icon

Odplienkovanie - problém s kakanim

ajush5
11. júl 2018

Ahojte, mam 2 a pol ročného syna ktory sa zacal odplienkovavat sam v roku. Vsetko slo krasne samo az na kakanie. Najskor sa hanbil kakat v spoločnosti kohokoľvek takze sa vzdy niekam schoval casom si zvykol a teraz mi uz s kľudom oznámi ze ide kakat no jedine do plienky. Dostáva plienku na noc a ked sa nestihne vykakat do nej je schopný cakat aj dva dni. Rituálne sedenie na nocniku som skusala ale bez úspechu lebo len kričal ze ho z nocnika aj so záchoda boli ritka tak som ho nechcela nutit aby sa nejak nesekol a uz by sa nevykakal vobec. Mne to az tak nevadi ze sa nepýta zakial nosi nocnu plienku ale muž je z toho na prasky hlvne ked sa maly nestihne vykakat rano tak vecer ide o 9 spat a o 12 dobehne ze sa pokakal a chce sa ist umyt 😂 vy ste najako pomáhali deckám aby s tym nemali problem alebo ste len cakali?

zuzka38
•
11. júl 2018

@ajush5 plieka je ok, jw to jeho istota, veľa deti tak dlho kaka, pozri si skupinu problémy pri vyprázdňovaní deti

cawes
•
11. júl 2018

Ahoj aj moj tak dlho kakal, tiez bolo leto a ja som mu slubila zmrzlinu ked sa vykaka do wc. Tak sa raz sam zobral a vykakal do wc😂

3petka
•
11. júl 2018

Môj má zase problém že si nesadne ani za svet na nočník a kaka len do sprchovacieho kúta postojačky. Vypýta sa ale neviem čo bude v škôlke lebo pred druhými sa nevykaka. Skúsim asi aj ja zmrzlinku alebo lizatko.

zuzka38
•
11. júl 2018

@3petka v skolke to vacsinou deti neriesia, nosia si "to" domov
a odmeny platia na malokoho, vyprazdnovanie je prve samostatne rozhodovanie cloveka, dieta sa rozhodne kedy a kam sa vykaka nie my 🙂

benit
•
11. júl 2018

Moj to mal tiez. Dozrel. Prislo to same ze siel na zachod. Nutenie nepomahalo. Odmeny tiez nie. Vyoytal si pienku a zasil sa.

pininka
•
11. júl 2018

Aj nas kakal skryty a hoci sa pytal kakal len do plienky, ale tiez dozrel a bolo to ok.

siska53
•
11. júl 2018

@ajush5 a nepyta si plienku na kakanie? Lebo nas okrem.nocnej, si vzdy vypytal plienku na kakanie. Dali sme,lebo tiez panika ani zachod,ani redukcia.. a nemeienilq som.riesot potom.zapchu. vzdy ale v nejakom.intervale sme skusali opat. Dokonca na noc uz nemal.plienku,ale na kakanie ano. Az v 3,5r. Konecne prisiel cas,ze pri vybere,ci ide kakat nanredukciu alebo nocnik sa rozhodol.prr redukciu a bolo. Dovtedy krik,rev.panika..

annamari4
•
11. júl 2018

@ajush5 ono to kakanie u väčšiny deti príde neskôr, sesternicina mala kakanie vyriešila až keď mala 5rokov.U nás to bolo skôr ale tiež to kakanie nebolo tak automaticke ako cikanie.hlavne trpezlivost🤔

ajush5
autor
•
11. júl 2018

Uz dva krat sa stalo ze sa vykakal do nocnika dakt neviem akým zázrakom a myslela som si ze je to uz konecne zlom a nic 🙂 oslavy ako blázon darčekov ako na Vianoce a zopakovat to ani za toho pana. Dnes sme pozerali stránku lega , vsetko mozne som mu sľúbila podmienene kakanim tak ma zrušil ze ma dost hračiek a jemu staci to co ma 😂 plienku si počas dna nevypýta vzdy caka az na tu nocnu niekedy to stihne vyložiť este vecer niekedy az rano

3petka
•
11. júl 2018

@zuzka38 veď aj to má napadlo. Uvidíme ako sa to vyvinie

janulka2811
•
11. júl 2018

Moja malá sa bála ísť kakať tiež na nočnik,raz to skusila a lakla sa toho pritom sme ju s tatinom chválili 😅😊 no a potom to trvalo snáď ešte tak 3,4 mesiace ale potom sa už nebála ani na veľký zachod ísť.

ajush5
autor
•
11. júl 2018

@janulka2811 u nas to trva uz rok 🙂

sienska23
•
11. júl 2018

@ajush5 mám ešte takú dobrú čo u nás hneď zabrala. Posadila som dcérku na nočník a hneď vedľa nej druhý a naň som posadila takú tú veľkú retro bábiku z nášho detstva [veľmi vďačná bábika). A ako tak sedeli tak som nabije nenápadne hodila pod zadok ,,akože,, hovienko môže byť hnedá plastelína alebo rozmocena rolka z toaletaku.

sienska23
•
11. júl 2018

@sienska23
@sienska23
@ajush5 a pointu som nenapísala.... Keď zbadala že bábika ,,vykakala,, to úžasné super parádne hovienko ..... Tak to chcela tiež

janulka2811
•
11. júl 2018

@ajush5 Fuha ... no veď má čas,kým pojde do škôlky 😊

fantinka
•
11. júl 2018

Ja sa chcem opytat trochu mimo, nie v zlom, len ja som zacala tiez syna davat od 10m na nocnik a ze ako dozrel vas v roku na to, ze nechce plienku? Ved nevie este povedat ci? 🙂

ajush5
autor
•
11. júl 2018

@fantinka tak nepovedal mi matka chcel by som ist na toaletu 🙂 každé dieťa vie komunikovať... aj moje 5 mesačné dvojičky mi vedia povedať že chcú spinkať alebo papať. a celý ten proces trval dlhsie... pytal sa ale tych nehod bolo vela 🙂 ja som maleho davala na nocnik odkedy vedel sediet... mal okolo 8 mesiacov a pouzivala som pri cikani stale dokola tie iste slova a zvuky aby si ich s tym spajal.