Odplienkovanie za 7 dní
Ahojte,
skusali ste niektora tuto metodu? Ak ano s akym uspechom? Tuto metodu som objavila prvy x na MK, potom mi ju pripomenula jedna znama. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/macocha/clan...
Zaujimalo by ma ako pokracujete od nocnika k wecku (redukcii) a ako riesite cikanie vonku. Moj krpec este velmi nerozprava (19m), takze sa nevie vypytat verbalne. Doma sa za ten tyzden naozaj naucil chodit sam na nocnik (neverila som tomu, lebo pred tym o serbli nechcel ani pocut) Ale na prechadzky musime nosit nahradne oblecko, aj ked na nom vidim, ze sa mu chce cikat, tak sa vonku nevycika, ani na wecko nechce. Dnes som ho aspon zacala posadzat po zobudeni na redukciu, aby si zvykal.
Inak plienku mame uz iba na noc, na denne spanie mu netreba 🙂
@mandarinkaa moj ma teraz nejaku mrchavu naladu :-/ a zacal mi nejak inak pit... a tiez sa mi stane, ze nehoda - ja dam na nocnik, nic nevycika - a tiez za chvilu zase:-/
@siss_sz no mne to dnes spravil 9x za sebou 😉 ale zas ked sme boli 2x vonku, tak vonku necikal, zaujimave, ale doma len co zide z nocnika v momente sa vycika do nohavic
@mandarinkaa toto sme presne mali aj my, ked sme zacali odplienkovavat a trvalo to tyzden - on bol schopny sa pocikat do teplakov 3krat za hodinu 🙂 a vonku sa nikdy nepocikal...........po tyzdni som to nechala tak cela sediva a s polovickou vlasov a skusili sme to znova za 3 tyzdne a uz je to uplne ine - uz vie ten moc zadrzat aj na dlhu chvilu, pred tym mu to neslo
@siss_sz my sme tiez pili o polovicu menej, ked sme zacali s nocnikom
@mandarinkaa ja som ho v takom pripade davala aj kazdych 15 minut na nocnik a po 2 dnoch mu to uz zacalo liest na nervy a zrazu si to uvedomil 🙂
@kukulienka4 no ved ja ho tiez davam stale na nocnik, sedi sedi a nic. Potom sa postavi a pocika. Chudatko uz je tiez na nervy, ked vidi ze ideme na nocnik...
@mandarinkaa to Ti verim - skuste si dat na chvilu pauzu a vratit sa k tomu za tyzden za dva a potóm treba uz len vydrzat 🙂 🙂 🙂
@kukulienka4 inak ja som si dala pauzu..ae nie na dlho, mozno iba dva dni... ale potom a mizdal pomyleny a asi aj preto sa zrazu zacal tak castejsie pocikavat... dala som si pauzu - reku pockam radssej, kym sa zacne pytat...potom mi doslo luto, ze naco sme sa snazili a ze co ked mu to takto bude trvat aj do 3rokov... tak som sa zase vratila..ale asi to nebolo stastne...
tebe teda po tych 3 tt pauzy bolo lepsie? nemusela i znova cely proces opakovat?
a nechala si ho pekne cikavat do plienky vtedy, alebo si ho aj tak posadzala na nocnik?
@siss_sz : na tvojom mieste si nerobim taku tazku hlavu z toho, moj syn bol tiez do troch rokov v plienkach a potom sa naucil za dva dni na zachod, a podla tych 7 bodov by dodnes nebol pripraveny, pretoze sa sam nevyzlieka ani neoblieka ani sa o to nezaujima, a na zachod sa vypyta tak asi raz za tyzden, ale ja uz viem priblizne ze kedy sa mu chce, a plienku sme v zivote suchu nemali, ani polosuchu, takze tak asi k teme, kazde dieta je ine, dcera uz v roku a pol bola bez plienky, no ved sa svet nezruti ak bude v plienke trosku dlhsie, ved do skoly s nou snad nepojde, ja som rada ze maly bol v plienkach tak dlho, boli sme odplienkovany bez stresov a bez nehod
@siss_sz ja som ho davala na nocnik, aj ked sme mali pauzu a mal plienky - chodili sme na nocnik po zobudeni, pred obednym spnakom, po nom a vecer pred kupanim......ale je pravda, ze sme potom zacali uplne odznova, ale bolo vidiet hrozny pokrok oproti tomu prvemu pokusu............ako keby mal tie svaly viac vytrenovane a dokazal zadrzat ten moc 🙂
@kukulienka4 vdaka 🙂
@hameeda hm... uvidime..ete chvilu vydrzi asi... dnes zase nemal nehodu...
