icon

Pes nemá rád deti a príchod dieťatka do rodiny

snazilka1983
3. mar 2013

Ahojte. Otvaram tuto diskusiu nakolko som hladala vo fore a nenasla som nic take v com potrebujem poradit. Dokonca som ani nevygooglila nic take co by mi pomohlo tak možno niektora mate skusenost osobnu. Mame doma nemeckeho maleho špica ma 3 roky akoli jednemu chlapcovi tu na sidlisku neznasa deti. ked bol Leo /nas pes/ maly ten chlapec stale nanho vykrikoval Leo Leo LEo a on odvtedy ma uplny amok na deti. Velmi ma to trapi lebo sa snazime o babo a neviem si predstavit ked sa zadari a narodi sa ze co so psom. prec ho dat nechcem ale je to vazne. minule k nemu prisiel jeden maly chlapcek pekne k nemu havinko moj a toto hento a Leo hned vystartoval zurivo po nom vravim ockovi ze hryzie nech ho nepusta k nemu a on si chlapca zavolal chlapcek zlaty leovi ze papa a leo este vacsi amok zlosti a neda si ani povedat ked ho napomeniem, vykricim, pacnem nezabera. je to proste tvrdohlavy pes a hlavne dominantny. toleruje len mna a manzela a iny clovek ked mu len daco povie mrzko alebo zazre tak je zle. neviem si predstavit ze by ho male dieta potiahlo za chvost alebo daco podobne. ☹ ☹ . nieje to pes ktoreho pri najhorsom len tak predate dakomu inemu nevydrzal by ani u mojich rodicov nieto este k cudzim keby sa dostal, cize jedine utratit co uz vobec nechcem. neviete niekto ako takehoto psa prevychovat, mozno si myslite ze preco to teraz riesim ked este nie som ani tehu ale proste chcem to riesit skor ako keby uz malo byt neskoro. Poradte ako ho to oducit. dakujem

Strana
z3
kacicka01
3. mar 2013

@ninalondon to nebolo myslene ako urazka!

gitane
3. mar 2013

@snazilka1983 nechce sa mi čítať celú diskusiu, tak sa len podelím o svoju skúsenosť. Mala som podobný problém. Môj pes je najdúch a prosto nemá deti rád. Nieje však útočný, pokiaľ si ho deti nevšímajú. Ešte keď som o tom nevedela, chcelo ho jedno dievčatko pohladkať a on jej chytil rúčku do papule, odstrčil a začal ticho vrčať. Pes mal asi skoro rok. Vôbec jej našťastie neublížil, bolo to len ako upozornenie a to dievčatko sa chvala bohu ani len nezľaklo. Tak som ho v žiadnom prípade nenechávala s deťmi osamote. Keď som videla že dieťa k nemu ide, chytila som ho a vždy keď zavrčal dostal jemne po nose a poslala som ho na miesto. Po čase išiel na miesto vždy keď deti k nemu išli automaticky a odvykol si aj od vrčania. Dá sa povedať že začal deti ignorovať, napriek tomu by som ich nikdy nenechala spolu bez dozoru.

rheia27
3. mar 2013

@snazilka1983 nuz vies, zviera je zviera....bolo by dobre ho zvykat uz teraz na deti, nech vie ze nie vsetky su zle, samozrejme pod dozorom a postupne ale musis byt pripravena na to ze si nepomozes nech robis co robis a naozaj bude musiet pes ist z domu

utratit to vobec nie je, ale takisto sa ho da aj zvykat aby bol u vasich rodicov, ostat tam na vikend aj s nim, nechat ho tam povedzme na hodinku a postupne intervaly predlzovat

moon1979
3. mar 2013

@snazilka1983 u mňa je to jednoznačné ... dieťa a jeho zdravie a bezpečie je prvoradé ... zviera len tak jednoducho neprevychováš, pokiaľ má niečo zakorenené ... ak nemá rád deti, dokonca na nich až útočí, nemôžeš očakávať, že sa to zmení k lepšiemu ... mne stačia príspevky z TV novín o útokoch psov na človeka ...

