Odplienkovanie za 7 dní
Ahojte,
skusali ste niektora tuto metodu? Ak ano s akym uspechom? Tuto metodu som objavila prvy x na MK, potom mi ju pripomenula jedna znama. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/macocha/clan...
Zaujimalo by ma ako pokracujete od nocnika k wecku (redukcii) a ako riesite cikanie vonku. Moj krpec este velmi nerozprava (19m), takze sa nevie vypytat verbalne. Doma sa za ten tyzden naozaj naucil chodit sam na nocnik (neverila som tomu, lebo pred tym o serbli nechcel ani pocut) Ale na prechadzky musime nosit nahradne oblecko, aj ked na nom vidim, ze sa mu chce cikat, tak sa vonku nevycika, ani na wecko nechce. Dnes som ho aspon zacala posadzat po zobudeni na redukciu, aby si zvykal.
Inak plienku mame uz iba na noc, na denne spanie mu netreba 🙂
Ahojte, ja som už zúfalá. Náš drobček bude mať na budúci týždeň tri roky a stále sme v plienkach. Už som na nervy. Aj som začala s touto metódou 7 dňového odplienkovávania, ale nič. Na tretí deň som to vzdala, keď sa mi behom 1/2 hodiny 3x pocikal. Mali sme 2 x za 3 DNI úspech ale to bolo o tom, že som ho vystihla. Takže to ani nerátam - ale tlieskali sme kričali hurá-hurá .... . On vydrží sedieť na nočníku aj hodinu aj na redukcii na WC s tým problém nie je. Aj keď sa ho opýtam, kde budeme cikať ukáže na nočník. Aj keď ho vždy zavolám, že ideme cikať, sám nacúva k nočníku ale tam nič nespraví. A po chvíli ujde do detskej izby a tam sa pociká. Už máme nočníky po celom byte, aj v obývačke pod stolom a nič. Jemu ale totiž nevadí keď sa pociká, alebo pokaká. Je spokojný. Ja mám pocit, že on nevie, čo od neho chcem. Málinko rozpráva - aj kvôli svojmu handicapu /nedoslýchavosť/. Ja som v koncoch, od septemba ideme do škôlky a ja mám pocit, že to do vtedy nenacvičíme. Poradíte mi? U nás nepomáha ani motivácia - ignoruje ma, je mu to jedno. Takýto problém som so starším synom nemala, viem, že každé dieťa je iné, ale toto neviem ako vyriešim.
ahojte...pridam aj moju skusenost....moja dcera ma 20 mesiacov...minulu sobotu som ju zacala odplienkovavat...a hned som isla na nu tak,ze som jej od rana az do vecera nedala plienku len na spanie dostala... 😕 ...ona nikdy na nocniku nevydrzala viac ako 2 sekundy sediet a kazdych 10 minut som jej pripominala nech si sadne a vycika sa a jasnacka aj si sadla ale ked sa postavila spravila krok a hned sa na dlazku vycikala 😖 prve dni som si zapisovala ako casto cikala a ku koncu tyzdna uz som nevladala a tak som ju nehala tak nech si sama uvedomi a len som po nej mlaky utierala a hovorila jej,ze by bolo super keby sa nabuduce do nocnika vycikala 😝 a na 8-mi den sa stal zazrak a sa cely den vzdy do nocnika vycikala a dnes tak isto a ani som jej nemusela pripominat.... 😵 inac kakanie u nas fungovalo hned od prveho dna,lebo to som videla ako zacala tlacit hned som ju posadila na nocnik a ona sa tam vykala a asi sa jej to zapacilo,lebo kaka len do nocnika... 😵 este teraz ju musim naucit aby vonku cikala ked ju drzim,lebo to nechce,vzdy sa vycika ked ju pustim.... 😝 neviete mi nahodou poradit ako na to 😕 rozmyslam,ze by som este jeden nocnik kupila a ten mala vonku ... 😅
@kaja73 nápad je to dobrý, ale od kedy mal malý trampoty s pipíkom - zapálený pipík a prirastená predkožka - doktor mu to nasilu chcel pretiahnuť, tak od vtedy je na to háklivý a keď sa mu ho dotknem tak už začína tancovať. Veď ja som už skúšala aj vonku, že ocikáme kamne, trávičku ...... . Sekundu držím a malý sa už trepoce. Ale skúšame stále. Minule behal nahý po dvore a vycikal sa na chodníku - takže to tam urobilo mláčku a on sa začal čudovať a prstom na tú mláčku ukazoval a vysvetloval tou svojou hatlaninkou " aha čo sa to tam stalo". Takže viacej takýchto názorných momentov a snáď sa to nejako posunie.
