icon

Pomáhajú vám muži s deťmi, keď ste choré?

4. feb 2022

Ahojte. Som momentálne chorá už pár dní. A vždy na večer dostanem horúčku. Čo ma trápi je že som nebola ani schopná okúpať deti. Naozaj ledva ledva ale musela som to zvládnuť. Ako to riešite keď ste choré? Zvládate to alebo vaši muži nesedia na gauči s telefónom a iqosom v ruke ako ten môj? Môjho teda nehlo aj keď som ho poprosila..a prišlo mi to ľúto tak som trošku vybuchla a začala plakať.. on hneď že"čo reves nasilu.. nič iné nevieš" to je jeho keď mi príde niečo ľúto.. hmm Neviem teda deti som si okupala už ale toto ma sere jeho prístup a som z neho smutná.. už ani nie nahnevaná iba smutná.

h2
4. feb 2022

Bože, konečne večer idem pozrieť koníka, čo je tu nové a tu jeden väčší debil, ako druhý. Baby, kam na tých exotov chodíte!
Autorka, ak máš večer horúčku, tak si choď ľahnúť a mužovi oznám, nech sa postará o deti. Ak bude mať pindy o tom, že on chodí do práce, tak mu povedz, že aj Ty, ale na rozdiel od neho Tebe pracovná doba nekončí nikdy. Máš právo si oddýchnuť. A nie len, keď si chorá!

mima1
4. feb 2022

Myslim ze bolo popisane na jeho adresu uz dost ja uz nebudem.
Ak nepomaha a si chora rob len zaklad. Na muza sa vykasli toho si nevsimaj nech sa postara sam o seba dufam ze mu neskaces okolo zadku vecera atd…
A deti ries len zaklad aby neboli hladne atd. Kupanie by som kludne odlozila keby som nevladala. Vydrzali by. Ani by som neupratovala. Sice by ta to asi pockkalo ale tiez len nevyhnutne by som robila.

annm81
4. feb 2022

Keď čítam šialené otázky ako táto, alebo ďalšia dnešná, kde muž má pocit, že žena s chorou rukou predsa musí byť schopná vyniesť jednu práčku po schodoch, núti ma to premýšľať, koľko žien žije v podobnom zväzku bez lásky a úcty.

Zajtra ráno má môjho muža vyzdvihnúť jeho kamarát, obaja si vezmú malé deti v šatkách, staršie deti vezmú bicykle a idú sa prejsť po lese a vôbec im to nepríde zvláštne. A ani ja nemám pocit, že by boli nejakí výnimoční - stretávam otcov, ráno v škôlke, poobede na ihriskách, večer ako tlačia kočiar s vrieskajúcim novorodencom. Žijem v nejakom inom vesmíre, alebo je to len o tom, že tu sa chodia vyžalovať zúfalé ženy? Alebo je nejaká konkrétna oblasť na Slovensku, kde sa tieto typy "mužov" koncentrujú?

mimi2018
4. feb 2022

Dievčatá lenže autorka mamička chce možno počuť nejakú podporu, pochopenie, aby to všetko zvládla. Ja jej rozumiem a priznajme sa, že žiadna z vás tu nebude písat o sebe ako má nervy na manžela a je podobný ako tu mamička píše. Takže držme jej palce a neboj bude lepšie keď deti trocha vyrastú a pomôžu ti 😉 Hlavu hore a vedz že sú aj horší muži ako máš ty..co pijú, fajčia, chodia za ženami.. 😉

nikpa
4. feb 2022

Pomaha aj keď nie sú choré. A hentakeho chrapuna čo máš doma by som osrala. Keď ti toto dokáže povedať muž nemá ťa za nič len za slúžku a rohožku do postele. Chudák.

annm81
4. feb 2022

@mimi2018 Priznávam, že autorke nedokážem pomôcť a ani netuším ako ju povzbudiť. Lebo vzťah, kde jeden z páru nie je schopný spraviť ani len tú najmenšiu drobnosť (lebo kúpanie dieťaťa fakt nie je výstup na Everest) keď je ten druhý chorý, je čisté zúfalstvo.

