Nuda deti nezabije
Prepacte ale uz mi to neda a som fakt nasrata. vsade okolo seba vidim deti co nemaju ani sekundu pokoj. kruzky, aktivity, programy, animatori, neustale riesenie, zabavanie, vysvetlovanie. a potom sa cudujeme ze tie deti nevedia byt same so sebou ani pat minut. vcera som to zazila uplne nazivo a mam to stale pred ocami. boli sme u znamych, ich syn ma styri roky a cely cas niekto okolo neho skakal. ked sa na dve minuty nic nedialo zacal kricat ze sa nudi. mama hned tablet. otec hned navrh hry. nikto ho nenechal len tak byt. ... ked tablet zrazu nesiel, lebo dosla baterka, chlapec dostal taky zachvat ze hadzal vecami, krical, kopal do mamy a ona mu este povedala chudacik moj ty sa nudis. ja som tam len sedela a mala chut vybuchnut. lebo moj syn sedel vedla, zobral si lyzicku, kelimok a pol hodinu si s tym sam vymyslal nejaku blbost. nikto ho neriesil nikto ho nezabaval. a bol v pohode.
som presvedcena ze deti ktore maju nonstop program maju chudobny mozog. ano pisem to natvrdo. lebo sa nenaucia nic same. nenaucia sa premyslat, nudit sa, vymysliet si nieco vlastne. stale cakat ze niekto pride a zaplni im hlavu. a potom su rodicia unaveni, vyhoreni a decka neschopne byt same. mne uz lezie na nervy to vecne riesenie deti ako keby boli z porcelanu. nuda ich nezabije. nuda ich nauci rozmyslat. ale to by sme im museli dovolit byt chvilu same a to uz vela rodicov nezvladne.
@anonym_469660 ženy, rýchlo vyberajte kelimky z koša a lyžicu ku tomu, telka preč aj mobil a kelimky na stôl,vaše deti potom nebudú na betón drogovat. Inak, daj si to patentovať, skôr ako ti tvoje inovatívne myšlienkové pochody niekto ukradne a dá si patentovať sám. 🤦
@anonym_08b4fa nie ženy pustite deťom TV od rána do večera a každú blbosť bez rozmyslu, potom vytiahnite počítačové hry (najlepšie už od dvoch rokov veku), keď bude treba, doplňte ešte tabletom či inou múdrou zábavou. Všetko obohacujúce vyplnenie voľného času. Daj si to patentovať ty a počkaj si na ovocie tvojej výchovy.
@anonym_08b4fa nie ženy pustite deťom TV od rána do večera a každú blbosť bez rozmyslu, potom vytiahnite počítačové hry (najlepšie už od dvoch rokov veku), keď bude treba, doplňte ešte tabletom či inou múdrou zábavou. Všetko obohacujúce vyplnenie voľného času. Daj si to patentovať ty a počkaj si na ovocie tvojej výchovy.
@anonym_469660 a ty si co dnes varila?
@anonym_469660 ženy, rýchlo vyberajte kelimky z koša a lyžicu ku tomu, telka preč aj mobil a kelimky na stôl,vaše deti potom nebudú na betón drogovat. Inak, daj si to patentovať, skôr ako ti tvoje inovatívne myšlienkové pochody niekto ukradne a dá si patentovať sám. 🤦
@anonym_08b4fa stupila ti na otlak, ze?
@dadis nie úvaha, ale fakty. Keď si dieťa naučíš na TV, darmo mu potom začneš ukazovať knihy lebo už ho nezaujmú. Nevyhovaraj sa na živé dieťa, ktoré si žiada pozornosť. Aj ja také mám, ale TV ide max 1-3 x týždenne maximälne polhodinu a rozprávky vyberám podľa obsahu ja a nie dieťa.
@anonym_469660 Moje deti obcas TV pozreli a su uplne normalne
@anonym_469660 a ty si co dnes varila?
@anonym_acdda3 ja som takú tekvicovú polievku navarila, že som odpadla z nej. Aj manžel, inokedy "alergický" na vitamíny, si pýtal pridať.
Ja malemu aj you to be pustim,bud pozera auticka,alebo rozpravku Bingi,ta je velmi poucna to pozeravam aj ja s nim,alebo macicky,co su ako ludia a ich rozne pribehy,ci sa macka hra na hasicov a pritom mu rozpravam.Aj zahrat sa vie sam pekne s autickami,aj ja sa s nim hram s autickami.Ked niekam ideme drzi sa normalne za ruky,neskace,nevymysla len pozoruje okolie a ludi okolo.