@matamisi moja draha, my mame tiez problem s necikanim na verejnosti 😀 nechce si dat ani nohavicky stiahnut 😲 😀 😉 asi by sme im to mali ukazat 😀 😀 😀 btw. keby si nas tak videla, ako sme boli vcera na kupalisku 😀 😀 😀 v jednej taske uteraky, kremy, vsetko.. v druhej nocnik 😀 😀 😀 nechce cikat inde, ako na domacom vecku, tak co mam robit? 😅
jej zlate su tie vase deticky, ze len do svojho nocnicka 🙂 my mame v podstate opacny problem - do nocnika ani za nic, len na travu chce a doma ju musim davat do vane a drzat ako ked cika na travicku 🙂
Tak som tu! 🙂 Kedy som tu písala? 8.5...... Takže už máme tri týždne po svadbe a hned v pondelok po nej sme začali denné nosenie plienky... Tak veru že, prvé dva dni viseli na šnúre aj 3 kusy slipov 😀 😀 ... Ale! Tretí deň veeeeeeľký úspech. Jakubko dal vedieť dokonca 8x za deň , že mu treba cikať. Ako motiváciu sme používali nálepky...už má kvalitne oblepené obidva šerble /jeden má na prízemí a druhý v podkroví/. Aj vonku sa pekne pýta. A ked sa vyciká, tak sa aj sám radostne pochváli: zlatýýýýýýýýýý 😀 😀 😀 Kakanie, to bola zase iná kapitola! 😀 Veľkú potrebu vykonával DVA týždne výhradne len do slipov...a to aj 2x za deň. Ma išlo mierne vychytiť, pretože on vedel, že čo mu treba, aj sa povyzliekal, ale ani za ten svet sadnúť si na nočník...iba chodil a vravel: Ni eee 😢 . Najprv som si myslela, že ho zapeká, ale keď som zistila že nie, tak som už pomýšľala nad vrátením sa k plienke, že ešte asi na to úplne nedozrel. Ale to by bola veeeľká chyba...som si to aj uvedomovala. Tak som ešte dáky deň deň prečkala a tento týždeň je to už v pohode 😉 . Ani neviete, ako ma teší. Musela som sa s vami podeliť. Som si myslela, že to bude zložitejšie, ked doteraz ani len na nočníku neobsedel. Ráno aj poobede sa zobúdza tiež so suchou plienkou, tak akurát rozmýšľam, keďže sú tieto horúčavy, či neskúsime bez plienky spinkať. Dám pod plachtu igelit. Zistila som, že vypytovať sa ho, či mu teba cikať alebo kakať nemá význam, lebo ked mu netreba, on si na nočník ani nechce sadnúť. Takže keď ráno vstane a plienka je suchá, dám mu ju dole a po chvílke / niekedy aj po polhodke/ sa rozhodne, že nastal ten čas. Lenže o tri týždne nás čaká ale ďalšia svadba a neviem, ako to poriešime tam, lebo so záchodom sa nekamaráti zatiaľ. Uvidíme, možno sa dovtedy veci zmenia 🙂 . Tak ahojte babulky, vychutnávajte si krásne leto 😀 a mamičkám, ktoré skúšate odplienkúvanie prajem čo najskôr zažiť takú radosť, akej som sa nad moje očakávanie "prirýchlo" dočkala aj ja. 😉
Pomôžte,prosím,od pondelka som syna dávala na nocnik,isiel pekne,má 2,5 roka,aj kakal,ale od tretieho dna má problém kakat do nocnika,nechce tam sadnúť a co je horsie nechce kakat ani do plienky,zadržiava,nehrá sa,plače,večer potom s plačom vytlačil 5 cm makkej stolice,je zablokovany,za vsetky úspechy v nocniku sme ho chvalili a teraz neviem ako sa vykaka,už aj placem,poradte,som zúfalá.
Ako by ste riesili problem s tym, ze mala sa vo vacsine pripadov ide sama vycikat - ALE len ked je s muzom, s dedkom, s babinou... a ked som s nou sama, naschvaly mi robi a cika na zem. A to som jej za to predtym nenadavala ani ju nejako nezahanbila....
