Psy a strach z kočíkovania
Ahojte mamičky, myslím, že väčšina mamičiek bude mať asi podobný problém ako ja, preto by ma zaujímalo, ako riešite takéto situácie. Bývame s manželom dá sa povedať na dedine, teda nie je raritou, keď idem von, že stretnem na ulici voľne pobehujúceho psa, v horšom prípade "svorku" psov. Kým som nemala dieťa, nejako som to neriešila, teda vždy som mala pred psami bez majiteľov rešpekt, ale teraz mám z nich obrovský strach. Vždy, keď sa rozhodnem zobrať malú na prechádzku, natrafím na našej ulici na psa /psov a hneď sa otočím a idem nazad. Štve ma to, pretože teraz je vonku tak krásne a ja musím malú dávať preto spávať ku otvorenému oknu, keďže dvor ešte nemáme v takom stave, ako by mal byť. Hrozne ma to obmedzuje, ale keď si predstavím, že čo by sa mohlo stať, tak .... zvlášť keď skoro každý týždeň dávajú v správach, že pes napadol dieťa alebo niekoho zabil. Ako riešite tento problém vy ??? Existujú nejaké spreje alebo nejaké iné "pomôcky" (okrem palice haha), ktoré zaručene odoženú prípadných voľne pustených psov ???? ďakujem.
ja mam velmi rada zvierata, aj psov ale v poslednej dobe mi neskutocne vaia bezohladni psickari. za cinziakom mame detske ihrisko s preliezkami , lavickami a pieskoviskom. Dvaja mladi bezne chodia vencit na toto ihrisko pitbulov. bez nahubku, bez voditka... Mladi fajcia na lavicke, kaslu na psov a psi sa hraju na ihrisku namiesto deti... Ked su tam ti psi, tak zahadne z ihriska zmiznu vsetky deti aj mamicky s kociarikmi.. co mozme robit? Koho volat? Mestku policiu alebo obycajnu policiu? Ja netvrdim ze ti psi hned niekomu ublizia. Ale stat sa moze hocico, pes je nevypocitatelni, to kedy si ti majitelia uvedomia? ked ich pes niekoho pokuse? Keby ho nmali na voditku a s nahubkom nehovorim nic...
ja mám tiež rada psov, veď sme mali doma troch...ale čo sa už toto robí...síce tie psy za to nemôžu, vychovávajú, ale skôr nevychovávajú ich ľudia a tí berú za ne zodpovednosť...Aj mňa desia tie správy, že každú chvíľu niekoho napadne pes, nebodaj dva či viac...Pre túto situáciu ma manžel vybavil kaserom( slzný sprej), mám ho v kočíku, keby niečo...Nie je to príliš, no, humánne, ale tak nedám dokúsať moje deti, alebo seba...Ale v poslednej dobe ma strašne štvú psíčkari, v blízkosti je jeden chodník, dosť často po ňom chodíme a ten býva celý zas..ný....no des...
A inak, napísala by som na obecný úrad sťažnosť, že sa vonku potulujú psy, ja to isté urobím u nás..je na to na nete aj taká stránka, ja ju používam v prípade nespokojnosti 🙂
@lilitela no ja by som sa sprepačením pokakala na mieste, keby som toto zažila, panebože :((( Je to fakt sila, ja už asi nevyjdem ani z dvora dokelu :( A to majú susedia hneď vedľa nás stafforda :(( Neviem, či by v tomto prípade pomohla polícia ? Som zúfalá z tých "psíčkárov" 😔
@moon1979
@ppetinka No veru, nebol cas ani rozmyslat. Mali sme vlastne strasne stastie, ze nam nic nespravil. Ani ten kaser by som nestihla vybrat z tasky. Ja som tiez nevedela, ze co dalej robit - ci mam volat policiu, alebo nahlasit na urade - asi by to bolo tvrdenie proti tvrdeniu - urcite by sa dotycna nepriznala, svedkov som nemala. A vlastne sa nic nestalo, nie su ani "dokazy", pohryzene sme neboli.
mňa minulý týždeň dohrýzol u nás v dedine pes, ktorého som stretávala denne. tentokrát sa rozbehol asi za malým (ani nie 2 ročným), ked som videla, že sa po nom rozbehol, vzala som ho naruky, pes šiel potom po mne a dohrýzol mi nohy. nekričala som, ani nekopala donho, lebo som sa bála, že skočí po malom (nie som vysoká, takže to by nebol taký problém preňho). ťahala som toho psa za sebou asi 15 metrov, nikoho na ulici práve nebolo. potom ma pes pustil. vyklepaná som prišla domov a volala manželovi kde je, keď prišiel, išiel do toho domu kde sa pes zdržiaval. Povedali mu, že to je túlavý pes a už 2-3 mesiace sa ho snažia odchytiť, ale nedá sa, nepriblíži sa k nim ani ked mu dávajú žrádlo. tak smer pohotovosť, dostala som tetanovku, na infekčné - tam potrebovali vedieť či mal besnotu. tak sme išli domov, cestou som volala na odchyt psov, priviezli dalšiu klietku, ale pes sa nechcel chytiť, no nakoniec ho MM s pánom z toho domu chytili a odviezli do útulku. podľa veterinára besnotu nemal. doteraz mám modriny na nohách, dohryzený členok už je ok... no včera sme išli znovu von bez kočíka, sami, ja s malou dušičkou...a vybehol po nás další pes, ale len štekal a bežal za nami. poviem vám pravdu, že mám hrôzu z dnešnej prechádzky... a to som vždy tvrdila, že psov milujem, nikdy som sa žiadneho nebála...no keď mám dieťa, je to už iné.
