icon

Odplienkovanie za 7 dní

gumimaci
8. máj 2012

Ahojte,
skusali ste niektora tuto metodu? Ak ano s akym uspechom? Tuto metodu som objavila prvy x na MK, potom mi ju pripomenula jedna znama. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/macocha/clan...
Zaujimalo by ma ako pokracujete od nocnika k wecku (redukcii) a ako riesite cikanie vonku. Moj krpec este velmi nerozprava (19m), takze sa nevie vypytat verbalne. Doma sa za ten tyzden naozaj naucil chodit sam na nocnik (neverila som tomu, lebo pred tym o serbli nechcel ani pocut) Ale na prechadzky musime nosit nahradne oblecko, aj ked na nom vidim, ze sa mu chce cikat, tak sa vonku nevycika, ani na wecko nechce. Dnes som ho aspon zacala posadzat po zobudeni na redukciu, aby si zvykal.
Inak plienku mame uz iba na noc, na denne spanie mu netreba 🙂

Strana
z14
mily7
4. apr 2016

@ivet01 možno to robí zo vzdoru alebo skôr nevie ešte zadržať ten moc a počkať. Môj sa odplienkoval keď mal sv a roky päť mesiacov a v chladnej jeseni. Tiež to bolo o tom že bol pripravený vtedy. V lete nebol. V jeseni v plienke mi oznámil že cika. Potom že ka ka a to sa dalo skontrolovať 😄tak sme dali plienky dole a do týždňa sme boli bez nich. Asi do ďalšieho aj bez nocnej plienky. Chce to cas

ivet01
6. apr 2016

@mily7 @natalushka . dakujem za pomoc. asi sa nato fakt teraz vykaslem. 5 dni a nic moc teda. Nevypyta sa zatial. No dnes sa raz vypytal. Ale potom sa 2krat po sebe pocikal. Vysvetlujem, tvari sa, ze chape a potom sa pocika a povie, ze cika az ked uz cika. Neviem to povedat skor. Neviem ci si to neuvedomuje alebo zabudne. Netusim. Ale uz som z mervami v koncoch. Normalne som zle spala, lebo stale na to cikanie myslim.

natalushka
6. apr 2016

@ivet01 ale zasa vidis,ze uz krici,ked cika..takze uz mu to v hlave asi srotuje,ze vie co sa deje a zavola ta..jako nasmu sa aj dneska stane,ze ked je zabrany do hry,tak ho musim trocha sladovat a dat ho cikat,inak si cvrkne..vidis,mozno vydrz este do konca tyzdna,mozno mu to zacina zapinat🙂

ivet01
10. apr 2016

Tak sa ozyvam po par dnoch. Priznam sa, ze 5 dnoch nehod som to vzdala a dala som synovi tie plienkove nohavicky. Volali sme to slipky a stale som sa ho pyta ci bude cikat a davala som ho na vecko. A neuveritekne on na ten 6 den sa zacal pytat na wc. Normalne to pochopil 🙂 Uz sa pekne pyta. A nema skoro ziadne nehody. No vycika sa do vane, ale to moc neriesim. Jupiiiii.

natalushka
10. apr 2016

@ivet01 sikovnik maly🙂no vidis,a mas to za sebou🙂aj my curame do vane,zo srandy🙂

tana1508
7. máj 2016

My sme nacvicovali 2mesiace od 18tich uz som to chcela vzdat a tiez pochopil uz sme siesty den bez plienky a prvy raz spal bez aj cez obed na noc davam ale mal uz 2 razy suchu a to som myslela ze do augusta sa pomaly oducime to bude mat 2roky este musime dotrenovat stolicu to mi hlasi ked uz tlaci ale aj tak super si myslim zacala som na podnet ze oznamil ze cika do plienky a bol zrejme pripraveny vela uspechov a este viac trpezlivosti prajem vsetkym mamickam

tina2014konik
7. máj 2016

@ivet01 ahoj, bud v klude, daj mu cas. Aj my sme mali zo zaciatku vela nehod. POmohli na trenovacie nohavicky ( zadrzia viac ako klasicke, nepretecu na nohavice a dietatu zacne vadit mokro). Pri nehode mu to acne vadita to je ta spravna chvila na vysvetlenie, e ak chce byt suchy, musi cikat do nocnika. My sme odplienkovali v decembri vdaka tym treningovym nohavickam 🙂

tina2014konik
7. máj 2016

@sophie32
@sophie32 vydr par dni aspon 5.., ale pocet nehod nebude klesat.. daj im este cas...

sajina
3. jún 2016

no ja skúšam zo synom 4tý deň bez ale veľký úspech nemám, aj si sadne na záchod alebo nočník ale buď povie že nebude cikať alebo si len cvrkne(potom povie že cikal ale ja viem že všetko nevypustil) a potom do 5-10 min. sa kompletne pociká a to bude mať 18 .6. - 2,5roka.