snazilka1983
autor
3. mar 2013

@gitane no vtip je v tom ze mojmu ked dam po nose alebo po zadku alebo zvysim hlas vobec nepomaha. nakolko trenujem na malej civavke megi od mami bo na nu stale vrci sice ju neuhryzne ale skoci do nej akoby ju upozornoval ale to ze ja mu to zakazujem vobec nezabera. skor ho to akoby uraza ze nemoze nic.

snazilka1983
autor
3. mar 2013

@rheia27
@moon1979 kocky kazdemu sa lahko povie dat het a nie utratit. ale ja vidim ako sa ten pes trapi ked je len s rodicmi na chvilu doma nieto este dat cudziemu nech akokolvek by som ho na cudzich privykala. a nasi by si ho nevzali sa ho tiez boja i ked im nikdy nic neurobil. no nic tak ci onak som rozhodnuta ho dat vykastrovat uz dlhsie len cakam do jari uz len koli sukam ze je ako zavislak 😀 . ucit ho k detom nemam ani moc ako lebo nemam kamosku s ktorou sa stale stretavam co ma dieta. mam jednu a s tou ked som bola tak si malu vobec nevsimal napodiv. ci to fakt len nema rad deti na ulici ja nechapem.

janka830
3. mar 2013

Ahojte my máme novofoundlanského psa, je to veľké plemeno..keď sa malá narodila tak mm z pôrodnice zobral plienku plátenú na ktorej malá hlávku a dával to ňuchať psovi neviem či to pomohlo...ale sadli si a malá sa s ním aj zahrá...nenechala by som ich samých spolu ale zatial je všetko ok...a chcela by som vás ešte poprosiť ak máte čas a chuť o hlas do súťaže : tu je link : http://www.pluska.sk/modny-anjelik.html?page=16... moja dcéra je tá v ružovej bunde so srdiečkami Laura Lala Ščepková, za každý hlas ďakujeeem....príjemný večer..

briketa
3. mar 2013

@snazilka1983 @adka22 nuz takto ti poviem. nemyslim si ze je dominantny aj voci nam
BINGO!!! som si ista, ze je, aj ked ty si to nemyslis
Pes ma psie chovanie. Vasa rodina je svorka. ON je vodcom svorky. To je jedina a zakladna chyba a problem ktory musis riesit. Potom sa nemusis bat nicoho.
Vodca svorky musis byt Ty, alebo manzel (kto s nim travi viac casu)
Na urcenie vodcovstva vo svorke treba celly proces vyucby. Pes nikdy nebol nuteny byt submisivny, vzdy bol a je dominantny. Treba ho dat do centra so psami aby zazil ineho psa ktory je dominantny a naucil sa podriadovat. Tam musi stravit par tyzdnov.
Potom musis prejst na vycvik doma, vycvik stylom - nie Ty sa snazis prevychovat psa na ludsky ucel, ale Ty si nastudujes psie spravanie a jeho prostriedkami mu dokazes, ze Ty si vodca svorky.
Pes nesmie ist na voditky pred Tebou, musi Ta nasledovat.
Pes nesmie ist do ziadneho vchodu, dveri prvy, musi Ta nasledovat.
Pes nesmie vyskakovat , brechat ked dostava zradlo. Musi kludne cakat kym ty ho naservirujes. Ked pripravujes stravu, miesas ju rukou aby bol v nej Tvoj pach, vo svorke, vodca vzdy konzumuje prvy, ostatny jedia co on necha. Na koristi je jeho pach.
Pes nesmie vyskakovat a konat dominantne. Jasne Ti tym dava najavo, ze on je dominantny.
Ukazuje to recou tela (poloha usi, postoj, brechot). Ked horeuvedene body nefunguju ako som napisala, pes ma jasne zafixovane, ze on je dominantny a vodca svorky.
Spice su od prirody odvaznejsie a vyzaduju asertivny ton, pripadne pomocne simulujuce "zahryzy" rukou (v oblasti krku simulujes zahryz prstami, ak sa pes snazi prebit Tvoju dominanciu, tak to robia svorky v prirode, vsimni si, ze prve si idu po krku)
Ty ako osoba musis mat v mysli zafixovane, ze Ty si vodca a spravat sa tak s kludom.
Ak nemas s tymto skusenosti tazko psa "prevychovas" pretoze hlasny ton, slovne karhanie, alebo trhanie obojkom u takeho psa je bez ucinku.
Obojok musi mat ako slucku tesne v tom zahybe ako sa konci brada a zacina krk. Ked potiahne, bude mu znemozneny odpor. Ked pes taha na obycajnom obojku,ktory mu vedie az spodnou casotu krku taha on Teba a zase ma pocit dominancie.

