icon

O koľkej večer ukladáte svoje 4-ročné detičky spať?

burina111
8. júl 2011

ďakujem za všetky odpovede 😉

Strana
z2
anjelicek26
8. júl 2011

Medzi 19:30 - 20:15 🙂 Tak chodi spavat hadam od roku 🙂 Teraz ma 5 rokov 🙂 Teda mala pred par dnami 🙂 A nic sa na tom nezmenilo 🙂

katy1979
8. júl 2011

cez vikend okolo osmej a ked chodi do skolky tak niekedyokolo 20,30-21,00 a aj tak mi tu este do 22 pobehuje. ak spi cez den jednoducho o 20 mi spat nebude

danka_ba
9. júl 2011

jejda - no podla toho ci poobede spinkala alebo nie a ci je niekto u nas ... takže:
Cez tyzden ak spala okolo 20.30, ak nespala okolo 20.00
cez vikend ak spala okolo 21.00, ak nespala tak tiez okolo 20.00

no a ked u nas niekto je tak sa to posunie kym neodidu, takze sa snazime nemat navstevy cez tyzden po 19.30, nakolko je potom rozkokosena a nechce ist spinkať 🙂

siusinocka
9. júl 2011

kým chodil do škôlky, tak bol o siedmej v posteli, ale do pol osmej mal ešte povolené bud rozprávočky, alebo knižku. čím dlhšie sa motal tým menej pozeral. o pol osmej sa zhasínalo svetlo a bola tma 😉 síce je pravda, že mal dni, kedy chodil aj 5 krát cikať, kakať, papať, ešte si zázrakom znova umývať zuby a pod, ale naučil sa na pevný režim. výnimkou boli oslavy a posedenie von. ked mal prázdniny svetlo sa vypínalo o 8.00

lenkabuckova
9. júl 2011

Mne malá nespáva poobede, už 2roky. Takže kvôli tomu už zaspí o 20.30hod. Cez zimu chodila už o 19hod. Ale, keď sa stane že poobede spí, tak okolo 22.00hod.

kamilka22
9. júl 2011

Tak mi to mame doma katastroficke. Hlavne teraz v lete, ked sa kvoli teplu neda poriadne spat. Moja dcerka bude mat styri v septembri. Nic na veci nemeni, ked poobede spi, ci nespi. Nejde spat pred deviatou, niekedy okolo pol desiatej a moj mladsi syn je na tom rovnako a to ma rok a pol.... a a j u neho je uplne jedno, ci poobede spi hodinku, alebo tri...

prasiatko30
9. júl 2011

zalezi od toho ci su prazdniny a teda ak su to prazdniny tak letne alebo len pocas roka - pocas skolskeho roka ju ukladame tak aby do 21,30 mala uz aj zahasene(zobudza sa na 8,00) - to znamena zaspanie do tej nanajvys pol hodinky, pocas vikendu sme trosku flexibilnejsi a pocas letnych prazdnin moze nastat uplna anarchia - cize deti z dvora behaju aj do polnoci po zahrade a to je jasne ze ju uz doma neudrzim - cize sa naveceria oblecie pyzamo a vypadneme zase na dvor - tohto roku ju uz asi nepresvedcim ze to co pocuje z okna su len zvuky z ulic 😝 a budeme travit krasne vecery v zahrade - ale to je dane aj podnebim - deti v podstate od tej 2hej do tej 7mej nevychadzaju z domu - teplo ze by ho clovek mohol krajat a ked je vonku konecne normalna teplota tak mam zahlasit ustup domov - to sa proste neda 😅

denisenko
11. júl 2011

náš drobec chodí spávať okolo siedmej, pol osmej od narodenia...... 🙂 a chodí tak dodnes........ 😀 😀

kukulka21
11. júl 2011

nasu malu ukladam tak po tej 20h a zaspava ako kedy niekedy o 20.30 a niekedy aj po 21h 🙂

jaduska
11. júl 2011

Snaha je, aby bola najneskôr o 20.00 v posteli, ale realita je často iná 🙂

cmulinko
11. júl 2011

moj syn sa uklada sam...vecer kuka na rozpravky a zrazu zahlasi,ze maminka stacilo idem spat.vypne telku a ide do postele.nakolko jeho mensi brat je ako opicka,tak ten bez slova cupita za nim do postele 😀 .vzdy je to okolo 21 hod.

atrami
11. júl 2011

V tomto veku chodili dosť neskoro. Okolo 21:30-22:00. Spávali dlho v školke, tak skor sa nedalo. Okolo 6. roku sa to upravilo. Tým, že cez obed nezaspali v školke, večer zaspali o 20:00.
Ak sa malému nedá spať, tak treba len určitý rituál. Umyť, rozprávku....Moji sa hrali na posteli alebo čítali. Už nesmeli behať po dome a pozerať TV.

dena
11. júl 2011

nasa chodi spat tak najneskor o 20.30 a je v podstate jedno ci spi po obede, alebo nie 🙂

valeri1
11. júl 2011

Malá má 4 a 1/2 roka a od 4-roch rokov nespí cez deň.Ale od malinka keď príde 19:30 je v posteli.

