Odplienkovanie za 7 dní
Ahojte,
skusali ste niektora tuto metodu? Ak ano s akym uspechom? Tuto metodu som objavila prvy x na MK, potom mi ju pripomenula jedna znama. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/macocha/clan...
Zaujimalo by ma ako pokracujete od nocnika k wecku (redukcii) a ako riesite cikanie vonku. Moj krpec este velmi nerozprava (19m), takze sa nevie vypytat verbalne. Doma sa za ten tyzden naozaj naucil chodit sam na nocnik (neverila som tomu, lebo pred tym o serbli nechcel ani pocut) Ale na prechadzky musime nosit nahradne oblecko, aj ked na nom vidim, ze sa mu chce cikat, tak sa vonku nevycika, ani na wecko nechce. Dnes som ho aspon zacala posadzat po zobudeni na redukciu, aby si zvykal.
Inak plienku mame uz iba na noc, na denne spanie mu netreba 🙂
@laura0 aj babiku sme skušali mame tiež cikaciu, u nas pustenie vody samotnej ani prelievanie nepomohlo, pomohlo až to ked proste bola v tej vode, teda tu vodu nielen počula ale aj citila na nohach, no tiež plakala prve razy, ale horšie bolo ked držala cely den, už som sa bala aby si nezničila obličky alebo tak, no ona nakoniec sa odplienkovala až ked mala 2roky a 2 mesiace treba skušať , každe dieťa reaguje inak 😒
@laura0 no to s tym priliepanim sa nam stava stale 😀 teraz sa už len smeje na tom, ale fakt sme teda skušali všetko, vtedy som povedala že druhe dieťa neodplienkujem skôr ako v 2,5 roku ked už bude naozaj pripravene, ale čakame tretie troška nečakane a preto aj škôlka vybavena pre mladšiu a to ma tlačí inak by som sa na to vykašlala aspon na pol roka ešte ☹
baby, ďakujem za vaše názory 🙂 ja som to chcela skusiť, v našej skupine septembrovky sa píšu len chvály ako už "takmer" každe dieťa cika pekne a je bez plienky.... tak neviem či len my sme tam takí zaostalí 😝
ale nechala som to teda zatiaľ tak 😉
@jerryjanka ja normalne rozmyslam nad tym ze miesto jednorazovej pampersky kupim tie sandry gatky a zacnem jej davat aspon na den obycajne plienky ,mozno jej to mokro zacne vadit... lebo v pamperskach to neciti...len ci take gatky este vobec existuju.... 😉
@laura0 tiež som zvažovala gaťky na cvičenie ale neviem či to ma vyznam
@laura0
@jerryjanka tak baby ja som tiez kupila malemu take slipy..aby mu to vadilo lebo uz ma 2,5 r a na nocnik ani za snet....ked ho posadim tak ok vycika sa ale ked sa ho pytam stale tvrdi ze nie, necikal som... ☹ uz som z toho obcas na nervy tak snad sa to coskoro podari...esteze v skolke im to nevadi ze ma plienku...
Ahojte, po kolkych dnoch to zacali deticky chapat a cikali do nocnika? Nasa od pol rokacurala tak 3 krat denne do nocnika ale mala plienku. Cez denny spanok nema plienju uz niekolko mesiacov lebo som si vsimla ze ju aj tak mala vzdy suchu. Teraz ma rok a pol. Prvy den bez plienky sa 3 krat vycurala do nocnika a asi 7-8 nehod, ale to cikala aj po 15 minutach, aj po 3 hodinach... rozne interval. 2. a 3. den sa vycikala do nocnika iba raz po dennom spanku... inak stale sedi na nocniku lebo tie casy vychadzaju narovnako pocas dni... tak sedi na serbliku aj 10 -15 minut. A ako z neho zosadne tak za par sekund sa vycura na podlahu a skace po tom bavi sa s mlackou a to ju zrejme motivuje viac ako akekolvek chvalenie a nalepky ☹ mam pocit ze to robi naschval, vydrzi uz aj 2 hodiny aj viac ale ku veceru cura kazdych 10-15 minut... ale ked je v bdelom stave, tak proste vie co ma robit na nocniku ale naschval sa don nevycika a vycika sa az inde, koberec, podlaha.... ☹ co s tym??? Robili to aj vase deticky a co na nich zabralo aby to nerobili ale chodili nanocnik? A inak pytat sa nepyta, rozprava len hatlaninou a na kazdu jednu otazku je odpoved NIE.
