Pomáhajú vám muži s deťmi, keď ste choré?
Ahojte. Som momentálne chorá už pár dní. A vždy na večer dostanem horúčku. Čo ma trápi je že som nebola ani schopná okúpať deti. Naozaj ledva ledva ale musela som to zvládnuť. Ako to riešite keď ste choré? Zvládate to alebo vaši muži nesedia na gauči s telefónom a iqosom v ruke ako ten môj? Môjho teda nehlo aj keď som ho poprosila..a prišlo mi to ľúto tak som trošku vybuchla a začala plakať.. on hneď že"čo reves nasilu.. nič iné nevieš" to je jeho keď mi príde niečo ľúto.. hmm Neviem teda deti som si okupala už ale toto ma sere jeho prístup a som z neho smutná.. už ani nie nahnevaná iba smutná.
@riamia91 jaj takto si to myslela. tak ak je to aspoň cca vyrovnané tak je to len také slovickarcenie, aj v starostlivosti o deti si predsa partneri delia úlohy a role efektívne.
Otca pre deti treba starostlivo vyberat. A ma sa starat o deti po cely rok a nielen,ked si chora,su to aj jeho deti a casy,kedy bola domacnost a starostlivost o deti len na zene,lebo chlap zarabal na rodinu,su uz davno prec.
No takze na materskej je tvoja robota sa starat o deti a nie o domacnost za to ta nikto neplati. A keby som chora na tvojim mieste tak mu poviem normalne ze je mi zle idem si lahnut a treba okupat a ulozit deti a isla by som si lahnut.
Velmi smutne mat takeho partnera. To musi byt sebec neskutocny. Ak som chora, manzel vzdy prebral komplet celu starostlivost o domacnost a deti. Nie vsetko bolo 100%, ale to nevadi. Teraz su nase deti uz v podstate dospele, az na jednu a funguje to rovnako, s tym rozdielom, ze deti potiahnu viac. Chora som bola naposledy pred tyzdnom - nie Covid, ale bola som 5 dni v horuckach v posteli a vsetko fungovalo, aj caj sa mi pri posteli objavoval v pravidelnych intervaloch. Okrem beznych ochoreni mavam migreny, take, co ma aj na 3 dni poslu do postele a som v takom stave, ze mam problem sama so sebou, nieto este mysliet na domacnost ci deti - ani toto nebol nikdy problem.
Zeny, davajte pozor na vychovu svojich synov - takehoto sebca vychovala zena! Neda mi, zas spomeniem vsteky tie diskusie, kde zapajanie deti do domacich rpac niektore oznacia za otroctvo a vykoristovanie deti. A takto to potom dopadne.
@elizabet173 ano, ja to vsetko chapem, ze aj domacnost je spolocna, ale v domacnosti si ludia navzajom pomahaju, nie spolupodielaju. Zavisi od veku dietata, nemoze mi 3-rocne dieta plnohodnotne urobit nejaku cinnost, i ked mi bude pomahat. Muz radsej umyje okna, povysava, akoby mal navarit. Cize aj v panelaku to tak je. Ja napriklad ani nakupovat nechodim do potravin, chodi muz nosi tazke tasky, aj ked ideme spolu, on je ten, co nosi nakup, mna posle dnu, tak vezmem tasky do 2 ruk a idem, zvydok donesie on. Cize mu pomozem, ale nie spolupodielam.
Tu unika vyznam slova spolupodielat... spolupodielat znamena rovnakym dielom, nie delba prace. Cize rovnako plnohodnotne dokazeme sa postarat o malu a je jedno, kto ju ma a kto je pri nej. Ale nech mi muz pomoze s varenim, nedokaze to plnohodnotne... odkosti mi maso, nakraja vsetko mozne aj nemozne, ale nahadzat do hrnca, navarit a dochutit musim ja... cize v domacnosti si vzajomne pomahame a na vychove sa spolupodielame.
@riamia91 vôbec nejde o slovo pomáhať alebo spolupodieľať, len ma tiež zarazilo, že pomáhať môže muž v domácnosti. Prečo by mal len pomáhať, keď je domácnosť aj jeho? Samozrejme, je rozdiel, či majú manželia dom s veľkou záhradou a domácimi zvieratami, alebo byt, či majú jedno dieťa alebo tri, či pracujú obaja alebo len jeden....podstatné je, aby to, ako to majú medzi sebou podelené, vyhovovalo aj jednému aj druhému.
@elizabet173 lebo v domacnosti si vzajomne pomahame, niekto robi nieco lepsie ako druhy, ale pri detoch by mali obaja zvladat vsetky starosti i radosti rovnako.