Že sú aj horší muži je podľa mňa falošná útecha. Áno, asi sú aj muži, čo doma mlátia ženu aj deti. Aj muži čo prepijú celý majetok. Ale toto tu je vzťah podobnej úrovne. Možno má niektorá žena doma alkoholika, čo potrebuje svoju hladinku, ale možno sa ten alkoholik dokáže s láskou zahrať so svojimi deťmi. Iná žena má možno muža, čo má milenku, ale každú sobotu vezme deti na výlet, aby jeho žena mala čas aj na seba. Mám doma fantastického muža, ale ak by som bola nútená si vybrať medzi takým čo fajčí a má milenku a takým, ktorý ma má za podradnú slúžku, asi by som dala prednosť tomu prvému.

jane1987
4. feb 2022

Uprimne? Mne partner pomaha bezne, bez toho aby som ho prosila. Ked je doma, normalne mame veci podelene, dojonca ja ho posielam si oddychnut, no napriek tomu mi vzdy pomoze.

mamina0078
4. feb 2022

Nepomáha ale ani nesedí doma na riti. Mám na pomoc opatrovateľku.

maris5
4. feb 2022

Ja by som tie deti neokupala a poslala ich za otcom.
Nech ich ulozi. Vsetko ma svoje hranice. Skusil by mi moj muz povedat, ze ja som na MD a mam sa starat. Na druhy den by ziadal o uvolnenie z prace na MD.

kitycat
4. feb 2022

Kolko deti s nim este planujes?

Vztah o jednostrannej laske, zena handra na vsetko a muz na pieddestale, kym ty zrazu nemozes riadit.. Az teraz vidis co doma mas?

yoxinka
4. feb 2022

Podľa mňa nie si jediná, podľa toho, čo čítam na modromkoňovi, ale áno, máš doma kreténa, ktorý je lenivý, teba ma za slúžku a deti má v paži, lebo takto sa muž milujúci ženu a deti nespráva. Mám kopec kamošiek, ale taký exemplár ako ty, nemá doma ani jedna.

euka210
4. feb 2022

Ach...😭, ...tak keby mam horucku a nevladzem a poviem mu, nech sa vecer postara o deti, tak to urobi. To len muzi mozu byt chori, mamy nemozu?

thoughtfulweirdo
4. feb 2022

Nie, môj nepomáha, keď som chorá. Môj sa o svoje deti plnohodnotne stará bez ohľadu na môj stav, kúpe, prebaľuje, berie von, uspáva, hrá sa, dokonca občas aj mňa vyženie preč z domu a zatiaľ s deťmi nakúpi a spraví obed 🤷🏻‍♀️ to, čo máš ty doma, to je len nejaká atrapa chlapa. Netuším, ako sa dá v takejto situácii poradiť, ale je to úbožiak.

rachel36a
4. feb 2022

Samozrejme ze mi muz pomaha, a nie len ked som chora, ale kedykolvek...maleho kupe vacsinou on, aj cez vikend vstava s malym aby som si pospala dlhsie...atd atd

sparrows
5. feb 2022

Bože, ženy, prečo si robíte deti s mužmi, ktoré sa o ne odmietajú starať 🙁 Dúfam aspoň, že mu nevaríš, neperieš atď. Zbytočný chlap

sapetka
5. feb 2022

Tak to mas dost blbe s talym chlapom. Kde vy zeny na takych volov s prepacenim chodite. Nedavno som bola chora. Manzel po praci sa normalne hral s malym(robi to aj ked som zdrava). Kupe ho stale len on a spat ho davame na striedacku. Jeden vecer ja a druhy zase on.

mimikarol
5. feb 2022

Nie nepomáha. Je to jeho dieťa tak isto ako moje. Žijeme v jednej domácnosti, stará sa, aj sa od narodenia staral ako plnohodnotný rodič.