@mimi21mimi ja by som to riešila tak,že to len utriem a bez komentára odídem (napr.do kuchyne),ju to prestane baviť,provokuje ta,ja mám horší problém,viď vyššie.
@marcellka32 Ahoj urcite ma koliku, aj moj maly to mal tiez cca v tom obdobi, museli sme chodit po dr. davat mu klistirik chudiatko, ale po nejakom case sa to dalo do poriadku, skuste viac vlakniny.
@mimi21mimi ahoj, bohuzial toto presne poznam. Maly chodi na nocnik s tatinkom, alebo babinkou. Ked ho zavolam ja, zakrici NIJÉ, ked sa pridem pozriet ako sedi na nocniku s tatinkom, zakrici PAPA MAMINKA a necha ma zavriet dvere. Vie presne, kedy chce cikat a ked ma dolu plienku, vycika sa naschval na podlahu a ma z toho bohovsku srandu ☹ Snazim sa trpezlivo vysvetlovat kde sa cika, a nekricat , ale nie vzdy je to jednoduche ...
Stolica je ale mäkká, vtom problém nebude,on sa mi zablokoval,a nechce ani do plienky ani na nocnik,ked to uz ide tak na zem dnes 3 cm,podavam mu probiotika Macik,a sirup duphalac aby ho nezapieklo.
@marcellka32 Nooo veru poriesim a na velky zachod by sa vykakat nesiel?
@yennn No uz sa to snazim nevsimat a nerobi to tak casto. Horsie bolo dnes v Kauflande, ked nam zacalo tiect z kocika 😀 ale nehody sa stavaju.
@mimi21mimi nechce velky záchod ani vidieť,dnes sa pokakal ale veľmi pritom plakal,nemal tvrdé,len je blokovany.
@zuzik1983 presne ako pises, aj my sme mali tento problem. Tak casto som ju usadzala na nocnik, az sa jej zhnusil.
My sme zacali s odplienkovanim tusim pred 4 dnami (toto uz je piaty?). Presne, ako pises, u nas sa tiez vobec nic nedialo. prve dva dni nielenze ani raz do nocnika, ale ako keby sa sekla - nechcela cikat ani na zem. Takze cikala za den 3x - prvykrat rano, ked este mala plienku, druhykrat pocas obednajsieho spanku a tretikrat ked sme jej dali vecernu plienku.
Podla mna to nemusi ist tak rychlo, a takym sposobom, ako popisala autorka metody.
Ja osobne som sa "nastavila" tak, ze je to uz velke dievcatko a musi sa naucit cikat do nocnicka. Tiez mi pomaha vedomie, ze ak budem cakat, tak budeme "odplienkovavat" v zime, a co budem nosit vsade so sebou rezervnu kombinezku? Alebo sa ani nepohneme z domu? Takto nosim akurat rezervne oblecenie, prezliect ju mozem hocikde.
Za prvy uspech pokladam to, ze si zacala uvedomovat, kedy je mokra. Ked sa pocika tak, ze ma vsetko mokre, ale vsetko, tak sa rozplace.
Na nocnik ju davam tak kazdu hodinku-dve. Castejsie mi nedovoli.
Do nocnika sa vycikala asi 4x. Za vsetky tie dni.
Nevadi, takto to asi mam byt.
@mimi21mimi jasne ze nehody sa stavaju, treba trpezlivost 😉
Sranda jak sa to meni u tych nasich deticiek - vcera piseme ze mame problem a zajtra uz nie je, a je iny, nie? 🙂
Moj maly napriklad teraz zistil ze sa mi to ze chodi na nocnik velmi paci, a ze sa to da vyuzit na oddalovanie poobednajsieho spanku. Zakrici "kakať! " .... no nedaj ho 😀
@yennn 😀 pekne si to vymyslel.... a na spanok je bez plienky tiez?

Ahojte ja mam syna 2 roky a 3 mesiace a tiez sme zacali v pondelok s odpilienkovanim nehod nema az tak vela 1az 2x za den ale vzdy sa ho pytam ci chce ist cikat. Povie ze nie, ale ked si sadne na nocnik vzdy sa vycika aj vonku je to skoro kazde 2 hodiny. Kakat ani nahodou do serbla ani na redukcii nechce kakat. Na noc mu davam aj plienku ........Dievcata kolko moze trvat taketo odplienkovanie? Ako mam vediet ci sa to ubera dobrou cestou alebo to nechat este tak a skusit neskôr?