edita84
11. júl 2011

Ahojte moja malá má 4 roky a od jej 2 rokov chodí spinkať sama, kým bola škôlka tak o 19:30 som sa snažila aby bola v posteli ale teraz chodí spinkať okolo deviatej a do 5 min. spinká a zabudla som že cez deň spáva 2 - 2,5 hodiny 🙂

tanja61
12. júl 2011

moj maly ma 4 roky a chodi spavat okolo 19.30-20.00hod ale ked ho davam spat pobede tak vecer mame problem a zaspava aj o pol 11 😒 takze vynechavame poobednajsi spanok uz len v pripade ze je nervozny alebo unaveny 😉

angua27
13. júl 2011

po 20, či cez obed spí, alebo nie. jasné, niekedy, ak bol kľudnejší deň, tak si ešte hoďku "číta" knižku, ale väčšinou do 20-30 minút spí. tento čas držíme od narodenia. a cez prázdniny má povolené byť hore aj dlhšie, ale väčšinou si okolo 20:30 už aj tak šúcha oči a pýta sa spať. 🙂
máme však suseda rovnakého veku ako je ten môj a ten od narodenia pred 22 nechodí spať. a to ani keď chodí do škôlky, proste mu stačí menej spánku. takže každé dieťa je iné a má iné potreby. 😎

nelynka18
13. júl 2011

kym chodil do skolky okolo pol osmej bol v postely a teraz cez prazdniny je to ako kedy.....ked sme cely den vonku a je unaveny tak aj o siedmej a niekedy ked je dobry a kukame vecer rozpravku,tak aj do desiatej je hore 🙂

akika722
13. júl 2011

.ja davam deti spať okolo -19.30-20.00 no stane sa že teraz v lete sme vonku dlhšie tak -napr ako včera ,šli spať o 21.00 ale to obaja odpadli od unavy..a starši synček mi chodi dobrovolne spať aj cez deň-aj teraz spi 😵

kymberli
13. júl 2011

Moja dcerka ma 2,5r a ked bola mensia bolo to hroznejsie teraz uz chodi spinkat okolo 23.30 a to vedsinou ani nechce spat poobede neviem co to s nou ? ☹ zeby taka hyperaktivita? My uz pomali nevidime na oci zaspime skor nez ona ...

kika25
18. júl 2011

dcerka ma 3,5 roka a ked cez obed spinka zaspi az po 22, vacsinou cez den nespinka (nechce, bojuje so zaspavanim maximalne si pol hodku polezi) a aj tak zaspava okolo 21 - 21.30...dost neskoro a to ma kazdy den kopec aktivit,nechapem ze nie je unavena, vstava okolo 7...

lencici
18. júl 2011

U nás je to podľa toho či je zima alebo leto...V zime okolo ôsmej pol deviatej už dofukuje 🙂 ale v lete je to už problém...málokedy zaspí skôr ako o pol desiatej, cez deň nechce spať a večer vôbec nie je unavená :-/ strašné...
Po prázdninách keď bude zase chodiť do škôlky tak sa to možno trošku upraví..

lucia20
18. júl 2011

nase su vsetky tri povinne v posteli o 20,00. maju 5r. 4r, a posledna ma 11mesiacov. chodia tak hadam uz 2,5roka. otazne je kedy realne zaspia. najhorsia je stredana, elbo ta chce cikat, kakat, papat a vsetko mozne ju boli. ale to je len niekedy.... pri najmladsej viem, ze o 20,00 najneskor musi lezat, inak nastane peklo pri zaspavani. zaspavaju vsetky same v izbe. pri zhasnutom svetle.

stella231
18. júl 2011

ja tiez tak ako vačšina mamičiek medzi 20-21 ...snazim sa vzdy o 20.30 lezat v posteli aj s 5mesačnou aj so 4 ročnym. mala papa maly ma pošmatka po chrbte a zaspia naraz ... občas to nevyjde..ale vačšinou takto sa to podarí 🙂

vodnarky
19. júl 2011

nasa ma 3,5 roka a uz okolo 19:30 sa pyta sama spinkat..zalezi na tom aky mame den..ked sme cely den vonku,tak uz aj o 19:00 spi 🙂 ..poobednajsi spanok uz nema asi pol-roka..

zuzin78
20. júl 2011

ahoj, moja 3 rocna dcerka chodi spat o 19.15-19.30 hod sama sa vypyta, lebo na obed uz nespi od 2rokov.
mam zname, ktore ich deti chodia spat az o 21a aj neskor, lebo poobede este spia.
zalezi od dietatka. 🙂

bubelko
20. júl 2011

teraz cez prazdniny medzi 19,30 a 20,00 a pocas skolskeho roka je o 19,00 v posteli, do 19,30 spi.

pitik
20. júl 2011

No to vam zavidim, moji obaja idu spoat okolo 20:30, ale kedze este ciame rozpravky a davame dobru noc, tak zaspavaju okolo deviatej, malokedy skor, rano su hore caso pred 6stou, maximalne potiahnu do 6:45, ale to sa uz cudujem, co sa deje a ci nie su chori.A niekedy syn buntosi okolo 5-5:30. No a cez obed dcera nespava od 2 rokov, syn od 3, ak nahodou v skolke zaspali, tak buntosili do 22hej. A to cely den lietaju... A ten posledny v brusku ich zrejme bude nasledovat, najviac aktivny je vecer 😉

blanblan
20. júl 2011

ako to preboha robite ze uz o 19.30 niektore deti spia??? neviem ci je to aj inym zivotnym stylom ale ja sa snazim teraz cez prazdniny aby bola v posteli o 21h(casto je to aj 22) a to uz rano medzi 7 - 7.30 nam skace po hlavach. poobednajsi spanok - to su uz len moje pekne spomienky 😀 neviem odkial berie tu energiu

Strana
z2