Už len tá otázka či pomáhajú muži s deťmi nie je na mieste...nepomáhajú...lebo sú to aj ich deti takže sa o ne klasicky starajú. Keby sa mi niečo stane tak viem, že ma na 100% zastúpi lebo je rodič rovnako ako ja. Rázne zaktoč lebo toto nie je normálne.
Nechápem, že niektorí muži nepochopili, že na nich materskú už brala iná žena. Veď v domácnosti býva aj on, deti sú jeho. Veď to by sa mal tešiť, že príde domov a môže byť s deťmi.
Ako tu uz bolo spomenute podobnych muzov ako mas ty je na Slovensku asi viac ako by som v 21. storoci cakala.
Ten moj by tiez velmi vdacne prenechal vsetko na mna, lenze ako sa dobre auto rozbehne z 0 na 100 za 7 sekund ja sa nastvem z 0 na 100 za 3 sekundy a to mi vycita. On by velmi rad svoje 2 rocne dieta iba roznasal na rukach, ale aby sa s nou nejako zahral tak to musim urobit poriadky a potom sa aj zahraju.
V kazdom pripade by som iba zacala oznamovat, co ma robit. Ked je clovek chory ide na PN, ty si chora tak si na PN a moze sa realizovat on. Casto sa argumentuje tym, ze ako to bude, ked sa zena vrati do prace a zeny casto klepnu patami, ze si najdu inu pracu aby stihali. Neviem teda, mna moja praca bavi a nechcem menit, lebo dieta ma aj otca.
To tak dopadne keď si vyberieš debila. Ja som bola roky chorá a pomáhal kde sa dalo,bez žiadosti,má rozum a vidí že treba pomôcť,na to sme spolu aby sme si pomahali
Tak moj muz sa tiez zvladne postarat o dieta sam, a keby ho poprosim, urobi to. Vacsinou ked pride z prace tak sa mu venuje, ale taku starostluvost ze co robit a tak mu musim poprosit aby urobil, lebo on na to nemysli, kedze je unaveny z prace. Ale ked bol s malym sam 3 dni, tak vsetko zvladol na jednicku, lebo nemusel.na nic ine mysliet, a mal na starosti vsetko, ja som doma nebola. Ked som.doma tak sa spolieha na mna, ze ja mam vsetko na mysli a ze mu poviem alebo urobim.ja.
Fúha, a keď začneš pracovať, aj sa prepne do iného režimu a začnete starostlivosť o deti a domácnosť 50 na 50? A čo sa týka takéhoto správania pri tvojej chorobe, tak to je hnus. Tam mi už chýba úcta, láska, ohľaduplnosť....
Chcem ta povzbudiť. Nie si jediná, a nie je to tvoja vina, že si si ho vybrala, na začiatku často nevidíme červené vlajky. Okrem takých sebcov ako tvoj, čo otvorene na teba kašlú, je veľa aj takých ako môj, čo má len kopu reči a sľubov, a trvá dlho, kým žene dôjde, že on sa nezmení. Ani to nie je tvoja vina, ze nezvládas všetko doma sama. Nenechaj si od neho vsugerovat výčitky.
Poradím ti z vlastnej skusenosti: v žiadnom prípade si s ním neurob tretie dieťa, never sľubom, že sa zmení, kým neuvidis skutky (aspoň rok). Teraz sa nesnaž o dokonalú domácnosť, keď si chorá a nevládzes, deti nemusíš kúpať každý deň. Staraj sa o seba, a do buducna, neostan na ňom finančne závislá. Pretože ked na teba bude naďalej kašľať, uvidíš ze čoskoro sa naučíš všetko zvládať sama, a zistíš, že ho nepotrebuješ.
Ja by som mu to asi povedala už teraz: Ak celá jeho starostlivosť o vas znamená len zarabanie peňazí, tak načo spolu zijete? Možno by sa zamyslel...
Prepac ale deti si nemusela stoj co stoj kupat co su zavsivavene alebo maju cierne zausami Alebo sa mesiac uz nekupali ?Len si si potrebovala naklast sebe na chrbat .A tvoj muz nema chrbtovu kost ...a este hukat na placucu zenu To si riadneho jastera na prsiach chovas .Mozno hrubo povedane ale na oci otvorenie
@riamia91 ja ťa chápem, ako si to myslela, tiež niektoré činnosti neznášam a niektoré neznáša môj partner, tak ich máme podelené. Ale to neznamená, že ich nedokážeme zvládnuť. Totiž aj domácnosť by mal zvládať jeden aj druhý rovnako. Bola som tri týždne v nemocnici, keď som mala malé dieťa, u nás všetko klapalo tak, ako keby som bola doma. Autorkin muž by dal asi deti na adopciu, ak by nemal ochotnú babku po ruke.
