Prečo si trojmesačná dcérka cmúľa treti deň prstíky?
ma niekto prosim Vas skusenost s mlieckom BEBA HA 1 ? nemali ste problem s kakom?akej farby ste mali stolicu ?zakazdym rovnaka? dakujem za vsetky odpovede 🙂
Cmúla si prstíky, lebo to robila už v brušku a je to prirodzené, len od prstíkov sa ťažšie odnauča, takže jej daj dudlík. Beba malého zapekala. 🙂
Zial aj my fungujeme na cmulani palceka. Od narodenia som sa snazila ho naucit na dudlik, dcerka na prvu supu ho chcela a pohoda, ale maly nie a nie. Az koncom druheho mesiaca objail palcek a odvtedy s nim nepohnem. Snazila som sa mu ho vyberat, nahradit cumlom (x roznych druhov), no vyplul a hned palcek...takto som sa s nim natahovala mesiac, ale uz som rezignovala. Je to pre neho upokojujuci prostriedok...ked je nervozny, automaticky si strci palec do pusy a cmula. Ked nezaspava na prsniku, tak na palceku, alebo ked je hladny uz a okamzite mu nedam papat, alebo ked sa hneva, ze ho ihned nevezmem na ruky...no co uz, asi s tym vela nenarobim.
S Bebou skusenost nemam, mojím detom UM nikdy nechutilo. No a to cmulanie- moja mladsia ma 3,5 roka a este ju to neomrzelo. Tiez objavila prsty v cca tom obdobi ako je Tvoja 🙂
V 3 mes.je cmulanie prstov normalne... Moja to robila tiez ale ja som jej rucky vzdy vyberala z pusy a aj sa zadarilo a nikdy nemala ten zlozvyk...a nemala ani cumel... Kojila som tak s um neporadim.
Aj naša dcérka si cmúľaľa palček. Keď mala 6 mesiacov tak nám to prišlo milé a ešte sme si ju fotili, ale keď mala dva roky a robila to stále pri zaspávaní, príp. keď jej prišlo ľúto tak nás to štvalo. Nepomohlo ani zalepenie leukplastom s obrazkom, nalakovanim peknym lakom, ze bude mat paradu, nalepenim kvietockov a uz ani neviem co... jedine co bolo ako tak, tak ze som jej vzdy na spanie palceky obviazala obvazom, ale to ma po istej dobe prestalo bavit - 2x do dna viazat obe ruky :( Náš pediater nám poradil kúpiť Daum Exol - natiera sa to ako "lak" na nechty, prip. prsteky, straaasne zle to chuti a nasa do tyzdna nevedela co je palcek. Je to presne urcene na tento zlozvyk plus ohryzanie nechtov. Zakupili sme to v Rakusku v lekarni, lebo pediater povedal, ze u nas to nemaju - a kedze sme kusok odtial, nemali sme problem. Je to super vec pre deti co cmulaju palce, alebo ohryzaju nechty. Ale je to myslim len od 2 rokov. Stalo to cca 7 Euro a je to flasticka ako nosne kvapky.
moja mala cumlik a tak si necmulala prstiky, este aj teraz ma cumlik na spacom vaku pripnuty, ale len na spanie, naramne ju to upokojuje pred spanim ale cez den odmieta, ochutnava vsetko ostatne ...

Teraz neviem, co je naozaj otazka, ale ak nazov temy, tak to patri k vyvojovemu stadiu, v ktorom sa nachadza. Znamena to, ze objavuje svoje rucky.