@kika1111 ja som na tom podobne... mám rada psy, ale odkedy mám dieťa, bojím sa pustených psov ako čert kríža ... hlavne to, že či neskočí do dieťaťa, predsa pre psa je to "ľahšia" korisť, ak si už chce zahryznúť :( zatiaľ je malá vo vaničke, ale mám strach a hrôzu, že keď ju dám do buginy, tak ... a tiež bývam v takej štvrti, že doobeda ledva nejakú dušu stretneš, poobede je to trošku lepšie, keďže sa každý vracia z roboty alebo zo školy ...
mna tiež dohrýzol pes mala som 9 rokov volne pustený .. do dnes mam zjazvenu ruku takže psov sa velmi bojim ... aj u nás na ulici čo dom to pes.... ked niektorí beži oproti nemam sa ani kam schovať lebo kebyže preskočim plot tak tam číha další hafan ... jedny susedia od nás z ulice maju obrovského bernardína fakt to je male teľa ...mam z neho hrozu ....tiež som išla z malým s kočíkom a on na nas vybehol samozrejme hned ku kočíku malý za ho zlakol ale keby chcel tak mu kludne odhrýzne pol hlavy ... hlavu mal na urovni kočíka .... no pes hovado .... ja som sa tiež zlakla až sa somnou klepalo .... no fuj .....zaujimave že sa všetci u nas stazuju a nikto nič nepovie .... mi máme tiež psa ... neverím žeby niečo malému urobil ale vždy ked ideme na dvor tak ho zavriem lebo nikdy neviem ...
Dobry deň prajem, asi pred pol rokom mojho priatela uhryzol pres ktory mal infekčnu chorobu 😢 ale nakoniec sa priatel z toho dostal ale vzdy ked som večer isla domov z roboty tam som sa bála ze ma napadne taky pes ako mojho priatela, známy nám odporučil kapsainovu pištol ktorá je ovela učinnejšia ako plynova a aj ako kaser, kupila som ju Tu:http://www.nesmrtiacezbrane.sk/guardian-angel/guardian... 😀
pes je v prvom rade vizitkou majitela a to ako ho vychova a ako sa nemu sprava...bohuzial on za seba nemoze a je to ta smola, ze niektori ludia maju na dedinach casto pristup k psovi ako k dobytku, resp. dalsiemu hospodarskemu zvieratu, preto necudo, ze sa ti psy spravaju ako spravaju... psom, hlavne vascim treba istu specificku vychovu a starostlivost, ale ak ludia nezmenia svoj pristup k zvieratam ine to nebude....

@ppetinka
@jabadaba
@lila69 No neda mi nereagovat. Psov sa nebojim a mam ich velmi rada. Napriek tomu: ako 5-rocnu ma pohryzol pes na kolena, u kamaratky na dvore, ktora ma presviedcala, nech idem dalej popri mure, ze ten ich na mna nedociahne na retazi. Dociahol!
Mojho brata ako 3-rocneho pohryzol na sidlisku do tvare neznamy pes - sit netrebalo, akurat musel byt mesiac v nemocnici hospitalizovany, a dostaval velmi bolestive injekcie proti besnote.
Moju najlepsiu kamaratku ako cca 10-rocnu napadol na dedine doberman a rozkusal jej lytka - dodnes tam ma otrasne jazvy a kopec stichov.
A moj posledny zazitok - isla som s 2,5 rocnou dcerou po ulici, po ktorej prichadzalo auto, zastalo asi 50 m pred nami a dialkovym otvaralo vjazdnu branu na pozemok. Vybehol odtial bojovy pes, ktory sa najprv "vencil" popri plote. Samozrejme, ze by sa mi krvi nedorezal, aj ked tiez pravidelne stretavame na ulici samosavenciacich psov, tento na nas cez plot vzdy zurivo stekal. Kym som sa stihla otocit a rozhliadnut, cez ktory plot mam bezpecne prehodit dceru, keby nieco, uz nas zbadal a rutil sa ku nam. Schmatla som dceru do narucia, co najvyssie, aby jej nedociahol na krk a hrud. Otocila som sa chrbtom s tym, ze nech som teda prva, a ze to musim chvilu vydrzat, aby som ochranila dieta, kym snad niekto pride na pomoc. Ked dobehol ku nam, zurivo stekal, kruzil okolo nas, tzv. dorazal, stale som sa mu stavala chrbtom, ale neustale ma predbiehal spredu, akokeby siel po dcere. Ja som zufalo kricala, volala o pomoc, ale nikde nikoho. Asi po 15 sekundach vysla z tej brany zena, ktora na 5 pokusov odvolala psa, z tej dialky zakricala "prepacte", a vosla dnu. Nechala ma tam placucu a trasucu sa sokom samu uprostred ulice, vobec sa nedosla presvedcit, ci sme v poriadku... alebo sa nam aspon seriozne do oci ospravedlnit.
Mimochodom, bolo to vtedy, co asi den-dva predtym pisali v spravach, ako nejaky bojovy pes zabil doma 80-rocnu babicku a vazne zranil jej tusim 60-rocnu nevestu.
Takze nie je to az take sci-fi.