mizu89
23. jan 2017

Ahojte chcela by som sa spytat.Ked chcem odplienkovat mojho syna tak mam ist rovno na slipky alebo plienkove nohavicky alebo si mam kupit tie treningove?S cim je najlepsie zacat?

natalushka
23. jan 2017

@mizu89 ja by som sla normalne do klasika slipkov/boxeriek..my sme to tak zvladli celkom v pohode..ale je pravda,ze maly nikdy nespravil vyslovene kaluz..vyskusaj..ak bude menej spolupracovat a vyslovene sa cely vycika pod seba,tak mozno tie treningove nie su na skodu..nenarobi taku skodu,len zasa neviem presne ako funguju,ci ho to donuti pytat sa..

mily7
24. jan 2017

@mizu89 rovno na slipy

katka253111
24. jan 2017

@sajina my sme mali uz 2pokusy v 21m a 25mes a nafigu vsetko 🙂 o chvilu bude mat 28m a ma plienku stale :( nechce sa pytat ani za svet

1majuska134
24. jan 2017

Ahojte baby! Moja ma 10 mesiacov a neviem ci uz mam zacat s odplienkovanim. Poradte mi ako zacat...dakujem za kazdu radu 🙂

yanni
24. jan 2017

@katka253111 vies co, nechaj to tak. Neboj, zrazu zahodi plienky aj sam(a). Nasho tretieho sme nechali a trvalo to dlhoooo. mal vyse troch rokov ale zrazu sedel sam od seba na zachode (bez redukcie. O serbli eni pocut). Ale bolo mi dlho takeho capa prebalovat, tak som si teraz pri malej (cerstvych 18 mesiacov) povedala, ze nic, idema odplienkuvat. Na nocnik si sadne aj sama, aj oblecena aj vyzlecena, uz sa jej PODARILO 2!!!! razy sa tam aj vycurat, aj "pipi" povie, tak ze, ideme na to. No nervyyyyy som mala. Po dvoch tyzdnoch som to vzdala. Len som prezliekala, umyvala, utierala. Tresla som tym, ked sa mi v priebehu par minut 2 krat za sebpu pocurala a raz vykandila. Takze kaslem na to.
Ona vie, kedy cura, kolkokrat si taha plienku medzi nohami, dokonca aj obcas pride, ze prebalit, ale nejak si myslim, ze to nejdem robit na silu. Este jej idu aj stolicky, umrncana je, kaslem ja na to. Aby som ja cele dni chodila s handrou a utierala. A vonku na ca. 1-2 hodiny mat pripravene v tasticke aj po dve "garderoby". No nejdem si nicit nervy. Zijeme na zapade, tu je normalka, ze aj 3-4 rocne deti nosia este plienky. Jasne, dlho to je, a uz to nenecham nad tri roky, pokusim sa este o 1-2 mesiace a ak nic nebude, tak dalsi pokus v 2 rokoch a ak ani tam nic nebude, tak to necham na nu. Aj ked, sikovna je, mudra, uz sa s troskou pomici dokaze aj sama vyzliect, je sama a v celku cisto lyzickou a vidlickou od 10 mesiacov, od roka sa vie krasne sama napit z pohara aj normalnej flasky ale cikanie a kakanie je ine kafe.
Nerpzculuj sa, netlac, nenic si nervy. Nie si sama. Uz sme minimalne DVE😂

natalushka
24. jan 2017

@1majuska134 staci,ked ju nides davat na serblik..ale len nech sa s nim zoznami a vie,co sa tam robi..cisto odplienkovanie by som riesilaaz uvidis,ze vie co a ako na tom serbli..este na to ma cas..

abriela88
1. aug 2021

Ahojte....Všetko som si prečítala, ale nenašla som odpoveď alebo prehliadla. Malá má v utorok 18 mesiacov, je veľmi šikovná, aj rozpráva, od 6 mesiacov kaká do nočníka - mala zápchu, tak som ju tam dala, lebo v tej polohe inak tlačí na bruško a proste od vtedy nemávame pokakanú plienku. od toho času ju dávam aj na nočník, asi cca 5krát do dňa, čiže vykaká sa tam....V pondelok sme začali s metódou odplienkovacou, dnes je teda siedmy deň.....Všetko v pohode. Sem tam sa pýta a vyciká, sem tam sa pýta falošne a smeje sa potom, že nie nie, doma začala mať nehody, len dnes napríklad 2krát...Pritom na nákupoch, výletoch žiadne nehody. Ale to ju dávam ja do trávičky a tak, nepýta sa alebo málo....Doma začala mať záchvaty plaču, keď ju dávam na nočník aj záchod...Ale to len včera a dnes. Nechcem to pokaziť, aby sa nestalo, že sa zatne a nebude chcieť vôbec. Tak neviem čo robiť. Ďakujem.

Strana
z14