@mackamizjedlaskrec kupala som lebo boli tiež chori a nekupala som ich už dva dni mali horúčky. A včera konečne ustúpili tak som chcela kúpať.
No to nemení nič na pointe - jeho postoj ku mne.
Je to hrozné sním aj dnes je sobota ležal od rána iba na gauči a práve som prala a práčka mi stopla s tým že je upchatý filter. Tak mu vravím sprav to prosím nech doperiem. Tak najprv že si to mám spraviť sama. Po hukani doňho nech to ide urobiť sa teda odhodlal konečne a teraz pri tom iba nadáva že do pi.. aj s prackou vy..banou a bla bla. A to tu musím s deťmi počúvať 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ akoo.. brucho v kŕči z neho mám tak jedine. Nechápem ako si to on predstavuje že nič nemusí robiť celé dni
Mna by velmi zaujimalo, ze podla coho si niektore zeny vyberaju partnerov, lebo ked citam, co vsetko niektore zeny zazivaju s tymi svojimi a teraz budem hnusna-kretenmi, tak nejako neviem, ze ako sa k takemu niecomu dopracpvali. A nie, neverim, ze zmena k horsiemu nastava po svadbe, taki isti boli aj pred svadbou.
Tak načo ti je vlastne on ? Sama sa dokážeš postarať aj bez neho,nech platí výživné teda a ide do prdele.
@dskjhfdlkdjhl tak vieš človeka naozaj spoznas keď sním začneš žiť. Dovtedy naozaj nevieš aký je v každej situácii atď. My sme boli dlhé roky kamaráti od základnej takže sme sa poznali a nejak sme si spolu začali a zistili sme že nám to spolu vyhovuje. No ale keď sme už reálne začali spolu žiť už sme mali na ceste prvého syna. Druhého veľmi chxel pretože videl že sa nás vzťah rozpadá a ja už pomalý balím kufre sebe aj synovi.
Takže nasľuboval na chvíľu bol normálny a ja krava naivná som mu to zozrala za vidinou normálnej rodiny. Samozrejme sa reálne nezmenil. Iba zmenil správanie..na chvíľu..
@1gabriela13 nechce sa rozísť odmieta odísť mám odísť ja s deťmi ale nemám kam
Ja teda neviem, my sme sice s manzelom pred svadbou spolu nebyvali, ale presli sme spolu pol Ameriky s batohom na pleciach a vedela som uplne presne koho si beriem. Uz vyse 20 rokov ziadne neprijemne prekvapenie. Takze neviem, ako spolu funguju ine pary pred svadbou, ale mnohe asi nejako velmi povrchne.
Samozrejme, že mi muž pomáha s deťmi. A nie len počas choroby, aj bežne. A vlastne... Ani by som to nenazvala "pomocou". Proste normálne sa o nich staráme spolu, vychovávame ich spolu, veď sú to NAŠE deti
Pekne si ťa poistil! Nemáš rodinu? Kamošky? Niekoho, kto by ti pomohol na začiatok? Keď niečo nespravíš, budeš celý život trpieť. On ťa má za úplné
NIČ. Koľko máš rokov? Dieťa NIKDY neopraví vzťah, nikdy. Všetky vzťahové problémy sa s dieťaťom len zvýraznia a zhoršia. Pamätaj si do budúcna.
pracuješ? Komu patrí byt, v ktorom žijete? Mala si na opravu práčky zavolať suseda, kamaráta, najlepšie namakaného, mladšieho od muža, uvariť mu kávu, ponúknuť koláč a dať tomu tvojmu somárovi najavo, že nie je jediný na svete a že vulgárneho lenivca nájdeš kedykoľvek
@dskjhfdlkdjhl tiež to nechápem, väčšina párov spolu pred svadbou žije a len dnes tri podobné témy, kde muž očakáva, že splodením detí starostlivosť o ne skončila a že stačí, ak domov nosia peniaze. Kto sa bude starať o deti a domácnosť, keď žena nastúpi do práce, netuším. Ženy majú ružové okuliare, uveria sľubom, nepozerajú na to, že muža robia činy a nie kecy
Moj robi 12h denne a kazdy vecer sa venuje detom,lebo chce.

Moj sa stara aj ked nie som chora. A keci typu si na materskej, tak sa staraj by som mu hned otrepala o hlavu a vymenila si to s nim. Nech si je on na “dovolenke” s detmi. Ked budes pracovat, tak sa bude starat o deti? Vyzdvihne ich v skolke/skole, navari veceru, urobi ulohy a da spat? To pochybujem, stale bude rozvaleny, unaveny pri TV a telefone.