icon

Nočný plač 8 ročnej dcérky

limetka26
22. apr 2017

Ahojte,potrebujem radu. Dcera 8r mavala davnejsie nocne desy. Byvalo to zvacsa po vycerpavajucom dni a bolo to parkrat. No posledny tyzden je to noc co noc co sa okolo 22.h rozplace a krici. Uz som z toho zufala
S dcerou sa rozpravam,tvrdi ze sa nicoho neboji nema problem. Zacala som jej aj vecer davat medovkovy caj s medom. No nevidim rozdiel. Mate skusenost?

deti95060810
•
22. apr 2017

poradila by som sa s lekárom. ak chceš pošlem ti meno dobrého detského psychiatra...

limetka26
autor
•
22. apr 2017

@deti95060810 dakujem,ale psychiater bude posledna moznost.

petruldo
•
22. apr 2017

@limetka26 ja som malému pri nočných desoch nasadila magne B6 ampulky a pomohlo, užíval ho asi 3 týždne v dávke 2 až 3 x 5 ml ako 3.5 ročný

aristka
•
22. apr 2017

Urcite sa s nou porozpravaj alebo vyhladajte detskeho psychologa ,popri skole by mal byt ,info sa u triednej ucky ...mozno je dieta v skole alebo inak sikanovane ,nieco ju trapi ,ale tebe to nemusi povedat...

evica01
•
22. apr 2017

Prejde to.

limetka26
autor
•
22. apr 2017

@petruldo tiez som nad tym magneziom rozmyslala,skusim jej to nasadit od zajtra. Za skusku nic nedam. Dakujem

limetka26
autor
•
22. apr 2017

@aristka skusim sa s nou este raz porozpravat. A v pondelok zabehnem aj za tr ucitelku ci nebada dake zmeny,i ked prospech ma rovnaky. Je dost citliva a spominala mi ze sa nebavi uz s naj kamosku. Mozno aj to ju dako trapi. Dam s nou zajtra lepsi debat. Dakujem

johanna
•
23. apr 2017

@petruldo ahoj, nas maly ma 20 mesiacov. Lekarka odporucila sedaliu sirup. Myslis si, ze tu B6 mozem dat aj tak malemu dietatku? Inak my mame asi mory uz cca. rok 😐 hrozne.

petruldo
•
23. apr 2017

@johanna ahoj, môj mal 2,5 roka keď mu neuro nasadila toto magne B6. čo som pozerala spc tak tam je odporúčanie takéto:
Deti a dospievajúci
Roztok je určený pre deti a dojčatá po dosiahnutí 10 kg hmotnosti.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/magne-...
takže ja by som dala skôr toto ako sedaliu, ale ja som zdravotník, takže ty sa budeš musieť rozhodnúť sama, prípadne sa opýtaj lekára.

johanna
•
23. apr 2017

@petruldo sedalia ani nezabera. 😐 ja uz vazne nevladzem. A co hovoris na vapnik a zinok?

petruldo
•
23. apr 2017

@johanna no neviem zinok je skôr na imunitu, na mory to podľa mňa nebude mať účinok.

stankadu
•
23. apr 2017

moja mala nočné mory asi od 5r., tak som s ňou bola u doktorky. Hned sa opýtala, či nepije vela čaju, vtedy dcéra bola "závislá" na čaji, aj 3 šálky denne. Obmedzili sme a pomohlo, ale doktorka jej predpísala aj nejaké vitamíny, no neviem už čo to bolo. Vela som sa s dcérou rozprávala a tiež tvrdila, že sa ničoho nebojí. Ale ten strach tam bol, len podvedomí a ani si to neuvedomila. U nás je to hlavne strach z tmy. Deti majú silnú fantáziu, čo môže spôsobovať rôzne strachy, ktoré nevedia ani pomenovať.

johanna
•
23. apr 2017

@petruldo dakujem ti. Skusim teda to co si mi poslala.

