Odplienkovanie za 7 dní
Ahojte,
skusali ste niektora tuto metodu? Ak ano s akym uspechom? Tuto metodu som objavila prvy x na MK, potom mi ju pripomenula jedna znama. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/macocha/clan...
Zaujimalo by ma ako pokracujete od nocnika k wecku (redukcii) a ako riesite cikanie vonku. Moj krpec este velmi nerozprava (19m), takze sa nevie vypytat verbalne. Doma sa za ten tyzden naozaj naucil chodit sam na nocnik (neverila som tomu, lebo pred tym o serbli nechcel ani pocut) Ale na prechadzky musime nosit nahradne oblecko, aj ked na nom vidim, ze sa mu chce cikat, tak sa vonku nevycika, ani na wecko nechce. Dnes som ho aspon zacala posadzat po zobudeni na redukciu, aby si zvykal.
Inak plienku mame uz iba na noc, na denne spanie mu netreba 🙂
ahojte, tak po 2 dnoch ziadne velke zazraky. sice sa vykakal 2x do nocnika, ale straasne vela nehod. Je to normalne, ze chlapci cvrkaju aj 20x za den? A najhorsie, ze sedi mi na nocniku aj 15 minut, postavi sa a v tom sa pocika vedla. Mali ste to aj vy a naucilo sa vase dieta pytat ? dakujem
Keby niekoho zaujímalo ako funguje 7 dňové odnaucenie od plienok, tak u nás na 4 deň je veľký pokrok, ale nie zázrak. Nepyata sa sám vôbec, už cika iba cca 5x denne, ked mú cvrkne, udrží a docika to na nocniku. Tým, že sa nepýta, dávam ho často na nocnik, alebo sa stale vypytujem a obávam sa, že mú to už leze na nervy a znechuti sa mú to. Dnes sme nekakali, tak zajtra som zvedavá ako to zvládneme.
@tina1979 je to možné môj syn bude mať 3.9 dva roky a vôbec sa nechce pýtať presne ako ty píšeš 20 krát si cvrkne a nikdy nie do nočníka
skus si mrknut tento znamy clanok https://www.modrykonik.sk/fotoblog/macocha/clan...
My máme zase taký problém že ráno jej dám dole plienku- na nočníku sedieť nebude ani za svet a vydrží sa nepocikať až do 11-tej pokial jej nedám plienky na spanie. ona proste vydrží celé doobedie necikať len aby sa vyhla šerblíku. a to sa nepociká nikam na koberec alebo na gauč. proste to vie udržať a to si myslím že tiež neni dobrééé. neviem čo s tým 😒
@miskadusko skus jej dat rano viac pit-moj vypije rano 2 deci kozieho mlieka a kratko za tym 2 deci vody.
A okolo 10 zas aspon 2 deci vody. To sa proste neda udrat bez cikania cele doobedie.
A mozno jej nedaj ani na denny spanok plienku-kup nepremokavu podlozku,ci plachtu nepremokavu a uvidis.
@kaja73 dakujem, no asi totak budem museť skúsiť aby pochopila že cikať musí...no uvidíme. 😉
tak uz sme splnili uplne vsetko co pisu a nic jedine mi to stale vychadza na to ze je proste leniva na ten nocnik chodit ked sa pocura ved nevadi sak sa vie vyzliect mokra urcite neostane ☹
Len pridavam moje skusenosti s odnaucanim od plienky. Uz som pisala, ze som sa snazila odnaucit jedno dvojca od plienky cez leto. Bol bez plienky 10 dni , ale nenaucil sa sam pytat. Vedel cikat do nocnika, ale musela som ho tam stale ja davat. Nevedel sa vypytat a udrzat. Mal 25mesiacov.Dala som naspat plienku. Druhe dvojca na nocniku nikdy nesedel, ked mal 27 mesiacov , naslubila som mu piskotku ak si sadne na nocnik. Sadol a vycikal. 5 dni som ho daval rano vycikat na nocnik, a inak stale nosil plienku. Na 5. den som ho nechala 2hodiny bez plienky, docural sa asi 5x, tak naspat plienka. O 3 dni som obliekla zas slipy a on sa pytal. Ked sme isli von, dala som plienku. O 2 dni sme boli v detskom centre 3 hodiny, mal plienku , ale pocas hrania sa dokazal vypytat 4x na zachod, pekne to podral, pokial sme dobehli a vycikal sa. Odvtedy nema plienku. Cele noci ma suchu plienku. Po tyzdni sa mi sam vypytal aj v noci cikat, hoci mal plienku. Moj zaver: Ked to ma dieta v hlavicke, tak sa odnauci od plienky za 2dni, inak nepomozu ziadne metody . Pravidelnym treningom to urychlite, ale treba na to vas cas a trpezlivost.
