Od akého veku je vhodné chodítko pavúk?
Od akeho veku je vhodne? Mam teraz 5 mesacne babo.
@fairyy choditko som uz vypustila, asi to fakt nie je dobry napad. Len som si to predstavovala ze si bude chodit hore dole po dome a objavovat, nebude sa chciet tolko nosit a ja sa mozem venovat druhej.
Autorka prosim ta, ty nie si zla matka, si len unavena. Mas maly vekovy rozdiel medzi detmi, ale ono sa to bude zlepsovat kazdym mesiacom a nebudes k tomu potrebovat ani choditko. Ak nemas surodenecky kocik, tak sinzadovas ku kociku skejtik, nebude ti mala nikam utekat. vybehnes doobeda, kym nie je horucava na ihrisko aspon na hodku. Potom obed a oddych s detmi. Dalsie kolo vonku staci dat s muzom. Keby moj muz chodil z prace o 17, skacem od stastia meter nad zemou 😂
K tym zdravotnym problemom, co spomenula @panda21 este doplnim moju krivu panvu, vpadnute clenky a migreny 👌 ale inak nam nic nie je, prezili sme 😅 maly sa o chvilu zacne plazit, teraz nech pekne trenuje pretacanie, lezi na brusku a pozoruje sestru pri hrani. Oni sa o chvilu uz takto “zabavia” a nebudes choditko vobec potrebovat.
@dadka1997 je super ako si to zvladala, gratulujem ti. Ja to takto nezvladam.
@weleda123 gratulujem ti, si lepsia mama ako ja.
Ak chces napis mi sukromne a mozme si vylievat srdiecka😀
@simca06022011 zacinam zhanat radsej jasle pre starsiu teda ako choditko
@janai1 vypustim ju von na dvor, tam sa chvilu prehra.
kludne, ked tak aj skolku mozno, podla toho kde byvate.. ono to trva kym sa nieco zozenie, cize aby si ju ako 3r mala kam umiestnit.
A urcite, pride otec domov = vsetci chodte von. Starsia sa ti nauci chodit po vonku s kludom,dojst napr na ihrisko atd, mladsie babo sa nauci prezit v kociku kym tam dojdete :D moja napr vrieskala vo vajci, ine mamy to v tej dobe pouzivali doma, na sedenie, na krmenie, na prenos.. naklikli na kocik, po meste miesot kocika, v momente ako ja som tam svoje kludne dieta dala, tak vrieskala ako keby som ju rezala... = zvykla si az ked v tom musela v aute vydrzat parkrat a potom v aute to dala, ale mimo v ziadnom pripade.
A ked mate dvor tak sa s oboma vytrep na dvor :D ved to mate super
Však v pohode , hod ho do pavúka a odpočívaj . O to viac si neodpocinies , ak budes neskôr riešiť problémy typu : úraz až po skoliozu. Ak mas poporodnu depresiu , treba to riešiť . Ale vety typu : je teplo , nevladzem , pokial si zdrava a muž chodí domov už o 17 , fakt nechapem .
Vy máte dvor? Tak to je super 🙂 staršej napusti bazén s vodou,a mladšiemu dieťatku mozeš tiež,slnečník a máš postarané. Je veľa aktivít co môžete robiť na dvore.
@viestta manzel pomaha, ale az vecer
Musis kdesi ubrat, seknut... Ak mate dvor, co najviac aktivit tam .. doma bude menej bordelu... Ak uz mas starsie dieta, tak vies, ze 5mes nemá dost silny chrbat, aby bolo v takej veci... Dajte bazen, pieskovisko, bublifuk, taky tunel, deku von, mensie dieta sa tam moze otacat, na travu liezt, vyuzite teplo. Rozne zvukove knihy, hmatove, taky ten stolik interaktivny, to sa zabavi starsia, o par mesiacov mensie dieta. Kriedy, maľovat kamene, pečiatky, všetko sa da aj vonku. Vzduch treba vsetkym. Na obed spagety stacia... Vydrz, o chvíľu bude lepsie a po roku uz budu partaci. Ono to zbehne, len ten prvy rok je mega tazky. Ak sa da posunúť spanok starsej obedny, aby naraz spali ( v inej miestnosti) a nerusili sa. Ak este nevaris mensiemu prikrmy, tak mas este o cosi naviac casu, tak domacnost bokom a vydrzat. Ked bude sediet v sportovom kociku, uz to bude lepsie. Aj na ihrisko kludne ist .. sa tam zahra s kamienkami, hrackami. V dm je super taky "cucak" na ovocie/zeleninu do ruky, bez toho ani na krok 🙋
@autorka naložili ti tu riadne. Nie si zlá mama, si len unavená a nijak ti nepomôže ak ti tu niektoré napíšu že oni mali tiež malé deti, a každý deň o 8mej uvarený obed a o 9tej nahodenu omietku v dvoch izbách. Ja mám 2 mesačnú a 1,5 ročnú tiež s nimi nemôžem chodiť sama na prechádzky, ale zachraňujú nás detské ihriská. Staršiu tam vypustim a vybije si energiu, a mladšia sa prespi v kočíku...ak ti v ňom nespi skús nositko. Tam trávime doobeda. Spať dávam každú do inej miestnosti lebo by sa tiež budila a občas si schrupnem s nimi. Upratané sme nemali už dlho, robím len to najnutnejšie, varí muž, na prechádzky musíme ísť spolu všetci 4. Niekde proste musíš polavit. U mňa to je poriadok doma. Ale je to len obdobie, hádam sa neposerem že nemám už rok umyté okná a Upratané skrine🤣 držím palce
Ja som davala do pavuka ked mi uz same sedelo ale nepomohlo mi to..aj tak v nom nechcela byt...ani v ohradke mi nechcelo byt vsetko ju obmedzovalo a potrebovala slobodu...takze ja som ho vobec nevyuzila
A nejaku vypomoc si neskusala hladat?
