Odplienkovanie dvojročnej slečny
Ahojte ! Idem si k vam po radu resp.po nejake skusenosti.Dcerka mala v oktobri 2 roky , uz od leta nemame cez den plienku..problem je s nocou..poradte mi ako sa vam podarilo odpliekovat? Najvacsi problem je s pitim vody, vypije mi toho strasne vela, v jej veku uz by som jej mohla vecerne pitie zrusit ? Dakujem za kazdu radu 😊
No večerné pitie dvoj ročnému asi ťažko zrušiť, ale skúsiť môžete všetko. Aj tú plienku nedať, ale vo všeobecnosti platí, že ak prestáva mať v noci plienku mokrú, vtedy je pripravené na nočné odplienkovanie. Ale vyskúšať sa dá všeličo a možno niečo zaberie. Máme 5 rokov a nakoniec to musíme riešiť lekárom☹
ja nevidim ziadny problem v tom, ze ani nie 2,5 rocne dievcatko ma na noc este plienku, to je skor o tvojej nedockavosti. Ak pisu baby, ak ma plienku pravidelne mokru, tak este nie je pripravena.
Co je to privela vody? Davas je pit cistu vodu? ci nejaku sirupovu? nemate prekureny byt? alebo suchy vzduch? treba hladat dovody preco pije vela, nie jej to zrusit, to je trapenie, morit dieta smadom
Ja som sa tiež toho bála,lebo môj malý vypije tiež veľmi veľa vody,a ešte aj v noci pije,ale ja som mu stále pred spaním hovorila že nesmie čurať,lebo nemá plienku, až keď zaspal,tak som mu ju pre istotu dala,ale zaspaval s tým vedomím,že ju nemá,vydržal celú noc bez čurania,po mesiaci som plienku už nedávala,ani raz sa nestalo aby sa pomočil.
Bud rada, že máš takú šikovnú dcérku, že nemáte plienku už cez den. V noci sa dieťa odplienkuje vačšinou neskor ako cez den, tvoja je ešte naozaj malá. No ak sa ti chce ju v noci budiť a dávať cikať, tak smelo do toho. Ja by som jej plienku ešte nechala na noc. Ked bude mať pár krát ráno suchú plienku, tak vtedy by som skúsila plienku na noc nedať. Moj malý je v rovnakom veku a máme plienku ešte aj cez den. Poobede ked ti spí tak plienku nemá?
Nočnú plienkou neurychliš. V jej veku by som sa (ani ju nestresovala) Nájdeš tu kopec rovnakých tém. Nočné cikanie závisí od vývinu CNS, vylučovacej sústavy... Môžeš maximálne upraviť pitný režim, aby pila hlavne cez deň (väčšiu časť dennej dávky -do 14.00). Pozri si seriozne tabuľky, koľko by mala vypiť na svoj vek a váhu... Ale hlavne nestresuj a neiupozorňuj na to. Narobíš si viac problémov ako osohu. Je to veľmi citlivá vec a veľmi vplýva na prežívanie dieťaťa.
Koľko je to veľa pitia? Ja by som večerné pitie nerušila, maximálne si fakt zistila koľko by mala vypiť a porovnala to s tým, že koľko vypije. Neviem si predstaviť, že by som svojmu dieťaťu zrušila večerné pitie, lebo ja sama pijem aj v noci a to nemáme suchý ani prekúrený byt... Proste ak je smädná, tak je smädná a ak nebude dosť piť, môže ju bolievať hlava- ja napríklad akonáhle nevypijem dosť, bolí ma hlava. Je ešte malá, je mnoho starších detičiek, čo ešte majú nočnú plienku. Keby má viac rokov, nič nepoviem, ale ani nie 2,5 roka je ešte naozaj v pohode 🙂 minule som sa na poradni rozprávala s našou sestričkou a tá o tomto práve hovorila. Čo majú skúsenosti, tak v súčasnosti strašne skoro začínajú rodičia odplienkovávať a potom maju detičky problémy s vylučovaním (teraz nenarážam na Vás). Že majú mamičku, ktorej dcéra ako polročná nekakala do plienky a ako ročná mala veľké problémy, lebo zadržiavala stolicu a nekakala aj niekoľko dní... A že to nie je jediný prípad. Proste my rodičia sme niekedy nedočkaví a snažíme sa to urýchliť... Ono príde, keď bude malá na to pripravená 🙂 keď bude viac nocí po sebe mať suchú plienku, potom by som to skúsila bez plienky. Držím palce 🙂
Moj mal tiez 2r v oktobri a plienku ma aj cez den,akosi sa nam nedari odplienkovat a zas nutit ho nechcem. A tiez pije vela vody,viac nez ja
Moja najstarsia sa odplienkovala v noci ked mala vyse 4 a pol roka. Tiez som nervacila, ale potom som si povedala, ze to k nicomu nevedie a odplienkovala sa normalne prirodzene sama. Cez den bola bez plienky od 2 rokov.
