Príchod z pôrodnice - moja mama sa k nám chce nasťahovať na 3 týždne!
Ahojte, tak o dva mesiace mám pôrod a prinesieme si domov vytúžené dieťatko. A moja mama si robí plány ako bude u nás 3 týždne možno viac bývať. Prídu aj s
otcom, otcovi bude stačiť tak 4 dni, pozrie na vnuka a hotovo, ale mama mi ja chápem že chce pomôcť, ale manžel nesúhlasí a ja tiež veľmi nie. Je taká dosť rozkazovacna a manžel dominantný, to bude hrôza a do toho dieťa a ja. Keď bola u nás, tak sa jej nepacilo takmer nič. Vadilo jej kde perieme aj ako perieme, kde máme kôš, jednoducho blbosti ale aj tak. Ide o to, že mi hrozí cisársky rez a ona z toho robí horor, že budem uvoľnená, rozrezala a budem ju potrebovať a už diktuje ešte dieťa na svete ani nie je, že ako budeme variť a že kde bude kto späť a manžel pení lebo hovorí, že si bral len mňa a nie svokru.hovori, že týždeň a dosť. Tiež by som radšej bola iba so synom a manželom bez jej asistencie lebo jej rady minlezu na nervy. Ako to jemne naznačiť? Už som skúšala a bolo mi povedané, že budem rozrezala a budem ju potrebovať a nech si toho vážim. Radšej budem makať rozrezala ako neustále počúvať jej rady a tipy z doby ľadovej. Ako to veľmi jemné povedať? Stále si robí plány že 3 týždne ale to nás rozvedie.
@henka123123 my sme sedeli v tam kde sa obeduje.. pohodlne..
@henka123123 no ved takto isto na Antolskej ;) takze neviem kde ziju ostatni ;) ale ja by som ani nechcela, aby za mnou do porodnice na izbu chodili... za muzom som vybehla na chodbu, deti chvilku ukazala cez sklo... a vobec mi to nevadilo, ani si neviem predsravit, ze by tam za mnou siel na izbu a to som mala nadstandard...
@nelinka2009 ano presne ani ja by som to nechcela.a vyslovene som zakazala aj navstevy za mnou.ved fakt tie 4 dni snad kazdy vydrzi.ved ja som potrebovala klud seba dat dokopy babo atd.tiez len dosiel partner priniesol mi ked tak len nejake veci vonlu som na rychlo vypila tu automaovu kavu co bola na chodbe a isla som nas5...a tiez som lezala na nadstandarde..a urcite by sa mi nepacilo keby sa tam premavali na izbach navstevy.stacilo mi ked prisiel partner posledny den nejakej zene po cisarskom a bolo mi to neprijemne bol tan asi 2 hodiny a polonaha tam hole prsa co som stale maleho prikladala.ale tak prezila som to bolo len 1 den.
@katrin21 Ja som rodila v Bratislave a fakt babatka sa ukazovali cez sklo, chlap mi mohol podať len medzi dvermi tašku a na tajnasa sa naciahol aby si ho pohladkal aspoň.
@misinka0611 asi tiez ale Ruzinov, ze? ono je to fakt uz skor vynimka... neviem preco to tak maju.... 🙂 ale tak ono to bol len priklad, ktory dotycna pouzila a po vacsine uz neplati, nie je to dobry argument, lebo aj tak vacsina ludi hned ako pride domov, minimalne ti rodicia babatko vidia... nevravim kamosky a tak, to nie, ale ta najblizsia rodina isto vidi dieta skor ako za 6t, alebo nedajboze ako ona pise, 3 mesiace.. to je moooc dlho.
Mam 18r dceru a vcera som sa jej pytala normalne, ze dufam, ze by ma nenechala 3mes cakat , kym uvidim babo 😀 a ako ju poznam, aj tak bude rada, ked jej nieco pomozem, ale samozrejme, nebudem to prehanat, lebo viem, ake je to neprijemne... ale zas pomoc sa niekedy ozaj zide. ako som pisala, ja 2 cisare, kazdy uplne iny.. Pri prvom by som bez pomoci nemohla byt a pri druhom v pohode na 5ty den po porode, takze.... 🙂
Skor tu naozaj ide o to, aby jej mama nepchala nos aj tam, kde nema, nie ze aby jej neprisla pomoct, alebo potesit sa s vnucatom....
