Odplienkovanie za 7 dní
Ahojte,
skusali ste niektora tuto metodu? Ak ano s akym uspechom? Tuto metodu som objavila prvy x na MK, potom mi ju pripomenula jedna znama. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/macocha/clan...
Zaujimalo by ma ako pokracujete od nocnika k wecku (redukcii) a ako riesite cikanie vonku. Moj krpec este velmi nerozprava (19m), takze sa nevie vypytat verbalne. Doma sa za ten tyzden naozaj naucil chodit sam na nocnik (neverila som tomu, lebo pred tym o serbli nechcel ani pocut) Ale na prechadzky musime nosit nahradne oblecko, aj ked na nom vidim, ze sa mu chce cikat, tak sa vonku nevycika, ani na wecko nechce. Dnes som ho aspon zacala posadzat po zobudeni na redukciu, aby si zvykal.
Inak plienku mame uz iba na noc, na denne spanie mu netreba 🙂
@rolak nie, gauc nie je jej oblubene miesto.. ona bude cikat hocikam, len nie na nocnik. ale najradsej do plienky. este si ju aj vypyta, sida jedna!
totosom skusala s kakanim.. furt chodila na balkon, ako psik. oznami, ze ide do prace, a zavrie sa tam. potom sa pokaka. Tak som jej zatvorila balkon, ze sa tam neda ist. Rozrevala sa a dva dni nekakala. Potom po troskach a vzdy z revom.
Ja viem, ze ona nechape, ze ja z toho infarktujem. Ale myslim si, ze si iba postavila hlavu, ze ona na nocnik nejde. Neviem, ako ju k tomu mam donutit. Lebo ja si zase moje dieta poznam, ona si velmi rychlo osvojuje prijemne zvyky, ako jest iba sladkosti, zaspavat iba na rukach, nechat sa po svete nosit. Vie okamzite identifikovat, co je jej prijemne, a nechce sa toho vzdat.. toto iste bude aj s plienkou, uz to vidim.
Baby, nerobte si s takymito vecami starosti. Pokial je dieta zdrave a normalne napreduje vo vyvoji, tak proste jedneho dna zacne chodit bez plienky. Aj ja som mala nastudovane vselico a od pol roka som ho posadzala na nocnik, dokonca sa mi podarilo ja vystihut a do nocnika istu chvilu cikal aj kakal, ale potom ako keby utalo a o nocniku nechcel ani pocut.
Teraz v maji mal dva roky, a od plienky som ho zacala oducat ked zacali byt tie velke horucavy, jednoducho ako rano vstal som mu dala plienku dolu a dostal ju az na obedny a nocny spanok.Par krat urobil mlacku a myslim ze vtedy si uvedomil co sa deje. Postupne za par dni sa vedel sam pekne vypytat, aj ked ideme autom zakrici " cíííííííííí" rychlo zastavime, vystupime a vycika sa. Obcas sa zabudne - ale len ked ma kratase, ale inak sa pyta pekne. Dokonca sa uz nepocikava ani pocas obedneho spanku - aj ked mu plienku davam a v noci len velmi malicko, stalo sa ze bola plienka sucha a az rano utekal citat na zachod.
Do zachoda cika sam po stojacky a kaka do nocnika, alebo na zachode mame redukciu alebo hocikde vonku. Hlavne z toho nerobit paniku, kazde dieta ma svoj rytmus, svoj vyvoj. Je prirodzene dieta k urcitym veciam viest, ale nutenim a trestami sa daleko neda dostat.
Takze baby pevne nervy a cim menej to budete riesit a stresovat sa, tym to vasim drobcom pojde lahsie.
@rolak robim vsetko preto aby som jej ten nocnik sprijemnila. sedim pri nej, citame si knizky. pustam jej rozpravky. predtym jej vadilo, ze ma mokre gatky, teraz iba sucho pride a skonstatuje, ze potrebuje suche gatky.
Myslim, ze ju uz nebudem nutit ist na nocnik, budem sa len pytat. Ak sa pocura, necham ju v tych mokrych gatkach, nech si to vyzerie. A zacnem setrit na novy gauc.
@lia69 ved hej, ale nie vzdy to ide prirodzene, musis ukazat, viest, natrenovat. a ja teraz neviem, ako natrenovat.
