icon

Prečo 7,5 mesačné bábo nebaví byť v postieľke?

veselalentilka
1. sep 2016

Ahojte. mame klasicku postielku na spinkanie pre maleho. Dali sme ju uz dole na druhy stupen lebo maly sa vyklanal aby nevypadol. No mam pocit ze musime ju dat dole na 3 stupen, Maly rackuje, nesedi este, ale stavia sa nam v postielke na nozky, dviha sa ruckami o bocnicu postielky. Potom sa nevie vratit nazad dolahu v postielke, Preto sa ho bojim nechat v postielke v tomto obdobi aby nespadol v postielke a neublizil si, lebo chrbtica je krehka. on stoji a ked sa pusti ruckami, ide padat dozadu. darmo ze mame chranice okolo postielky.Ako to bolo u Vas? Uvitam radu.

janulik2008
1. sep 2016

my sme mali nantinel okolo postielky celej aj si parkrat buchla hlavu o postielku aj spadla v postielke ale je tu zdrava ... postuone sa zacala tyciek chytat a trz uz pekne postoji ... krrsielko mame nevibracne nakolko vibracne su do 9 kg. dali sme ju do kresielka alebo postielky a tam sme jej dali hracky alebo sme ju nechali na zemi ma hrazdicku od narodenia ked vie sediet aj stat a pod nou bola ... a to len stresy zazijes jak ti zacne stvornozkovat nasa zacala ako cca 10 mesacna a trz je nezastavitelna museli sme na schody dat zabranu aby sa tam nevybrala :D do kresielka lezie aj 10x za den aj sa v nom postavi neexistuje mat nieco vo vyske kde dosiahne :D a hrazdicku pouziva ako choditko :D ale nasa bola naucena na postielku od mala trz v nej iba spi resp sem tam sa do postielky pyta tam sa trochu zahraje a je zavisla na Bambulkine dobrodruzstva reklama na pampers a sudokrem vtedy ani nedycha :D

jamika27
2. sep 2016

@rhiannon a to ráno keď vstane 5:30 tak mu šupnem mobil do ruky a som spokojná že môžem ešte 15 minút spať. Už voláte sociálku?....

Už som mala veľa príspevkov do fóra, ale nikdy nepochopím ako môže niekto do niekoho takto zarypnúť. Nikdy som to nerobila. Myslím, že každá matka, robí to najlepšie pre svoje dieťa v rámci svojich možností a robí pre svoje dieťa najlepšie čo dokáže a čo mu môže dať.

Môj malý sa budí 5 - 6 krát v noci, papá každé dve tri hodiny mlieko - kto pozná vyčerpávajúce. Od pôrodu som sa riadne nevyspala (nezačnite prosím mudrovať nad kŕmením). Malému sa venujem aktívne, veľmi napreduje, štvornožkuje už mesiac, postaví sa, posadí sa, čítame obrázkové knižky, bľaboceme spolu, tlieska, opakuje čo mu ukážem. Podľa možností sme spolu tri krát vonku po pol hodine. Varím mu rôzne príkrmy denne podľa potreby. Manžel chodí do práce o 6, príde o 16 naje sa a ide na stavbu. Vôbec nepreháňam, že jeho priemerný príchod je o 20 večer. Je ustatý ako kôň malému sa venuje ako môže. Sme v podnájme. Som na neho sama.Nemáme na upratovačky a žienky do domácnosti na varenie a iné náležitosti. Takže som veľmi rada, že keď malý moc živý a už neviem čo s ním tak ho šupnem pred telku. Ja osobne nepozerám žiadne programy vôbec, neviem ani aké kanály existujú, zapínam youtube a púšťam pesničky a roprávky vhodné pre malého asi tri krát denne po 20 minút. Takže vieš čo povedz mi ako by si to zvládala ty? Ak bez telky si super, ja taká super nie som. Neviem ako to zvládali kedysi, ale ja som momentálne vďačná za tieto moderné záležitosti.