@katrin21 Ano presne, Ružinov. Mne to neprekážalo. Chlapovi to bolo ľúto, ale chápal to ked videl koľko ľudi tam bolo a este aj dieta ktore kašľalo. Fakt ta co ho tam priviedla, nemala rozum. Co sa týka mna ja som ledva chodila, sedieť som nevedela, stat, odpadla som. Ja som to mala brutalne. Po 5minutach co sme boli na chodbe, som ho musela poslať preč, takze tam by som nikoho nezvládla.
Ja toto posúdiť takto neviem. Mne mama zomrela necelé 2 roky pred narodem syna. Svokra sa chcela nasackovat ze pomôct mi no mne by bolo nepríjemne. Stačil mi chlap, chcela som aby prišla po 6nedelí. Ja som sa doho dávala dokopy. Nakoniec ked som došla z pôrodnice domov, hneď na mna chlap vychrlil ako velmi chce dôjsť došla o 2 dni na to. Hovorim OK, Sak snáď nebude dlho. Došla s dalsimi 2 ľudmi, len co zamrncal hneď ho vyberala a chodila s nim po dome cely cas az jej hovorili ti další veď ho daj do postieľky uz ho nechaj. Ale to bola moja situácia 🙂
Mne navaril a upratal a pomohol chlap vo všetkom. A súhlasím ak pride pozrieť dieta je to OK ale musí poznať tu hranicu a ked vidí ze to rodičku obťažuje tak ma hodit spiatočku, len niektoré to nevedia, co si všímam veľa žien kt. sa narodí vnúča moc na tie city čerstvej mamicky ktorá ma totálny chaos v hormónoch nedbá.
@misinka0611 Ja ťa chápem čo píšeš a máš úplnú pravdu a na druhej strane viem že tie stare Mamy si chcú to bábätko užit a chcú ho mať aj na rukách viac ako sa nám možno tých pár dní páči, Ale zase zvyšok času už nemajú možnosť byť s ním ,tak si to chcú vynahradiť. Takže je to len pár dní a Dá sa to prežiť. Ale je pravda že svokra je úplne niečo iné ako vlastná mama Pokiaľ je ta mama normálna.
Ja som teda bývala u našich pri prvej A tiež som mala z toho stresy nie že by sa mi úplne do všetkého starala Ja som bola fakt rada že mi navarí a žehlí operie malú ponosy keď som ja fakt nevládala ako ty píšeš tak ja to isté celé tri týždne. Ale stresovali ma skôr iné veci a celková atmosféra vtedy v domácnosti.. a tá fakt Môže byť zlá aj v tomto prípade keď príde matka na návštevu a chceš všetko organizovať.
Ja som aj v blízkej rodine zažila takéto stresy Kde budú sa Babka sa tak tešila na prvé vnúča že jej dcéra sa s ňou celé tehotenstvo vadila a hádala ako to bude jej dieťa a ona bude o všetkom rozhodovať a akokeby dopredu úplne Zbytočne sa vadili o tom čo ešte ani nenastalo A mne volali jedna aj druhá aby som to pomaly za nevyriešila. Obom som povedala že musia rešpektovať Na jednej strane že áno matka je len jedna na druhej strane nech neriešia čo bude skôr než to nastane a že možno si zbytočne vytvárajú vopred Problémy ktoré ani nebudú. Lebo tam ten vzťah matky s dcérou tiež nebol ideálny hoci matke v pohode tak dcére Všetko vadí z princípu ale to už je iná debata.
Ide o to že Dieťa sa narodilo a tri štvrtiny vecí ktorých sa matka bala vôbec nenastali a teda Zbytočne sa stresovala v tehotenstve, proste treba to nechať tak a riešiť keď to bude aktuálne.😉
A prípadne si tiež takto niekoho zavolať Kto tej máme dohovorí aby dala spiatočku a trošku sa skľudní La hoci to robí od samej lásky k vnucatku.
@misinka0611 Ja tiež teraz manžel vo všetkom veľmi pomáhal aj mi navaril aj mi upratal všetko čo bolo treba A nemôžem povedať krivého slova bolo to naše najkrajšie obdobie
len moja skusenost po 1.cisarskom som prisla na 5.den domov a ako prve som rucne poumyvala dlazku v izbe ani som nevedela ze som rodila a krvacala som len 14 dni slabucko takze pomoc som nepotrebovala ziadnu.Mala spala celu noc 10 hod.s 2 kojeniami 😁😁
@katrin21 no preto to tak maju, lebo ludia z vonku nosia bacily, tak ako aj babka k 3 dnovemu babatku... na novorodeneckom mam kamosku sestricku, rodila mi obe deti a lekar co ma rodil je tiez znamy... ani jeden to absolutne neodporuca... prve 3 mesiace stacia bakterie, ktore mate prirodzene doma, aj to babo sa potrebuje prisposobit... potom ma tu dozieraju pribehy ako mesacne, neockovane dostalo cierny kasel... no to by ma zaujinalo, kam s tym deckom mama liezla... stacia aj tie, co muz donesie z roboty, popripade starsie dieta z kolektivu na prve 3 mesiace... Vonku na kratku prechadzku s mamou a staci... a tlacit sa na navstevu tyzden po porode pride mne bezohladne a nezodpovedne len za to, ze je to BABKA.