adka22
3. mar 2013

@snazilka1983 ja som spomenula len par veci ktore mozu byt prejavmi dominancie,je ich omnoho viac.ale svojha havina si poznas najlepsie tak,my tu mozme len tipovat.Svokra byva s vami?A ako sa sprava k manzelovi?Lebo pises ze k tebe si to nedovoli..pes by sa mal spravat z respektom ku vsetkym clenom domacnosti.Mozno to prameni tam.hovorim to je tazko posudzovat.Su rozni cvicitelia ktori nechapu cvicenie psa len cez povely,ja by som to az tak nezavrhovala.Som rada ze si spomenula Cezara Milana-Znalca psi duse ,uzastny chlap,ako vies on sam hovori ze za 99 percent psich problemov mozu ludia.a staci zmenit psychiku a rozmyslanie ocami psa a vela sa vyriesi.Vidno ze mas svojho havina rada tak drzim prsty nech to zdarne vyriesite 😉

adka22
3. mar 2013

@briketa zdielam cely ten nazor od slova do slova 😉

briketa
3. mar 2013

@adka22 @snazilka1983 ja som si "vyzenila" dvoch Jack Russellov kde jeden mal silnu poruchu spravania a hrozilo mu najhorsie. Postunym studovanim vsetkych roznych stylov roznych odbornikov sme sa dopracovali k podstate problemu, ten postupne poriesili a pes sa v pohode a s kludom dozil vsetkych troch nasich deti bez strachu co bude

rheia27
3. mar 2013

@snazilka1983 nuz vies, ked chces babo tak to skor ci neskor budes musiet riesit 🙂
skus si najst niekoho kto cvici psov a poradit sa s nim, si pamatam ze kolega mal psa v byte a mali problemy s jeho chovanim, este nemali babo a psa dali na vycvik niekomu na oravu na 10-12 tyzdnov a pes sa im vratil ako vymeneny 🙂
podotykam ze to nebola ziadna rasa ale normalna poulicna zmeska

gitane
3. mar 2013

@snazilka1983 je to prirodzené psie chovanie. Je nás aj tu niekoľko takých čo vieme, že ten pes nieje zlý len preto že sa tak chová a vieme že ho môžme vychovať. Výborne to opísala @briketa. Perlička na záver: kamoška mala opačný problém. Jej malý synček žiarlil na šteniatko čo si zaobstarali a bol na neho zlý. Museli ho dať preč.