sardinka336
2. sep 2016

@jamika27 tuto teoriu s mobilom som mala aj ja 😀 😀 😀 pokial mi ho malá nešmarila o zem, displej prasknuty a vymena min. 20 eur...(začal praskat viac a viac, samozrejme ešte padol mne nechtiac, a hrozilo ze sa to cele dotenti)

jamika27
2. sep 2016

@sardinka336 mám riadny obal 🙂 už som poučená, už bol jeden rozbitý 🙂 no som zvedavá o z neho vyrastie vplyvom týchto všetkých zlých vplyvov technológií

sardinka336
2. sep 2016

@jamika27 pozri....mam aj staršie deti a prave čo robia? Gemblia...ale treba to krotit a dávkovat lebo to ma tendenciu rýchlo prerásť cez hlavu všetkým ,,žúčastneným,,. 😀
Nemám doma ohradky, poistky, chrániče, vankuše...ale tak byvame v byte kde sa velmi nema čo stat. Nejake škrabance, pady na zadok a podobne aj tak velmi neovplyvnim. Cela ta otazka je zle formulovana....skoro 8 mesačne dieta no prečo asi nevydrží v postielke? Vy by ste tam vydržali ked je vonku tak super? No ja tiez nie. Dieta sa ma plazit a objavovat svet - naša denne vybera šufliky, hrnce, misky...nebezpečne predmety som dala vyššie a je pokoj.Sice mam nervy to potom spratavat ale tak nech sa zabavi....a ja mam čas aj niečo porobit.

jamika27
2. sep 2016

@sardinka336 absolútny súhlas, na všetko treba hlavne používať zdravý úsudok a pozerať sa na to racionálne a v súlade s dobou. Môj je 15 minút s hračkami v postielke, potom 15 min. lezie po zemi, potom 15 min v stoličke niečo konzumuje, potom sa chystáme von, potom sa hráme v posteli (nevládzem niekedy a desím sa viac detí 🙂 ) Dieťa nikde nevydrží dlho, ale to asi viete ;) Na autorku témy som už ale nereagovala, reagovala som na pani čo mi vytkla, že nechápe ako môže tak malé dieťa pozerať TV, že je to katastrofálne na jeho vývin.

emita
2. sep 2016

@veselalentilka je len otazkou par dni kedy sa nauči sadnúť si. U nás to bolo tiež tak že najprv stál, potom sedel a potom štvornožkoval. Ja dávam nášho 8 mesačného bežne do postieľky alebo ohrádky. Jednu postieľku máme v spálni, jednu v kuchyni a ohrádku v obývačke. Je to bezpečnejšie ako stolička, či nechať ho len tak loziť bez dozoru. Keď nás vidí, zahrá sa v ohrádke aj 15-20 min. Základ je, aby tam mal obľúbené hračky. Btw malý spí v cestovnej postieľke, lebo sa v noci budil na to, že sa udieral do bočníc, hoci mal mantinel. Na dovolenke spal v cestovnej lepšie, tak sme mu ju dali aj doma.

mirkava
2. sep 2016

@veselalentilka môj nechcel byť v postieľke vôbec. Musela som ho nosiť, keďže mal pruh v pupceku a nemohol plakať. Neskôr do chodaka čo bolo pre mňa oslobodenie 😉. Ak nechce tak nechce. Vymyslí mu iný program je zvedavý chce spoznavat

veselalentilka
autor
2. sep 2016

Neda mi este zareagovat... citujem mamicku skoro 8 mesačne dieta no prečo asi nevydrží v postielke? Vy by ste tam vydržali ked je vonku tak super?ja vonku chodim denne viackrat kocikovat mila mamicka. vsimla som si,ze niektore mamicky citaju nepozorne, da sa byt vonku 24h? clovek potrebuje byt aj doma chvilu pockat a vybavit napr. pani postarku, za tu chvilu tiez napr. musi byt dieta 2 minuty v postielke, ci ako prevziat balicek ci matersku a podpisat s dietatom na rukach? nosic nemam kupeny. a cikat mam chodit v meste s kocikom do verejnych wc? ked idem kocikovat dany den sama a nema mi kto postrazit kocik? Je to tu tak podane akoby vonku bolo pekne pocasie a ja sedim doma, nejdem von a dlhe hodiny necham dieta v postielke kym ja cikam dlho na wc. Pisala som,ze ide o par minut v postielke.mam dve kamaratky ktorych som sa pytala otazku ktoru som polozila aj tu, ale chcela som pocut aj ine nazory mamiciek. som prvorodicka a tu su mamy skusene ktore maju aj viac deti. Cize sa ospravedlnujem mamickam,ze som napisala do diskusie. Dakujem za vsetky nazory. Cenim si,ze ste si nasli cas napisat mi. Velke dakujem Vam vsetkym. 🙂

moni244
2. sep 2016

@veselalentilka vies, ale riesis prkotiny, este nedavno si tu riesila, ze tvoje dieta je hyperaktivne, teraz, ze nevydrzi v posrielke, nic pre neho nemate, vsetko je zle, tam su schody, tam zase ine, ked je dieta, treba byvanie aj upravit