@anonym_autor v tomto suhlasim, az na tvojho syna, toto je o povahe,ze je takto spokojný, moje deti by potrebovali byt v pohybe a uz by boli považované za nevychovane🙃
A ked pridu tieto deti do školy, kde ich je 20+ a maju sa nieco naučit...to je čistá katastrofa. Z roka na rok horšie.
Mmnt, mate male deti, ...moji su uz pubeetiaci, a musim povedat, vychova je tazka, 3 deti, kazde ine....mobily su v skolach, resp.po skole v rohu sedi 15 deti, a supuju hlavy do mobilu...to este len pride, ....nehovorim o mojich...treba sa venovat kazdemu jednemu...ist do obchodu, nie autom peso...dnes deti nechodia peso, toto ja neznasam, lebo sediet v autobuse, a byt spolu, rozpravat sa a pozorovať, vediet cakat na autobus, to dnesni nevedia! Mna sokuje, ze na pode skoly decka ficia na mobiloch...taka je doba,... 4 rocne dieta - nemaju naňho čas! Musia mu prihodit zabavku...venovať sa dietatu a aby sa bavilo je rozdiel! Venovat mu cas a komunikaciu, pozornost je jedna vec, aktivnu pozornost, ...venovat mu zabavku s pasivnou pozornostou.....to bude vzdy horsie, no tablet to nevyriesi...aj surodenci su podstatni, ak je 4rocmy sam, tak je to pruser!...co viac dodat, ist s detmi plavat, pol dna travit s nimi cas, alebo ist nakupovat potraviny, nieco do domacnosti, drogeriu, medzi ludi....alebo liezt na stenu! Aj 4rocny chodia...do deti investovat cas a peniaze, nie do tabletu...presne tak, tablet 4r by som nedala, nachvilu TV, ale urcite nie tablet! To uz sa neda napravit, iba na dlhu dobu schovat, aby zabudlo, a v 10-12mobil ako studentovi, inak bude v skole za debila a cvoka...mam 3 deti, a treba to ustražit, inak v 12tich bude masaker....je to o vytrvalosti a prisnosti rodica, co ma viac deti...viac deti je fajn, pretoze namiesto tabletu sa aspon hasteri s bratom...viac surodencov je zdravy regulator digitalneho sveta v detstve...!
@anonym_469660 🤡 uff to je uvaha
@anonym_autor Ako by som ti dala za pravdu, ak by sa mi nenarodila dcera, ktora bola extra narocna na pozorniat. Prve dieta sa aj polhodinu hralo s hrazdickou, s legom, pri kresleni a citani stravil hodiny a hodiby. Vedel sa zahrat aj sam 2h pri strome.. s palickami, a nejako sa tam zabavil. Dcera uplny opak - od narodenia az do dnes. Nie je to o vychove, je to o povahe a osobnosti cloveka.
@dadis mo aj ked sa ti to nepaci tak ma pravdu ;)
@anonym_08b4fa Moj syn je naučený na tablet aj telku aj telefón. Nechcela som ani jedno, ale samozrejme priateľ a svokra kúpili. Nedokáže chvilku obsediet. Tiež ma prpblem so sústredením. Akonáhle ma voľnú chvíľku berie do ruky tablet lebo vraj sa nudí. Lenze mozog dieťaťa sa najviac vyvíja práve ked sa nudí. Vymýšľa rôzne hry a ano napríklad aj blbý kelimok a lyžicu. Rozvíja sa jeho fantázia, tvorivosť. Sledovaním telky, tabletu a telefónu len osprosteju. Nemusí sa ti to páčiť, ale ak trosku sleduješ svoje dieta, tak to musíš vidieť. Ja ked pritvrdim a dam zákaz všetkých obrazoviek, tak najskor chodí znudeny a až po case je nútený robiť nieco ine. Lenze nic ho nebaví dostatocne dlho.
@anonym_469660 Moje deti obcas TV pozreli a su uplne normalne
@dadis občas je predsa uplne v poriadku 🙂
@dadis občas je predsa uplne v poriadku 🙂
@gerrwie_girl Skor ta uvaha - ze za spravanie toho dietata konkretneho su zodpovedne TV a tablet. Vsetkeho nadmieru skodi, to si nemusime pisat.

@anonym_08b4fa dieťa s kelimkom a lyžicou v ruke nestratí schopnosť sa sústrediť, nie je prestimulované a nevyhľadáva v puberte drogy aby doplnil rýchly dopamin a serotonín, nie je agresívne. Zatiaľ čo dieťa na TV sa učí pasívne prijmať zábavu a neučí sa rozmýšľať, len vstrebávať každé zlo z podsunutého obsahu, ktoré ale žiaľ berie už za normu celý život lebo v prvé roky života sa dieťa najviac naučí pozorovaním, mozog mu krpatie v čase keď má najväčšmi rásť.