@francesska2 Moja malá má 2 a pol roka, a až teraz sa sama začala pýtať cikať. Ja som ju vobec tak, podla mna skoro ( ale záleží od dieťaťa ), ani neskúšala dávať na šerblík, lebo som videla, že by to ani nemalo význam. A teraz z toho, čo ju sledujem vidím, že už je na to pripravená. Tak si myslím, že ešte je to pre tvoju malú skoro, má z toho skor zábavu.
Ale ja vidim ze mi to robi naschval!!! 😀 vsak uz rok chodi na nocnik, jednym casom si ho ssama nosila tak som ju posadila a pekne sa vycikala, potom sa postavila a slo to super...ale odkedy nema plienku mi toto robi a ona sa priam vyziva z toho ze je v mokrom lebo clvodu miluje a ked sa pocika tak bezi rovno do kupelne lebo sa chce kupat :
maminy poradte... vcera sme zacali tuto metodu, bolo vela nehod.. sem tam si cvrkol aj do nocnika. Dnes zas nehody, posedi na nocniku ale nic neurobi.. ked sa spytam kde sa cika, ukaze na nocnik.. ja tomu nerozumiem..
@laura0 tak ako pokračujete u nas sa to zčasti zlomilo po 2 tyždnoch ničoho, začala sa pytať ale cika len do sprchoveho kuta u nas to je asi osudné 😀 ale kaka stale do gatiek, to bude ešte trvať asi, inak nočnik nechce, a do travičky len raz cikala
@jerryjanka nasa od nedele cika pekne na nocnik,v sobotu som sa rozpravala s jedou znamou tiez mali podobny problem povedala ze mam skusit ked to nejde po dobrotky dat na zadok jednu tak v nedelu ked som videla ako jej vemli treba cikat ze ledva uz drzi ale samozrejme do nocnika nie a nie pustit len vstavala hore kazdu chvilu som jej capla jednu slabsiu na zadok a od tej chvile cuduj sa svete cikame na nocnik... ja som malu este nikdy neudrela ona je zlate dieta,ale tu to naozaj asi bolo potrebne 🙂 .... v nedelu a v pondelok som videla este ze ma strach v ociach ked cikala do nocnika ale uz vcera uplne v pohode ,pride povie ,,mami cikat" sadne na nocnik a cika do par sekund....takze plienky len na spanie a ked niekam ideme....inak skusala som jej dat aj obycajnu bvlnenu plienku minuly tyzden ale nepomohlo ani to ze bola mokra..bolo jej to jedno....nejako aj ty vyskusaj ci na malu nebude platit to co u nas...mozno to prelomite tiez... zelam pevne nervy a potom napis... 😉
@laura0 veru u nas po zadku nepomôže, ale nejake pokroky už su za tri dni jedna nehoda to je fajn, akurat to kakanie no, zlomime to aj na nočnik časom, inak ona aj na noc plienku ma ale je už asi 4 dni sucha
@jerryjanka myslim si ze ako sa budete blizit k dvom rokom tak mala tiez zacne chapat na co sluzi nocnik....chce to len pevne nervy a zvladnete to urcite super... 😉
@laura0 no dva roky už ma o 5 týždnov, vy mate kolko vlastne?