@hameeda ja si myslim, ze je to o mame a nie o dietati - ked to mamine nerobi problem, ze ma dieta plienky aj do 3 rokov, tak potom je v pohode s tym vysporiadane aj dieta / a v 3 rokoch to uz dieta porovnava s ostatnymi detmi a nauci sa to rychlo aj samo/.....ked mamina nechce, aby dieta malo plienky a oducanie nepovazuje za trapenie dietata, ale za "ucenie je hrou", tak aj dieta sa to postupne nauci - niektore za 1-2 dni, niektore za 1-2 tyzdne 🙂
@kukulienka4 : no u nas ziadne ucenie je hrou nezaberalo takze asi tazko to bolo o mamine, a urcite sa mi nechcelo maleho nasilu nutit na nocnik alebo na zachod, ked pokazdom pokuse len vrestal a vrestal a ziadne hracky ho nezaujimali a ani ho nezaujimalo ze ine deti chodia na zachod, resp. nocnik, mam 4 deti a mozem urcite povedat ze je to o dietati nie len o mamine, pretoze ak dieta nie je pripravene tak je to pre nho aj pre maminu zbytocny stres, ale samozrejme ze cielavedoma mamina ktora chce mat v roku a pol genia tak urcite po tyzdni, dvoch stresu to dieta na ten nocnik nauci, ale ja by som svoje dieta urcite nenechala tyzden vrestat par krat za den...pripadne cely den do nho hustit aky je nocnik dolezity, to by ma urcite nebavilo, hovorim svoj nazor a je samozrejme ze kolko ludi tolko nazorov takze mi je jasne ze nie kazdy suhlasi
@hameeda ja som to nemyslela zle a uz vobec nie ako ako nesuhlas s Tvojim nazorom 🙂 - ja len zastavam nazor, ze dieta len odraza rozpolozenie matky alebo vztahy medzi rodicmi a podla toho sa zariadi - nema to nic spolocne s tym, ze by niekto chcel mat z dieta genia v roku a pol alebo ze treba nechat dieta vrieskat niekolkokrat za den kvoli nocniku ☹
@kukulienka4 : ak by to bolo tak tak by sa potom logicky kazde moje dieta malo odplienkovat v priblizne rovnakom veku, kedze som ta ista a otec tiez, a deti mam dost za sebou, takze som ani moc neostarla, doma tiez to iste, a aj napriek tomu sa moja dcera odplienkovala v osemnastich mesiacoch, syn v troch rokoch a dvoch mesiacov, a druhy syn v dvoch rokoch, no a s dalsiou dcerou to este len uvidime ze co nas to caka 🙂
@hameeda ja si myslim, ze to zalezi aj od maminky aj od dietatka... spravna kombinacia trenovania, trpezlivosti a schopnosti babatka. My trenujeme dnes 4.den, tak uvidime, ci sa nam podari nejako to zmaknut alebo to budeme musiet odlozit na neskor, kedze na konci marca sa nam narodi dalsia bambulka 😉
@mandarinkaa Skus ho dat cikat do serblika postojacky, u nas to funguje. Ked ho na serblik posadim, len sa hra a necika, ked sa postavi, podrzim mu serblik a hned sa vycika.:D
