icon

Nezvládam 3.dieťa

zuzanajamriskova
20. aug 2019

Mam 31.rokov a tretieho 1rocneho syna. Vzdy som si myslela ze tretie zvladnem lavouzadnou nakolko s mojimi dvomi chalanmi nebol ziadny problem snad len v dojceni ale nikdy nerobili sceny neboli vzdorovyty. No uz som zufala a neviem kde je chyba. Maly je od narodenia nervak stale reve a za vsetko. A cim je starsi je to len horsie. V noci sa budi aj 5krat z toho 3krat na mlieko. Nekojim. A to uz ma 1rok. Zaspava vacsinou v pohode. Ale vzdy vztane z neskutocnym krikom ci cez den ci v noci vrieska strasne. Cez den spime doobeda a pooede2 hodiny. Moji starsi vzdy vztavali s usmevom cez den v jeho veku si dzavotali jedli v pohode. No on le sa zlosti cely den. Ked nie je po jeho je to strasne. S jedenim problem idem ho prebalit vrieska idem ho prezliect vrieska. Uz som z toho na nervy. Nie som ten typ matky ci hned lieta okolo dietata a da mu vsetko na co si spomenie takze rozmaznavanim to niebude skor som prisnejsia. Prosim poradte mi uz som rozmyslala ze s nim aj niekam zajdem k dr. Aleneviem na koho sa obratit. Z okolia picuvam ze to su zuby alebo ze je to len obdobie. Ale je to 3tie dieta a je taky od narodenia teda zuby to nebudu urcite to pozmam a obdobie? Tak to ma potom riadne dlhe obdobie. Neviem co mu je a ako mu pomoct áby bol kludnejsi.

Strana
z2
bafka
20. aug 2019

@conspi ako môj. Úplne. Minule sa má kamoška vonku spýtala či máme mačku...noo...hmm..takú dvojnohu 17mesačnú😨

zuzankkaa1
20. aug 2019

@zuzanajamriskova ja mam tiez 3 deti a druhe bolo taketo...tiez som isla s nou k dr ze jej isto nieco je a len na mna kukla ze mi nepomoze,no...a jedna susedka ktora byvala na 2p a my na 8p mi povedala,ze ju pocuje cez stupacky v zachode revat...krava 😎 takze nic,musis vydrzat,furt bude taky narocny ☺☺

kikusa008
20. aug 2019

Ahoj, mam niečo podobné doma, ale ja teda neustupujem nikdy, vonku keď začne zurit, alebo sa hádzať, chytím pod pazuchu a idem, kašlem na blbé pohľady, a keď som čítala, že dieťa máš objať, haha.. V tom jeho amoku nepomôže nič, proste vezmem preč a hotovo, už tomu začína chápať, že to myslím vážne, tak nemusím ani do tri počítať😂😂

lulus1
20. aug 2019

Uplne suhlasim s tym co uz niektore baby pisali- kazde dieta je ine, mamky kludnych deti co nezazili narocne dieta si rady pripisuju zasluhy a casto poukazuju na matky narocnych deti ako na neschopne😁😁😁holt, to si treba zazit! Ja mam rocnu dcerku a je teda dost narocne dieta, niekedy ma ide porazit...ale jedine co ti ostava je prijat takeho aky je, kazde dieta si zasluzi by byt bezpodmienecne prijate. Aj mne to trvalo, stale som ju porovnavala- a preco kamoskine tolko nerevu, spia, nehystercia atd.. zbytocne pojdes k psychologicke ked je taky malicky, ani obvodacka nic nespravi s povahou, ak by mal nejaky zdrav. problem tak uz to vies...mas sktatka narocne dieta, to neznamrna ze nie je fantasticke take ake je. Len s tym skus nebojovat, neporovnavat, neschovavat sa pred okolim (ty vies svoje...) a bud mu najlepsou mamou akou vies. Drzim ti palce! PS: moj muz bol narocne decko, fakt ze velmi a teraz je z neho fantasticky chlap, kludas a pohodak;)

veroniq133
20. aug 2019

@zuzanajamriskova ahoj,moj syn bol tiez taky,pokial sme neprisli nato,ze ho trapia usi,ale to je nasa skusenost,az kym mu nevysli vsetky zuby a nevybrali sme nosnu mandlu,kt mu tlacila na zvukovod. S tym suvisiaca bolest hlavy,tlak....teraz je o 360°iny,klop. Drzim prsty

janasz06
20. aug 2019

@84mirkaba o ake potraviny sa jednaalo u vas?