mna tlačí hlavne to že ide od septembra do školky
ale ja verim že to dame
@jerryjanka my sme mali teraz 14.7 pred tyzdnom 2 roky a intenzivne som zacala s nocnikom cca mesiac predtym.... tak to chapem kked ide do skolky ,to je jasne ze najlepsie by bolo odplienkovat..neboj ,mas etse mesiac aj nieco cas,zvladnete to urcite ,len vysvetluj ,opakuj ,slubuj....ine asi nepomoze ... aj teraz sme boli v herni a pekne mi tam prisla povedat ze jej treba cikat ale mala plienku tak som je povedala nech sa vycika tam..asi zacnem so sebou nosit nocnik... 🙂
ahojte baby, prosím vás poraďte mi niektorá ako ste vy svoje detičky naučili cikať a kakať, mne ako 10 mes kakal aj cikal do šerblíka a potom sme boli v nemocnice a asi sa zľakol, lebo odvtedy nehrozí, ked kaká, tak sa schováva a vykaká sa do plienky, a cikať chodíme na stojáka do záchoda alebo do vane, syn má 1 rok a 8 mesiacov bude mať. a v decembri čakáme druhé bábätko tak by som to chcela stihnuť do decembra, skusim všetko, poradte prosím, dakujem za odpovede magdaléna
baby mame 27mesacnu dverku a na nocnik sa akosi nevieme naucit, ked sa pokaka mi povie mama kak, tak ju prebalim, ked ju dam na nocnik tak na nom sedi, aj citame knizky, ale nevycika sa, potom sa postavi podide par krokov a vycika sa, uz sme davali aj macka, ze sa vycikal naliala som do nocnika vodu, a pochvalili sme ho, ked si sadne ona a kuka popri tom rozpravku sa pocika,ale nepovie mi, idem ju skontrolovat, a je nacikane tak ju vychvalim ale ona si ma ani nevsimne co je zaujata rozpravkou, uz som jej aj cukrik dala,ze za to ze sa krasne vycikala ale cukrik zobrala a kukala dalej rozpravku, bez toho aby ma nejak extra vnimala 😀
ked som na wecku ja tak si obcas pride sadnu aj ona na nocnik a povie mi ja ciii, ale to je cele, myslite ze je v mporiadku ze uz je dost velka a ma este plienku? dakujem za akekolvek rady
@saska2208 Ahoj, ja mám rovnako starého syna a tiež nič. Už mi aj pekne cikal a kakal (vedel počkať, kým ho posadím, sám sa nepýta), ale boli sme na dlhej dovolenke v lete a tam sa to pokazilo.
Ja som nočník nateraz odložila, buď nechápe, čo po ňom chcem, alebo mu na tom vôbec nezáleží. Zatiaľ ma čas netlačí, do škôlky nejde, tak to nechávam na jar, a veselo plienkujeme ďalej. Nechcem z toho robiť veľkú vedu, aby nezačal úplne hysáčiť, len čo nočník zbadá.
Inak, to s tým macíkom poznáme. Skúšala som to aj ja, a skončilo to tak, že všetky plyšáky boli napchaté v nočníku, a ešte to okomentoval, že nič nespravili 🙂
@motovidlo ani nas netlaci cas, do skoly ju chcem dat od buduceho roka v septembri, takze este mame aj my cas, ale uz som ju chcela naucit, no nevadi, chystam sa stym zacat intenzivnejsie od noveho roka, a ked sa nebud edarit pockam na jar, popride na leto, kym bude teplejsie bude zas vacsia, bude viac rozumiet, aj viac rozpravat tak snad sa nam to podari :D
Ahojte dievcata! Potrebovala by som poradit. Snazim sa odplienkovat moje dvojicky. Dnes mame za sebou druhy den, ale je to pohroma. Obcas sa im podari vycikat do nocnika, ale vacsinou do nohaviciek 😒 Tak neviem, ci to zabalit alebo este vydrzat...ako to bolo u vas? Syn ma vacsie uspechy...jemu sa castejsie podari aj do nocnika, ale len ked ho tam sama posadim...inak pisa do nohavic...dcerka si do nocnika len cvrkne a potom urobi davku do nohavic....Tak teraz mam dilemu, ci dat spat plienky alebo este vydrzat...
Vdaka za vsetky rady
@laura0 práve sa snažím 4 deň odplienkovať a čítam tvoj príspevok a sa pousmievam tomu,že presne toto isté som dneska spravila ,že dostala na zadok 😒 nie moc ,ale je to zmena akoby hned chápala čo od nej chcem ,3 dni som bola milá ,chválila ju a nič ona to mala na srandu a dneska ma už najedovala ked nie po dobrotky tak takto a zabralo to,síce sa ešte preciká ,ale je to už ovela menej to hádam doladíme 😝 ale chápe už čo chcem
Tato tema na chvilku asi zakapala, ale neva.