Nesil to zbytocne.
syne nema cez den plienku od 2rokov, na noc ju ma stale a to ma skoro 3,5. Plienka je stale mokra, nestresujem. Ak sa nahodou stane, ze ju ma rano suchu (raz za 2 tyzdne), tak ho pochvalime, dostane malu odmenu, ale inak nerobime nic. Ked je nestastny, ze ma plienku mokru, iba poviem, ze je este malicky a urcite sa to skoro nauci. AJ ja aj manzel sme nosili na spanie plienku dlho a to bolo pred 30 rokmi. Tak to asi ma geneticky. Ako tu uz niekto spominal, pocikavanie v noci nie je vecou naucenia sa, ale vyvoja CNS a pod. Neda sa to urychlit, akurat ak sa tlaci na pilu, tak sa da sposobit dietatu trauma.
Ahoj tiez som toho nazoru.ze netreba tak tlacit na piilu ;) neboj..pride jej cas.. ;) Mame 3,5 rocneho synka. Este som sa ho ani nesnazila v 2 rockoch davat na nocnik..a ked mal 2,5 cca jedneho dna sam povedal..plienku nie..ked som ho sla prebalovat :D ze on ide na zachod..a odvtedy chodi cikat kakat na zachod ( ani nie na serblik ,ale na zachod ;) - mame nanom samozrejme tu detsku redukciu ). Mozno 2krat sa stalo ze sa v noci pocikal, ale to pripisujem tomu, ze vtedy prsalo ') a odvtedy nic 🙂 Takze, taketo lahke som to mala ;) Musim ale povedat , ze on je z tych deticiek , co sa uz odnarodenia malokedy v noci pocikal do plienky.. vacsinou sa vzdy az rano pocikal, a to vypil vzdy velavody este tesne pred spanim 🙂 Tak aj vtomto sme mali trosku vyhodu ;) Drzim palce a naozaj..este ma cas ;)
Moj syn ma 2,5roka a plienku mu davam iba na spanie a na vonku.po spanku ma niekedy cvrknute ale nie vzdy,no este ho neoducujem od plienky
Dakujem vam velmi pekne 😊 co je to vela vody ? Mame niekedy noc ze mi vypije 2l drobceka. Do odplienkovania som ju cez den nenutila..proste sama sa zacala pytat na nocnik lebo videla ze kamoskyna dcera uz chodi na nocnik.Poobede uz nemame plienku ale stane sa sem tam ze sa este popiska.Nutit ju nechcem do nicoho ale aj ked sa popisa ..spi dalej ..vobec jej to nevadi.
@martina8833 V noci 2l vody je fakt strašne veľa, dala by som jej urobiť nejaké krvné testy, či nemá náhodou cukrovku alebo niečo také, vtedy bývajú deti smadné v noci. To ju v noci aj prebaľuješ? Moj v noci spí a nepije nič.
Mame noci ked sa nezobudi ani raz..ale su noci ked asi 20x vstavam k nej a nestiham ju prebalovat..
baby mozem sa pridat k tejto teme, prosim poradte mi co robit ak sme zacali spavat bez plienky v noci, lebo prvy tyzden bol super a dcerka (23mesiacov) mala rano plienku suchu, cez den to akotak zvladame, ale stavaju sa nehody. Teraz uz niekolko noci po sebe sa vzdy v noci pocikala, treba sa vratit k nocnej plienke? podla mna asi ano, ale nemate takuto skusenost?
@zuzana1112 je ešte malá, u nás napr. v takomto veku stačilo, aby sa malý v noci odkopal a ostalo mu zima a vtedy sa pocikal alebo sa viac napil pred spaním, cez denný spánok už plienku nemá od 3 rokov a nehody už nemáva

Co je strasne vela vody? Normalne jej skus tu plienku nedat, tak som to urobila ja a nebol problem 👍