Odplienkovanie za 7 dní
Ahojte,
skusali ste niektora tuto metodu? Ak ano s akym uspechom? Tuto metodu som objavila prvy x na MK, potom mi ju pripomenula jedna znama. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/macocha/clan...
Zaujimalo by ma ako pokracujete od nocnika k wecku (redukcii) a ako riesite cikanie vonku. Moj krpec este velmi nerozprava (19m), takze sa nevie vypytat verbalne. Doma sa za ten tyzden naozaj naucil chodit sam na nocnik (neverila som tomu, lebo pred tym o serbli nechcel ani pocut) Ale na prechadzky musime nosit nahradne oblecko, aj ked na nom vidim, ze sa mu chce cikat, tak sa vonku nevycika, ani na wecko nechce. Dnes som ho aspon zacala posadzat po zobudeni na redukciu, aby si zvykal.
Inak plienku mame uz iba na noc, na denne spanie mu netreba 🙂
my sme od minuleho tyzdna tak priebezne bez plienky, ako sa mi chce malemu prezliekat zacikane gatky a utierat po nom mlacky, na nocnik chodime uz vyse roka, ale nepyta sa sam, vzdy po spanku a po jedle, teraz ked aj cikame tak skoro kazdu chvilu. dnes sa prvy krat vycikal do travy!!! a vcera doobeda sme boli dve hodky vonku, necikal ani raz, az tesne pred vchodovymi dverami si oznackoval teritorium, no dufam, ze to do par dni ci do tyzdna zvladneme, aspon kvoli tym horucavam. tu v Chorvatsku je dost zauzivane pre 1,5 rocne az 2,5 rocne deti, ze ich v lete ked nastupia horucavy oducaju tymto sposobom od plienky, uplne naj sa trenuje pri mori. mame doma aj maly sedak na wecko, ale zazrak na neho sadnut ani za svet, to nechame na neskor, ked sa uz nauci pytat sam na potrebu.
@vietnamka no davam, lebo si neviem predstavit, ze by sa mi pocikala v obchode v nakupnom kosiku.skusala som to asi 2-3 tyzdne dozadu, ale kedze ziadny uspech. tak som to nechala tak a skusim neskor.teraz je bez plienky len doma a cika, kaka kade tade. fakt neviem, ci je pripravena, vsetky tie body splnala, ale mam pocit, akoby si to neuvedomovala, vzdy mi oznami az po.alebo ma ignoruje, co jej hovorim 😝
@zuzik1983 naša začala cikať do nočníka,keď sme kúpili nový, boli sme ho spolu kupovať, do toho staréého vobec nechcela cikať,ani na ňom sedieť,pošťala pravidelne nohavice a vobec jej to nevadilo.....a Emmka od merikac sa odplienkovala z ničoho nič tak,že sa vycikala do vane...zistila,že to vie ovládať, a už jej to zoostalo...
@rolak no my sme kupili uz aj 2 nove nocniky, dosku na wc a ona nic.predtym, nez som ju zacala oducat , ked sedavala na nocniku mozno 5x denne tak aj cikavala a kakavala do nocnika, ale ak som u zacala oducat naostro, tak na nocnik ani sadnut, na wc dosku uz vobec, len rev.nechapem, preco je to teraz takto, ked sa jej predtym uz aj darilo pekne
@zuzik1983 toto je podla mna problem. vyslovene sa pise, ze ked sa uz raz do toho pustis, tak nemas prestat, inak oducanie moze trvat az mesiace. ja fakt nedavam plienky nikam, ani do autosedacky napriklad. Radsej plachta pod zadok. Vsade nosim so sebou 2-3 rezervne oblecky. Ja by som ju ochotne prezliekla aj v tom obchode. Mlacky poutieras.
Teraz je na to najlepsia doba, pretoze mas pred sebou 2 mesiace tepla, nemusis s nou chodit do detskych ceniter, kde maju koberce, a podobne.
Ona raz pride na to, ze ked je mokra, nie je jej to prijemne. Inak, davas jej nohavicky?