Ahojte maminky 🙂 😉 😉 pridám aj ja moju skúsenosť 😀 😀 malý má 22mesiacov,rozpráva pekne,na nočník som ho posadzovala už ked mal rok a vtedy mi zakaždým kakal aj cikal do nočníku,nosil síce plienku ale ked som ho posadila skoro vždy aspon trošku cikol,kakal tam vždy 😀 😀 a však som začala chodiť do práce a môj mangel bol s ním doma bol na Pn ke a ten ho prestal dávať na nočník 😖 😖 však načo sa trápiť nie 😀 😀 a teraz som začala znovu odúčať ale už tak aktívne ráno plienka dolu a ani cez denný spánok mu nedám,myslím že malý vie čo od neho chem..no po týždni mi začal robiť viac mláčok mimo nočníku ako donho,neviem prečo 😀 😀 zo začiatku prvý týžden pekne cikal,kakal a mal asi tak 3-4nehody..teraz to bol taký krok späť 😢 😢 no snád sa vrátime k úspechom 😉 😉 ja som sa už prestala tým nejak stresovať,nevypitujem sa ho už každú chvílku,lebo mu to šlo už asi na nervy 😀 😀 😀 len sa chcem opýtať aj vaše deťičky tak vedia zadržiavať že aj 2-3hodiny necikajú?je to ok?prajem skoré odučenie 😎
a ešte som chcela dodať vonku ani za ten svet nechce cikať,jediný raz ked videl brata 😉 😉 a raz ked už nevydržal sa postavil a cikal ale to ešte musíme natrénovať 😀 😀 😀
@vietnamka my mame presne ten isty problem, na nocniku nechce byt, postavi sa a cika na gauc alebo zem a to sa jej 30sekund predtym spytam, ci chce cikat a ona ze nie.ale vnku dokaze vydrzat aj 2 hodiny bez cikania alebo ju za ten cas prezliekam aj 2x.a mokre gatky jej nevadia vobec.asi to prestanem riesit uplne.bude chodit len v gatkach a raz jej to hadam dojde
@zuzik1983 tak asi mame rovnake deti 😀 nocnik nehrozi a ked sa pocika tak tiez jej nevadia mokre gatky hra sa dalej 😖 akurat mi ukaze mlacku ze aha 😵 a teraz cez tie horucavy som ju nechala bez plienky a v pohode stiahla si na dvore gate a cikala ,ale dnu je to horsie ☹
@vietnamka fuu tak gauc u nas nie koberec a podlaha 😀
tak pevne verim ze jedne ho pekneho dna budu cikat do zachodu 🙂 ale kedy to bude tiez sa pytam 🙂 🙂 🙂
@marcovka1 @zuzik1983 baby, tak dnes rano to iste.. akurat ze sa vycurala na ine epedo, aby to prestriedala. Som myslela, ze ma vystrie.
Na ihrisko sme isli s tym, ze som jej oznamila, ze nikam nejdeme, ak si neposedka na nocnicku. Posedkala. Necikala. Nevadi.
Na ihrisku bola nervna jak ten pes, lebo jej bolo treba cikat, ale ked som ju posadila na nocnik (na ihrisku), spustila rev, ako by ju na noze brali. Sopleeee, slzy ako hrachy, no hroza. Tak som jej teda povedala, ze ak si nechce posedkat na nocnicku (pravdaze nemusi tam cikat, len posedkat), tak musime ist domkov. Cela stastna povedala, ze DOBE (dobre). Dreli sme teda domov.
No, a doma, nervy, behala z izby do izby, uz nevedela co so sebou, lebo jej bolo treba cikat, a drzala ako hluchy dvere. Posadila som ju na nocnik, zacala revat. Ja som si to nevsimala, a citala som jej knizku. A zrazu zacala cikat. Vyplestila oci, a ked docikala, bolo vsetko v najlepsom poriadku. Ani slzicka.
No nezabijete ju?
@diusik, u nas to bolo tak, ze najprv revy hrozne, ze nechce ist na nocnik ("NETEM NA NOCNIK"), a zaroven revy, ked sa pocikala, no hroza. potom sa nam ju podarilo nejako odsledovat. Totiz, ona drzi drzi, aj 6 hodin, len aby nemusela ist cikat na nocnik , ale potom uz na nej vidno, ze fakt musi ist cikat.. stale je v pohybe, beha hore dole, je nespokojna, mrnci, vymysla kadejake aktiviti, ale pri ziadnej nevydrzi. Vtedy ju dame na nocnik, a prinutime ju tam sediet. Normalne vidis, ako chce prestupovat, dviha sa na tom nocniku, kyve do bokov, aby len udrzala. Ale do 2 minut to nevydrzi, a vycika sa. Potom ju pravdaze vela vela pochvalime, a dame na nocnik nalepku. V tej chvili je to uplne ine dievcatko, to by si neverila, stastne, spokojne. Praktizovanim tohoto postupu sme sa dopracovali k tomu, ze uz na nocniku place len vtedy, ked jej treba cikat. Inokedy si tam sadne, posedka, a je v pohode. Aj babiky tam furt dava cikat 🙂.
