Od kedy nechávate deti pri kúpaní vo vani bez dozoru?
Možno hlúpa otázka, ale stretla som sa už s takýmto spôsobom a už dvakrát sa stalo, že aj môj partner odišiel od malého (ročného) pri kúpaní, preto sa pýtam, či takýto štýl praktizujete aj vy. Či tolerujete "odskočiť si" do vedľajšej miestnosti hoci len nachvíľu, alebo aj na dlhší čas. Viem o tom, že ho praktizujú aj známi, aby dieťa bolo rýchlo samostatné aj pri kúpaní. Asi som už staromódna.
jednoznacne nie, estže je velmi malicke,aby bolo bez dozoru dospeleho ...ako pisu baby vyssie ... staci jedna sekunda ☹
v ziadnom pripade! To sa snad ani netreba pytat. Ludia, co to robia, maju asi vymyty mozog ☹
ja som syna zacala nechavat sameho az teraz a to ma uz sedem rokov a chodim ho kontrolovat 🙂 aj ked je uz velky ale aj tak mam strach 🙂 clovek nikdy nevie co sa moze stat
určite NIE, to zas aký ..... vymyslel??? Moja dcérka bude mať 4.roky a nenechám ju, maximálne len na skok pre pyžamko keď zabudnem a to sú dokorán dvere a hneď na chodbe dva metre od dverí je komoda, to je všetko. Môže sa šmyknúť vo vani, udrie hlavu a utopí sa aj v piatich cm vody. Synček bude mať 10.mesiacov takže to je jasné samo o sebe. Ani by som to neskúšala, a to s tými chlapmi poznám, tiež to urobil a samozrejme nebol "oheň na streche" ale rovno vatra!! Opatrnosti nikdy nie je dosť, hlavne keď sa jedná o naše detičky!!!
Moja ma 20 mesiacov a samu vo vani ju nenechavam a este dost dlhy cas nebudem. Takze ja urcite nie som za takuto "samostatnost". Podla toho, ako pises, ti to tiez pride ako nezmysel. Partnerovi treba vysvetlit, ak to nepochopi rozumom, tak dietatko kup iba ty.
ked mala krpata rok,tak nehrozilo ju nechat bez dozoru..to je podla mna este velmi malicke dietko na samostatne kupanie..teraz ma mala 3 roky a necham ju samu iba na maximalne10- 20 sekund co idem zobrat bud hracky,ked este chce nejake,alebo pyzamko...alebo,ked mi silno treba ist na wc,tak presne oproti kupely mame velke zrkadlo a z wecka sledujem co robi a ked som dlhsie ako 30sekund mimo kupelky,tak stale na nu vykrikujem,ze co robi a ona opica mala zacala robit napriek..zostane ticho a ja zufala rychlo utekam do kupelky a ona schovana za zavesom a zacne sa rehotat..vacsinou sa sprchuje,takze voda tecie..a ked sa kupe,tak si tam dam stolicku a sedim pri nej..ale viac ako 1minutu alebo bez neustaleho kontrolovania by som deco nenechala a uz vobec nie rocne.. 😔
ked som to tu citala tak ma zaskocilo ze vase male deticky vedia pustit vodu, teda konkretne tu niektora mamicka pisala ze jej 2.5 rocny pustil horucu vodu,, ak si dobre pamatam najstarsia dcera vedela pustit vodu asi az ked mala 6 - 7 rokov, a syn 2,5 rocny nevie pustit vodu, ani to neskusa,,,
podľa môjho názoru, aj po prečítaní príspevkov vyššie, je odpoveď jasná všetkým...(dokonca aj môjmu manželovi - "chlapovi"...)...ročné dieťa nechať čo i len na sekundu bez dozoru je nezodpovedné...a naučiť dieťa samostatnosti pri kúpaní...pod tým si predstavujem, aby sa dokázalo dieťatko samo namydliť a umyť-čiže urobiť základné hygienické úkony, a to sa bez toho, aby mu to rodičia ukázali a skontrolovali, či to robí správne, asi nedá, alebo sa mýlim 😅
a čo sa týka púšťania vody vo vani, bolo to prvé, čo moje deti zaujalo a skúšali to...ak máte pákovú batériu, pustiť vodu nie je žiadny problém 😉
skoda, ze tato tema je dana ako otazka, @hameeda ak nemate doma na baterii nejaku speci detsku poistku, neviem si predstavit, ako dieta "nevie" pustit vodu, moj maly mal 10 mesiacov, postavil sa vo vani a jednym smahom voda tiekla prudom - bola som pri nom, teplota bola nastavena taka, ze mohla kludne tiect - ved to dieta odpozoruje od dospelych raz-dva (v pripade pakovej baterie, v pripade otocnych kohutikov to moze chvilu trvat, kym dieta na to pride, ale mojim by to veru dlho netrvalo...)
A k otazke - deti vacsinou len sprchujeme, ak sa kupu vo vani spolu, o samote ich nikdy nenechavame, ked sa kupe dcera (5 r) sama, uz zacina vymyslat, ze chce byt aspon chvilu sama, nechame ju mozno 3 min, ale kazdu chvilocku ju kontrolujeme... V sprchovacom kute sa sprchuje sama, maly (20 mes) ani tam nezostava nikdy ani na chvilocku sam.

ahoj, tak moja odpoved je tiez NIE. moja ma uz takmer 2,5 roka, ale samu ju nenechavam., dokonca si radsej clapkame vo vani spolu, bud s ocinom, alebo so mnou, ale aj ked je v nej sama, tak jeden z rodicov na nu dozera. je sice uz velka, ale stat sa moze hocico. minule sa v sede tak posmykla ze si udrela hlavicku a dokonca mala este aj usko modre. a to som tam bola, a predsa som tomu nedokazala zabranit. a podotykam, ze mala pod sebou aj protismykovu podlozku, a predsa.