viete mi niekto poradiť prosím??
a kedy je to teda vhodné odpliekovať? bo my sme tiež prípad že o 2 mesiace budemať mať druhé mimčo, ale nasa je už pripravená na to odpliekovanie, už sme jej aj gaťušky kúpili, pár krat sme jej ich aj dala na skúšku no a ked ich mala tak hodne dlho necikala, nakoniec sa do nich vycikala ale po dlhej dobe a aj nám to oznámila že ide robiť, len sa utiekla schvoať tak to skončilo v gaťuškách. Tu sa odporuča že nie pred prýchodom nového surodenca, len sa napíše ako dlho počkať???
Zaujimave pstrehy, tiez suhlasim ze toto je v hlave nie v nacviku. Mna prestali bavit plienky ked mal maly 2 roky, strasne sa hneval ked som mu isla davat plienku tak som si povedala, ze skusime tuto metodu. Odvtedy je bez plienky, pocikava sa doteraz,ma 3,5 roka. V kazdych slipoch ma aspon cvrknute, ked je zaujaty hrou alebo rozpravkou pocika sa aj na komplet. Zvlastne ze v noci spi od 22:00 do 7:00 vkuse a to sa nepocika, iba ked by bol prechladnuty. Ked je pocikany vobec mu to nevadi, neriesi to, ked ho upozornim povie no a co ved to vyschne, ked mu pripominam alebo ho posielam na zachod je nevrly ze co otravujem s takou blbostou.. Tak dufam, ze aspon ked bude skolak, mu to zacne vadit...
Ahojte.nasa mala vobec nechcela nocnik.ma 22 mesiacov.kupili sme jej redukciu a skusali to tam.nijak zvlast s,e neriesili ze ma plienky.no v sobotu se sa rozhodli dat slecne gatky a plienocku nemame.pekne rozprava aj rozumie,sama zopakovala ze plienocku nemame, ideme na zachodik.pytala sa kazdych pat minut a citala mama a ja.strasne, bolo to o nervy.no dnes je streda a ona sa nam od pondelka nepocikala,na noc ma plienku a je rano sucha.musim vsak podotknut ze rano vstane o 4 a pyta sa na zachodik.boli sme vonku normalne sa vypyta a cika do travicky.to je take uzasne.velmi sa z toho tesim.prajem vela zdaru vsetkym mamickam.mozno jednou radou je.dietatko nesilit,ono to pride samo.ja mam tiez problem a to je ze sa nevieme vzdat eciku.ale to je uz ina tema🙂 a zabudla som ninka sa odmieta vycikat do plienky.za kazdych okolnpsti musi na zachodik.viete si predstavit ked stuplik lrici v kauflande...mamkáaaaaa cikaaaat, nonka cikaj do plienocky nieeeeeee.to bolo v nedelu.🙂
@sherryba19 neviem Ti kvalifikovane poradiť, ale skús sa popýtať tu. A len tak neoficiálne - podľa mňa sa treba riadiť trochu aj materinským inštinktom, ty si dieťa najlepšie poznáš. 😉
Ahojte,tak a sme bez plienok.🙂 Na treti den bez nehody, dnes je 6 den a super. 🙂 Mame z dcerky velku radost. 🙂
ahojte, oprašujem temu.... chcem sa spýtať tých, čo už maju odplienkovanie za sebou alebo tých čo tomu rozumeju @macocha 😉
dnes začíname 5.deň odplienkovania a ja už mam pocuchane nervy... žiadna zmena k lepšiemu ☹
na aky deň prišlo zlepšenie? na aky den sa začalo dieťa PýTAť?
