Prosím vás žienky, ako sa hrávajú vaši 2,8 roční chlapci? Či len môj sa nevie nijako hrať poriadne? 🤷🏼♀️
@anez30 môj sa začal teraz. Keď bol menší, tak bol bud stále pri mne, ocko nebol doma, tak si niečo našiel napríklad keď som varila. Väčšinou si pozeral knizocku. Teraz je muž už rok doma kvôli korone a zvykol si, že sa mu môžu venovať dvaja. Ale teraz mal 2 a pol roka a zvyká si postupne na lego duplo, začína si stavať sám. Alebo sme sa hrali, že sa rozprávame s vlacikami, ja som bola jeden, on druhy. Teraz, keď sa mu nemôžeme venovať, tak sa hrá aj tak, že si zoberie niečo a rozpráva sa s tým. Alebo sme mu kúpili motorový vláčik, tak si stavia dráhu a podobne.
Velmi sa nehra, varime spolu, zehlime, upratujeme. S muzom pili a podobne
Moj starsi sa najradšej hrával s autíčkami, robila som mu z kartónu parkoviska a tam parkoval. Potom som si lahla (bola som v jeho 2,5 r vo vysokom štádiu tehotenstva) a on po mne chodil autíčkom, robila som mu cestu 🙈 Nevydržal nejako mimoriadne dlho pri tom, ale dokázalo ho to zabaviť. väčšinou sa tmolil okolo mna. Mladsi už napodobňoval brata a vedeli sa zahrať spolu.
U nas vitazi bager, postavime vezu z kociek a bura. K tomu este cokolvek z domu, napr.si rad stavia vezu z toaletneho, takze kupujem 16ks baliky, necham ho rozbalit, ked sa pohra, spolu upraceme do kotolne a takto je to aj s hygien.vreckovkami a hubkami na riad. Stavia veze a bura. Teraz sme zacali bagrom rozvazat kocky podla farieb, dnes som mu dala plastove štuple z flias a farebne misky a zas delil podla farieb co kde patri. Este ma rad plastelinu, magnetky a albi knihy.
@anez30 ja mam dve deti, a to je obrovska vyhoda. Syn ma 2 roky 8 mesiacov. Co sa vedia so seteou zahrat je neskutocne.
Hra sa vela s autickami, kadeco, vymysla pribehy, uklada zvieratka, hra sa so sestrou s babikami,sklada lego, kreslia si, hraju sa s vlacikovu drahou, ci domcekom pre babiky, a najcastejsia zaluba je santenieeee, kadeco vymyslaju, nahanaju sa. Teraz sa vela hraju,ze dcera je babatko a on je maminka, a stara sa o nu, a naopak. A knihy, citame si, pozerame, komentujeme. A tento mensi je so mnou vela v kuchyni, a vsade musi mat prsty, doslova.
Ale ako vravim, vyhoda je, ze ma partacku. Zboznuju sa, iste, ze sa aj povadia, a kricia na seba, ale naucila som ich, ze aj ked sa pohnevaju, co sa obcas stava, dolezite je povedat si prepac, a za 6 sekund sa uz pusinkuje. A chodime do prirody, za kazdeho pocasia
@oslo1 vravim si, ze preboha, to co je za hra. To si ako daco naleju a strngnu? To by ho nemal ucit. A este aky stereotyp, mama zehli a otec popija, hrozne. Potom mi doslo 😀
@ciernysokol presne 👍
@ciernysokol
Vies co, ani nehovor. Prve slovo rano, ze piiiiiila. A uz ide do garaze a majstruje.
Syn vari AJ s muzom, so mnou uz vysival, aj na machine sil.
Oblubena cinnost je obsluha kuchynskeho robota a mletie orechov, cukru a podobne na elektrickom kavovom mlynceku.
Inak, zo syna bude elektrikar, vsetky zasufky elektricke doma pozna, zapajanie elektroniky do zasuviek je jeho robota.

@anez30 joooj to sa nevie este ani moj skoro 5r stale niekoho potrebuje.