riamia91
5. feb 2022

Muž nemá žene pomáhať, MÁ SA SPOLUPODIELAŤ na výchove a statostivosti o deti. Pomáhať môže v domácnosti... variť, vysávať, ísť do obchodu, vyniesť smeti a podobne. Deti sú rovnako jeho ako tvoje a prepáč, že ti to poviem narovinu, ale takýto otec ak má byť príkladom pre svoje deti, no amen. Môj či som chorá, či nie sa o dcérku stará, kúpe ju, prezlieka. Keď príde z práce sa s ňou zabáva, šantí. Čiže ma dokáže plnohodnotne zastúpiť pri všetkých činnostiach okolo malej, okrem kojenia. To všetko je viac ako pomoc, je to rovnaká zodpovednosť akú mám ja, teda spolupodielanie sa.

ajka0207
5. feb 2022

Nečítala som komenty, ale ženy,kde chodíte na takých somarov? A prečo s nimi máte deti? Mne muž nepomáha, normálne sa podieľa na starostlivosti o NAŠE deti. Keby som chorá, tak samozrejme sa o je stará on.

diewcatqoo
5. feb 2022

Uz len keby sedel s iqosom v obyvacke, tak by ma to nastartovalo. O tom jeho vyjadreni radsej pomlcim. Na tvojom mieste by som po dolieceni odisla aspon na pol dna niekam na vylet a nechala mu deti na krku, nech vidi, co to je.

elizabet173
5. feb 2022

tvoj muž nepochopil, že MD sa preto nazýva dovolenkou, lebo nie si v práci, ale veget to nie je. Veď mu navrhni, nech ide na MD on, že ty budeš zarábať a môže si vyskúšať, aké to je mať na starosti domácnosť, deti a jedného lenivca sám, lebo ty budeš počas víkendu ležať. Lenže ty to nedokážeš, lebo by si už dávno porobila poriadky, dala mu deti na starosť aspoň počas jeho dovolenky a nenechala sa takto utláčať. Neverím, že si si myslela, že všetci muži sú takýto, veď máš hádam kamarátky, máte v rodine ďalšie deti, nechodíš s klapkami na očiach a vidíš vonku otcov s deťmi v šatkách, kočíkoch. No zabezpeč si kvalitnú antikoncepciu a ponáhľaj sa do práce. Keby som bola v horúčkach a môj muž odmietne okúpať deti a ešte sa na mňa oborí, tak mu vyhodím mobil von oknom.

ankare
5. feb 2022

Somár sprostý. Môj sa stará o detí aj v bežné dni, ešte viac, keď som chorá.

janewithane
5. feb 2022

@riamia91 nedá mi to -a domácnosť nie je spoločná keď tam už nejde o spolupodielanie sa?

sense
5. feb 2022

Keby nevládzem a mam doma chlapa kreten à tak deti neokupem, jeden by aj deti prežili neokuoane...
A zvyšok o tvojom chlapovi komentovať nebude, ale stotožňujem sa s väčšinou.

Môj partner, nie je otcom môjho dieťaťa... Keď nevládzem tak sa plnohodnotné postará o moju dcéru, rovnako aj teraz keď som ja v práci, neskôr príde opatrovateľka, keďže sa musi učiť na skúšky a nechceme aby bola dcéra dlho na tablete alebo pri telke

canis_lupus
5. feb 2022

Daj mu prečítať túto diskusiu 😃 Po prvé, v živote by môjmu chlapovi nenapadlo fajčiť doma na gauči pri deťoch, aj keď len iqos, či ako sa to volá. A áno, normálne sa stará o dieťa, veď je tiež rodič. Keď som bola na materskej, bežne ho okúpal, prebalil, bral vonku, aby som mohla poriadiť a oddýchnuť si. Dokonca vstával k nemu v noci, lebo ja mám strašne tvrdý spánok 😂 Navaril, povysával, opral, ak bolo treba. Teraz už pracujem a stará sa normálne full time o dieťa, keď som v práci. Vozí ho do a zo škôlky, robí mu jesť, proste všetko, lebo ja prídem večer už len na uspávanie. Domácnosť už riešim 100% ja, keď je dieťa v škôlke. Vždy si rozvrhneme čas tak, aby bolo o dieťa vždy postarané a aby sme mali obaja čas na svoje záľuby a prácu. Takže tvoj chlap sa zasekol mentálne niekde v 60. rokoch, kedy ale aspoň babky chodili do dôchodku skôr a pomáhali s deťmi. V dnešnej dobe si neviem vôbec predstaviť, že by sa chlap nezapájal do starostlivosti o deti, veď tak sa fungovať nedá...