moj maly vydrží sedieť dlhšie na nočniku len pri telke či knižke, inak tak 5 - 10 sekund, potom vstane a minutu na to je pocikany... včera sa 3 krat pokakal do gatiek...
no teda - na aky den prichadza to zlepšenie? alebo až na siedmy? kedže je to odplienkovanie za 7 dní?
dakujem 😉
no dnes 6.deň - jeden krat sa vycikal rano do nočnika po zobudení a jeden krat sa pocikal....
nepýta sa stále a odmeny za vycikanie nechce... nema zaujem...
už naozaj neviem, či mu zajtra nedam plienku a cely týžden trapenia bol zbytočny 😖
Ahoj, no ako ste to nakoniec poriesili? Je zas na plienkach ci sa to zlepsilo a po akej dobe? Vdaka 🙂@kamilkka
@francesska2 po 6 dnoch trapenia žiadne zlepšenie, sme opať pri plienkach 😠
@kamilkka pockas par mesiacov a pojde to ovela lepsie, este asi nie je pripraveny 😉 . Citala som, ze deti sa v priemere odplienkuju okolo 2 roku a dvojcata 2,5. Moje dvojcata mali 2,5 na konci maja. Chodia k opatrovatelke. V lete sme doma. Takze hned, ako sme zacali v juli byt doma, zacali sme naostro s gatkami a slipkami a pytanim sa cikat a kakat. Uz su tak velki, ze to krasne chapu a ide im to velmi rychlo, vlastne uz prvy den minimum nehod. O dva dni maly uz rano vykrikoval, ze ide cikat a nocna plienka sucha. A co som ich tak sledovala (lebo nocnik poznaju od minuleho leta), tak zhruba v tych 2 rokoch vedeli povedat, ze cikaju, az ked uz cikali. A to este nie je vhodny cas. Musia to vediet povedat vopred. Niekedy je lepsie pockat, nez to silit a mat zbytocny stres. My sme vsetci v pohode. A ze si niekto mysli, ze by mali vediet chodit na nocnik v roku? To je jeho problem, mna sa to netyka 😎
@kamilkka alebo je leto, tak ho nechaj navolno vonku, nech to skusa, nech cika do travy a tak, ale nesil to. Citala som, ze v lete deti cikaju kade tade do travy, ale vlastne tym, ze nemaju oblecenie ziadne, ktore ostane mokre, tak si to ani nemusia moc uvedomovat. Ale aj tak, na oboznamovanie sa s tym a nocnikom to nie je zle obdobie.
@kamilkka moja dcerka ma dnes presne 2 roky a asi mesiac dozadu sme zacali intenzivne trenovat nocnik ,ale zial dopracovala som sa k tomu ze zacala zadrziavat moc ,proste nie a nie sadnut a vycikat sa do nocnika... drzala ,chodila hore dole , plakala ,opakovala cikat ,cikat cize si to velmi dobre uvedomuje ze jej treba ale ani za svet urobit to do nocnika...takze sa pocikala na zem a aj pritom plakala....sme naspat pri plienkach ,uz na nu netlacim lebo to nema vyznam,nocnik mame na ociach ,obcas si nan sadne oblecena ale hned vstane.... dieta si asi naozaj samo urci kedy pride cas na nocnik... 😉
@laura0 iba by som skusila poradit skusit cikat nad kýblik alebo nejakú nádobu, mojej susedy malá sa tak rýchlo odnaucila od plienok ale vsade so sebou nosili kelimok z kureniec, ona tiez zacala zadrziavat moc ked ju davali na nocnik alebo záchod tiež s atoho zlakla
@danielita18 uz sme skusali na travicku ,kvietky ocikat a absolutne ani pocut...akonahle jej treba cikat a nemá plienku sa pyta ,,buvat" ona inde ako d plienky odmieta cikat a najviac ma to stve ze uz mesiac by vobec nemusela mat plienky kedze vie ze jej treba len ten problem s cikanim inde nez do plienky.... necham jej cas nejaky tyzden -dva a vyskusame zase....