@ivkus podobne
@nelinka2009 prosim ta a ty si akoze 3 mesiace nikde s dietatom nechodila? Ja s mojim predcssniatkom vsade a este nemala ATB , v marci bude mat 3r..vonku sme boli stale a vzdy niekoho stretnes , to sa neda vyhnut... prvych 6t sme obmedzilo navstevu len na rodinu a pri prichode si kazdy umyl ruky.. mesiac som chodila za nou na Jis-ku, tak o hygiene mam dobru predstavu a netreba to zas prehanat, prehnana izolacia je skor na skodu. Samozrejme, ze nepustim nikoho s pruznakmi sopla, kasla atd.. ale nikdy nevies, ci ti aj muz z prace donesie..alebo starsie dieta zo skolky/ skoly.. netreba byt az taka uzkostliva a paranoidna.
@katrin21 citaj s porozumenim... je tam to iste, co si aj ty napisala.. a to uplne staci... treba respektovat rodicku, babky si uziju neskor
@nelinka2009 čítam Ale okrem toho že manžel niečo donesie tam nie je nič rovnaké. Pretože podľa mňa prísť pozrieť vnúča týždeň po príchode z pôrodnice je normálne pokiaľ starý rodič nemá 90 rokov a 25 chorôb
@katrin21 tak vo svojej rodine si rob co len chces, ale si strasne neoblomna a nechces chapat aj ked si zazila... ja uz teraz tu tvoju dceru lutujem...
@nelinka2009 babky si užijú neskôr .. ale bábätko je bábätko len chvíľu 😊 trošku si paranoidna ohľadom baktérií a to som si o sebe myslela, že to preháňam 😂 čo také už "stará" mama prinesie... Ebolu? Ja som s malou nechodila po lekároch, shopping centrach s armáda ľudí sa tu nepromenadovala, ale tie dve návštevy rodičov sme prežili, veď nežijú v chlieve, ruky si umyli, malú pozreli na chvíľu a potom už len sedeli, strašné ... chorá nebilz kým mesla do jasiel. Ti si bola na samotke doma s dieťaťom celé mesiace? Btw už v pôrodnici bol natresk cudzích ľudí... Žiadne skla, žiadne izolačky. Ľudia, návštevy, iné deti... . dokonca babatka sa previezli po riadne prievanovej chodbe na vyšetrenie, okúpali sa a išli späť po tej istej chodbe s rozcapenymi oknami ( február... ). Samozrejme že sme to ako mamy okomentovali, ale sestry a lekári nemali viditeľne taký názor ako my 😂 nič netreba preháňať
@simca06022011 😁😆😅😂 no tak aspon vies, odkial ma maly tak oslabenu imunitu 😁😆😅😂 treba to hodit na jasle...
@nelinka2009 oslabenú imunitu?? 😂 Haha, jasne je treba sedieť zamknuti na 5 zamkov, vzduch filtrovať a pekne na RD až do 6 rokov 😂 lebo čo keď dostane sopel kašeľ?? 😂 z toho sa celý život nevylieči, veru...
@simca06022011 toto neviem odkial mas... z mojich slov nie... citaj poriadne
Dnes som s ňou volala a už dávala inštrukcie. Takže vankúš na kojenie nepotrebujem, stačí obyčajný bohato, doktor mi povedal, že moooozno bude možný aj prirodzený pôrod, tak mám pôrodnikov upozorniť, že som mala a mám úzku panvu, jasné však oni sú slepí a nevidia koho majú pred sebou, že bonding je módny výstrelok a nemám na ňom trvať, že otec pri pôrode je hlúposť a je výsadou žien a ešte hovorila historky ako pôrod boli, ako je komplikovaný, že je tam všade krvi ako zo zabíjačky, a že čo spravím keď to na mňa príde a nikto nebude doma a sanitka odmietne pre mňa prísť alebo nebude voľná? A čo keď bude dieťa zle a mrzuté, čo budem potom robiť? A stále historky o tom, ako sa dieťa udusili pri pôrode, ako cisársky rez zvolili neskoro, fakt super reči pred pôrodom.