@vietnamka no nie je to jednoduche,na kazde dieta plati asi nieco ine.Ja to momentalne nechcem silit,lebo sa bojim ze budeme mat plienky do 3 rokov 😀 On proste ked cika,nieked oznamuje ze cika a ked ma kaka tak mi dokonca vyberie zo suflika plienku ze vymenit,uz mam z toho strach,teraz cakam co mi napovie intuicia 😀 Minule ma sokoval,kupal sa vonku v bazene,bez plienky a zrazu ze kaka,kaka,tak som doniesla nocnik a v pohode to slo,a pekne sa isiel kupat dalej,ja nechapem ze v dome to preco nefungovalo,proste mi tu kakal a cikal kam si zmyslel.Asi plati ze zvyk je zelezna kosela.Len este popracovat nejak natom,ako mu to vyvratit,ze nie plienka je normalne.
Funguje to!! Odporúčam, fakt presne 7 dní sme odvykali!! 😉
ahojte...idem sa vam pochvalit-dufam,ze to nezakriknem- ako som tu asi tak pred mesiacom pisala,ze mi laurika nechce vonku cikat tak pred dvoma tyzdnami v nedelu sme boli s kamaratkou na jazere sa kupat a jej o rok starsia dcera cikala pod stromom a jasne,ze laurika jej pri tom asistovala a asi sa to na nu prilepilo,lebo od vtedy sa uz aj vonku pekne pyta 😵 😵 😵 a to som v pondelok kupila aj novy nocnik na von a este ani raz do nho nic nespravila 😀 ale nevadi... 😀
Jaj. Ešte, my sme nechceli nočník, my sme šli na Wc, ale napodv, teraz má radšej nočník. 😝
kocky prosim nemate skusenost...? dcerka je uz mesiac bez plienky, len mame dva problemy....nepyta sa sama, ze chce cikat....nehody nemavame ziadne, kedze ju davam vzdy ked si myslim, ze by mohla uz cikat, pekne sa vycika, aj vonku, aj doma, ale sama sa nevypyta, keby som ju nedala viac hodin, tak sa pocika, proste sa nepyta, ze jej treba.
a druhy, ze kaka zasadne do nohaviciek....neviem preco, skusam vsetko, ale kakat do nocnika, wc nebude. ona sa niekde zasije, vykaka a pride mi ukazat, ze kakala, takze gatky periem neustale....nemali ste niekto nieco podobne?
@miska1981 mozno potrebuje na kakanie sukromie,skus odhadnut kedy by asi mala kakat a vtedy ju vyzlec ,nech ma holu ritku a daj nocnik niekam do sukromia-za dvere napriklad,pod stol... a uz to nechaj na nu.
Moj ma teraz obdobie,ze chce kakat len a na len osamote-nesmiem tam byt-ale on sa sam obsluzi aj s nocnikom aj z vyzlecenim. 🙂
je tu starsne vela pisanych vasich skusenosti 🙂 a potrebne vela studia na ne 😒 !
S nasou dcerkou je tokusok tvrdohlave- na odplienkovanie sa chystame uz asi 4x -zatial vzdy bez uspesne 😠 . Od vcera cez den bez plienky iba na spanie a cestu autom / vcera od rana cca 9 hod do 12 bez plienky bez nehody a taktiez bez zazraku do nocnika ☹ dnesny den o 9 do 12:30 bez plienky a 4 nehody ..vrrr ! Vysvetlujem malej .. zlaticko ked ti treba cikakt alebo kakat na nocnik si sadkaj a vycikaj sa /vykakaj! velmi dolezito pokyva hlavkou usmeje sa a pokracuje vo svojej cinnosti 😕 o nemalu chvilku uz je pocikany gauc ci dlazka a pod.... !!!
taktiez jedna mamina pisala tu ze syncek sa jej posadi na nocnik sedi pohraje sa a ked sa postavy urobi si potrebu mimo .. ako u nas ! viete mi poradit ako ju presvedcit ze sa cika do nocnika a nie na zem ???
@anjelik026 my presne tak isto, uz neviem ako na nu.ktovie, ci si to vobec uvedomuje, lebo mam pocit, ze ani nie
@zuzik1983 u nas nefunguje vysvetlovanie ani upozornenie ani odmena dnes sme vytiahli pred barak bazen /nieco za nieco ty sa vicikaj do nocnika a pojdes do bazenika s vodickou a hadj co??? 😠
@anjelik026 u nas tiez nic nezabera, mozem jej hovorit kolko chcem.aj tak sa vycika na zem alebo gauc. aj ked ona dobre vie, ze sa cika a kaka do nocnika, lebo ked sa jej pytam, vzdy mi povie

@vietnamka 🙂 🙂 🙂 🙂 no nejaký dôvod to bude mať,že nechce do nočníka,ale podľa mňa nie taký,že ťa chce vyhecovať na infarkt 😀 a ona akože ľúbi cikať akurát na ten gauč???? treba jej to nejako znemožniť alebo znechutiť....