sardinka336
2. sep 2016

@veselalentilka ale ved to nebolo tak myslene, prosím ta! Nejaka si domyšlava. Nechce byt v postielke lebo vonku - teda mimo postielky je super a chce objavovat svet(šufliky, skrinky) - kapišto? Takze milá mamička ked sa ti stupi na otlak tak nádych výdych....ja neviem ako to naše mamy a babky zvladali vobec ist na wecko pri az jednom dietati a nemali tolko vymozenosti ako my. X z nás su ludia z domov kde boli schody a ziadne ohradky a tu sme! Ja pani poštarku vybavim s malou na rukách - nie je to snad kazdy den, normalne sa dokazem podpisat s dietatom na rukách a nosič nemam. Neviem kde vonku chodiš cikat, ale tak ja zvyčajne bez toalety tie 2 hodiny vydržím. Ak som v nákupáku tak idem na WC invalidov alebo do prebalovacieho tak wecka zvyčajne su. Všade beriem aj dieta aj kočik a nerobím zo všetkého vedu a priam neprekonatelny problém. Troška menej uzkostnosti a svet bude krajší a zivot znesitelnejší.

sardinka336
2. sep 2016

@moni244 ano, 8 mesačne dieta je hyperaktivne lebo sa mrvi pri prebalovaní a vykuka z kočika...ved to je nonsens čo uz niektore zeny ,,vymyslia,,. Ja sa idem asi objednat psychologovi lebo moja ročna neobsedi, dnes sa jej podarilo nejako vyliezt na stol a strčila ruku do akvárka...Ja to furt hovorim aspon nejaku knižočku o tom čo dieta v ktorom mesiaci robi by si mohli niektore mamičky prečítat....a potom sa prestanu čudovat ako ,,telata,, čo ich deti robia. Deti su zvyčajne uplne normalne.

veselalentilka
autor
2. sep 2016

Ospravedlnila som mile mamicky ze som napisala "prkotinu" do diskusie a podakovala sa Vam vsetkym za cas, ze ste mi odpisali. 🙂 je to pre mna skusenost a velka, pekny den Vam zelam

silvia2103
2. sep 2016

@veselalentilka my sme si kupili ohrádku a ta bola výborna prehral sa kupili sme mu valcový vankusik aby sa mohol zopierat

rhiannon
2. sep 2016

@jamika27 prepac, ak som sa ta dotkla. nikde som nepovedala, ze si zla mama ani som neodsudzovala co robis ty. mne prislo len divne, ze radis take nieco niekomu, kto nikde nenapisal, ze ma take problemy a je na vsetko sam ako ty. ked nemas inu moznost, jasne, je to mensie zlo. ale ked to takto verejne niekomu radis, tak mozu mat mlade neskusene mamicky pocit, ze je to nieco normalne. sama som bola viac krat svedkom, ako kamoska v dobrej viere pustala tv 4-5m dietatu, ze ved to su prenho nove zaujimave vnemy. nikdy jej nenapadlo si o tom nieco nastudovat, lebo ved verejne fora su najlepsi zdroj informacii.
ja osobne som mala velmi zive dieta, ktore neobsedelo ani chvilu, uz od 5m sa pohybovala po byte a vseto skusala, v kociku nesedela od 6m ani chvilu. takze to tiez nebola sranda. ale ako vravim, toto nie je sutaz v tom kto je lepsia matka, vsetky robime ako vieme najlepsie.

momoqui
2. sep 2016

@veselalentilka co sa tyka postarky podl mna je normalne otvorit dvere s dietatom na rukach a aj podpisat nieco ... Co sa tyka WC ja bezne idem s kociarom na Wc ked potrebujem a j som mimo domu takmer vsade mas WC s prebalovacim kutom kam sa zmestia aj s kociarom ja to vyuzivam bezne v obchodoch na letiskach aj na uradoch

evittam
2. sep 2016

@sardinka336 Asi tak nejak - najskôr sú skoro všetky hyperaktívne (aj keď väčšina z nich sú úplne normálne) no a potom keď už začnú chodiť do školy tak sú postupne dyslektici a podobné diagnózy (no a vlastne sú tiež len normálne len dosť lenivé sa niečo naučiť)..... 😉