@gabika10 : ja som pisala ako to bolo, maly uz cika teraz do zachoda, na nocnik nikdy necikal ani po sediacky a uz vobec nie po stojacky, len hovorim ze kazde dieta je ine a to ako rychlo sa nauci cikat na nocnik alebo zachod nie je vzdy len na mamicke, moj maly jedoducho do troch rokov odmietal sa co i len posadit na nocnik alebo na zachod, a to sme zacinali trenovat cca v siedmych mesiacoch, tak ako aj s ostatnymi, ale on proste nechcel si ani sadnut nie este nieco vykonat, a nikdy sa mu ziadna prihoda spojena s nocnikom nestala, aby sa ho bal, a nedal sa nicim ale vobec nicim uplatit, a videl aj napriklad svojho bratranca ako cika do nocnika a bolo mu to uplne jedno, ked som ho nechala bez plienky tak sa jednoducho pocikal a vobec mu to nevadilo ze je pocikany, po troch rokoch sam povedal ze bude chodit na zachod a tak aj bolo, od toho dna pekne chodi na zachod, pytat sa sice este nepyta ale zasa sa nepocika, vydrzi pokial ho nedam na zachod, a teraz sa smejem ze kolko nervov som mi mohla usetrit 🙂
@mandarinkaa : no tiez som si tak hovorila a nakoniec som mala troch v plienkach, ha ha ha
no baby, ja to asi vzdam... pytat sa nepyta, len mi ocikava kde-tu...ked nahodou nevystihnem a napije sa viacej jak som zvyknuta, tak aj cika inak... a stalo sa, ze to aj v obdobi vzdoru urobi nachval a bla bla... asi mu dam napat plienku... ☹ uz mame vsetko ocikane - sedacku, v postielke (to ale uz bolo asi naschval, lebo tam nikdy necikal), v autosedacke naposledy... to tiez bolo ze sme boli v obchode autom a este na parkovisku sa pytam, ci ocikame nejaky strom, alebo az doma... o ajprv ze "strom"...potom ze "nie, doma"... tk ja ze ak 2 minuty vydrzi... a pocikal sa...
@siss_sz ahojky, ja som vydrzala 2 tyzdne skoro ale nic.... sedi, sedi na nocniku, potom sa postavi a do 5 minut sa pocika. Ani za nic na svete do nocnika, maximalne tak rano. Teoria mu je jasna kde sa ma cikat a kakat, ked sa pocika zacne rozparavat ako do nocnika treba a bla bla, ale zas pusti do nohavic. takze tiez asi nie je este ready. mam chlapca a ma 2roky aj mesiac.
@mandarinkaa siss_sz ...tak si skuste dat 1-2 tyzdne pauzu a potom zacat znovu...teraz su v takom obdobi, ze za dva tyzdne sa posunu o kus dopredu 🙂 🙂
@kukulienka4 akoze aj ho nechavat pocikavat sa, alebo posadzat na nocnik aspon kedy-tedy...? lebo on poedi na nocniku, v pohode... len tych nehod uz na mna bolo privela... a kakat sa natastie vzdy vypyta...
