mozes sa s nami hrat, ale musis prestat s tou rukou pred tvarou.

@andreatytler ja som sa spravala az moc slusne. Bavi ma, ako niektori ludia, vratane teba, maju pokriveny pohlad na veci. Takze podla teba, som bola ja ta neslusna? Ktora sa normalne pekne hrala so svojim synom, nikoho neobtazovala, kym neprisla brzda so svojim deckom, ktore branilo mojmu v hre, pohybe, vo vsetkom, syn sa ho doslova bal, bocil od neho a jeho pridrbana mater si nemohla k nemu cupnut a vysvetlit mu, ze toto sa nerobi? Oni neboli neslusni, hej? Ty to budes mat v hlavicke tiez pekne pomylene. Okrem toho, co je na tom otras a hnus? Co som im nejako vulgarne nadala alebo kricala na jej dieta? To by bol otras a hnus. Takze otras a hnus tam predvadzala len ona 😉

miskakyblik
16. máj 2026
@malav

@malav to je super 😁😁😁

jesenzima
16. máj 2026

@anonym_autor ja som tiež matka, čo nebehá deckam za zadkami, sedím, čítam, pijem kávu alebo som na mobile 😎 moje deti od malička vedia, že druhým zle nemajú robiť - a ani nerobia, detské "konflikty", si riešia sami, vedia sa ozvať .. cudzie deti napomínam iba ak fyzicky robia zle, alebo sú vulgárne ... To, že na kolotoči sa neje, alebo na šmykalke sa neobieha a neblokuje, si vedia deti vyriešiť aj samé 🤷🏻‍♀️ ale celkovo na ihriskách kam chodíme nezaživame nejaké konflikty a problémy 👍🏻

weronka31
16. máj 2026
@zuzana76

@weronka31 no a ty si teraz urazila vsetky deti s autizmom

@zuzana76 ??? Ako som urazila deti s autizmom?

zuzana76
17. máj 2026
@weronka31

@zuzana76 ??? Ako som urazila deti s autizmom?

@weronka31 tak isto ako ona, ked sa pytala, ci ma ten chlapcek autozmus? Ako ho urazila? Ty si tvrdila, ze ona uraza male dieta? Ako? To, ze sa pyta, ci ma autizmus, ked sa evidentne spravalo inym sposobom a matka ho nenapomenula? Autizmus nie je urazka, to dieta nebolo korigovane a matka nijako nereagovala na jeho nevhodnu hru, autorka ju velmi vtipne konfrontovala. Nech sa soamata a riesi hru svojho dietata. Nemusia vsetci ucastni zazivst a troiet ich nevychovu.

weronka31
17. máj 2026

@zuzana76 napisala, ze bolo evidentne ze dieta ziadnu diagnozu nema. Tak moj prispevok je urazlivy? A strielat diagnozy detom na ihrisku je vtipne?
Tak ja neviem s kym sa teraz bavim??? Ani sa s tebou nejdem natahovat, no coment toto...

zuzana76
17. máj 2026
@weronka31

@zuzana76 napisala, ze bolo evidentne ze dieta ziadnu diagnozu nema. Tak moj prispevok je urazlivy? A strielat diagnozy detom na ihrisku je vtipne?
Tak ja neviem s kym sa teraz bavim??? Ani sa s tebou nejdem natahovat, no coment toto...

@weronka31 a obtazovat ludi nevyhcovanymi a nekontrolovatelnymi detmi je podla teba ok? Vacsina deti v sucasnosti nema zaklady slusneho spravania v puberte, lebo boli ponechani sami na seba, nikto ich nikdy neupozornil. Palec hore tejto mamicke, co to urobila vtipne, hadam sa matka dietata zbadala.

zuzana76
17. máj 2026
@malav

@andreatytler ja som sa spravala az moc slusne. Bavi ma, ako niektori ludia, vratane teba, maju pokriveny pohlad na veci. Takze podla teba, som bola ja ta neslusna? Ktora sa normalne pekne hrala so svojim synom, nikoho neobtazovala, kym neprisla brzda so svojim deckom, ktore branilo mojmu v hre, pohybe, vo vsetkom, syn sa ho doslova bal, bocil od neho a jeho pridrbana mater si nemohla k nemu cupnut a vysvetlit mu, ze toto sa nerobi? Oni neboli neslusni, hej? Ty to budes mat v hlavicke tiez pekne pomylene. Okrem toho, co je na tom otras a hnus? Co som im nejako vulgarne nadala alebo kricala na jej dieta? To by bol otras a hnus. Takze otras a hnus tam predvadzala len ona 😉

@malav nic si z toho nerob, pomylena doba, ten co je slusny, tak musi brat specialne ohlady na nevychovancov, lebo .... neviem preco, ja mam nevychovancov tiez uz plne zuby

banalu
17. máj 2026

Nuz, to vzdy bolo aj bude. Aj vcera som napr. dohovarala dvom drzym chalanom, chodili hore smysklavkou a nepustali ostatne deti, ktore si to cele slusne obisli a stali v rade aby sa smykli.
Matka/otec v nedohladne... ale deti sa dali dokopy a uz hore smykackou nesli.
Nemam problem cudzim detom dohovarat, lebo ja co mam "dobre dieta" jej vkuse musim stat za zadkom minimalne pohladom, kvoli debilnym rodicom, co si usrkavaju kavicku a cumia do telefonu, namiesto toho aby si dozerali na svoje deti - o ktorych velmi dobre vedia ake su, a ze budu robit naprieky.

anonym_ac61f0
18. máj 2026
@anonym_aa663b

@anonym_autor mamičky s mobilom v ruke na ihrisku, to je teraz inn. 😕

@anonym_aa663b plus kavicka v ruke.
Jednu som tak minule videla, ked sa jej decko hodilo o zem,ze nevedela ako zobrat decko aj kavu. 🙃

anonym_4b182b
18. máj 2026
@anonym_89cfc5

Ja bývam v novostavbe, kde sú drahšie byty, teda je tam trošku iná spoločenská skladba ako inde. Na našom ihrisku sú vačšinou inteligentnejší ľudia, tam bol málokedy bol problém. Už sa tam poznáme. Ale predtým sme bývali v klasickom paneláku na sídlisku a tam sa teda na ihrisku premlela rôzna "spoločenská vrstva" z okolia. Najhoršie boli tie jednoduché menej-vzdelané matky, ktoré tam hulákali, fajčili, rehotali sa medzi sebou na celé ihrisko. Fuj, dobre že sme už od nich preč.

@anonym_89cfc5 no ty si dobre pripečená. Tvoj komentár znie veľmi povýšenecky. Keď si už z tej lepšej spoločenskej vrstvy, verím, že aj tvoje deti sú slušne vychované a snáď sa raz nebudú povyšovať nad iných ako ty

Strana
z2