@zuzik1983 naša sa minule počúrala v Deichmane 😀 😀 😀 😀 a poriadne! a poutierali sme...ja nosím vždy náhradné oblečko, a hneď ako bola bez plienky sme dali normálne gaťky. najprv som chodila do obchodov a vonku s nočníkom,ale teraz už ciká do trávy.... hlavne nech si s nočníkom nespája nič negatívne....
@vietnamka no asi mas pravdu,teraz je najlepsi cas.asi to vyskusam znova.ked uz to raz vedela, tak to musi ist.a zacneme von znova chodit len v gatkoch nohavicky jej doma nedavam, beha naholo.ked ja ozaj neviem, ci si to uvedomuje alebo ako to je s nou, lebo vzdy mi oznami, az ked sa vycika alebo vykaka.gauc uz mame taky precikany, ze az
@rolak no len to sa zmenilo, ze uz do nocnika vobec nic.tak hovorila som jej, ze take velke baby ako ona uz cikaju do nocnicka, ze aj jej kamosky(to som jej vymenovala vsetky oblubene kamosky, co sikaju vonku do travy), tak ze musi uz aj ona cikat do nocnicka a nie na zem.ale nemyslim, ze by som na nu nejak tlacila, ani som jej pri nehode nenadavala.tak neviem preco
My sme na tom asi takto...dcerka odmietala nocnik uz od zaciatku asi 0d 10 mesiacov ked sme ju skusili posadit....takze som ju nechala tak,nenutila som ju...ked mala 22 mesiacov zo dna na den sa zacala pytat,ale nie na nocnik ,ale zachod...z nicoho nic...takze nam to trrvalo asi 3dni ked som jej uz vobec nemusela dat plienku...pyta sa aj doma aj vonku bez probllemov len musi to byt zachod... 🙂
@zuzik1983 zuzi ja to asi nechapem 😕 ty si ju mala naucena na nocnik , a ked si zacala odplienkovavanie tak prestala robit do nocnika..... ved ona uz bola nocnikova (a teda bezplienkova), ako sa zmenil tvoj pristup, ked si ju zacala oducat?
prepac, mala si sa vykaslat na nejake body a len jej proste nedavat plienku. sup nohavicky a je to 🙂
ja teda si netrufam radit s odpliekovanim, ale pisem ti to preto lebo u nas to bolo ako u vas, za proste chodila na nocnik. v zime uz po dome nenosila plienku, pred 2 mesiacmi sme prestali nosit aj von plienku..... proste som nezmenila nejako svoje "spravanie" , ze ideme odplienkovat. iba som jej nedala plienku.
dufam, ze si to pochopila ako som to chcela napisat 🙂
baby moja mala sa odplienkovala presne za tyzden 🙂 ja sama som z toho tak trosku mimo, lebo zo starsou to trvalo omnoho dlhsie 😀 dovtedy som ju dala zoparkrat na nocnik, ale ked udreli tepla dala som sa nato..asi milionkrat somju posadila na nocnik, behala bez plienky a ked sa pocikala, vadilo jej co jej tecie po nozickach 😀 😀 nenutila som ju tam sediet, hned na zaciatku ked povedala ze nejde tak sa postavila...nocnik mala stale v dosahu, dookola som jej opakovala ze nocnik je tam a tam a ked jej bude treba cikat, nech sa vycika do toho nocnika🙂 no a ked sa podarilo prvykrat, to sa sama posadila a vycikala, ja som ju vychvalila a ona bola hrozne stastna 😀 a odvtedy cika sama, nechala som jej plienky len na spanie ale budi sa sucha, takze aj tie planujem coskoro zrusit 🙂 a kakat sa pyta tiez, sama sa vyzlecie a vylezie na zachod 🙂
@bambola no u nas to bolo tak pred tym odplienkovanim, ze ked som ju tam dala, tak cikala a niekedy aj kakala(davala som ju tam rano,pred vychadzkou, ked sme prisli domov, pred spanim, po spani a este vecer pred spanim)a skoro vzdy ako sadla, tak cikala.ale plienku nosila stale.obcas bolo aj tam nacikane.tak som si povedala, ze uz splna vsetky tie body, plienka je casto sucha, tak ze to skusim.ale ako som zacala, tak uz na nocnik ani na zachod nechce ist, cika a kaka kade tade 😒
pochopila som to ako to myslis, lenze ona chodila na ten nocnik, ale plienky nosila nadalej, lebo sa nepytala, ja som to asi len vzdy vystihla.