gabu_lienka
5. feb 2022

Ked budes chodit do roboty aj ty, tak kto sa bude starat o domacnost a deti? Nikto? 😂 nakopala by som ho davno do riti

riamia91
5. feb 2022

@janewithane jasne je, ale tak ja radsej navarim, popracem, ako mam ist kosit, rubat drevo. Moj muz je taky kutil, nedavno robil pred dcerku postel, ked sme si zariadovali byvanie, on vytvoril skrine, nabytok v obyvacke a teda ak som mala cas som mu pomohla, nespolupodielala, lebo sa trt do toho rozumiem, asi tak ako on do varenia 😁. Zato vysava rad, ale ked pride dorobeny z prace, venuje sa dcerke a ja si vsetky tieto "zenske" veci v domacnosti rafsej porobim sama. Lebo pokial to neurobim ja, nikdy to nie je podla mna ma 100%. Ako keby musel aj navari, ale nemusi. A tak isto ja aj odhodim sneh, aj pokosim, ale moj muz to rad urobi za mna. Teraz mame pomilujarmilu snehu a on mi z roboty zavola, ze ked chcem vyjst s autom z dvora nech mi nenapadne suflovat vsetko iba tolko, co vyjdem 🥰. Takze v tomto si vzajomne pomahame, niekto robi nejaku cinnost lepsie, radsej a ten druhy pomoze.
Ale o dieta sa maju starat obaja rodicia rovnakym dielom a nie na polovicu alebo iba cast.

mikadooo
5. feb 2022

Keď bude chorý s horúčkami, nezabudni ho vyhnať do roboty, lebo veď keď ty si počas choroby na "materskej" a on je v tej domácnosti len na zarábanie peňazí, tak by som ho vzala za slovo, chorý nechorý, nech sedí v robote.

elizabet173
5. feb 2022

@riamia91 v paneláku ani nekosí ani nerúbe drevo a veľa mužov to nerobí ani v rodinnom dome, drevo nepotrebujú, pokosí robotická kosačka. Keď to máte tak zariadené, ako píšeš a obom to vyhovuje, je to super, ale inak súhlasím s názorom, že domácnosť je spoločná. Pomáhajú deti, dospelý muž sa o domácnosť stará tak, ako aj žena

panelacikova
5. feb 2022

môj ex, otec mojej dcéry sa nevedel postarať. a ani nechcel, je príliš lenivý a egocentrický. ale mal v sebe aspoň toľko inteligencie, že keď som bola vážne chorá, že som nevládala nič, ale vôbec nič, priviezol si domov svoju matku, ktorá navarila a postarala sa o vnučku. a nikdy sa neopovážil mi nič sprosté povedať. pravdou je, že nech by som aj umierala, akonáhle by bol mal sprosté reči, ako tvoj, okamžite vybuchnem a lietajú iskry.... ale on ani nebol taká povaha. môj súčasný muž sa postará o mňa, ba dokonca aj o moju dcéru, ak je treba. uvarí, nakúpi, pomôže. a to ani nežijeme v jednej domácnosti. mohol by mať úplne na háku. ale nemá. lebo ma má rád..
autorka: no akú radu chceš počuť? svoj život si si premárnila tým, že žiješ s debilom. tiež nerozumiem, prečo má človek druhé dieťa s niekým, pri kom vidí, že po prvom dieťati to nie je ono a je to doslova na figu (viď aj môj prípad, preto mám len jedno dieťa).
jediné, čo ti ostáva, je dať sa dokopy a premýšľať, ako ďalej naložíš so svojim životom a so životom detí. lebo keď budú vyrastať v prostredí, kde budú vidieť, že všetko robí len matka, budú to brať ako samozrejmosť. dievča si nájde rovnakého blba, ako je jej otec a syn zas bude mať zas za samozrejmosť, že doma nebude nikdy s ničím pomáhať, lebo je to ženská robota... ak chceš mať z detí toto, ostaň aj naďalej žiť s debilom.