@lentilka78
@petronellla87 práveže bezpečnejšie to tak nie je, veľa detí malo v chodítku dosť vážne nehody a poranenia. Aj niekoľko úmrtí. Preto sú v niektorých krajinách zakázané.
V´myslism si, ze manzel nema pomahat. Ma sa podielat. Ale to je len taka slovna hracka. Jednoducho usis najst system, naozaj je lepsia ohradka ako choditko. Nebudes svojmu dietatu zarabat na problemy s chrbticou v dospelosti len preto, ze je umrncane a stale chce byt na rukach.
Je mi ta ľúto. Úprimne, nemyslím to v zlom ani ta nezosmiesnujem. Ja mam jedného, skvelé dieťa, ale mali sme ťažké obdobie kedy som myslela ze už ďalší deň nedám, a neviem si predstaviť mat ešte druhe dieťa doma.
Porzi, choditko ti nepomôže. Ak máš dieťa, čo nevydrží v kočíku, lehatku, tak si myslím, že nevydrží ani v choditku a ešte to je aj nevhodné a neprospešné pre jeho telo. Skus ísť na záhradu s deťmi, malého daj na zem na deku, daj mu hračky, s dvojročnou si kreslite, maľujte kamene, hrajte schovku s tým ze ty si sa budeš skrývať aj s bábätkom. A hlavne, ak máš niekoho, požiadaj o pomoc. Vyspi sa, načerpaj sily.
@lucia13022023 dakujem ❤️
@viestta ja neviem, ale ked dojde unaveny muz z roboty a ja idem akoze oddychovat,kedy oddychuje z roboty on?
muz si oddychne s detmi :DDD to vazne toto ta trapi?? tak mi povedz, ked pojdes o 2ropky do prace, z prace po deti, potom domacnost.. kedy si oddychnes?? :D
Ty nemas za sebou celodennu sichtu opatrovatelky, kucharky, upratovacky, pracky, zehlicky, animatorky? Kedy si ty oddychnes ked sa od siestej rana do desiatej vecer tocis okolo deti, domacnosti a muza?
@simca06022011 bude tahat dvojsmenku. V robote jednu sichtu, doma druhu. A muz bude oddychovat, lebo je unaveny z prace a este bude frflat, ze nema vsetko tak ako bolo ked bola zena na rodicovskej "dovolenke"
Velmi neprakticke. Zabera extremne vela miesta, nici to nabytok a dieta sa v tom az tak dobre neciti. Porafila by som, vobec to nekupovat
@smajliica hej. Mne odtiaľ vypadla. Vtedy som ho prestala používať
Možno všetky, čo Ti tu radia veľké NIEEEE!!!!!!!vyrastali v pavúku ani o tom nevedia😏🤪a je im niečo?.. nič..len sú o kvapku múdrejšie,ako ostatné 😁... no a k veci... dcéra bola v pavúku asi len na fotku..a syn vôbec...uprednostňovali ohrádku..😏ale ako čítam,aj tá už v dnešnej dobe tabu🤦 teraz najlepšie deti vypustiť a potom tu čítame už len o úrazoch a urgentoch... však načo im budú predchádzať, radšej budú riskovať..nie??
Aaaaamen😘

@really8 no ja uz ani neviem ake to je neplakat. Manzel pomoze, ale az vecer. Pre mna su najhorsie obedy ked ma jedna druha spat a navzajom sa budia, stale sa u nas krici, beha, skace potom sa nespi, von s nimi si netrufam ist