a od vcera uz plienku nedavam, uz len nohavicky, plienka len na spanie a vysledok?nic.do nocnika necika, ale vonku som ju aj vcera musela 2x prezliect aj dnes doobeda som ju 2x prezlikala.tak teraz je fakt neviem, ci si to uvedomuje alebo nie, ked jej to uz raz islo
@mavion no mojej malej teda vobec nevadi, ze jej tecie po nozickach.nocnik mame tiez stale nadohlad a stale jej opakujem, ze ked bude chciet cikat, tak musi cikat do nocnika,ale bez uspechu
ahojte baby, tak sa na vas obraciam aj ja, lebo tento problem, co mame najnovsie, sa zial v metode nespomina.
Dorka na ten nocnik nechce ist, a zakazdym, ked sa mi ju podarilo prehovorit to bolo iba s prislubom citania, hrania sa, a podobne.
Lenze, ona uz pochopila, ze tam sa chodi cikat. Dnes rano vypila 2dl mlieka, a zo 2dl vody. nesla cikat cele doobedie. Vliekla som nocnik pravdaze aj na ihrisko, a tam som sa jej pytala.. raz som ju uz uz nahovorila, aby si sadla, lenze, spustila tam taky rev, ako keby ju na noze brali. Tak som ju teda nechala, ze asi jej netreba. Potom isla spat, zobudila sa, a sucha plienka. Chvilu sme sa pomojkali, a potom ze si ideme sadnut na nocnik. Ona nie, zase revy, ale take falosne, bez slz. A zostat tam ani za nic.
Zdrhla odtial, sadla si na gauc, a tam sa kompletne pocikala. Presne na ten matrac, ktory som vcera vytepovala, vysusila a obliekla.
V metode sa pise, ze za nehody sa nema trestat. OK, ale bola toto nehoda? Ona principialne nechcela sediet na nocniku.
Redukciu odmieta este viac, tam ona nebude ani za zivy svet. Reve ako tur a krcovito sa ma drzi, zrejme sa boji.
Mam na nu nakricat, alebo ju zbit?
@rolak tym prave nie som si ista. chodi za mnou, ze chce suchu plienku.. dobre vie, ze ak nema plienku, bude mokra. hned ako sa pocurala na ten gauc, presadla si, aby nebola v mokrom.
a ten plac, to je take herectvo, ani slzicka. akonahle bola vycurana, bolo vsetko v najlepsom poriadku, plac do par sekund ustal.
je to ine, ked chce sediet na nocniku, ale nevypyta sa. to viem pochopit, a nehnevam sa. ale ked ani za svet nechce ist na nocnik (ale pritom problem je iba s nocnikom, inde by sedela, na stolicke, na gauci, na zemi), len preto, lebo tam nechce cikat, tak to predychavam.
Uz som zatelefonovala asi vsetkym pribuznym, aby som sa upokojila a neprizabila ju.
Zatial mam stale tlak 200.

@mimi21mimi ale kdeze, my sme teda este nepristupili k samotnej "metóde". Len mu ponúkam, aby siel na nocnik kedykolvek ma to napadne. Doteraz (ako som predtym pisala) nechcel vobec so mnou ist, len s muzom a mojou mamou. Vcera sa to zlomilo, tak bol na nocniku asi 6x, aj sa vycikal (kakame do plienky). Dnes zatial asi 3x. Plienku stale nosi, na nocnikovanie ju davame dole, lebo "je mokra" a potom "dame suchú". Bavi ho to, lebo nocnik je na wc oproti zachodu, tak obaja sedime a tlacime. Je to premna otrava ale aspon ho mam pod kontrolou 🙂
Az by sa zacal pytat na nocnik sam, pouvazujem o slipoch (zatial ich nechce). Ale kym bude bez plienky na spanok, to vidim na dlhe trate 🙂 A hlavne, nepotrebujem ho stresovat. Uz sa mi raz sekol, dakujem neprosim 😉