snazilka1983
autor
4. mar 2013

@adka22 ahoj ano svokra byva s nami a v tom je problem ze ona mu vsetko dovoli 😝 nikdy ho neohriakla a ked aj ohriakne on to ma silno na haku. a k manzelovi sa sprava ako ku mne nedovoli si nic. proste vieku komu si co moze dovolit. hej cezar milan je uzasny clovek. velmi rada to pozeram. od neho odkukavam kadeco. 😉

lujza123
4. mar 2013

@snazilka1983 neviem záleží aj od konkrétneho psa ako si dokáže zvyknúť. Niekedy je človek prekvapený. Moj pes - bradáč neznášal deti, nebol agresivny ale ako videl dieťa okamžite zdrhal, pohladkat sa nedal ...teraz si nechá od malej doslova skákať po hlave, vytiahnuť žrádlo z papule a ešte sa z toho blbeček teší....
Naproti tomu moja babka mala fenku, kríženca taký ten špicovitý typ a tá si na decká nezvykla nikdy. Ked sme boli malí dokúsala nás rad radom všetky decká. Lenže ona bola agresívna aj na babku, hlavne ked žrala tak bola schopná kúsnuť kohokolvek čo prešiel okolo aj vo vzdialenosti 2 m.

Ako sa správa váš psík voči vám? Napríklad ked žerie nechá sa pri tom pohladkať, odsunúť od misky alebo vrčí ked sa niekdo priblíži? Vrči ked ho niekdo dvihne na ruky? Pokúsal niekedy niekoho? Ako sa správa k návštevám? Štekanie na neznámych je normálne ale čo potom? Dá sa od cudzých pohladkať alebo cerý zuby?

snazilka1983
autor
4. mar 2013

@lujza123 ahojky. no od misky sa da v pohode odsunut aj z huby si necha vybrat, hladkat hocico, na ruky ho dvihnem len ja manzel a svokra. po mojich rodicoch sice zazera ked ho otec zdvihne ale neutoci ani sa neohana len tak cudne kuka a kamoska ho zdvihla a ju kusol. nie do krvi ale ohnal sa a otlacil jej zuby na ruku. a raz pokusal skoro veterinara ale to on neznasa ked ho drzime nasilu a on nema uniku vtedy kuše ze vazne. ale inak sa len ohana ked napr ide veterinar k nemu ze ho ide chytit to len vyštekne a ozenie sa. navsteva ked dojde cudzi brese ale len tak z dialky a strani sa ich neutoci. a po 5 min sa im ide vtierat a uz je naj kamarat. samozrejme len dokial je po jeho ze ho len hladkaju keby ho chceli zdvihnut alebo silnejsie stisnut tak uz skoci ale to on zo strachu voci ludom nie z dominancie. proste sa boji cudzích ludi.

lujza123
4. mar 2013

@snazilka1983 vidis tak fajn, dobra sprava je ze nieje agresivny. S takym psikom sa da pracovat, aj tak ked vezmes tehotenstvo a malicke dietatko je to dost dlha doba aby ste si zvykli vsetci. Myslim ze vela psov sa nejako prirodzene strani deti, aspon vacsina co poznam sa za detmi nehrnu ked nemusia.

snazilka1983
autor
4. mar 2013

@lujza123 vies ako ono to nieje o tom len ze sa bojim ze z nicoho nic sa sam pusti do dietata mojho ale skor toho ze ked ho dieta potiahne za chvost , srst tak vtedy strati nervy a konec 😅 on k nemu nebude utekat sam od seba ho hryzt. no kazdopadne este je to daleko a uvidi sa.

lujza123
4. mar 2013

@snazilka1983 vies na toto treba davat pozor aj ked mas psa flegmatika...male dieta a psika nenechavat bez dozoru, aspon do tych dvoch rokov kym aj dietatko pochopi ze tahat nesmie

snazilka1983
autor
4. mar 2013

@lujza123 ano. dakujem za rady 🙂

didi44
4. mar 2013

...staru fenu a stareho psa novym zvykom nenaucis....ak nema rad ludi, poslucha len svojho pana, tak sa nezmeni...ja som mal boxera a ten deti miloval..bez problemov si zvykol ked sa narodila dcera a neskor syn....posluchal na slovo...pred 3 rokmi oslepol...mrtvicku dostal ako 13 rocny a musel som ho nechat utratit ..aj ked plakala cela rodina a hlavne deti...

Strana
z3