@laura0 toto som zažila s prvou dcerou, tiež sme sa dopracovali len k tomu zadržiavaniu, a preťala som to tak že ked už hovorila cikať ale na nočník ani zachod ani za svet vzala som ju do sprchoveho kuta a pustila vodu, no viete čo urobi počuť tečucu vodu ked mate plny mechur, pustila, vycikala sa poplakala ja som ju vychvalila, a dva dni sme takto chodili do sprchača, potom už začala cikať aj do travy, a potom po par dnoch si sadla aj na nočník to už som začala naliepať nalepky, ale teda ten strach z cikania mimo plienku som musela proste vyriešiť nejako a u nas pomohla ta voda a ten sprchový kut 😅
teraz sa snažim odplienkovať mladšiu ma o 1,5 mesiaca dva roky, bez plienky okrem teda spanku - sme už tyžden, ale bez zmeny, až raz povedala cikať a vycikala sa do nočníka a to predvčerom, ale odvtedy stale len do gatí, a tak do zblaznenia prezliekam a dufam, že sa nezačne aj ona báť, ja by som sa na to aj vykašlala a nechala to kludne o pol roka ale ide od septembra do škôlky a ja to musim aspon trocha zlomiť, na spanok to neriešim, to môže mať plienku do aleluja ale to pytanie sa aspon cez den, no momentalne som zufala a dufam.
@jerryjanka neviem ci nam pomoze sprchovy kut ,mozem vyskusat ale pochybujem ,ona proste naozaj len do plienky a nikde inde ...zacala tak zadrziavat ze cikala naposley vecer o pol siedmej a rano ked vsala plienka sucha a az skoro o jednej poobede na druhy den sa vycikala ale co tomu predchadzalo ked si na to spomeniem mi je zle...a aj to som jej musela dat plienku aby sa vycikala....ona je dost tvrdohlava a ked si zaumieni ze nie tak nie...skor rozmyslam nad kupou noveho nocnika toho co aj hra ked sa vycika ci ju to nejako nezaujme.... ale pochopila som ze nasilu to nepojde... radsej chvilu este pockam 😉
@laura0 no moju to už bolelo ako to držala a dokazala držať od rana až do sameho večera, takže tiež tvrdá hlava, vyskušaj ked už uvidiš že fakt musí pustiť tu vodu, inak u nas nočník s hraním bol opakom ona ked sa raz do neho vycikala a začal hrať tak plakala a to prispelo k tomu že ani za svet nechcela už nočník ani vidieť, tak sme ho potom zalepili aby nehral a kupili aj taky čo vyzera ako stolička. každopádne držím palce
@jerryjanka vodu som skusala stale,ci uz som prelievala pohariky ked sedela na nocniku alebo som pustila vodu ,ona sa parkrat aj vyycikala do nocnika ale strasne pritom plakala a ten vystraseny pohlad ,svedcil o tom ako velmi sa boji... ja uz fakt neviem ,ten nocnik najprv by som posadila nan babiku Baby born ktora cika akoze ona sa vycikala a nocnik zacne hrat a mozno sa jej to zapaci....uvidime...

Ahojte maminky, chcela by som sa opytat, dcerka ma 3 rocky a 3 mesiace, a stale sa v noci popiskava. Neviem ako to riesit, a ako sa to vlastne aj ma riesit...ked som sa ju pokusala zobudit napr. 2 hodinky po zaspati tak v pondelok nebola popiskana, ale v utorok uz o takom case ano, a to iste po polnoci..tak neviem ci ju budievat, lebo zase nemozem ju chudatko kazdu hodinku tahat z postele..budem vam velmi vdacna za akukolvek radu..dakujem