@siss_sz ked sa pyta na kakanie, tak to je super.....ja by som mu dala plienku a stale ho davala na nocnik podla toho ako budes citit, ze by mohol cikat a uvidis za tyzden, ze tu plienku budes mat menej a menej pocikanu 🙂
@kukulienka4 no...ozvem a po case...dakujemza rady 😉
toto totiz nie je o metode..ta bola super..je to o jeho hlavicke 😉
@kukulienka4 som toho istého názoru, práve to u nás takto prebieha. Proste mám malého odsledovaného, koľko asi vydrží po napití sa a pod. Isto sa vyčúrať hneď ráno po zobudení (1. povinnosť), pol hodinu po raňajkách, pred tým, ako sa ide preč, pred spaním, večer pred spaním aj 2x. Plienku má náš šuhaj počas dňa doma len vtedy kým sa nevykaká, lebo to nestíhame (neviem prečo). Potom je už bez plienky a dávam ho na nočník. Sám sa pýta raz za pár dní a potom zase nič. Ale už je v stave, že mu plienka vadí, dáva si ju preč a pýta si slipky. Kecá, že on už ide do škôlky a tam sa plienky nenosia.... A vonku mu dávam, aspoň je mu teplejšie. Spotreba plienok je u nás 1-3 za 24 hodín, tak už nie až také strašné. Ale je ešte chladno, tak to panicky neriešim, ešte mu dám také 2 mesiace a pritvrdím. Teraz má 25 mesiacov. Dcérka sa cielene odučila za 2 týždne. Jemu to trvá dlhšie. Ono to príde, dúfajme .-)
maminky prosim o radu.moja dcera je pomocou tejto metody odplienkovana takmer dva mesiace, islo to velmi hladko dokonca sa do dvoch tyzdnov zacala pytat aj v noci.nehody sme mavali velmi zriedka a ked tak iba par kvapiek. pekne vydrzala aj vonku aj v aute. akurat posledny tyzden to nejako zacala bojkotovat a cika hlava nehlava bez varovania. napr. vcera sa pocikala trikrat za hodinu. a vobec tomu nerozumiem. nestretli ste sa niektora s niecim podobnym? uz som aj zvazovala ci sa nevratit k plienkam, ale nechce sa mi verit, ze ked pred mesiacom v pohode rozoznala kedy jej treba, ze zrazu by zabudla.dakujem
Ahojte, aj ja sa pridavam, mam 2,2 rocnu dcerku. Sem tam sa uz pyta na serblik, ze chce cikat. Inokedy sa jej opytam ja ci chce ist a zvacsa sa jej podari vycikat sa. Ale velmi casto sa pocika este aj do plienok. A nielen cez noc a obedny spanok, ale aj cez den, ked by na serblik mohla ist. Zial, co sa tyka velkej potreby, tak to sa nam do serblika podarilo zatial len raz. Nechcem ju nutit. Skusali sme uz jeden den chodit aj v nohavickach, no pocikala sa a mala som pocit, ze zostala sama velmi zaskocena a zahanbena aj napriek tomu, ze som ju zato nepokarhala ani nic podobne. Sama povedala, ze sa hanbi............Teraz posledne dni sa vsak pyta na serblik velmi malo. Nechcem ju do nicoho nutit, ale uz ma sem tam aj mrzia tie vecne otazky typu: "boze, to ma tolko rokov a ma este plienky emoticon " Viac ma vsak trapy to, aby sa nam podarilo chodit na serblik kym sa nam narodi druhe babatko co bude v septembri. Viem, ze potom by mala z toho este vacsi chaos, preco ona musi byt bez plienky a bracek alebo sestricka plienku maju.
Rozmyslam aj o tom odplienkovani za 7 dni, ale bojim sa, ze jej chodenie na serblik znechutim, ked ju tam budem pchat kazdych 30´minut.Ako ste sli na to vy?
@michaela12345 a nebola nahodou chora ??? alebo nezmenilo sa nieco - zacala chodit do jasliciek, spavat u babky alebo nechodis do roboty ???? vtedy sa deti zvyknu vratit k povodnym navykom - pre nich jednoduchsim 🙂 podla mojho nazoru musis len vydrzat a stale sa snazit davat ju na nocnik a vysvetlovat, ze do´nohaviciek sa necika......lebo ako hovoris - zabudnut to nemohla 🙂 🙂
@nikina17 ved to mate este do septembra vela casu 🙂 🙂 🙂 skus ist podla tej metody a uvidis - budes sama citit, ze je z toho znechutena alebo ju to mozno zacne bavit - a na jar ked bude moct cikat aj vonku a uvidi ostatne deti, tak to velmi rychlo pochopi - niektore deti sa proste odplienkuju za 2-3 dni a niektorym to trva aj tyzdne ....my sme boli z tych "dlhsie trvajucich" , odplienkovavali sme sa 3 tyzdne, ale za to sme sa po tyzdni uplneho nocnikovania dostali hned na zachod a nocnik uz ani nepozname 🙂 🙂 🙂

Kocky, ked sa vam stane nehoda, date dietatko na nocnik? Ja som maleho nedala, prezliekla som ho a za 10 minut znova ☹