evittam
2. sep 2016

@veselalentilka Nečítala som všetko - ale pekne ti tu odpísali - nehnevaj sa ale fakt mať tvoje problémy. Mám pár takých známych - majú jedno dieťa a nadávajú keď musia ísť niečo vybaviť a to idú samé a dieťa im strážia starí rodičia, krstná mamka a neviem kto ešte. Ja s jedným v kočíku, s druhým popri a tu som a vybavím všetko, nakúpim, dokonca aj vyšťať sa vo verejných WC dokážem, aj poštárke list podpísať. Ach jááááj, prepáč ale musela som. A to naozaj teraz nepíšem preto, lebo chcem nejaké uznanie - to zase len pre tie, ktoré by si to mysleli. 😉 Trošku organizácie do toho života a všetko bude fajn. Neboj. 🙂

sardinka336
2. sep 2016

@evittam bohovske čo si napisala....a toto dat tesat do kamena.
Ja som mala taku kolegynu čo bola PaedDr. mala jedineho syna a ked rozpravala ako ona ,,nemoze,, ist na nakup do Tesca lebo sa to s jedným dietatom neda a jej ho nema kto stražiť tak sa mi kudla vo vačku začala otvarať..... 😀
Ked potrebujem tak idem aj 3 detmi kam potrebujem. Deti sa totižto v zasadných veciach prisposobuju nám a nie my im. Nepojdem do obchodu tak budu hladne....teraz dcera došupala zemiaky aby sme mali obed, ja som robila rybu.
A mam kamošku čo ma 3 dcery jedna 11 a druha 13 a posledna ma 2 roky....no hadaj kto na ihrisku beha za tou 2 ročnou??? Mama to nie je 😀 😀 😀 si hovorim do prkýnka ja som taka sprosta 😀 😀 😀

evittam
2. sep 2016

@veselalentilka A nedá mi - ešte jednu radu - ak nevieš podpísať poštárke prevzatie materskej s dieťaťom na rukách, tak si to daj posielať na účet. 😉

veselalentilka
autor
2. sep 2016

Odkedy sa mi narodil maly, este nikto mi ho nestrazil. nezatazujem tym nikoho. S kociarom nakupim. co sa tyka pani postarky, neviem aj vziat peniaze aj preratat aj vziat balicek s dietatom na rukach...vy dokazete vziat 10 kg balicek od pani postarky do jednej ruky aj peniaze, s tym ze mate na rukach dieta? a predpokladam ze dieta nepustite z ruk ani ked si idete do kupelne umyt ruky od penazi. obe ruky si dokaze umyt s dietatom na rukach? hm..tak to Vas zato obdivujem...klobuk dole, nie som taka dokonala...dakujem za vsetky rady, hlavne ma potesili tie vytykajuce od mamiciek ktore maju uz 3 odrastene deti z plienok a povedia vetu..ty to nedokazes? ako ked v porodnici dosla sestricka a povedala nam prvorodickam?vy neviete kojit?hm..fakt, este raz prepacte mile mamicky ze som tu napisala, myslela som,ze je tu forum a nie kritizujuce uzemie..typu chod k psychologicke, ked dieta da ruku do akvaria. je to smutne takto sa vysmievat. a uz prosim nepiste , nie je to potrebne, dakujem za doterajsie rady...mam ponaucenie, nepisat na taketo fora, kde dvojnasobna ci trojnasobna mamicka skritizuje prvorodicku zato ze nevie to a to a ze sa uci...

momoqui
2. sep 2016

Kup si nosic ak si sama doma a potrwbujes mat volne ruky a dieta pri sebe je to skvela pomocka 🙂 ja mam take kde moze sieta sediet tvarou von a je skvely...pouzuvam ho iba na vylety ale ked bola mensia som s nim aj zehlila a varila

sardinka336
2. sep 2016

@veselalentilka aka si ty prvorodička prosím ťa? V inej teme uvadzaš ze mas 3 ročneho syna...tak predpokladam ze toto cca 8 mesačne je tvoje druhe dieta.
Všetky sme sa učili ved je to normalne, ale proste tu len same nejde to, neda sa, nikto mi nepomoze, nič nemozem, nič nezvladam....aj to ešte pochopim ved su všelijake dni ale proste mat celkovo takyto postoj nikam nevedie.