My sa snazime odplienkovat teraz 3 den. prve dva dni, celkom dobre. Nepytal sa ale ked som ho posadila na nocnik tak sa vycikal. Dnes cista katastrofa. Vzdy sa pocikal ked som ho postavila z nocnika. tak do 5 minut. Pytam sa ho ci viem kam ma cikat, tak to samozrejme, ze vie, ze na nocnik. Ked sa ho opytam ci mu treba cikat, tak vzdy je odpoved "nie"a do 5 minut je pocikany. Uplne zufalstvo.
A to uz ma 2,5 roka. Ked tu citam, ze odplienkuju mamimy rocne deti. Co my by sme nedali, lebo teraz by uz mal chapat. Neviem, asi ma skusa do kedy vydrzim 🙂
Neviem,ci poradim..ja som malemu kupila k mikulasovi boxerky..reku skusim..na serblik chodil,odkedy vedel sam sediet..a dokonca chvilu preed mikulasom mal obdobie,ze ani za svet na nocnik,tak som ho nedavala,neriesila..dala som mu boxerky,vysvetlila ze tatino ma,ze aj on je velky chlap,ti necikaju do plienok,musi jak tato do zachoda..bla,bla,bla..vsak vies🙂a ono to akosi zabralo🙂jasne,prvych par dni,tyzden sa pocikal aj 3,4x za den..ale neriesila som..a potom to bolo kazdy den menej a menej..do dvoch tyzdnov sa prestal pocikavat aj v noci..a to som to chcela len skusit,reku necham to az na leto🙂vtedy mal 16 mesiacov..druha strana..v rodine mame este dievcatko o dva mesiace mladsie od mojho..zacali ju odplienkovavat,ked zistili,ze nas maly je bbez plienok,ze snad aj ona uz musi byt(nepochopis🙂)..a mala dodnes sa posti aj 5x za den..stale za nou behaju,musia sa vypytovat,ci nechce na wc..ja som jednoducho malemu vysvetlila a videla som tu spatnu vazbu,ze mi prpste rozumie a vie co chcem po nom..aj s malou ked som tak,tak na mna pozerala ako na zjavenie..ani obraz,ani zvuk..proste tym len chcem povedat,ze mozno este neprisiel jeho cas,skus i mesiac..aj ty mas z toho nervy a potom on ma nervy z teba🙂skus mu to dokola vysvetlovat..a ked po par dnoch neuvidis posun k lepsiemu,tak asi proste etse pockat..ale je mozne aj to,ze skusa co vydrzis🙂
@natalushka chapem a dakujem za nazor. Uvidim ako to pojde dalej. Uz som si myslela, ze ako 2,5 ocny uz bude pripraveny. Ale ked to nepojde tak to posuniem. Ja zas niesom typ mami, ktora dokaze bojovat s dietatom. Nemam az taku trpezlivost. Ale poobede sa pekne vzdy vycikal do nocnika, ale stale len vtedy ked som ho tam posadila. Nikdy sa nevypytal sam. No len ked isiel kakat, to si sadol sam, takze mame aj uspech 🙂
@ivet01 no co..ked netecie aspon kvapka🙂ale vidis,ze to s nim az tak marne nebude,ked vykakat sa vie tam..tak asi este v hlavicke nema to cikanie spojene s nutkanim a ze to musi zadrzat a utekat..skus este pockat..a skusit za mesiec napr..a mozno dovtedy aj sam pride,ze chce ist na zachod..drzim palce,nech to zvladne co najskor🙂

@jerryjanka a ten nocnik co je ako stolicka doma mame a prave ked na nom sedela sa je prilepila ta biela cast co sa vylieva do WC potom na ritku , ked sa vycikala a postavila vyliala asi polovicu na dlazku vtedy sa tak zlakla a plakala ...ktovie ci aj tym sa ten odpor v nej neznasobil etse viac...