ibrunova
•
23. apr 2017

Áno máme, trvalo to vyše dva roky, nikdy viac..

limetka26
autor
•
23. apr 2017

Moja moc caju nevypije, doma skor pijeme vodu,len ked sme dakde na navsteve tak sa nevie dzusov a pod ,,srakotiniek,, dopit. 😅 az teraz posledne dni jej davam ten medovkovy. Ale mala tie desy horsie viac plakala aj kricala a triasla sa . Teraz posledne dni len take mrncanie a sklabe kricanie aj trvanie je kratsie cca 3-5 min. No je to neprijemne uz ked sa blizi 22h trpnem ze kedy spusti. A to uz som bola stastna davnejsie,ze to skoncilo. Ale som si teraz spomenula,ze vlastne jej to znova zacalo ked bola chora a mala horucku. Cca mesiac dva dozadu. Vtedy bola pri svokre a zaspala a ta hned volala ze nevie cos nou robit ze hystericky plac ze musi skrine v skole stahovat. Ked som prisla pre nu a znova zaspala doma tak do pol hodky znova plac ze sa boji ze umrie. To som bola vyplasenaa😨

stankadu
•
23. apr 2017

@limetka26 mala problémy s dýchaním, ked bola chorá? Soplíky, nádcha alebo kašel? Alebo vysokú teplotu? Možno si našla pôvodcu nočnej mory.

limetka26
autor
•
23. apr 2017

@stankadu mala teploty sopli stale trocha,je alergicka. Kasel nie mala len zo dva dni teploty. Myslis,ze tym to zacalo? A potom preco sa to drzi ked je tomu tak dlho,zeby mala daky virus alebo parazita v sebe? Ci?

stankadu
•
23. apr 2017

@limetka26 neviem, ťažko povedať. Ja ked som bola malá a bola som chorá, mama jedla ananás a ja odvtedy neznesiem vôňu ananásu. Skôr si myslím, že je to psychika. Možno sa jej počas choroby niečo zlé snívalo a drží ju to dodnes. Skús sa jej jemnučko popýtať, čoho sa bojí, ked vraví že umrie. Alebo či si pamätá čo sa jej sníva.

zuzana203
•
23. apr 2017

@limetka26 Ja som mala nočný des ako malá, mama doteraz spomína ako tŕpla príchodom 23:00, kedy to pravidelne prichádzalo. Teraz, s odstupom 30.rokov viem presne, čo mi vtedy prebiehalo hlavou a rovnako ako Tvoja dcéra, bála som sa, že umriem. Toto mi inak zostalo doteraz. S tým desom sme chodili k neurológovi, ale voa menej iba na sledovanie. Žeby nejako pomohol si nespomínam. Potom to samé odznelo. Držím palce

limetka26
autor
•
24. apr 2017

@zuzana203 sranda ze aj po tolkych rokoch si pamatas. Je to stresujuce,ani by to dako nevadilo,ale ked zacne rozpravat ze umrie ze sa boji a nechce umriet a pritom ma otvorene oci a nevnima realitu,je to dost desive. Hadam to odznie aj u nas cochvila. Tuto noc nastastie nic. A uz sa aj ona pyta rano ci zasa mrncala ci mala tie stavy.

zuzana203
•
24. apr 2017

@limetka26 pamatam si to presne. A bolo to presne take strasne ako Ti hovori Tvoja dcerka. A presne, nic si rano ani ona nepamata. Drzim palce, nech uz to mate za sebou.

zuzana203
•
24. apr 2017

...presne presne presne.....nejako som si to slovo neustriehla

stankadu
•
24. apr 2017

inak toto môže byť aj forma námesačnosti

ibrunova
•
25. apr 2017

Mojej dcére liečiteľ povedal, že je to nejaký negatívny nespracovaný zážitok, o ktorom reálne nevie, len v spánku sa jej vybavuje.