Prechádzka s chorými deťmi
Ahojte, chodíte so svojimi deťmi von keď sú choré ? Moje majú len soplik už druhý deň,neviem či je vhodné ísť von. Dnes má byť cca 10 stupňov, takže celkom pekne bude. Samozrejme nie medzi ľudí...
@evkakozickova normálne choďte von. Veď takto budete zatvorení 300 dni v roku.
Pokial sopel nie je že zelený či žltý, tak to ani choroba nie je
@evkakozickova chodíme vonku, keď ma iba sopel, mierne nachladenie do prírody, nie medzi ľudí do obchodu.
Pokiaľ nebola horúčka, vždy sme išli von, na prechádzku. Čerstvý vzduch uvoľňuje dýchacie cesty a prospieva aj psychike.
@evkakozickova sopel nieje choroba. To by niektorí ľudia nemohli polroka ísť von.
@evkakozickova keď nemajú teplotu, kľudne choď, soplík za chorobu nepovažujem, vonku im je lepšie na čerstvom vzduchu, ako dnu.
Ja som v tomto príliš opatrná, u nás sa neoplati chodiť von so soplom, lebo sa im to vždy zhorší a rekonvalescencia predĺži. Ale keď tak sadnúť na lavičku na slniečko pred dom, to v pohode na chvíľku.
@travelllerka no práve toho sa obávam... Máme byt, takže ak chceme ísť von tak len na prechádzku.
@evkakozickova Tiež mám aktuálne malú nasoplanú a von ideme. Žiadne bláznenie, iné deti atď. Bud v kočíku alebo na trojkolke (ja ju tlačím) a možno vezmem hračky na piesok. Tu u nás je veľa pieskovisk medzi panelákmi, kde je ludoprazdno. Aj včera sme také prázdne našli, kde svietilo slniečko, tam sa malá zahrala. A dokonca jej ten sopeľ vonku na vzduchu tak parádne povolil, že doma som jej odsala konečne poriadne, úplne sa jej to "odopchalo" po pobyte vonku.
@evkakozickova u nás keď na deti príde soplik, najlepšie keď sú 3 dni doma v totálnom kľude. Ale vidís, kazde dieťa je iné, ako píšu baby. To ozaj len so skúsenosti zistíš. Aj doktori s tým nemajú problém, že pokiaľ nie je teplota, nič sa nedeje. Moja dcérka nemáva teplotu skoro nikdy, u nej sa tým riadiť nemôžem.
@evkakozickova áno, so soplom bez teploty normalne von, ak nie je veľmi chladno. Je to prospešné. Podľa možnosti bez naháňačiek alebo nejakej výraznejšej námahy.
Obyčajný vodnatý výtok z nosa nie je choroba. To keby sme pri soplíku mali byť doma, tak som doma celý rok, lebo raz nádcha, raz alergia (polovicu z toho človek ani nevie posúdiť, či to je z alergie alebo z nádchy...). Takže ak deti vládzu a nič iné nemajú, von treba ísť, veď je ideálne počasie. Ale každý si pozná svoje dieťa, mojim nádcha nič nerobí - nemajú z nej žiadne ďalšie problémy. Ako prišla, tak odíde.
@travelllerka - no ja si moje deti neviem predstaviť v dome udržať v totálnom kľude, najmä nie len kvôli sopľom. Ešte pri teplote, chorobe, keď nevládzu, to hej, to prirodzene sami seba dajú do kľudu. Ale inak nie 🙈 Minimálne sa budú po nejakej dobe pokojnej zábavy naháňať po byte, poskakovať alebo iné pohybové aktivity vyvíjať na vybitie energie,prípadne sa minimálne medzi sebou otĺkať 😂
Teda,teraz ako školáci asi jedine mobil/tablet/počítač - to by asi dali, ale to zase ja považujem za nevhodné ako celodennú zábavu.
Ale ako predškoláci - odrážadlá, kolobežky, bicykle - sopeš-nesopeľ. Obdivujem každého, koho deti sa vedia len tak v pokoji prechádzať - naši ešte s kamarátmi - ale isto by to nebola pokojná prechádzka, skôr beh a naháňačky, ale v predškolskom veku ísť len tak s rodičom na prechádzku po sídlisku, no nehrozí 🙈 Staršia bola dieťa - načo chodiť po chodníku, keď sa tá liepať po všetkých možných plotoch, mladši zase načo kráčať, keď môžem utekať... (Chceš chodiť na nejaký krúžok? Áno - na behací.)
@marca12 - ja nemám problém, ak sa mi dieťa so sopľom naháňa alebo robí čokoľvek, čo vládze, (to som uviedla ako príklad, že moje deti boli ako malé také, že vkuse v pohybe, behať, skákať, driapať sa, všetko možné, len nie chodiť na obyčajnú prechádzku po sídlisku).
Okolo nás to tak majú nastavené asi všetci kamaráti mojich detí - vodnaté nádchové sople proste nepovažujeme za chorobu. Sú však deti, ktoré problém mať môžu - preto píšem, že každý si dieťa pozná a vie, ako reagujú na soplíky.
Nešla by som von s dieťaťom, ak by som ho potom každých 5 minút mala upozorňovať, že nemá behať alebo skákať, keď viem, že obyčajné prechádzky to dieťa výsostne nemá rado a vonku ideme preto, aby si užilo čerstvý vzduch a vybilo energiu a nebolo zavreté celé dni dnu. Sopeľ u mojich detí za chorobu nepovažujem, keď mám choré deti, vonku nechodia, lebo ani prirodzene nevládzu.
@marca12 ak si si z celeho prispevku zobrala len to ze ma na deti davat pozor, tak je to velmi smutne. Ked lezu na svoj plot, ktory ma 50 cm vysku a to tak ze nan vylezie po schodikoch, preco nie? Kazdy by mal poznat svoje dieta. Ked je najmladsi chory, rozdiel v spravani nevidim, skakanie, jasenie. Neda sa skludnit, len neustalim vyhrazanim sa. Aj to zaberie vacsinou na minuty. A choroba ako prisla tak aj odisla. Ked je starsi chory, ten je odpaleny 2 dni uplne. Tomu staci povedat, ze bude lezat a lezi. Aj tak mu choroba trva rovnako dlho ako mladsiemu. Si vyber. A keby ma niekto vidiel co vsetko musim robit aby mladsi bol v klude, kolko energie a nervou ja musim minut, tak ma uda na socialku. Preto tiez nieco uz neriesim. A som zly otec? Je najedeny, nedochramany, a relativne zdravy ( az na sopel ).

Tak sopel nie je choroba... von nechodime len ked maju horucku alebo su proste "odpaleny", iny dovod tam nevidim neist... ale tak my mame vlastnu zahradu...