jasminet
2. sep 2016

skor by som sa cudovala, keby 8 mesacne dieta chcelo byt v postielke. to sa ma plazit po podlahe, otvarat supliky a skumat. ze sa treba ist vycikat, umyt si ruky, ok, beriem, ale na to mame napr. my doma ohradku v obyvacke, kde obcas pocas dna byva od narodenia = je na nu zvyknute a citi sa tam bezpecne, moze sa tam v klude hrat, stavat, sadat, padat. ak sa uz deti plazili - chodili (chodia) so mnou aj ku vchodovym dveram ked postar doniesol balik (materska mi chodi na ucet), s otvorenou pusou pozerali na postara a nebol problem. potom sa preplazili za mnou do kupelne a pozerali zo zeme ako si umyvam ruky. ak som sa sla sprchovat a dieta nespalo, tak bolo so mnou v kupelni pod vanou, dostalo nejaku hracku - nieco z kupelne a obaja sme boli spokojni. moznosti je kopec, dieta nemusi byt stale len na rukach a v postielke. 😉

charlie1980
2. sep 2016

S jednym dietatom nevies, Co na par minut....? Keby si mala 3 male po sebe, tak pochopim (jedno kojis, druhe ti uteka a tretie sa hadze o zem v obdobi vzdoru), Ale s jednym ???? Ano, chytis 8.mes na ruky a preberies postu, postarka podrzi Papier, ty to podpises. 10kg baliky hadam nepreberas dennodenne. Teda ja aspon nie. A ked nahodou, kup si nosic. Ides na WC, zober dietko so sebou. Tak ja neviem, ako som to prezila doteraz s jednym dietatom. Ked sa bojis, ze sa v postielke udrie, daj ho do hupatka, Chicco ma take hupacie stolicky kde mozes aj krmit aj ho odlozit. Neskor ked zacne sediet, tak do pavuka odlozit na 5 min kvoli postarke. Do kocika priputat 😄 Chytit pod pazuchu 😄

sam2
2. sep 2016

@sardinka336 tiez som trosku v pomykove. Lebo v inej teme riesi 3-rocneho syna v obdobi vzdoru... Takze nechapacka
@veselalentilka hmmm.... Aj klamat a vymyslat si treba vediet.... ☺️😁😉

evittam
2. sep 2016

@veselalentilka A čo keď už mám podľa teba "odrastené" deti - si myslíš, že kto ich vychoval keď neboli a boli vo veku, o ktorom píšeš. Nie ruky si umývam sama, na záchod tiež chodím sama a dieťaťu vo veku 8 mesiacov sa za 2 minúty nič nestane ak sa plazí po zemi bez mamičky. Ach jááááj, dievča sa konečne uvedom a ak si vymýšľaš ako tu už bolo napísané, tak asi až taký problém to nebude keď to všetko stíhaš. Ja som písala svoje skúsenosti z obdobia veku mojich detí - nie som taká sprostá aby som ti písala z tohto obdobia, ale ako vidím kto chce pochopí len to čo chce. A ak si si sem prišla vyliať srdce ako sa všetko nedá, nechce, nemôže a podobne - no tak holt to máš smolu. Lebo všetko sa dá keď sa chce. A nemusíš mať dieťa na očiach každú sekundu. Veľa šťastia. A mne tiež nikto moje deti nestrážil a nepomáhal mi - len raz za čas a to už mali viac než 1,5 roka....dovtedy nikto.

denisekkk
2. sep 2016

Baby niektore ste fakt mierne podryvacne, sak ked chce niekto radu , hadam ho nejdeme ukamenovat?😂😂😂😂 obcas ked citam neviem ci sa smiat ci plakat, vsade sa pohadate ale ze fakt vsade a pre vsetko ako deti!!!

evittam
2. sep 2016

@denisekkk Ale veď nikto sa neháda - ale u dotyčnej sa nič nedá, nechce a nemôže robiť s 8-mesačným dieťaťom, tak čo jej máme na to napísať? Tvrdí, že nie je schopná sa ísť vyšťať.....takže to nie je o hádaní sa - človek jej poradí a nepáči sa....tak už len komentujeme. Lebo mne to naozaj príde už len smiešne takéto "problémy"...... 😉 Ak niekto hľadá dôvody prečo a začo sa niečo nedá, nemôže a nechce tak nikdy nebude vedieť ako sa všetko dá keď sa chce....to je podľa mňa jediný problém tejto mamičky.

jamika27
2. sep 2016

@rhiannon tak to nevyznelo od teba najlepšie, ale ok, určite máš aj ty vo veľa pravdu. Ja som jej to nikde neradila. Autorka písala, vo viacerých príspevkoch, že potrebuje len nachvíľu odbehnúť od dieťaťa keď ide napr. na WC. Tak som jej napísala moju skúsenosť s postieľkou a následne ďalší príspevok ako žart so smejkom, že mu má pustiť reklamu alza. Nikde som nepísala o nekontrolovanom pozeraní TV. Každý máme rôzne skúsenosti s deťmi - každá mama si musí vziať model, ktorý najviac pasuje jej. Nikto nikomu nič nevnucuje. 🙂