Priateľ nechce, aby dcéra spala s nami v posteli
Ahojte..potrebujem radu o chvilu sa stahujeme do nového bytu a priateľ chce zrušiť spolocne spanie s našou 5 mesačnou dcérou. Mne spolocne spanie nevadi praveze mi vyhovuje lebo kojim a je to pohodlnejsie a dokonca uz som si na ňu tak navykla ze celú noc sa k sebe tulime. Dcéra spi s nami od narodenia, možno si myslite ze to hlúposť ale už v porodnici mi vrieskala keď bola v postieľke a vtedy som nevedela ze co mam robiť lebo som prvorodička a celú noc mi vrieskala a tak som si ju dala k sebe a hneď zaspala a vydržala až do rana 😊 no a tým to aj zacalo. Stále som si hovorila že vydrzime do konca sestonedelia a potom ju dam do postieľky..ked nam to nevyslo tak som si povedala že ju na postieľku naucim keď bude mať tri mesiace no a teraz ma 5 stále je s nami a čím ďalej tým viac mam radšej spolovne spanie. Neviem co mam robiť priateľ je striktne proti tomu on dokonca ani nechce mať postieľku v spálni keď sa prestahujeme. Bojim sa ze mala bude vystresovana z nového prostredia a ešte k tomu ju necham samu spat :-\. Nechcem ju mat v manzelskej dalsie tri roky lebo aj my mame intimny zivot s muzom ale zas mi to pride krute ju tak odtrhnut od nas a dat ju prec..je dost zavisla na mne..este ani raz som ju nenechala s niekym inym na dlhsie ako tri hodiny lebo zacala plakat a utisilo ju az prso. Co mam robit?
@0silvia0 samozrejme ze sa to dá - vstávať...ked je treba tak sa vstáva, ja aj 5x...za noc..2x mlieko a inak šup dudel lebo ma nejaky ,,silný,, saci reflex -furt by dudlala a upokoji ju to a hop do postele a spime dalej. Ved to nebude trvať večne.
Nase velké chlapciatko ma 6 rokov,od narodenia spí medzi nami v manzelskej posteli,moze mat z boku pritlacenu postel vedla nasej posteli,moze mat vlastnu izbu,postel so smykalkou,aj tak to spí medzi nami, 😀 😀 neviem,nam to nejak nevadí,my sme aj radi ze chce spat nami,len dufam ze si potom aj nejak odvykne,a nebude az do staroby spat s nami 😀 😀 a nás intimny zivot tým vobec netrpí... 😉 keby ze mam take malinké a k tomu dojcim,vobec by ma nenapadlo ju nechat samu v druhej izbe,este aj teraz som kolkokrat hore a pozerám ako spí,ci dycha,atd...
@horana a uz vobec nie su pre zaciatocnikov tie knihy... skor naopak.. pre zaciatocnikov je Baričák.. 🙂 ten je ako uvod dobry. ale je to len báza... treba ist dalej .... tieto knihy su skor pre ludi, co vedia, ze nieco v ich zivote nie je OK a nevedia preco.. ked to citas, prides na to....
A je to velmi narocne citanie, ak chces naozaj rozumiet, co autorka chce povedať....
@katrin21 no vidíš, s cisárskym nemám našťastie skúsenosti a v pôrodnici som vôbec nesledovala iné matky, mala som problémy sama so sebou, teda so svojimi naliatymi kamennými mini prsiami, ktoré som musela "rozjazdiť". Každá vychádzame v našich radách viac-menej zo svojich vlastných skúseností 🙂
a každá máme tie skúsenosti iné a potom to v tých diskusiách aj tak vyzerá 😝
@sardinka335 no tak asi sa dá, ja neviem, my sme dudel nepraktizovali a u nás to vyhovovalo s tým spoločným spaním, ako som už písala a nechcem sa opakovať, toť vjso 😉
@0silvia0 ano, ved to je to... kazdej vyhovuje ine.
ja by som si to mozno tiez nevsimla , ale ako sme mali vsetky mamicky take poucenie spolocne o babatkach, tak jedna tam utrusila, ze ako vidno, ktora ako rodila 😀 po cisarskom sme sedeli a pocuvali, ine ked sa dalo lezali a ked uz nebolo miesto, radsej stali 😀
ale to uz sme trochu mimo temy 🙂
@sophieeee ahoj.velmi ti drzim palce,si skvela mamina,ktora sa riadi svojim instinktom a potrebami svojho babetka!
tvoja svokra je zrejme zastanca "studeneho odchovu" a priatel si nim presiel.
je to skoda,ze nedostavas od neho podporu v tychto chvilach ☹
ja som si tiez naivne predstavovala ako maly bude spavat v postielke,no nakoniec pre vsetkych je ovela vyhodnejsie a prijemnejsie,ze spime spolu.kojim v podstate v spanku poleziacky,cize sa uplne nepreberiem a v pohode spim dalej.uprimne si neviem predstavit,ze by som mala vstavat vzdy z postele a nebodaj ist do druhej izby ku babetku a toto absolvovat xy krat za noc....a hlavne babetko a male dieta sa nenarodilo na tento svet,aby bolo same v druhej izbe ☹
manzel spava najradsej v druhej izba,no nie kvoli nedostatku miesta na posteli,lebo on miluje spat pri malom,ale kvoli problemu so zaspavanim bez citania knizky.
a na intimne chvile nam sluzia ine miestnosti 😉
drzim palce!skus sa s priatelom porozpravat,ty si jeho partnerka,mal by podporovat teba!
jeho mamu...jednym uchom dnu,druhym von 😉
my to máme tak, že sestra má postieľku pri posteli a malá spí v postieľke. keď je zlý večer, že je malá nervozna a nevie zaspať tak si ju sestra vezme. a keď malá zaspí smer postieľka. malá je na UM. takže sestra zarába mlieko 3x za noc. večer do termosky voda, do dávkovača mlieko, 3 fľašky a v noci keď malá vstane tak len naleje do flaše vodu, nasype mlieko premieša a dá malej. je však pravda že nekojí. Malá je zvyknutá spať v postieľke od malinka. Aj keď začiatky boli ťažšie a už to bolo na mále, že malá nechcela tam spať resp. byť v postieľke. Malá mala vtedy možno mesiac? To už bola na UM. Povedali sme ok, keď niečo tak sem tam v posteli spať s malou ok ale nie vždy dali sme ju do postieľky a keď začala zvyšovať decibely začali sme rozprávať o hocičom. Malá nás počula a bola spokojná. Inak párkrát sa stalo že spala malá so sestrou a sestra bola KO. pretože sa nevyspala už len kvôli tomu že podvedome "pozor, je tam malá" ... ja hovorím každého vec, možno ja keď budem mať deti budem to robiť inak :D 🙂

@0silvia0 v porodnici ssi rozoznala mamicky, ktore rodili cisarsky a ktore nie. po cisarskom kojili po sediacky , lebo lezať na boku a kojit je koniec...a po normalnom zase po leziacky, lebo zase nemohli sediet 😀