icon

Partner spí so štupľami. Ako riešiť nočnú starostlivosť?

Dnes o 18:03

Máme 4-mesačné bábätko. Muž chodí ráno do práce a na noc si dáva štuple do uší, aby sa vyspal... Výsledok je, že malého v noci vôbec nepočuje a vstávam zakaždým ja :-/
Nečakám, že bude hore každú noc, ale občas by mi fakt pomohlo, keby vstal aj on. Ako ste toto riešili doma vy? Pomáhal vám partner s bábätkom v noci?

Strana
z2
fairyy
Dnes o 19:46

mojnmuz vstaval na striedacku so mnou... akoze jeho slova ja ked fasnem mikrospanok spadne mi dieta...on ked fasne mikrospanok tak max mu spadne hlava na klavesnicu... striedali sme sa aj potom ke v pol roku isiel na matersku on a ja som pracovala ... kym ten chlap nerobi na stavbe/za pasom/sofer/ina manualna robota/chirurg ape je to chlap v kancelarii tak zvladne v noci sa striedat

anonym_fd6346
Dnes o 20:04

Vstaval so mnou stale a vstava dodnes (dieťa bude mať 2 roky, no na mlieko sa zobudí raz za noc). Nikdy som ho nenútila ani neprisila, proste sám chcel kazdu noc robit mlieko…nenechal by ma nikdy s placucim dietatom zarabat mlieko.. Ked zena kojí, verím ze to je uplne inak..

anonym_ab7c74
Dnes o 20:12

@anonym_autor V noci nevstaval, lebo on nemohol kojit🙂 Ale napr. rano, ked som nakojila, tak si ju vzal do obyvacky a mna nechal vyspat.

esther100
Dnes o 20:24
@anonym_fd6346

Vstaval so mnou stale a vstava dodnes (dieťa bude mať 2 roky, no na mlieko sa zobudí raz za noc). Nikdy som ho nenútila ani neprisila, proste sám chcel kazdu noc robit mlieko…nenechal by ma nikdy s placucim dietatom zarabat mlieko.. Ked zena kojí, verím ze to je uplne inak..

@anonym_fd6346 to vážne sa ti dvojročné dieťa ešte v noci budí na mlieko??? Moje má 14m a ja dúfam, že už to nočné vstávanie skončí, ale ako vidím, tak nemusí ešte dlho😭

anonym_3a6990
Dnes o 20:29

My sme vstavali na striedacku. Ano muz chodi do prace ale nema nejaku fyzicky narocnu pracu a prve dva mesiace mal homeoffice. Vsetko sme mali na striedacku. Teraz ma dcera 2,5 roka, js som s nou cez den, muz ma vecerne rutiny a uspavanie, plus obcas v noci ked sa vyskytne nieco. so stuplami spavam ja, lebo bez nich nezaspim a vsetko ma rusi a strhne. mame to podla mna dost vyvazene, obaja sa vieme zresetovat, travime aj cas spolu, navzajom sa o seba starame aby ani jeden nevyhorel.

anonym_3b87bf
Dnes o 20:36

Nie bohužiaľ nikdy v noci k deťom nevstaval. Ja som zase typ človeka čo aj keby idem umrieť, neviem spat cez deň. Takze pre mna materska bola v tomto nočnom vstavani úplne peklo. Nonstop unavena, podrazdena, rozhádzaný cyklus

anonym_9f2a9d
Dnes o 20:40

pomahal a som mu vdacna

aperolcek
Dnes o 20:55
@anonym_f97892

Muž na noc štuple nemával, práve preto aby dobre počul, ak by dieťa výrazne plakalo alebo sa dialo niečo iné. Keď videl, že k dieťaťu vstávam ja, spal ďalej. Keď videl, že sa mi vstáva horšie alebo vstávam už 30 krát, nechal ma spať a vstal on. Niekedy vstával aj pred budíkom, aby dieťa obstaral a ja som mohla spať aspoň hodinu vkuse.
Nikdy by som ho však úmyselne nebudila, nestrkala do neho. Hlavne mu, preboha, nesvieť ako idiot mobilom do tváre a nerob mu naschvály.

@anonym_f97892 takto si predstavujem, že to bude aj u nás, keď budeme mať bábo. Veľmi dobré nastavenie, tímová práca...

petamich
Dnes o 20:56

My sme si to nastavili tak, že cez pracovný týždeň skôr nevstával, niekedy samozrejme áno, ak som bola úplne ko ale potom cez víkend spával s malým on a nosil mi ho len na kojenie, normálne ho priniesol, nakojila som a odniesol a ten víkend mi vždy veľmi pomohol, rovnako ako prebral starostlivosť napr. keď prišiel z roboty a aj vtedy som si zvykla zdriemnuť, keď bolo treba. Cez týždeň som ja úplne nechcela, lebo som chápala, že sa potrebuje vyspať do práce. A keď som sa vrátila do práce, tak tam už sme si to inak podelili 🙂 a v noci teraz do neho kľudne šťuchnem, nech ide on, ak má malý z nejakého dôvodu horšiu noc, môj muž totiž nič nepočuje 😅 teda okrem toho, že údajne chrápem.

anonym_03dd4b
Dnes o 21:06

@anonym_autor keď šiel do roboty, vstávala som ja k dieťaťu. Veď si celý deň doma,môžeš si pospať s malým. A keď máte len jedno dieťa ani nehovorím. Starať sa o jedno dieťa naozaj nieje nič namáhavé.

anonym_9b8f0a
Dnes o 21:16

@anonym_autor dve deti a nikdy manzel nevstaval ani som to nikdy neocakavala.
Ina by bola situacia keby mas ultra nespavajuce, nervozne a uplakane babatko a ty si na smrt vycerpana...inak pri jednom dietati ktore zatial len lezi a ty mozes zvysok dna lezat pri nim fakt to vstavanie snad zvladnes.

svetlonos
Dnes o 21:23
@esther100

@anonym_fd6346 to vážne sa ti dvojročné dieťa ešte v noci budí na mlieko??? Moje má 14m a ja dúfam, že už to nočné vstávanie skončí, ale ako vidím, tak nemusí ešte dlho😭

@esther100
Ale prosím ťa, aké si to udelas tlakový to máš! Prvého dom kojila do 2 rokov aj v noci asi 3x. Po dokončení nočnom sa počas noci odlomil po týždni. Takže keď sa rozhodneš, že končíš, bude mrnkat aké zvykne si tak po 5 dňoch, že mu nič nedáš. Zelalezi od teba 🙂.

anonym_65ebe1
Dnes o 21:24
@esther100

@esther100 moja odmietala sama jesť v noci od 8 mesiaca. Šanca tu teda je.

Strana
z2