84mirkaba
20. aug 2019

@janasz06 hlavne sladke a udeniny ako parky a pod.

mamcotka
20. aug 2019

@deti95060810 zrejme máš pravdu lebo ze vraj ja som bola taka. Umrncana zrejme do 10 rokov.
Ja som mala vsak prisneho fotra co ma fyzicky trestal aj za nic..

mamcotka
20. aug 2019

@zuzanajamriskova makový odvar.. 😀 mozno si tak vyžaduje pozornosť.. tazko povedať ale drzim ti palce a pevne nervy

marguay
20. aug 2019

Kniha NEJSOU STEJNE a stranka petrahanelova.cz

eliska13
20. aug 2019

@zuzanajamriskova a len skúšať motivovať nebojovat....priklad plače, keď ho prezliekas dať mu niečo do ruky nech sa hrá, pustiť rozpravku, či mu povedať, že idete na ihrisko....čím budeš viac bojovat, zakazovať dávať hranice tým väčší odpor.Su deti submisivne ako mama povie, tak je a potom tie druhé.

eliska13
20. aug 2019

@thoughtfulweirdo ideš na to dobre musíš zvoľniť, lebo tento boj robí napätie.tak to nemá byť, že ty rozhodujes ona musí poslúchať😄vždy je lepšia dohoda či mala manipulácia z tvojej strany, tak malé deti sa ešte dajú oblbnut.

uradnikova
20. aug 2019

@zuzanajamriskova u nas detto. Presne moj pribeh🙂. Dufam, ze to coskoro prejde. Moja tretie ma 8 mesiacov. Place skoro stale

tykat
20. aug 2019

@zuzanajamriskova ...akoby si o mne a synovi pisala...prva dcera, hotovy poklad, nevedela som poriadne ze mam dieta...druhy syn ako sa u nas hovori "z ďabla rebro"...som myslela ze bud skoncim na psychiatrii alebo v base...teraz je to jeden zlaty super chalan, ma 13r a zmenil sa zo vzdoroviteho vecne nasr*teho urevaneho upistaneho decka na uplny opak nastupom do skoly. Vydrz bude lepsie 🍀

vera519
20. aug 2019

Ahoj ja som mala taku prvu dceru tiez len vrieskala,plakala ked som ju prebalovala, obliekala ... trvalo to 3roky teraz ma 3roky a 4mesiace a uz je to celkom v pohode je este taka urevana ale da si uz vysvetlit .... a druha dcera ta je uplne ina jasne ze ma tiez neake vrtochy ako kazde dieta ale napodobnuje starsiu ale inak je ovela kludnejsia. 🙂

liliana8
26. dec 2023

@sorciera24 Ahoj, prosim ta, aky je dnes? Co najviac pomohlo?

mila19
26. dec 2023

No ja ti napisem ako “skusena” matka. Mam prveho syna tohto kalibru. Akurat moj bol predcasne narodeny 2 mes. Cize plus nevyzrety nervovy system. A podstupil kopec vysetreni aj bol dlhsie odomna odluceny. Trval tento stav to do 3,5roka. Vtedy presne zacal plynulo hovorit aj prespavat noc. Povaha je to narocna. Pravdepodobne ho mas hyper citliveho na podnety.
Doktor ti povie, ze je uplne v poriadku ako 1000 mamickam predtym. Pretoze neriesi.
Teraz po tolkych rokoch (10) by som sa Neuspokojila s touto odpovedou. Ziadala by som co najpodrobnejsi krvny obraz. Mna nikto nepresvedci, ze tymto detom nieco nechyba. Moze to byt nejaky. vitamin/aminokyselina v mozgu alebo v tele lenze ako to odhalit.
Na dalsie dieta sme si trufli po 9,5roku. Teraz.
Je to pokojne usmiate babatko tiez bohuzial predcasne narodene. Ale kontakt s nim bol skor. Vie sa upokojit. Je placlivy, ked mu nieco je. Po 5dnoch podavania zelezitych kvapiek sa mi zmenil na nepoznanie nespal a krical 24hodin.
Chcem povedat, ze treba skusit najst vhodny pripravok, ktory moze pomahat “na nervy”magnezium, B vitaminy, rybi olej, medovkovy caj, kvalitne probiotika. Dnes by som to uz urobila. Vtedy som to trpela-lebo je taky a trapila ho aj maltoferom.
Spí ti krásne! Buď rada🙂

catherinah
26. dec 2023

@mila19 prosím Ta vieš poradiť dobre magnézium pre také 3-4 ročne dieťatko? Aj ostatné doplnky, ktoré spomínaš. Ďakujem

lenkakravcova
26. dec 2023

@zuzanajamriskova skúšala si zmeniť mlieko?
Lebo ja má dieťa problém s trávením mlieka v črevách, tak je nevrlé, budí sa, zlosti sa pri vyprázdňovani a prebaľovani, pri chytaní brucha (teda i pri prezliekaní). Trávenie u detí môže byť veľkým spušťačom nekľudu. Keby že nás dospelých bolí brucho, alebo máme nejaké problémy s črevami, tiež by sme sa v noci budili, nemohli dobre spať, z toho boli potom na nervy celé dni..

mila19
26. dec 2023

@catherinah magnezium Kidimag je od 3 rokov, Möllers rybi olej na pitie, a zvysok klasicke “vitaminy”. Maly hnedy B vitamin komplex. Ale v takom veku vsetko rozltacat a na lyzicku, a probiotik je vela. Treba preskusat co sadne.

Strana
z2