Asi by som jej povedala ze rodicia budete teraz vy a vy budete vylucne rozhodovat o vsetkom ohladom dietata...ona svoju sancu mala...ak jej nestacilo tak nech si dieta adoptuje alsbo ja neviem ale nech sa na mna nikto nehneva...snad sa mozes o tychto veciach rozhodnut ty sama s muzom...co ona riesi vas vankus na kojeniea to ci bude muz pri porode...vobec ti tymito recami nepomaha...ano porod boli, moze pri nom byt vela krvi ale myslim ze si si toho vedoma tak naco to dalej rozmazavat...kazda z nas chce na tieto veci nemysliet a byt pozitivne nastavena a nie pocuvat o krvi atd..
@kengurica lebo ma kamarátku bývalú sestričku na gynekológii, ale ona už tam snáď 22 rokov nepracuje takže nevie čo a ako. Všetko je módny výstrelok, všetko je zbytočne, veľmi túžim po tom mať bonding s dieťaťom hneď po pôrode, začala mi tam jafrat čo keď sa narodí s nejakou srdecnou vládou a bude nutná nejaká operácia, musí byť vyšetrené a potom mi ho prinesú zabalené a čisté a olúpané, veď hádam sa nebudem svojho dieťaťa stitit, môj muž veľmi pri pôrode byť nechcel, ale jeho sestra ho prehovorila, že krajší zážitok nemá a mať nebude.
@sfet jednoznačne si stoj za svojim. Sprav všetko podľa TEBA . Nikto by nemal byť medzi tebou a babom. Je fakt, že manžela netreba nútiť, ak nechce, no ale pokiaľ má rozumy od nej, ani sa nečudujem, že nechcel... No a ak sa lekárom nebude niečo pozdávať, neboj, oni vedia lepšie čo majú robiť ako tvoja mama... Trvaj na svojom. Sú to jedinečné chvíle...
@kengurica ďakujem za povzbudenie. Jednoznačne sa zariadim podľa seba. Neviem prečo lekárom tak neverí. Vždy čo povedali bolo pre ňu sväté a zrazu mi hovorí že im je všetko jedno, chcú mať všetku robotu čo najrýchlejšie za sebou. Ale ja myslím, že rozhodne nebudú mať záujem na tom, aby sa niečo stalo. Navyše v tej pôrodnici už som aj bola, išla som tam na kontrolný ultrazvuk, lebo som celý deň necítila žiadne pohyby a všetko v pohode, poriadne má prezreli, odpovedali na všetky moje otázky, nemám dôvod im nejak neveriť. Ako reči o tom, že to bude bolieť, áno to asi bude tomu sa nevyhnem, ale keď som prežila trhanie dvoch osmiciek bez injekcie už prežijem všetko, že tam bude veľa krvi, no tiež prežijem s tým tiež počítam, radšej počítam s tým horším, úplne ma vcera vystrašila, že prvorodička to má vždy najhoršie a bude to hrozna bolesť cez to, že čo keď to na mňa príde keď budem sama doma a sanitku mi odmietnu poslať nech sa dopravim sama ako chcem, keď som povedala že prinajhoršom taxíkom tak zas že či má taxikár zoberie a čo keď mu odrodim v aute. Inak taký malý zazitok- posledný Silvester teda minulý rok som išla s taxíkom z obchodu, lebo už mi nešlo spoje a hovoril mi, že pred 5 rokmi o pol dvanástej na Silvestra viezol pani, na ktorú to predčasne prišlo a tesne pred pôrodnici porodila, ale že on má zdravotnícky kurz, tak to zvládli a teraz má peknú zdravú dcéru Dominiku. Takže stáva sa všeličo. A na konci keď som vyklepana ako sojka mi ešte povedala, že ona si myslí že všetko dobre dopadne. Skvelé fakt.
@negymama ďakujem pekne, termín mám 8.3. a veľmi sa na drobčeka tešíme, mám radosť z každej veci, ktorú preňho pripravujem, už nech tu je s nami. A ten bonding, ak to bude čo len trochu možné tak jednoznačne ano. Pre starú generáciu je to módny výstrelok, ale ja verím, že to prinesie efekt.

@katrin21 nie tam je ti stale tak..ale ja som bola za..lebo neviem si predstavit brat cerstvo narodene babatko medzi dalsixh 30 ludi na chodbu co prislo na navstevu aj s deckami a podobne...cize toto bolo pre mna plus v ruzinove..a hej kramare fungunu tak ze na chodbe teraz tam kamoska rodila tak videla som foto ze stali na chodbe.